• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tarafsız yorumlar istiyorum

merhaba arkadaşlar benim bir konuda fikire ihtiyacım var sadece tarafsız şekilde size anlatacağım 3 yaşlarında bir bebeğin babanneye 10 15 günlüğüne yada daha az tatile gönderilmesine nasıl bakıyorsunuz. verdiğinizi cevaplar içinŞimdiden teşekkür ediyorum

İki çocuk annesi olarak bakıyorum olaya açıkçası çok zorunlu bir durum olmadıkça bırakmazdım, ancak ille de bırakmam gerekiyorsa da hafta sonları gidebileceğim mesafede ise bırakırdım.. Tatil amacı ise de tatili çocuklarımla birlikte geçirmeyi tercih ederim.

ben olsam bırakmam.çünkü yaşı daha küçük.10-15 gün ne demek?

ilkokul çağlarında olur ve babaannesininde iyi bakacağından emin olurum o ayrı.ama daha küçük.

hastalık yada özel durumlar istisna tabi.ama tatilse amaç çocuklada yapılır.güneş görsün istemezseniz kremler var sürersin olur biter.

ayrıca babanın bırakmak istemeside ilginç.anne istemiyosa bırakmak neden bu ısrar??

bazen mecburi durumlar olabilir, yaşamadan elbette bilinmez. ama keyfi durumlarda akla dahi sığmayacak bir şey sanki. ben de anneyim akşama kadar bile özlerken, gece uyurken kokusunu koklarken o kadar uzun zaman ayrı kalamazdım. en önemli sebep bu olabilir sanırım. bir de annelik iç güdüsü denen bir şey vardır ki o da sanki çocuk annesinin yanından başka bir yerde daha güvende olamaz. yani çok önemli bir neden olsa da çocuk annanede kalsa o gece eve dönsek ben kendimi suçlu hissederim, eksik hissederim. tad alamam hiç bir şeyden.. anlatılmaz yaşanır bir duygu durumu yani.

merhaba arkadaşlar benim bir konuda fikire ihtiyacım var sadece tarafsız şekilde size anlatacağım 3 yaşlarında bir bebeğin babanneye 10 15 günlüğüne yada daha az tatile gönderilmesine nasıl bakıyorsunuz. verdiğinizi cevaplar içinŞimdiden teşekkür ediyorum

Çok normal bişey bence böylelikle farklı bir ortam görürü fakat babaannesinin iyi bakıcağına emin seniz .

Ben daha hamileyim ama şimdiden düşünüyorum da açıkcası ben kimseye bırakamazdım, güvenmemek değil bu çocuğumdan ayrı kalamazdım yani. Ama Allah korusun çok acil bir durum olur o zaman mecbur bırakılır.

hastalık yada önemli bir durum olmadıkca 3 yaşındaki çocuğumu annem dahi kim olursan olsun kimseye bırakmazdım.

Son düzenleme:
Bu kişiden kişiye değişir tabi benim oğlum 4 yaşını geçti, annemle aynı site içindeyiz ama toplasan 3 gün kalmamıştır 4 yıl içinde. Kaldıki 10-15 gün Allah mecbur etmesin hayat şartları hastalık olur Allah korusun başka bişey olur o zaman başka ama keyfi olarak asla bırakmadım bırakamam. Ben çok hassasım bu konuda belkide çalıştığım için bilmiyorum, eve giderken markete uğramak bile fuzuli gelir bana çocuğumu alır öyle giderim. Çocuğun psikolojisini de düşünmek lazım hiç kimse annenin yerini tutamaz bakım anlamında söylemiyorum ama anne kokusu başkadır bence günah :30:

Henüz daha bebeğimin kokusunu almadığım için açıkçası çok net bi kararla cevap veremiyorum ama 15 gün yada daha az demişsiniz yani en fazla 2 hafta bi süre. Tek sorun bence özlersiniz yani elbette insanın aklı kalır acaba iyi bakarmı kötü bakarmı diye ama sonuçta onlarda çocuk büyütmüş insanlar. Ben kv. pek anlaşamam ama genede gözüm kapalı emanet ederim. Annemede aynı şekilde. Kv. bana yakın ama annem uzak farklı şehirlerdeyiz. Ve daha doğmadan çocuğum için benden cok heycanlı çok özenli. Benden iyi bakıcakları kesin. En azından tecrübe denen bir şeye inanıyorum. Ama bebeğimi görmeden okadar zaman durabilirmiyim ? Zannetmiyorum. Başka çocuklarla olması bence çocuk için daha iyi olablir. Benim dayımın çocuğu annemde kalır 2-3 gün . Oda 3 yaşında. Farklı insanlar görmek onu daha mutlu ediyor farklı oyunlar oynuyor. Bence pskolojik olarak her hangi bir etkisi olmaz çocuğa. Gözlemlerime dayanarak söylüyorum en azından. Sonuçta sağlık problemi vs. gibi bir durumda mecbur sizden ayrı olucak. pskolojiyse o zamanda pskoloji yani :) Yine en doğru kararı annesi olarak siz verebilirsiniz. Her anne bir değildir kimisi abartır annelik duygusunu. Çocuğu nefes alırken bile yanlız bırakmayanlar var. Sonra bunlar kıskanç kayınvalideler , Anneye düşkün erkekler olarak geri dönüyorlar :)) :))

3 yaşındaki çocuğumu asla gözümün önünden 1 gün bile ayırmam daha büyük olsa ve iyi bakılıp korunup kollanacağından eminsem gönderebilirim belki ama 3 yaş anneden 10 15 gün ayrı kalmak için çok küçük bir yaş bence benimde 20 aylık bir kızım var

ben babaanne tarafındayım o yüzden tarafsız cevap veremicem :1:

ya ne olacak benide o yaşlarda babaanneme dedeme bırakırlardı hep, hatta öyleki bir keresinde annemi tanımamıştım, ne oldu şimdi annemi unuttum mu o benim dünyam ondan kıymetlisi yok, onlarında torunu sonuçta eşinin ailesi, özlemişlerdir, mecbur kalıpta bırakmak zorunda kalırsanda yüzün olur en azından söylemeye, şimdi vermezsen sonra söylenirler

iyi bakılacaksa falan bırakılabilir.ama çok uzun zamandan bahsediyorsunuz bir gün değil iki gün değil...çocuk belki sıkıntı yaşamaz ama siz...
nasıl duracaksınız özlemeden...bence çookk büyük bir sıkıntı yoksa bırakmayın çocuğunuzu kimseye zaten özlersiniz dayanamazsınız da...

3 yaşında bir çocuk ana kuzusudur henüz.

Zorunlu olmadıktan sonra hem çocuk hemde anne için 10 gün ayrılık çok fazla.

Kızım 3 yaşındayken 2 gün şehir dışına çıkmam gerekiyordu ve mecbur annemi evimize çağırdım çocuklara bakması için.

Annanesini çok sevdiği ve yabancı bir ortamda değil bizim evimizde olduğu halde ben gelince sarılıp 1 saat ağlamıştı yavrum.

O günü hiç unutmam.

İlkokul çağına gelene kadar bir daha hiç bırakamadım .

Şimdi büyüdüler,15 günlüğüne annaneleriylede babaanneleriylede tatile gidiyorlar isterlerse.

amanın arkadaşlar sakın bir konuda iyi anne- kötü anne kıyaslamasına gitmemezlik yapmayın, konu arkanızdan ağlar sonra :27:

çocukkken halamda kaldığım da oldu, oğluşlarımı anneme bırakıp 1 hafta yurtdışına/ şehir dışına gittiğim de oldu.. ama bana soracak olursanız çocukları alıp bir yere gitme fikrine çok sıcak bakmıyorum. kaldı ki allahın izniyle kendimden daha çok güvenirim annemlere, ama ne bileyim içim çok rahat etmezdi.

Isteyen güvenir gönderir, istemeyen göndermez.. Ne gönderenler çocuğunu daha az seviyor, ne de göndermeyenler çok pipirikli.. Herkesin bir yaşam tarzı var arkadaşlar, saygı duymak çok da zor olmasa gerek.. Bir de böyle konularda en irrite olduğum yorumlar "doğur da gör" şeklinde ki yorumlar.. Neyse yorumumu yaptığıma göre nirvanadan inebilirim artık :27:

0-3 yaş "bebek" kabul edilen yaş aralığıdır. 3 yaş başka biriyle tatile gitmesi için bana biraz küçük geldi. Anlayabilecek mi anneden neden ayrı olduğunu? Hadi anladı, günlerce aynı tavrı gösterebilecek mi? O yaşta çocuğa mantıklı bir açıklama yapmak zor olur, henüz gün-hafta kavramını da bilemez ki... Ama daha ileri yaşlarda -örneğin 7-8 yaş- büyükanne-büyükbaba ile tatile gitmesi, iyi bakım göreceğinden emin olduğunuz sürece, çocuğa olumlu etki eder diye düşünüyorum.

10_15 gun uzun sure ben normal karsilamiyorum anne baba olunduysa bunlar dusunulmeli bence zorunluluk drgil nede olsa 15 gun tatil

3 yasindaki bir cocugun bebek olmadigini dusunmekle birlikte, babaanne bakabiliyorsa, cocukla da aralari iyiyse sorun gormuyorum. Var yani belli bir sure icin ninesiyle dedesiyle kalan cocuklar.

geçen gün sosyete sayfalarnı okurken daha yeni doğum yapmış sosyete hanım bebeği bakıcıya bırakıp safari turuna gitmiş, bunu yadırgadım açıkcası

konuyu okurken aklıma geldi bir anda.
7-8 yaşlarındayken annem beni teyzeme bırakmıştı 2 günlüğüne.
şuanda 30 yaşındayım ve çok iyi hatırlıyorum.annemi evin bahçesinde saatlerce beklediğimi
ve geldiğini gördüğümde de koşarak sarılıp beni bir daha bırakma anne diyerek ağlamıştım.
Daha öncesi mesajımdada yazdım 7-8 yaş neyse de 3 yaş çok küçük bir yaş.
hele siz razı değilseniz bence tamamen yanlış anne ile çocuğu bu kadar süre ayrı bırakmak

3 yaş bir çocuk için anneden 15 gün ayrılık çok fazla bence....üstelik 2 çocuğu beraberiniz de götürüp 1'ini bırakırsanız, bırakılanın kafasında bundan dolayı soru işaretleri olacağıda kesin.

Öncelikle şu sitede en çok sıkıldığım cümle "şöyle olunca anlarsın, böyle olunca anlarsın". Bizler de dünyada, aile içinde yetişiyoruz.
Söz konusuna yazıyorum ay sen daha bilmezsin, nişana yazıyorum yaşamadan bilmezsin, evlenir kvsinden dert yanar haksızsın derim evlenince görücem ;) derler:37:

Herneyse soruna gelince o çocuk 3 yaşından biraz daha büyük olsaydı yani bıraktığımda anne diye beni aramayacak bi'yaşta olsaydı ve süre 15 gün kadar uzun olmasaydı bırakırdım. Ama 3 yaşındaki çocuğu 15 gün bırakamam gibi geliyor.

Yalnız demeden edemeyeceğim güneş konusuna fazla takıksınız bence. Güneşin zararlı saatleri dışında faydası da oldukça fazladır. Bebeğin güneş de görmesi gerek kemikleri bile güçlenir çocuğun bukadar koruyucu da olmayın.

Back
X