Tamamen soğudum ne yapacağımı bilmiyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lave
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Lave

NK
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2015
330
407
18
Nisanlimin ailesinden, ozellikle kayinvalidemden fazlasiyla sogudum ve bu konu sacma bir sekilde takinti oldu bana, her gun bunu dusunur, kayinvalidemin soktugu laflari dusunerek icimde bir kin buyutuyorum istemsizce ve mutsuz ediyorum kendimi. Yani sorun hem kayinvalide, hem onun oyunlarina gelip kendini mutsuz eden ben.
Neseli, sevilen, sevgi dolu ve saygili bir yapim var cevrem ve nisanlimin cevresi herkes tarafindan sevilen biriyim, tek kayinvalidem beni kabullenemedi ama bunu sadece bana belli ediyor, nisanlimin yaninda bana cok iyi davraniyor ama bas basa 2 dakika kalsak o 2 dakikada 3 kez laf sokuyor beni incitiyor.
Onceleri seviyordum onu ama tanidikca sogudum.
Eltim var ve eltim orta okul sonrasi kiz cocugu diye okutmamislar o'da ev kizi olmus ve benim kayinvalidemde eski kafalidir biraz, iki lafindan ikiside X(eltim) cok namuslu (okumadigi ve evden bu yuzden pek fazla cikmadigi icin), hamarat, guzel, sessiz, ideal kadin ideal es.. liste uzar gider
Ben universiteliyim ve tukakayim ona gore, yuzume sen acikgoz ve cokbilmissin dedi ben sok, birsuru olumlu yonumu olumsuz sekilde elestiriyor bu beni cok kirdi ama hep sustum, artik susabilirmiyim bilmiyorum
Nisanlimla paylastim annesi ve ailesi melek, ben kotu niyetli oldum (hata etmisim paylasmakla) Annem senin icin hep ne guzel seyler diyor sen ise onun icin nasil kotu dusunuyorsun vs dedi, o zaman dank etti kayinvalidemin davranislari ikili oynamalari ..
Arkadaslar beni hep bir sekilde assagiliyor, kilom (ki zayifim) ama her gordugumde X nekadar zayif guzel sen ne cok kilo almissin diyor vs hep bir sekilde beni uzuyor, keske umrumda olmasa ama malesef umrumda

Ya ben ne yapacagimi bilmiyorum, ayirmaya calismiyor iftira atmiyor hani bunlari yapanlarda var ve gelinleri affediyor ama ben yukarida saydiklarim yuzunden onun yuzunu bile gormek istemiyorum, yakinda nefret edecegim o noktaya geldim, duygularima engel olamiyorum, ne yapacagim?

Siz olsaniz ne yaparsiniz?

nişanlında sorun var. kırıldığın noktaları söylediğinde, hemen annesini savunması çok yanlış. hani hiç yorum yapmasa da, gözlem yapsa anlarım. doğrudan seni kötü, annesini melek ilan ediyor. güven sorununuz mu var? bana sana güveni yokmuş gibi, sadece annesine güveniyormuş gibi geldi. hani hiç bir sözünü dikkate almamış.

yerinde olsam k.valide yüzünden değil de, nişanlının sana yaklaşımından dolayı bu işi bir kez daha düşünürdüm. ben de nişanlıyım, nişanlımla dertleştiğimde hemen bana veya ailesine tavır alsa, eleştirse, yaftalasa açıkçası soğurdum. bazı erkekler de var, nişanlısı ne dese haklı, ailesi ne dese haksız olur ya. nişanlın veya bahsettiğim gibi erkekler genelde, gözlem yeteneği olmayan, adalet terazisi doğru işlemeyen, onun bunun lafıyla hareket eden erkeklerdir. adam demiyorum bak sadece erkeklerdir. böyle bir erkekle de asla evlenmeyi düşünmezdim. allah kolaylık versin, işin zor.

tesekkurler
aslinda nisanliminda biraz farkinda oldugunu anliyorum ama bana caktirmiyor sen yanlis dusunuyorsun diye gecistiriyor
bosver ailemle mi evleneceksin sanki, ailemi sevmek zorunda degilsin ama onlar seni seviyor bunu bil bu tarz cumleler kuruyor koseye skistirdigimda

Reactions: BBD
Senin kv ile benim kv oscar odulunu alırlar yeminlen.

Benimkiside seninkisinin aynisi. Bende mal gibi soyledim esime, esimde o srnin icin iyi konusuyor sense boyle diyon. Ki benim ki fena laf sokar.

Ya susacaksin ya da sutlayacaksin. Ki sutlama yapmazsan gelecegini goruyor gibiyim. Hatta yasiyorum.

madem fark ettiğini farkediyorsun, neden üzerine gidiyorsun peki? k.validenle can ciğer olmana gerek yok, var mı? nişanlınla git, nişanlınla kalk. ilişkin minumum seviyede olsun, yeterli. nişanlına sürekli annesini eleştirir gibi konuşursan adam elbette annesini savunur. bu şekilde devam eder ve evlenirseniz canım, sadece kendini değil, eşini de çok ama çok mutsuz edersin.

Ewet maalesef ailesiyle de evleniyorsun, oyle demesine bakma.

evet canim tamda boyle
dedigim gibi sorun kayinvalide oldugu kadar sorun benim ayni zamanda
neden hep dusunup kendimi dahada doldurup mutsuz ediyorum bilmiyorum, engel olamiyorum nasil normal ilerleyecek hersey hic bilemiyorum

Ewet maalesef ailesiyle de evleniyorsun, oyle demesine bakma.

canim ya birbirimizi anliyoruz ayni seyleri hissediyoruz, ne diyeyim Allah yardimcimiz olsun
gul gibi gecinmek varken neden boyle yapiyorlar anlamiyorum

evet canim tamda boyle
dedigim gibi sorun kayinvalide oldugu kadar sorun benim ayni zamanda
neden hep dusunup kendimi dahada doldurup mutsuz ediyorum bilmiyorum, engel olamiyorum nasil normal ilerleyecek hersey hic bilemiyorum
nasıl mı? hayatının merkezine k.valideni koymayarak. onun seni çok sevmesini beklemeyerek. sen de onu sevmek zorunda değilsin. ama saygılı olacaksın. her lafına kulak asmayacaksın. demek ki sizin ilişkiniz sıradan gelin-kaynana modunda olacak. geneli böyle değil mi? kabullenirsen sorun kalmaz. yarın öbür gün eşin gidelim dediğinde kırmaz gidersin, ama özelini paylaşmazsın mesela. abuk subuk konuşuyor mu? ciddiye almazsın, eşinle de paylaşmazsın. genelde insanların hakkında düşündüklerine ve söylediklerine de takar mısın?

bosver ailemle mi evleneceksin sanki, ailemi sevmek zorunda degilsin ama onlar seni seviyor bunu bil bu tarz cumleler kuruyor koseye skistirdigimda
Bu çok yanlış.Ailesiyle de evleniyosun maalesef, onlarla başedebilmen şart.Ben edemeyecek olsaydım şu an kocamla evli olmazdım çünkü görümcem ve kv tam bir cadı. 'onlar seni seviyor bunu bil' seni asla haklı görmeyeceğinin kanıtı. ikili oynuyorsa sen de ikili oyna, yalnızken lafları sok dur, nişanlının yanında kızı gibi davran etrafında uçuş. ve sana tavsiyem nişanlılık süresini uzat şu durumda...

evlenince yakın mı oturacaksınız?
yakın olmayacaksa sana takmamayı öğrenirsin..
ama yakınsa işin zor..

Tam bir Oedipus Kompleksli adama denk gelmissin. Bu adam her zaman maddi/manevi annesinin emrinde olacak (ikinci koca sendromu). Kocan icin senden once annesi gelecek, bundan emin ol.
Kayinvalidenin siddetine neden tahammul etmek zorundasin?
Bak sen egitimli oldugun icin tavir almis. Kamplar belli olmus. Cahil vs okumus kadin. Muhtemelen ailen daha toleransli ve egitimli, neden aile kurmak icin seni asagilayan cahil bir aile cocugunu sectin? Aklini basina al ve kendi ic sesini dinle.

Ayyy eski kaynanamı gördüm bir an oda beni sevmedi niye sevmedi anlamadım benı kısaslıyacak eltımde yok halbuki canım katlanırım dıyorsan devam et ama yapamam diyorsan da uzatma hic .

tesekkur ederim canim cok yardimci oldun gercekten
aslinda bugune kadar kimse hakkimda kotu konusmamisti veya elestiri almamistim herzaman nekadar iyi niyetli saygili oldugum soylenir kimseyi kirmak istemem
yani hakkimda biri kotu dusunse icime dert olur herhalde
bugune kadar kimseyle anlasamamazligim veya tartismam olmadi, yardim etmeyi seven kimseyi geri cevirmeyen biriyim
nebileyim kayinvalide resmen her haliyle belli ediyor beni sevmedigini
bundan sonra muhattap olma mi diyorsun canim?

evet gercektende ailem okadar anlayisli her konuda nasil iyi dusunuyorlar, anneme dedigimde olsun kizim bosver buyukluk sende kalsin birsey deme takma kafana falan diyor
dedigin gibi neden boyle bir aile cocugunu sectim bilmiyorum, hem cok seviyorum hemde dusunmeden edemiyorum, ben degil gonlum secti zaten ilk sevdigim hayatima giren ilk kisi 5 yillik guzel bir iliskimiz vardi ufak tefek sorunlar olsada
nezaman aileler tanisti bayramlarda vs gorusmeye basladik ..buyu bozuldu..

canim tesekur ederim, sen nasil basediyorsun
duymazdan mi geliyorsun veya sende laf sokarak mi, esinin rolu ne karsi tarafla iliskinizde, taraf tutuyor mu?

Genelde böyle oluyor maalesef
Kayınvalidenle mesafeni her zaman koru
Çok gidip gelme, yalnız kalmamaya bak
Ama hep içine de atma, mesela sana x incecik ne güzel sen çok kilo almışsın mı dedi, nişanlının yanında ay canım annem kilo almışsın, x ne güzel incecik dedi, cidden kilo mu almışım hayatım diye sor salağa yatarak, bir kaç sefer sonra bu kızın ağzında bakla ıslanmıyor diye susmak zorunda kalır =) Ama kötülükle değil cidden saf ayağına yatarak yap bunu. Herkes malını bilir, kimsede çok bariz bir şey olmadıkça ayranım ekşi diyemez, o da biliyordur annesinin ne olduğu. Ama madem beş yıl güzel bir ilişki yaşamışsın ve sonunda da hayatını birleştirmeye karar vermişsin o zaman biraz dikeniyle mücadele edeceksin. Büyü bozuldu değil de yaşadığın gerçek hayata hoş geldiniz durumu. Her çift evlilik yolunda benzer şeyler yaşıyor inan bana. Birbirini hiç tanımayan insanlar bir araya gelip akraba oluyor bu zor bir uyum süreci. Zamanla oturacaktır bir şeyler, sakin ve itidalli olmalısın

huyu suyu örfü adeti farklı iki insansınız kv nizle. bence çok kişiselleştirmeyin. Elbette iyi anlaşabileceğiniz gibi kötü de anlaşabilirsiniz.
siz kendinizi bilin. nasıl ki iş hayatınızda ya da okulunuzda böyle anlaşamadığınız kişilerle geçinmenin de bir yolunu buluyorsanız, gerek önemsemeyerek, gerek huyuna giderek, gerek çata çat kavga ederek bu ilişkinizde de aynısı olacak. Elbette nişanlınızın annesi olması sebebiyle görüşmem olur biter seçeneğini çok düşünmemek gerekir. Ama bu eşin ailesi ile olan ilişkileri çok ayrı bir sosyolojik olay olarak görmemek lazım. En nihayetinde iki insanın ilişkisidir olan. Kendinizi ezdirmeyin, kimseyi de ezmeyin.Hayatınızı mutlu olacağınız şekilde yaşayın, buna ket olan insanlara yaranmaya çalışmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…