Tamamlayıcı sağlık sigortası ile ilgili

merve0991

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2024
2
0
33
Kızlar tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak istiyorum doğum için anlamadığım şeyler var bekleme süresi 6 ay yazıyo bu 6 ay içinde hamilelik olmaması gerekiyor anlamına geliyor sanırım diyelim oldu sigorta yanıyor demiş bir arkadaş nasıl yanıyo 6 aydan önce hamilelik olursa yatırdığım sigorta parasını geri alabilyor muyum veya özel değil de devlet hastanesine gitmiş olsam mesela bekleme süresi 6 ay diyorsa ilk 3 ay devlete 6.aydan itibaren de özele gitsem de yine yanıyor mu yani kısacası sigorta başlayana kadar devlette muayene olmuş olsam yanar mı:)

6 ay içinde hamile kalırsanız sigortanız karşılamıyor gebelikle ilgili konuları. Devlete gitmenizle alakalı bi konu değil, yine karşılamaz yani. Paranızı geri alamazsınız hayır

Sigorta yapılma tarihinden itibaren 6 ay içine gebelik olmamalı. 7. Ayda kalırsanız karşılar ama doğuma yetişmez. Sigortayı yenilenmeniz gerekir. Ben de doğum teminatlı yaptırdım sigorta ama hamile kalamadım

Ben Anadolu Tamamlayıcı Sağlık Sigortası kullanıyorum, bekleme süresi 1 ay. Bildiğim kadarıyla diğer firmalar en az 6 ay bekleme süresi veriyor, arayıp bilgi alabilirsiniz.

6 ay bekleme süresinde hamile kalabilirsiniz sorun yok.Fakat muayeneleriniz karşılamaz.Ne zaman bekleme süresi biter o zaman poliçe aktifleşir.Yani dediğiniz doğru ilk başlarda devlete gidersiniz sonra da poliçeyi kullanmaya devam edersiniz sorun olmaz.Anadolu sigortanın bekleme süresi doğumda 6 aya çıkartılmıştır bu arada.1 ay beklemeli şuan magdeburger var.

benimkinde 12 aydı , 12 ay sonra karşılıyor yani 2.poliçeyide yaptırıyosunuz 12aydan önce karsılamıyor

evet bazı şirketlerde 12 ay da var. Genelde yeni evli çiftler sizin paketinizden alır 2. poliçede doğum teminatı aktifleşir. Gidilecek hastaneye ve ne zaman gebelik istediğine göre değişir. Şuan bekleme süresi olmayanda var,6 ay ,12 ay olanda var.

X