Yöresel Tarif Tantuniiiii (Mersin)

• Konu Sahibi Konu Sahibi Eilen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yöresel Yemekler

Eilen

MM
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2012
149
0
26
İçel Mersin
Mersin denilince akla gelen ilk şey. Her sokak başında bilmemne tantuni dükkanı görürsünüz :)
Bu kadar çok yapan dükkan olduğu için Mersinde pek kimse evinde tantuni yapmaz ama Mersin dışında yaşayanlar için internetten bulduğum tarifi hemen paylaşıyorum sizinle.
Kessinlikle denemelisiniz..

Malzemeler
500 gr Kıyma (tercihe göre tavuk)
3 Adet Soğan
3 Adet Yeşilbiber
3 Adet Domates
1 Paket Un
1 Çorba Kaşığı Ayçiçek Yağı
2-3 Dilim Bayat Ekmek
Tuz
Salatası İçin:
1 Demet Maydanoz
1 Demet Taze Soğan
1 Adet Limon
Bir Miktar Sumak ve Tuz
1 Çorba Kaşığı ayçiçek Yağı

*Tencereye kıymayı koyun. Bir miktar su ilave edin. Kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Yemeklik doğradığınız 3 adet soğanı ve 1 çorba kaşığı ayçiçek yağını ekleyin. Birkaç dakika kavurun. 3 adet yeşil biberi küçük küçük doğrayıp, tencereye ilave edin. Tenceredeki malzemeleri bir sacın üzerine ya da teflon tavaya dökün. Birkaç dakika daha kavurun. Malzemeleri tekrar tencereye boşaltıp, küp şeklinde doğradığınız 3 adet domatesi içine atın. Tencerenin kapağını kapatın.

Başka bir kabın içine 1 paket unu dökün. Ortasını havuz biçiminde açın. Tuz ve ufaladığınız bayat ekmek dilimleriyle, bir miktar suyu ekleyin. Yoğurarak hamur yapın. Küçük bezeler koparıp, oklavayla tabak büyüklüğünde açın. Teflon tavada veya sacda pişirin.

Yufkalar pişerken, salatayı hazırlayın. Bunun için, soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Tuz, yaprakları ayrılmış maydanoz, sumak ve limon suyuyla karıştırın. Pişirdiğiniz yufkaların içine kıymalı harcı ve salatayı doldurun. Rulo biçiminde sarın. Soğutmadan servis yapın.

(Çoğunlukla yanına ayran veya şalgam gider..) $tantuni.webp $tantuni (1).webp

mersinli olarak hastasıyımmmmmm :52: bayılıyorum :52: bitiyorummm :52: canım çok çektii :52:

günün her saati her anı yiyebilirim , yaparsa yapsın kilo valla değer o lezzete :52:

Bende bayılırım hergün yesem bıkmam Bayrampaşa da biyer var her hafta mutlaka gidiyoruz:56:

Oy benim memleketimin güzide dürümü :D Yerim ben seni. Mersin^deyken bol bol yiiyp depoladım. Birde Alanya fırının ordaki Özkandan acılı, havuçlu bir şalgam ohhhh :32:

Oy benim memleketimin güzide dürümü :D Yerim ben seni. Mersin^deyken bol bol yiiyp depoladım. Birde Alanya fırının ordaki Özkandan acılı, havuçlu bir şalgam ohhhh :32:

özkanın buz gibi şalgamııı offf offf , ve ya açık ayran bollll köpüklüü

akşam yemeği de yememiştim ya gidippp yesem mi canım çektii :)

Paylaşım için teşekkürler evdeki yapılan dışarıdakinin tadını tutmuyor nedense ama bizim bir komşumuz var kadın hep evde yapar bizide çağırır sanki dersiniz tantuni ustası tantuni yaparken soğanı domatesi kavurmuyor kıyma olarakda parça et alıyor satır yada bıçakla ince ince kıyıyor.:34::34:

Paylaşım için teşekkürler evdeki yapılan dışarıdakinin tadını tutmuyor nedense ama bizim bir komşumuz var kadın hep evde yapar bizide çağırır sanki dersiniz tantuni ustası tantuni yaparken soğanı domatesi kavurmuyor kıyma olarakda parça et alıyor satır yada bıçakla ince ince kıyıyor.:34::34:

kesinlikle katılıyorum annem kaç kere denedi uğraştı o kadar, yokk.. dışarda 2dkda yapılan kadar güzel olmuyor.. :56:

Kıyma ile tantuni yapılmaz...
Satır kıyması olmalı...

özledimmmmmmm yau mersine gittiğimde bir yiyim yanında acılı şalgammm off off

Eşim mersinli ve evde sık sık yaparız.mersıne gıttıgımızde Göksel tantunı yı tek gecerım nerdeyse mersının butun tantunıcılerını denedık ama göksel tantunı cok ayrıı

Tantuni en iyi elbette Mersin'de yenmeli. Paylaşım için teşekkürler :16:

Back
X