• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tansiyon derdi bitmiyor acil

srykk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2025
25
5
1
30
Arkadaşlar merhaba. Annemin 1 ay önce tansiyonu çıktı. Kaç kere acillik olduk. Kardiyolojiye gitti. Doktor ilaç verdi ama hiçbir işe yaramadı. Tekrar tekrar gitti ama sonuç yok. Aniden yükseliyor ve aniden düşüyor. Hatta gözünü kan bile oturdu. 18.5 e çıkıp 5 dakika sonra 9a düştü bugün. Aşırı korktum. Şah damarından ağrı girdiğini söyledi. İlaç da alıyor ama geçmiyor. Var mı bu durumu yaşayan? Ankara'da hangi doktora gitmek lazım önerisi olan var mı ? Lütfen yardım edin

Gecmis olsun öncelikle.

İse yaramadi diye ilaci birakmayin, devam edin ama tekrar doktora gidin. Ankara'yı bilmiyorum ama Ankara'da ki arkadaslar hekim önerisi yapacaklardir.

Kendimden ve cevremden tecrubeyle; kesinliklike yeme duzeni önemli; tuz, yag, yuksek miktarda kirmizi et tuketimi, etken olabiliyor,
kolestrolu varsa ona bağlı yukselebiliyior.

Stres olabilir.

Son zamanda kendi kendine kullandığı bir ilac takviye v.s var mı.

Menopoza girdi mi? Menopoz Öncesi veya sonra Hormonlarla alakali olabilir.

Mutlaka bir sebebi var ama hekim kontrolünü ve ilaclarina dikkat edin, aksatmayin

Arkadaşlar merhaba. Annemin 1 ay önce tansiyonu çıktı. Kaç kere acillik olduk. Kardiyolojiye gitti. Doktor ilaç verdi ama hiçbir işe yaramadı. Tekrar tekrar gitti ama sonuç yok. Aniden yükseliyor ve aniden düşüyor. Hatta gözünü kan bile oturdu. 18.5 e çıkıp 5 dakika sonra 9a düştü bugün. Aşırı korktum. Şah damarından ağrı girdiğini söyledi. İlaç da alıyor ama geçmiyor. Var mı bu durumu yaşayan? Ankara'da hangi doktora gitmek lazım önerisi olan var mı ? Lütfen yardım edin
tansiyon çok illet bir şey özellikle ileriki yaşlarda daha sıkıntı. ilaç bırakmayın ama kesinlikle. ankara hakkında bir bilgim yok ancak iyi bir doktora göstermek daha iyi bir seçenek tabii ki. acaba psikolojik olarakta sıkıntılı hissediyor olabilir mi? tansiyon yükselir çünkü o şekilde. yediğine içtiğine de dikkat etmeli. her gün bir kez tempolu bir yürüyüş yapmalı. sıkıntıya strese girmemeli kesinlikle. geçmiş olsun çok

Gecmis olsun öncelikle.

İse yaramadi diye ilaci birakmayin, devam edin ama tekrar doktora gidin. Ankara'yı bilmiyorum ama Ankara'da ki arkadaslar hekim önerisi yapacaklardir.

Kendimden ve cevremden tecrubeyle; kesinliklike yeme duzeni önemli; tuz, yag, yuksek miktarda kirmizi et tuketimi, etken olabiliyor,
kolestrolu varsa ona bağlı yukselebiliyior.

Stres olabilir.

Son zamanda kendi kendine kullandığı bir ilac takviye v.s var mı.

Menopoza girdi mi? Menopoz Öncesi veya sonra Hormonlarla alakali olabilir.

Mutlaka bir sebebi var ama hekim kontrolünü ve ilaclarina dikkat edin, aksatmayin
Teşekkürler. Şimdi menapoza çoktan girdi zaten. Yeniden bir doktora gidecek. İnşallah o doktor çözer. Aslında beslenmesine çok dikkat eder. Kanser tedavisi görüyor yani ilaç alıyor sadece. Yakın zamanda da kardeşini kaybetti. Ondan sonra başladı zaten. Büyük ihtimalle stres etkiledi. Benim anlamadığım 2 ilaç kullanıyor. İlaç kullanırken bile nasıl 18 e çıkıyor ve 5 dakika sonra 9a düşebilir. Çok yemeyle ivmeyle alakalı olduğunu düşünmüyorum. İnanın anlam veremiyorum. Bir çok tansiyon hastası tanıdım hiç böyle bişey görmedim. Umarım yakın zamanda kontrol altına alabiliriz

tansiyon çok illet bir şey özellikle ileriki yaşlarda daha sıkıntı. ilaç bırakmayın ama kesinlikle. ankara hakkında bir bilgim yok ancak iyi bir doktora göstermek daha iyi bir seçenek tabii ki. acaba psikolojik olarakta sıkıntılı hissediyor olabilir mi? tansiyon yükselir çünkü o şekilde. yediğine içtiğine de dikkat etmeli. her gün bir kez tempolu bir yürüyüş yapmalı. sıkıntıya strese girmemeli kesinlikle. geçmiş olsun çok
Çok teşekkür ederim. Yakın zamanda kardeşini kaybetti ondan sonra başladı. Ama ilaç kullanmasına rağmen bu kadar ani dalgalanmalar olmasi beni korkutuyor

Çok teşekkür ederim. Yakın zamanda kardeşini kaybetti ondan sonra başladı. Ama ilaç kullanmasına rağmen bu kadar ani dalgalanmalar olmasi beni korkutuyor
başınız sağ olsun. vücut adapte olmaya da çalışıyor olabilir, kardeşini kaybetmesi çok büyük bir etken olabilir zaten duygusal durumlar tansiyonu çabuk etkiler. yine tabii iyi bir doktora da gözükmek içinizi rahatlatır. 🌸

Tansiyon ilaclarina ilk baslandiginda boyle seyler yasaniyor, dogru ilac degildir kullandigi, gittiginiz doktora devam edin ve dalgalanmalari anlatin, recete ettigi tansiyon ilacini degistirecektir.

Tansiyon hastalari kendilerine iyi gelen ilaci yakalayana dek birkac kez ilac degisikligine gidebiliyor, annem 4. Ilacta dogrusunu yakalamisti ama simdi o da iyi gelmedigi icin 2 kez daha değiştirildi (ayni sizin annenizinki gibi dalgalaniyor)

Babam mesela 2.ilacta dogrusunu yakalamıştı.

Oluyor boyle seyler yani. Basiniz sagolsun ve anneciginizede gecmis olsun

Back
X