Bebek Beslenmesi tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Sinay

Evimizde İnci bereketi:)
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2008
5.212
3
156
Libya
Kızlar 6 aylık bir kızım var artık ek besinlere başladık dün anneme gitmiştim çorba yapmış ne çorbası dedim tarhana dedi bende kızıma da içireyim dedim neyse koydum küçük bir kaseye başlangıç 2 kaşık iyiydi 3. den sonra ağlamaya başladı kaşığı itiyor ağzını kapatıyor falan ne olduğunu anlayamadım annem içeri girdi neden ağlıyor diye çorba içiriyorum dedim aaaaa o acılı tarhana verme sakın demesiyle 5 kaşık falan yemiş oldu kızım neyse o kadar acıdan bişey olmaz alışsın:)) eee şimdi ben acısız tarhanayı nereden bulcam hemde ev yapımı hadi buldum diyelim salçasız bilmem nesiz olacak diyorlar yok tavuk suyu yok kemik suyu bana pratik çözümlerinizi anlatırsanız ve bebek tarhana çorbası tarifi verirseniz çok sevinecem he bide yoğurt mayalıcam evde ama 1 yaşına kadar inek sütü yasak diyorlar eee ben neyle mayalıcam ooff ne zormuş ek besin dönemi :18:

Bizim tarhanalar acısız olur. acıyı isteğe göre pişirirken katarız. büyük marketlerde satılıyor. ben zeytinyağlı, salçasız pişirirdim.
yoğurdu normal sütle yapabilirsin.

Bizim tarhanalar acısız olur. acıyı isteğe göre pişirirken katarız. büyük marketlerde satılıyor. ben zeytinyağlı, salçasız pişirirdim.
yoğurdu normal sütle yapabilirsin.

inek sütü ile mi ?
marketlerde ki tarhanaya nasıl güveneyim ya ev yapımı mı? katkı maddesi var mı?
zeytinyağını piştikten sonra mı pişmeden mi ekliyorsun ?

inek sütü ile mi ?
marketlerde ki tarhanaya nasıl güveneyim ya ev yapımı mı? katkı maddesi var mı?
zeytinyağını piştikten sonra mı pişmeden mi ekliyorsun ?

İnek sütü ile mayalayabilirsin, devam sütü ile yapıldığını da duydum. benim bildiğim yoğurt vermekte sıkıntı yok ölçüyü abartmadan tabi.
Bazılarında ev yapımı yazıyor. Bez torbalarda satılıyor. Fazla tarhanam olsaydı, yollardım sana. Ama tayin sebebiyle fazla getirmedim. Benim kızım da 11 aylık bayılıyo tarhanaya.
Zeytinyağını piştikten sonra katıyordum. Şimdi normal bir şekilde yapıyorum damağı alışsın diye. Tabi baharatları eser miktarda katıyorum.
Tarhana bulamazsan alternatif olarak taze tarhana çorbası tarifi;
ceyda mutfakta: TAZE TARHANA ÇORBASI

Son düzenleme:

çok teşekkür ederim canım hemen inceleyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…