Bebek Beslenmesi tarhana çorbasıııı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
benim oğlum 5,5 aylık dün ve bugün verdim tarhana çorbasını pek sevmedi tadı ekşi geldi ona sanırım.ama vermeye devam edicem tarhana çok sağlıklı.

benim oğlum 5,5 aylık dün ve bugün verdim tarhana çorbasını pek sevmedi tadı ekşi geldi ona sanırım.ama vermeye devam edicem tarhana çok sağlıklı.

bende bebeğime yedirmeyi çok isterim ama yoğurtsuz tarhana var mıdır acaba bileniniz var mı?

açıkçası biz sebze çorbasıyla başladık.7.ay daha uygun sanki
ama sana kalmış bişey.ben mercimek çorbası,tarhana vs. 7-8 aylıkken vermeye başlamıştım
doktorlar genelde sebze çorbasıyla tarhanayı öneriyor.

tarhana çorbası için bence 6.ay erken gibi bu aylarda sebze çorbası verebilirsin.kızım 9,5 aylık ben 8 aylıkken tarhana,şehriye ve mercimek çorbası vermeye başlamıştım.

Bence de erken.Doktorlar genelde sebze çorbasıyla başlatıyo.Sebze çorbası tarhanadan çok daha faydalı.Zamanı gelince onu da içer.Oğlum 1 yaşında geçen gün ilk defa yaptım ve hiç sevmedi sürekli öğürdü.Sevmezse zorlamayı düşünmüyorum.Tamam faydalı besleyici ama içinde bir sürü mevsim sebzesi olan sebze çorbasından daha da sağlıklı değil bence.

Son düzenleme:
Altı buçuk aylık bebeğim ve ben veriyorum oğluma iştahla yiyor :) Sebze çorbsını pek sevmedi bizimkisi . . :ssz:

bende kızıma ilk olarak sebze püresi kıvamında çorba vermiştim.ama tarhanayı da hemen 2-3 sonra vermeye başladım.çünkü çalışmaya aniden başlamak zorunda kaldım ve sağdığım süt de gün boyu yetmeyeceği için bir-iki öğünü hazır mamayı istemediğim için doğal beslensin diye çorba olarak tercih ettim.iyiki de öyle yapmışım.kızıma dokunmadı ve ek gıdaya birazcık erken başlamış olduk.4,5 aylık gibi.1 gün sebze,1gün tarhana şeklinde gitti.evet biraz ekşi oluyor ama alışıyor kısa bir zamanda.sebze de öyle çok lezzetli değil zaten onuda pek bayılarak yemiyor bebekler.tarhana da salçalı olmayanları bulduk akrabadan eş dosttan.domates yasak olduğu için.ben hiçbir yan etkisini görmedim.gayet besleyici.evet biraz kuvvetli bir besin ama hergün değil gün aşırı verebilirsiniz...

canım benim kızımda sevmiyordu tarhanayı bu arada 9 aylık oldu kızım ben çorbayı önce blandırdan geçirdim sonra az şeker attım verdim sevdi dene istersen

bende bebeğime yedirmeyi çok isterim ama yoğurtsuz tarhana var mıdır acaba bileniniz var mı?

canım un tarhanası var ya ben ondan veriyorum komşum yapıyor bebekler için acısız ve tuzsuz ondan alıp yapıyorum yoğurt yok azda şeker katıp veriyorum severek içiyor

Son düzenleme:
Benimde kızım 10.ayına girdi bende veriyorum sevmedi ama veriyorum çok faydalı birde tereyağ veya et suyu tavuk suyu atıyorum içerisine

Back
X