• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tamamlayıcı sağlık sigortası

burcumsu12

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2021
4.281
7.694
108
30
Merhabalar bbeğim için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak istiyorum ama fiyatlar çok yüksek yaptırmak mantıklı mı yaptıranlar var mı memnun musunuz? Kalça ultrasonu ve özel aşıları karşılıyor mu?

Merhabalar bbeğim için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak istiyorum ama fiyatlar çok yüksek yaptırmak mantıklı mı yaptıranlar var mı memnun musunuz? Kalça ultrasonu ve özel aşıları karşılıyor mu?
Özel aşıları tabikide karşılamıyor. Bende bes yaptırmak istiyorum bir türlü fırsatım olmadı yaptıramadım.

Merhaba, bazı hastanelerde tamamlayıcı sağlık sigortası geçmeyebiliyor bireysel sağlık sigortası yaptırmanız daha avantajlı olur diye düşünüyorum. Özel aşıları karşılamıyor ancak kan testi, idrar testi, kalça USG gibi şeyleri kapsıyor genelde. Her kurumda poliçe farklı işler, hastaneleriin anlaşmalı olduğu kurumlar ve poliçe kapsamı değişebilir. Bu konuyu sigortacı ile görüşmeniz daha doğru olacaktır

Merhaba, bazı hastanelerde tamamlayıcı sağlık sigortası geçmeyebiliyor bireysel sağlık sigortası yaptırmanız daha avantajlı olur diye düşünüyorum. Özel aşıları karşılamıyor ancak kan testi, idrar testi, kalça USG gibi şeyleri kapsıyor genelde. Her kurumda poliçe farklı işler, hastaneleriin anlaşmalı olduğu kurumlar ve poliçe kapsamı değişebilir. Bu konuyu sigortacı ile görüşmeniz daha doğru olacaktır
Teşekkür ederim

Ben kızıma ayağından dolayı yaptırmıştım ilk doğduğunda kan tahlillerini hastanede yatma durumlarında karşılıyor ama özel aşıları karşılamaz

Doğduktan 15 gün geçtikten sonra kendi tamamlayıcı sigortama eklettim çocuğumu. Genel olarak özellere güvenmiyorum ama büyük şehirde mecbur. Kullanmıyorduk ama zamanı bitecek ama haklar hep duruyor diye kullanıyorum yine. Önemli bir durum inşallah gelişmez ama öyle olma ihtimali varsa kesin devlete gidin. Özeller gereksiz tetkik yapıyor. Bazı tetkiklerin istenmesi bile ömür boyu bu sigortaları yapmamaları için ellerinde koz oluyor sigortaların. Devlette böyle saçma tetkik istemi olmadığından en azından gerekli ise yapılıyor. Bu durum gerçekten aşırı önemli, 3 yıl sorunsuz devam ederse ömür boyu oluyor diye biliyorum. Bebeklerde de böyle midir emin değilim. Küçük şehirde yaşıyorsanız ya da iyi devlet hastanelerine ulaşabiliyorsanız gerek yok.

Özel hastanede doğum yapacaksanız hastanenize gidin ve sigorta danışmanlarıyla bunu konuşun,paket içeriklerini öğrenin. Atıyorum A hastanesinin her şubesinde aynı kapsam olmuyor sıkıntı çıkıyor bunu özel hastanede provizyon bölümünde çalışan biri olarak söylüyorum. Poliçeniz hastanelere özel gelişebiliyor bazı maddeleri. Ve bununla ilgili çok geridönüş alıyorduk o yüzden detaylı öğrenin ve doğum yaptığınız hastanede tetkikleri yaptırın emin olun hiç sıkıntı yaşamazsınız sigortadan yana.

Doğar doğmaz Acıbadem sigorta yaptırdık.Ben de Acıbademliyim.Doğumum da Acıbadem de olmustu zaten.Özel aşıları karşılamıyor.Ben yaptırın derim.

Hdi sigorta yaptırdık geçen sene ben eşim oğlum 2500 TL. Yaptıracaksanız hangi sigorta hangi hastane ile anlaşmalı ona da bir bakın muhakkak. Genel olarak hizmetleri aynı. Biz memnun kaldık. Özel aşıları karşılamıyor ve mesela daha önce tanı konmuş bir hastalığın tedavisini (ameliyat vs) karşılamıyor diye biliyorum. Ultrason mr her şeyi karşılıyor. Oğlumun doğuştan böbrekleri büyüktü o yüzden yaptırdık biz en çok ve çok memnun kaldık. Aşırı zamlanmamışsa bu sene de yaptırmayı düşünüyoruz. İmkanınız varsa yaptırın derim büyük rahatlık. Bir gün bile gerek yokmuş demedik biz hep iyi ki yaptırmışız dedik.

Ben ilk sene yaptırdım çok mantıklı oldu ancak ikinci yıl hem kontroller azalıyor hemde zaten genel olarak özel aşıları karşılamıyor o sebeple ilk yıl yaptırın ikinci yıl yaptırmayın derim ben.

Özel hastanede doğum yapacaksanız hastanenize gidin ve sigorta danışmanlarıyla bunu konuşun,paket içeriklerini öğrenin. Atıyorum A hastanesinin her şubesinde aynı kapsam olmuyor sıkıntı çıkıyor bunu özel hastanede provizyon bölümünde çalışan biri olarak söylüyorum. Poliçeniz hastanelere özel gelişebiliyor bazı maddeleri. Ve bununla ilgili çok geridönüş alıyorduk o yüzden detaylı öğrenin ve doğum yaptığınız hastanede tetkikleri yaptırın emin olun hiç sıkıntı yaşamazsınız sigortadan yana.
Merhaba tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmayı düşünüyorum reglme 3-4 gün var ama muhtemelen hamileyim doktora gittiğimizde nasıl oluyor 1 ay bekleme süresi var Anadolu sigorta için. Son adet tarihini sigorta başlangıcından sonra söylemek yeterli mi

Merhaba ben iki çocuğumada her sene yaptırıyorum. Özel aşılar dışında çoğu şeyi kapsyor. Kalça usg de kapsıyor geçen yıl yenidoğan kızıma yaptırdım ücret ödemedim. Özel hastaneler erişim açısından çok iyi oluyor gece bile çocuk dr var acil durumda ulaşabiliyorsunuz ve muayene fiyatları bukadar uçmuşken tamamlayıcı yaptırmak çok mantıklı geliyor bana.

Merhaba tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmayı düşünüyorum reglme 3-4 gün var ama muhtemelen hamileyim doktora gittiğimizde nasıl oluyor 1 ay bekleme süresi var Anadolu sigorta için. Son adet tarihini sigorta başlangıcından sonra söylemek yeterli mi
Gideceğiniz hastanenin sigorta birimiyle konuşmanız gerekiyor dediğim gibi sigortaların her hastaneyle anlaşması farklı. Tüm detayları öğrenin. Şube şube aynı isim altındaki hastanelerde bile farklılık olabiliyor.

Back
X