Tanitici sorular

BensizSen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2019
42
126
43
Hafta sonu bir beyfendiyle bulusacam pek tanimiyorum. Fazlada dusunmedim ne konusacak ne edecek belki o da bisey bulamayacak sessiz bir bulusma olacak :işsiz:bu yuzden biraz kopya cekmek istedim .

Hic tanimadiginiz ve tanimak istediginiz birisine ne sorarsiniz? kisiligini ortaya cikartacak, Karakter analizi yapabilmemizi saglayacak onu tanimamizi saglayacak sorular nelerdir?

Bir insani tanimak icin 3 soru hakkiniz olsa ne sorardiniz?

Issız adaya düşse yanına alacağı üç şey :KK70:

Şaka bir yana direkt sorularla, sorguya çeker gibi pek bir şey öğrenemezsiniz bence. Konu konuyu açar, laf arasında yeri gelir sorarsınız. Bir de herkes, her şeyi sormayı sevmez/sorulmasını sevmez.

Mesela ben son görüştüğüm adama eski sevgilisinden ne zaman ayrıldığını sormuştum, çünkü merak ettim :KK70: Ama o "ben öyle şeyleri sormayı sevmem, sen istedikçe anlatırsın" dedi ve gerçekten hafif ilintili bir konuda lafını geçirmek dışında eskiyle alakalı bir şey sormadı. Şimdi ben bu adamın üstüne gidip çok soru sorsam rahatsız olur, ama o bana sorsa -abartmadan tabii- ben olmam.

O yüzden bu konuda soru listesiyle gitmektense sizin için önemli konuları belirleyip lafı bir şekilde oraya getirin. Direkt sormak yerine sohbet esnasında öğrenirsiniz istediğinizi.

Karakter analizi yapacak sorular yok da davranışlarının analizini yapmak düşüncelerinde de size ışık olabilir. İnsanlar düşüncelerini saklayabilir ama davranışı değiştirmek zordur. En basiti sipariş verirken, hesap isterken garsonlara olan davranışları nasıl; size olan davranışları nasıl ona bile bakmanız size fikir verir. Kafanıza takılan, özellikle merak ettiğiniz bir şey varsa da hazırlık yapmasına imkân vermeden pat diye sormanızda yarar var; düşünme fırsatı bulamasın. :)

Ben pek soru sormam. İlk once kendimden, sevdigim seylerden, ilgi alanim olan konulardan bahsederim, karsidaki de bahseder illa ki ve ortak birseyler cikiyorsa o konuşma kendiliginden baya uzuyor zaten. Yok ortak birsey cikmiyorsa ve iki tataf konusacak birsey bulamiyorsa ben o ilişkiyi pek olumlu gormem acikcasi.

İlk gunden iş gorusmesi gibi kisilik analizi sorulari bana cok itici geliyor ki sorulara herkes durust olmaz. Soru sormak yerine hareketlerinden, farkli sohbetlerin icindeki fikir ve tepkilerine bakarak kendim degerlendirmeyi tercih ederim. Yani zamanla olur bunlar, ilk gorusmede full tanima sorulariyla olmaz

Hafta sonu bir beyfendiyle bulusacam pek tanimiyorum. Fazlada dusunmedim ne konusacak ne edecek belki o da bisey bulamayacak sessiz bir bulusma olacak :işsiz:bu yuzden biraz kopya cekmek istedim .

Hic tanimadiginiz ve tanimak istediginiz birisine ne sorarsiniz? kisiligini ortaya cikartacak, Karakter analizi yapabilmemizi saglayacak onu tanimamizi saglayacak sorular nelerdir?

Flort ederek bir birlikteligim olmadigi icin sevgililik uzerine degil de insan iliskileri uzerinden soyleyeyim, neredeyse hic soru sormam. Genel de cevaplayan kisiyimdir, insanlarin yonelttigi sorulara cevap verdigimde elinin, yuzunun seklinden bakislarindan cikarim yapar, inceler ve gozlemlerim.
Genelde insanlar mukemmel insani, olmak istedikleri seyleri anlatirlar ya da duymak isteyeceklerimizi soru sorarak birini tanimak dogru gelmiyor bu acidan. Ne bileyim ordaki olaylardan, durumlardan anlarsiniz.
Yanlis gelen siparise tepkisi, hesap isteyince geciktiyse sabirsiz mi sinirli mi? Arabasini engelli rampasinin onune mi cekmis, copunu orda mi birakiyor, wc sonrasi elini yikiyor mu? Cocuklu ailelere yaklasimi falan bunlari gozlemlerim.

İlk buluşmada soru sorsan da gerçek cevapları değil, senin duymak istediklerini söyler. Ya da politik cevaplar verir.
Gözlem yapmak daha mantıklı. Zaten cümleleri arasında nasıl bir zihin yapısına sahip olduğunu gösterir.

Ben gözlem yaparım sorudan ziyade.Az çok zaten karşındakşnin karakteri hakkında fikir sahibi oluyorsun.

yahu iş görüşmesi değil ki.. akışa bırakın. suskun biriyse ve sizi rahatsız ediyorsa bu o zaman zaten devam etmeyeceği bellidir.

sizi nasıl karşılıyor, o mekanda oturuyorsa geldiğinizde ayağa kalkacak mı hemen mesela ? yemek saatinde buluşacaksanız, yemek yiyebileceğiniz bir yerde mi oturacaksınız yoksa çayla kahveyle mi geçiştirecek ? buluşma mekanı olarak nasıl bir seçim yapmış ? garsonlara tavrı nasıl ? hesabı öderken cüzdanının içini göstere göstere mi ödüyor yoksa size belli etmeden mi ?

bütün bunlar ciddi fikir verir ilk görüşmede.

İlk görüşmede mülakat yapar gibi ( artık mülakatlarda bile soru sormuyorlar) soruları sıralarsan karşında soru soracak birini bulamayabilirsin cici kız.

garsona "bakıyon mu?" derse
sipariş verirken ellerini getir işte biseyler dermis gibi sallayarak ve memnuniyetsiz mimiklerle konusursa
sandalyede kasilarak oturursa kaç

İnsan vardır bir saatte çözersiniz, insan vardır yıllarca tanıyamazsınız.. Karşındaki kişinin size ne kadar şeffaf olduğuna bağlı. İlk buluşmada sadece genel bir fikir edinebilirsiniz ancak. Bir çok arkadaşın dediği gibi gözlem ve detaylara ağırlık verirseniz karakterinin genel hatları hakkında bir şeyler çözebilirsiniz. İlk tanışmada her türlü ilişkide insanlar olumlu özelliklerini ön plana çıkarır, olumsuz yönlerini gizlemeye çalışırlar..
Ama derseniz ki konuşacak, sohbet edecek konu nasıl açarım, bulurum ? Diye.. İlgi alanlarını sormak en klasik ama en vazgeçilmez sorulardandır. Hem ortak nokta bulabilirsiniz, hem de insanın neyle ilgilendiği, neye vakit ayırdığı onun hakkında ipucu da verir.

Gözlemler daha değerli bence , mesela trafikte arabayı nasıl kullanıyor sinirleniyor mu?
Diğer insanlara tavrı nasıl? Örneğin garsona
Hesabı öderken nasil tavir sergiliyor tavsiyem uc davranışlara bakın çünkü insan uc davranışları kontrol edemez

Ben daldan dala atlarım daldan dala atlarken ben o anın tadını çıkartırım. Mizah anlayışım uyuyor mu uymuyor mu ona dikkat ederim. Sorular sormam sohbetinden tat alacak mıyım akışına bırakırım önemli olan bu...

Böyle sürekli sorular sormayın derim ben. O anın tadını çıkartın belki sıkılacaksınız, belki büyüleneceksiniz, belki konusmasa bile sizi cezbedecek, ruhu etrafınızı saracak o esnada bambaşka duygular hissedebilirsiniz. O yüzden napsam ne etsem ne sorsam yerine tadını çıkarmaya bakın.

Sonuclarıda bizimle paylasın, meraklılar olarak takipteyiz :)

valla ben ne soracağınızı bilemem ama,cevabını vermek istemediğiniz soruları sormayın

Ben ilk buluşmada siyasi görüşünü ve dini inancını mutlaka sorarım. Entelektüel ve mizahi konularda uyumlu olup olmadığımızı anlamaya çalışırım. Son olarak da homofobik transfobik biri değilse benim için olmuştur, ikinci buluşmayı dört gözle beklerim :halay: tabiki bu konular sizin önceliklerinize göre değişebilir ama bence de soru yağmuruna tutmaktansa asla olmaz dediğiniz özellikleri var mı onları anlamaya çalışın.Davranışlarını gözlemleyebileceğiniz gibi başınıza gelen olayları anlatıp (veya öğrenmek istediğiniz şey hakkında hikayeler uydurup :KK70:) ne yorum yaptığından da çıkarım yapabilirsiniz.

Back
X