tansiyon hastası olup ta hamile kalan ya da doğum yapan var mı

punchlinee

MANGA
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2007
785
1
296
arkadaşlar ben yüksek tansiyon hastasıyım. ilaç ta kullanıyorum. hamilelikte tehlikeli olduğunu duymuştum. gerçi kardiolog bana hamile kalmam halinde kullanacağım tansiyon ilacının ismini verdi. gene de bu durum beni tedirgin ediyor. hele ki türkiyedeki sağlık sistemine de hiç güvenim kalmadı.. tansiyon hastası olup gebelik yaşayan var mı. varsa deneyimlerini benimle paylaşabilir mi? bu arada bendeki tansiyon psikolojik , yani herhangi bir hastalığa bağlı değil .. ama kronikleşti..

canım bende tansiyondan beter bişey kalp yetmezliği oluşmuştu hamileliğimde..anormal çarpıntılarım vardı..ve 5 ayımdan sonra hep ilaç kullandım..allahıma binlerce şükür ne bana nede bebeğime bişey olmadı..doktor kontrolünde olursan eğer bir sorun çıkıcağını sanmıyorum..

yerimsenibenHamileliüğin Ilk Aylarinda Hormonlarin Ani Değişimi Yüzünden Tansiyon Genelde Düşüyo Canim Buda Senin TANSİYONU Nötrler.. 6. Ayda Falan Yükselmeye Başlio .bebek Için Riskli Günler Geçtiği Için Az Da Olsa Ilaç Kullanabilirsin. Ama Senin Psikolojikmiş Bi Psikolağa Da Gidip Stres Yapmazsan Hiç Bişey Olmaz Sen Gönlünü Ferah Tut .canim

teşekkürler cevabın için .. bende de arasıra çarpıntı oluyor.. gene çok stresli zamanlarda tabi ki.. hatta onun için de beloc-zok kullanıyorum.. zaten öyle ya da böyle hamile kalmayı çok istiyorum.. o konuda kararsızlığım yok ama bu gibi rahatsızlıklar, hamilelik sırasında ne gibi zorluklar çıkarıyo onu bilmek istedim...

canım bende hamileliğiminde beloc türü bir ilaç kullanmıştım....kalbe daha fazla yük bindiği için çarpıntı olabiliyo..ama sende psikolojik olduğu için belkide hiç bişey omayabilir...

cnm dr kontrolünde hamileliğin devam edfer
benim yüksek tansiyonum vardı devamlı ilaç içtim ve mecburen doğuma 5 gün kala sezeryan oldum
aniden yükseldi
kızımı riske atmadı dr

yerimsenibenHamileliüğin Ilk Aylarinda Hormonlarin Ani Değişimi Yüzünden Tansiyon Genelde Düşüyo Canim Buda Senin TANSİYONU Nötrler.. 6. Ayda Falan Yükselmeye Başlio .bebek Için Riskli Günler Geçtiği Için Az Da Olsa Ilaç Kullanabilirsin. Ama Senin Psikolojikmiş Bi Psikolağa Da Gidip Stres Yapmazsan Hiç Bişey Olmaz Sen Gönlünü Ferah Tut .canim

giznur teşekkür ederim.. gerçekten bu bilgiler cesaretimi arttırıyor... "mira" zannedersem bana da sezeryan önerirler.. sana da teşekkürler..
heartbeat4aikw0.gif
1515ml8vd7.gif

arkadaşlar ben yüksek tansiyon hastasıyım. ilaç ta kullanıyorum. hamilelikte tehlikeli olduğunu duymuştum. gerçi kardiolog bana hamile kalmam halinde kullanacağım tansiyon ilacının ismini verdi. gene de bu durum beni tedirgin ediyor. hele ki türkiyedeki sağlık sistemine de hiç güvenim kalmadı.. tansiyon hastası olup gebelik yaşayan var mı. varsa deneyimlerini benimle paylaşabilir mi? bu arada bendeki tansiyon psikolojik , yani herhangi bir hastalığa bağlı değil .. ama kronikleşti..

bu ne demek acaba ?tam anlayamadımda ülkemizde
tüp bebek için en önemlisi bebek için o kadar çok çalşmalar yapılıyor ki
bunu söylemek o kadar da basit değil
neden güveniniz kalmadı :uhm: üstelik herkezde işini tam anlamıyla yerine
getirmeye çalışıyor

Canim Okudum Sorununu Bizimde Bi Tanidik Var Kadin TANSİYON Hastasi Oda Psikolojik Yani Doktor Doktor ğezdi Sorunu Sadece Sinirsel Dedi Ve çocuk Yapmasina Katiyen Doktorlari Izin Vermedi Oda Vazğeçti Bi Izin Veren Doktor Bulsa Hemen Hamile Kalacak Yani

evet güvenim kalmadı.. çünkü geçen sene beni mide fıtığından ameliyat edeceklerdi.. hem de endoskopiyle teşhisini koydular. yani endoskopi , mide için garantili bir yöntemdir. ama ben güvenmediğim için aradan 7-8 ay geçtikten sonra üniv. hastanesine de gittim. orda da baryumlu film çekti doktor. ve midemde şeklen hiçbir problem olmadığını ama fonksiyonel rahatsızlıklar olabileceğini söyledi ve 2 ilaç vardı. şimdi hiçbir problem yok..

evet güvenim kalmadı.. çünkü geçen sene beni mide fıtığından ameliyat edeceklerdi.. hem de endoskopiyle teşhisini koydular. yani endoskopi , mide için garantili bir yöntemdir. ama ben güvenmediğim için aradan 7-8 ay geçtikten sonra üniv. hastanesine de gittim. orda da baryumlu film çekti doktor. ve midemde şeklen hiçbir problem olmadığını ama fonksiyonel rahatsızlıklar olabileceğini söyledi ve 2 ilaç vardı. şimdi hiçbir problem yok..

demek ki gittiğiniz hastahane güveninizi kazanacak kadar
teşhisatlı bir hastahane değilmiş
sırf bu olay yüzünden
"Türkiyedeki tıp sektörüne güvenim kalmadı" diyemezsiniz sengözlerimebaksanab
ki bu sizin tekelinizde birşey değil
bu alanda Türkiyenin ne kadar başarılı olduğunu
bilmesi gerekenler biliyorlar zaten sengözlerimebaksanab
uzatmaya gerenk yok şakkıdı
ayriyeten mide fıtığınız çok minikse ve ameliyat gerektirmiyorsa bunu zaten sizinle
paylaşmışlardır ve mide fıtığını en bilgisiz doktor bile görür endoskopiyle
ayriyeten tesadüfen görülmüş hiçbir zararı olmayan mide fıtıklarına da operasyon yapılmaz

Son düzenleme:
demek ki gittiğiniz hastahane güveninizi kazanacak kadar
teşhisatlı bir hastahane değilmiş
sırf bu olay yüzünden
"Türkiyedeki tıp sektörüne güvenim kalmadı" diyemezsiniz sengözlerimebaksanab
ki bu sizin tekelinizde birşey değil
bu alanda Türkiyenin ne kadar başarılı olduğunu
bilmesi gerekenler biliyorlar zaten sengözlerimebaksanab
uzatmaya gerenk yok şakkıdı

çok teçhizatlı bir devlet hastanesiydi.. ayrıca benim güvenimi sorgulama lütfen.. bilgiler için de saol.. uzatılan şey ne onu da anlamadım...

çok teçhizatlı bir devlet hastanesiydi.. ayrıca benim güvenimi sorgulama lütfen.. bilgiler için de saol.. uzatılan şey ne onu da anlamadım...

güveninizi sorgulamak değil
pire için yorgan yaktınız ve nedenini sordum
hep bi ön yargı vardır zaten insanlarda sebebini bilemediğim :1closedeyes:
uzatmaya gerek olmayan şeyde bu sohbet :1closedeyes:

evet doğru bizzat yaşadım o olayı ama çok şükür atlattım şuan yok sorunum kalmadı .diğer arkadaşımdada var o sorun hala izin verecek doktor arıyor .

Ben 20 yaşından beri yüksek tansiyon hastasıyım.25 ve 27 yaşlarında iki doğum yaptım hemde normal yolla.:emir_bebek:
Hiç korkma kendine dikkat et.
Doktor kontrolünde ol
Ve en önemlisi aklına kötü şeyler getirme:hooray:

Ben 20 yaşından beri yüksek tansiyon hastasıyım.25 ve 27 yaşlarında iki doğum yaptım hemde normal yolla.:emir_bebek:
Hiç korkma kendine dikkat et.
Doktor kontrolünde ol
Ve en önemlisi aklına kötü şeyler getirme:hooray:

çok teşekkürler desteğiniz için.. benim de hala inancım var. sizin gibilerin deneyimini paylaşmak istedim sadece...

peki iremsu , senin doktor adayı olarak bu konuyla alakalı tavsiyen ya da paylaşımın nedir..??

çok teşekkürler desteğiniz için.. benim de hala inancım var. sizin gibilerin deneyimini paylaşmak istedim sadece...

peki iremsu , senin doktor adayı olarak bu konuyla alakalı tavsiyen ya da paylaşımın nedir..??

doktor kontrolünde bi sakıncası yok CADIARZU
sadece diğer hamilelerden daha çok hastahaneye gideceksiniz
ve belki durumunuz ağır olursa son zamanlarınızı hastahanede
geçirme gibi bi durum söz konusu

bendede hamılelıgımın 2ayında tansıyon cıkdı onceden varmıs yenı yenı hamılelıkle bırlıkde kendını bellı ettı dr kontrolundeeyım ve 6ucuk aylık hamıleyım ılk dr bu konuda cok gozumu korkuttu netten arstırırsan hamılelkıde tansıyon cok korkutuu seylercıkıyor ınsanın karsısına sımdıkı dr daha ıyı allaha sukur sımdıye kadar bısorun yasamadım ins bundan snrada yasamam saglıkla bebegımı kucagıma alırım ins buarada hamılelıkde kullanıla bılen tansıyon hapı var bebegede bı zararı yokk bende kullanıyorum cunkuu neyse canım korkma bız nedersekdıyelım hakkımızda neyse hayırlısı o olur

nil, anladığım kadarıyla hamilesin. Allah sağ salim doğum yapmanı nasip etsin. hamilelikte kullanılan tansiyon hapı olduğunu bilmek beni de rahatlattı aslında..

Back
X