- 22 Ağustos 2011
- 514
- 102
- 323
- Konu Sahibi sonsuzluk0607
-
Kizlar erkek arkadasim ailemle tanisti yakinda da ailesi istemeyr gelsin istiyoruz.sehir disindan gelecekleri icin birgun tanisma ikinci gun isteme gibi dusunduk ama babam yanasmiyor .bi hafta gelsinler tanisalim iki hafta sonra tekrar gelsin istesinler diyo.ama bu cok sacma geliyor karda kista iki kere gelmeleri.siz ne dusunuyorsunuz babam hakli mi yoksa tek seferde olmasi daha iyi mi?
Kizlar erkek arkadasim ailemle tanisti yakinda da ailesi istemeyr gelsin istiyoruz.sehir disindan gelecekleri icin birgun tanisma ikinci gun isteme gibi dusunduk ama babam yanasmiyor .bi hafta gelsinler tanisalim iki hafta sonra tekrar gelsin istesinler diyo.ama bu cok sacma geliyor karda kista iki kere gelmeleri.siz ne dusunuyorsunuz babam hakli mi yoksa tek seferde olmasi daha iyi mi?
Biraz anlayış göstermek gerekiyor bu kadar uzun yol için.Sonuçta sizler kararınızı vermişsiniz.Kızı evi nazı evi,ağırdan almak gerek bunlar bana gereksiz geliyor.Umarım babanızı buna ikna edebilirsiniz..7 saatlik yol var arada.ya ben aslında babamı ikna etmek istiyorum ama nasıl bilemiyorum.
iki sefer gelsinler tabi olur mu öyle hemen bi geslinler tanışın görüşün az biraz niyetlerini çıtlatsınlar sonra bi kerede siz gidin ailesini yaşadığı yeri ortamlarını görün daha sonra istemeye gelirler söz nışan artık ister aynı zamanda yapın isterseniz nışanı daha sonra yapın baban haklıKizlar erkek arkadasim ailemle tanisti yakinda da ailesi istemeyr gelsin istiyoruz.sehir disindan gelecekleri icin birgun tanisma ikinci gun isteme gibi dusunduk ama babam yanasmiyor .bi hafta gelsinler tanisalim iki hafta sonra tekrar gelsin istesinler diyo.ama bu cok sacma geliyor karda kista iki kere gelmeleri.siz ne dusunuyorsunuz babam hakli mi yoksa tek seferde olmasi daha iyi mi?
şuan herşey toz pembe geliyor olabilir veyada boşa o kadar yol masraf diyebilirsin ama sonra pişman olursun böyle şeyler aceleye gelmez7 saatlik yol var arada.ya ben aslında babamı ikna etmek istiyorum ama nasıl bilemiyorum.
Ağzınıza sağlık... Ama birde babalara anlatın bunu kız vermek kolaymı diyor ki ben tek kızım babam sulugöz ama ben sevmişim etmişim dimi zorlaştırmanın ne anlamı var ama işte babalar korkuyorlar kolay değil hayırlısı olsunBana da saçma geliyor. Hadi görücü usulu olsa dersin ki elli kere gitsinler gelsinler de iyice emin olalim ama zaten alan razi satan razi, sanki onlar tanışmaya geldiğinde baban hayır diyebilecek mi? Sonuçta siz kararınızı vermişsiniz. Hayırda acele etmek lazim, zorlastirmayip kolaylaştırmak lazim. O naz evi diyenler, evlenene kadar bin dereden su getirenler zannediyor ki boyle yapınca kızım gittiği yerde kıymetli olacak. Tam tersi arada kin ve nefret oluşuyor ve bazen sırf bu zorlastirma olayları yüzünden köprüyü geçtikten sonra erkek tarafi gelinin burnundan fitil fitil getiriyor. Benim gözlemlerim bu yönde...
Kendimden örnek verecek olursam benim babam vefat ettiği için bu islerle annem ilgilendi. Bir defa esim abimle dışarda görüştü bir defa da bayanlar tanışma için evimize geldi. Sonrasında isteme nisan söz herşey bir arada tek seferde oldu. Zaten 4 buçuk ay sonra evlendik. Ben arası bu kadar yakin olduğunda ayrı ayrı masraf yapılmasına da karşıyım. Bu arada ne "kapı açılmıyor" ne "makas kesmiyor " hic bir adeti uygulamadik, her zaman yapıcı ve anlayışlı olduk. Erkek tarafının gücü neye yetiyorsa onu kabul ettik geri kalanını da benim akrabalarım çok destek oldu Allah razı olsun... Tüm bu tantana bittiğinde esim annemin elini öptü "anne Allah senden razi olsun, bir gün benim de kızım olur da evlenirse ben de damadima senin gibi anlayışlı olacağım." Dedi annem o kadar duygulandı ki anlatamam ve eşimle ailesi gerçekten beni el üstünde tutar yani kıymet bilmek filan öyle zorlamayla olacak şey degil...
Ağzınıza sağlık... Ama birde babalara anlatın bunu kız vermek kolaymı diyor ki ben tek kızım babam sulugöz ama ben sevmişim etmişim dimi zorlaştırmanın ne anlamı var ama işte babalar korkuyorlar kolay değil hayırlısı olsun
ikna ettiimmm kızlar:) tek seferde olcak söz ve isteme şükür ki:)
Başınız saolsun...Benim babam sağ olsaydı o da eminim zorlastirmazdi :) bizim aile yapımız biraz boyle diyelim. Siz tabiki babaniz ne derse onu yapmak durumundasiniz...
Benim dedem teyzemi istemeye geldiklerinde ( kayseriden ankaraya geldiler diye ) ne de olsa evlenecekler alin kızı götürün bir daha size zahmet olmasin diyerek vermiş mesela
Babam da annemle evlenirken çarşamba günü askerden izne gelmiş cuma düğün olmuşyani kısacası aslında ben zor bile evlendim aile standartlarimiza gore
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?