Tamamen organik beslenmek mümkün mü?

sensational

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2020
1.161
471
53
Arkadaşlar öncelikle iyi günler. Şu sıralar organik beslenmeye dikkat ediyorum. Örneğin salça, yoğurt, ayran vs gibi şeyleri olabildiğince doğal tüketmeye çalışıyorum. Bayadır da fast food ve cips gibi yiyecekleri yememeye gayret ediyorum her ne kadar zor da olsa. Zaten günümüzde doğal şeylere ulaşmak zor ve maliyetli. Ama yine de tam olarak sağlıklı beslenemiyoruz örneğin tavuk hindi gibi gıdaları marketten alıyoruz köy tavuğu bulmak oldukça zor olduğu için. Çoğu şey artık hormonlu. Tamamen doğal beslenmek istiyorum ama şu zamanda pek mümkün görünmüyor köyde yaşamadığımız takdirde. Sizler doğal beslenmeye çalışırken neyi nasıl yapıyorsunuz, nelere dikkat ediyorsunuz?
 
Organik dediğimiz bu değil ama zaten. Bireysel çabalarsa mümkün olmadığı açık zaten. Kendisi yarım yapan birinden veya köyden bir şeyler aldığımızda onun doğal veya organik olduğunu düşünmek yanlış sizin de dediğiniz gibi. Ama organik sertifikalı endüstriyel firmalar biyolojik mücadele vb. yöntemlerle organik üretiyorlar. Organik yumurtalar, organik sütler de aynı şekilde güvenilir oluyor böylece.
 
Organik sertifikalı ürünler 3 yıldır kendisinde ve yanında ilaçlama yapılmamış alanlarda üretilmek zorunda diye biliyorum ben. Kendi çabamızla organik ürün üretmek mümkün değil ama bence de.
 
Arkadaşlar organik deyince herkeste köyde yapılan bireysel üretim geliyor sanırım o yüzden de organik ürün olmaz imkansız falan yazılmış hep. Evet bireysel olarak yapmak mümkün değil hatta bilinçsiz ve kontrolsüz olduğu için bu şekilde üretilen ürünler daha bile tehlikeli olabilir. Ama yarım bakanlığından organik sertifikası almış ürünlerin gerçekten içeriği temiz. Organik sütler, organik yumurtaları güvenle tüketebilirsiniz (0 numara ile başlayacak yumurtanın üzerindeki sayılar) 3 yıl ilaçlama yapılmamış alanlarda tamamen doğal şekilde ilaçsız yetiştiriliyor ürünler. İlaç yerine biyolojik mücadele yöntemleri uygulanıyor. Organik süt ve yumurtalarda da ineklere ve tavuklara hiçbir yabacı madde verilmiyor. Araştırıp o şekilde alışveriş yapabilirsiniz. Artık marketlerde kolayca bulunuyor bu süt ve yumurtalar.

Kozmetik ürünlerine de ayrıca dikkat etmek gerekiyor. Onlar da bir o kadar sağlıksız. İncia, siveno gibi markalar hem güvenilir hem de temiz içerikli mesela.
 
Tarım politikası bize temiz gıda vermekle yükümlü ama her yıl Rusya’ya Almanya’ya Bulgaristan’a giden ve kapıda dönen olması gerekenden 85 kat daha fazla pestisit bulunduğu haberleri tam da köylerden çıkıyor.

Yıllar önce bir çiftçiyle konuşmuştum elindeki zehri göstererek “bunu salıyorum tarlaya nohut fışkırıyor nohut dışında da hepsini öldürüyor” demişti gevrek gevrek…
Pestisitler normal şartlarda çok minimal düzeyde kullanılmalı zaten Avrupa’da da bu böyle ama bizde ne kadar kullandıklarını bilmiyorlar, hele köylü tam bilinçsiz hiç bilmiyor. Gidiyor kendi seçiyor tarım zehrini

Yarı yarıya organik beslenen biri olarak maddi kısmı çok yorucu ama bütçe ayırıyorsanız analizleri tam sertifikalı ürünlere yönelmenizi tavsiye ederim. (Özellikle baharatlar çok mühim organik olması en büyük hilelerden biri baharatlarda dönüyor)“Köylüden alıyorum doğaldır” düşüncesi çok yanlış köylü elindeki ilaçtan uzun vadede etkilerinden habersiz genellikle
 
Evet ve bu durum çok üzücü çözümü yok sanki anca köyde yaşayacan galiba, ki köyde yaşasan bile zor
bizim köyde herkes dayiyor valla böcek ilacını
hele ki son yillarda bir bocek türedi ekini mahveden, ondan kurtulmak icin herkes canhiraş ilaclayip duruyor sanki yararli birsey gibi
ben kararenizliyim, hatayli - ailesi ciftci bir arkadasimla konustuk gecenlerde pestitit uzerine. o da dedi bizim burada da bocek ilacini basiyoruz yoksa zaten delik desik oluyor meyve sebzeler diye.
bence olaya devletin el atmasi lazim ama tabii sadece yasaklayarak degil. mesela tavuk olmayinca bu bocekler artmis diye bir yazi okumustum dogruysa insanlara tavukculugu arttirmasi icin destek saglayarak - ciftciyi egiterek - bu yaptığının zehir sacmak oldugunu ogreterek ve uymayanlari cezalandirarak.
malesef cok insan bu ilaclarin zararli oldugunu bile bilmiyor. ulkemizde ciftcilik sadece koyde dogmakla alakali. koyde dogduysan alanin varsa yapiyorsun bu isi. eğitim, denetleme vs sifir
 
Ben doğal kalmış ürünlerin olduğunu sanmıyorum. Köy sütü diye aldığımız sütün içine su dolduruyorlar en basitinden. Niye? Daha çok kâr edeyim diye. Kaldiki doğal Bulduk diyelim ozaman devreye maddiyat girer. Tamamen doğal ürün gercek.manada 2. Mutfak gibi olur
 
Bende özellikle tarladan kendi üreten köylüden temin ediyorum gıdalarımı ama herşeyi bulmak zor tabi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…