tanısı bile yokki kızlar :S anlatamadım..

Bu takintili, kontrolsuz dusunceler OCD ye girmiyor muydu birde. Bir kac rahatsizlik birden de icerebilir degil mi.

ocd ye de girebilir tabi saplantı düzeyini bilmediğimizden bişey diyemiyorum ama sanki o denli ileri boyutta değil gibi geldi durum bana, düşünsene inanılmaz saplantılı/zorantılı bozukluk durumları var
evden çıktıktan sonra 8 kez 7. kattaki evine çıkıp kapıyı kitledim mi diye kontrol eden biriyle tanışmıştım
aynı kişi evden çıktıktan sonra evden tamamen ayrılabilmesi 2 saate yakın sürüyor diye işinden olmak üzereydi
defalarca tüpü prizleri kontrol etmek gibi türlü eziyetler çekiyordu
konu sahibinde durum sanki kimlik karmaşasına daha yakın, ben iyi miyim kötü müyüm
aynı zamanda o iyi mi kötü mü kısmı da var ki bu hemen hemen hepimizde ara ara var:37:

ocd ye de girebilir tabi saplantı düzeyini bilmediğimizden bişey diyemiyorum ama sanki o denli ileri boyutta değil gibi geldi durum bana, düşünsene inanılmaz saplantılı/zorantılı bozukluk durumları var
evden çıktıktan sonra 8 kez 7. kattaki evine çıkıp kapıyı kitledim mi diye kontrol eden biriyle tanışmıştım
aynı kişi evden çıktıktan sonra evden tamamen ayrılabilmesi 2 saate yakın sürüyor diye işinden olmak üzereydi
konu sahibinde durum sanki kimlik karmaşasına daha yakın, ben iyi miyim kötü müyüm
aynı zamanda o iyi mi kötü mü kısmı da var ki bu hemen hemen hepimizde ara ara var:37:

OCD neden dedim bir tani koymak icin degil. Zaten doktorda degilim. Onda dusuncelerini kontrol edemezsin. Sanki kendisi kontrol edemiyor gibime geldi. Tabi senin alanin daha iyi bilirsin. :6:

Bana da olur arada, ama saniyelik olarak. Geçer gider.

Senin anlattığın ne fena bir durummuş yahu:26:

OCD neden dedim bir tani koymak icin degil. Zaten doktorda degilim. Onda dusuncelerini kontrol edemezsin. Sanki kendisi kontrol edemiyor gibime geldi. Tabi senin alanin daha iyi bilirsin. :6:

oy örgünü yerim:9:

fakat ben senin teşhislerinin hastasıyım, boşuna takibinde değilim:10:

Tanı koyamaz yazdım da sanki ikinize laf atmışım gibi olmuş yav, şimdi farkediyorum :60:

Evet kankamın doğru noktalara parmak basışı meşhurdur:6:

mantık-çelişmezlik ilkesi'ni araştırmanı ve bu konuda bilinçlenmeni tavsiye edebilirim canım
beynine söz geçiremez ve çelişkili düşünmeye devam edersen
durumun daha da kötüye gitmeden bir uzmandan faydalanmalısın
:53: o hastalıkda zormuş ya.7. kat 8 kere iniş çıkış.düşünürken bile beynim yoruldu

Bu takintili, kontrolsuz dusunceler OCD ye girmiyor muydu birde. Bir kac rahatsizlik birden de icerebilir degil mi.
OCD nedir :26:

bence vesveseli birisin yani seytan vesvese veriyor sana sende icindeki kendinle savasiyorsun gibi:26:

oy örgünü yerim:9:

fakat ben senin teşhislerinin hastasıyım, boşuna takibinde değilim:10:

Kustum ben oynamiyorum artik.:43:

:53: o hastalıkda zormuş ya.7. kat 8 kere iniş çıkış.düşünürken bile beynim yoruldu

OCD nedir :26:

Obsessive Compulsive Disorder , yani Obsesif Compulsif Bozukluk.

Tanı koyamaz yazdım da sanki ikinize laf atmışım gibi olmuş yav, şimdi farkediyorum :60:

Evet kankamın doğru noktalara parmak basışı meşhurdur:6:

OCD genelde tek basina olmaz. Baska rahatsizliklarla birliktedir. Benim yorumum tabi. Ben baska bir rahatsizligi daha oldugunu dusunuyorum arkadasin. Soylemek istemiyorum. Uzmana gitmesi daha iyi. Sonucta bu Asimela'nin alani, benim degil. :55:

Son düzenleme:
Bir insana üzülüyorsunuz , ama içinizden bir ses aslında üzülmediğinizi rol yaptığınızı söylüyor .
İçinizden dolu dolu kötülük planları yapıyorsunuz , ama yapamıyorsunuz .

Hmm .. ilginç bir durum gerçekten . Sanırım benliğinizi bulamıyorsunuz . Kendinizi arıyorsunuz ama bulamıyorsunuz . Psikologdan yardım almanız şart gibi görünüyor .Aynı zamanda maneviyata yönelmenizi de tavsiye ederim .

bence sen kendinle mücadele etmek istiyorsun..
yani iyi biri olmak istiyorsun ama düşüncelerin seni sana bırakmıyor..
kesinlikle bir psikolog mu psikiyatr mı :) ona görünmelisin..

mesela ben birine üzülüyorum ama ben içimden sanki kendimide oyuna getiriyormuşum aslında üzülmüyormuşum ama üzülüyormuşum gibi rol yaptığım gibi hissediyorum.bu çoğu konularda böyle.
nerdeyse hayatımın tümünü kapsıyor bu his.acaba kendime karşıda mı rol yapıyorm veya kendime karşı riyakar mıyım kendimimi kandırıyorum diye bir his bu..
off anlatamıyorumda..belkide birşey anlamadınız büyük ihtimalle..
sevgilimede bahsettim.ben içimden dolu dolu kötülükler yapmak istiyorum düşünüyorum planlıyorum ama yapmıyorum sanki iyi bir insanmışım gibi role bürünüyormuşum gibi geliyor.
:18:uf

Aslında biraz örnek verebilseydin iyi olurdu.Acaba sen mi büyütüp kendini sorguluyorsun anlardık.

Ben örnek vereyim mesela,bazen birisi çok önemsiz hastalık veya ufak bir müdahale geçirir.
Bazı insanlar ah vah ederler,abartarak anlatıp olayı katlarlar.
Senin içinden "aman ne var ki alt tarafı ufacık birşey" demek geçer.Böyle bir durumdan mı sözediyorsun ?

Veya bir arkadaşın sevgilisinden ayrılmıştır.
Sen aslında o kişiyi tasvip etmiyorsundur ve ayrıldıklarına memnun olursun.
Ama arkadaşın üzgün olduğu için,onun yanında üzgün görünmen gerekir.İkiyüzlü hissedersin.

Kötülük konusunda ise,kızgınken çoğumuzun aklından kötülük geçer ama icraata dökmeyiz.
Kızgınken,sakinleşince asla düşünmeyeceğimiz şeyler düşünebiliriz.
Sen durduk yerde mi kötülük düşünüyorsun ?

Son düzenleme:
canım ben seni gayet iyi anladım
bu senin aklına gelen şeyler şeytanın vesvesesinden başka bir şey değil seni yolundan döndürmeye kötü şeylere sevk etmeye çalışıyor hatta bunları sana düşündürdüğü için seviniyor bile
sana kötü şeyleri fısıldayan şeytandır sakın kulak asma aklına kötü şeyler geldiği zaman şöyle düşün "ben bunların hiç birini düşünmüyorum şeytan fısıldıyor bunları bana"diye düşün inan rahatlayacaksın
bir de bol bol nas ve felak sureleri oku, gün içinde sürekli ALLAH'I an şeytan kahrolacaktır ve seninle uğraşamayacaktır
RABBİM yar ve yardımcın olsun canım
AMİN
:34:

Son düzenleme:
Aslında herkesin zaman zaman yaşadığı şeyler.. beyin bazen baskın geliyor, iç ses susmak bilmiyor. seninkinin ne boyutta olduğunu anlamadım ama, bende de söylediğin örneğe benzer bir şey var, bazen ben de 'üzülmüyorum, ama sanki üzülmüş gibi yapabiliyorum'

mesela bir arkadaşım saçma sapan bir erkekle ilgili 2 gün sonra unutacağı şeyleri saatlerce anlatmaya başladığı zaman beynim 3 4 dakika sonra error veriyor, dinliyor gibi yapıp üzülmüş görünüp kafa sallayıp geçiyorum, o an çok başka şeyler düşünüyorum. içimden de 'rol yapma, ayıp' diyor iç sesim.. ama dayanamıyorum, bazı muhabbetlerden çok sıkılıyorum.

yani bu boyutta bir şey mı, daha mı ileri?

en önemlisi seni rahatsız edecek durumdaysa, ki yazdığına göre öyle görünüyor, yardım alman en mantıklısı.

canım ben seni gayet iyi anladım
bu senin aklına gelen şeyler şeytanın vesvesesinden başka bir şey değil seni yolundan döndürmeye kötü şeylere sevk etmeye çalışıyor hatta bunları sana düşündürdüğü için seviniyor bile
sana kötü şeyleri fısıldayan şeytandır sakın kulak asma aklına kötü şeyler geldiği zaman şöyle düşün "ben bunların hiç birini düşünmüyorum şeytan fısıldıyor bunları bana"diye düşün inan rahatlayacaksın
bir de bol bol nas ve felak sureleri oku, gün içinde sürekli ALLAH'I an şeytan kahrolacaktır ve seninle uğraşamayacaktır
RABBİM yar ve yardımcın olsun canım
AMİN
:34:

katiliyorum...ve sanirim cok iyi niyetlisin seytan seni yolundan dondurmeye calisiyor...
aklina kotu seyler geldikce ben iyiyim de ve arkadasin dedigi gibi bol bol dua oku:29:

Back
X