Tarifi olmayan acı...

Hera-

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2015
62
69
88
Bu konulara denk geldiğimde açıp okumaya cesaret edemezdim öncesinde. Ta ki o acı benim de içimi yakana kadar...insan yaşamadan anlayamıyormuş. Evet doğru

Babamı kaybettim yakın bir zaman önce. Oruç tutuyordu, sahura kalkmıştı. Tansiyon hastasıydı. Fenalaşarak şoka girdi, ambulansla hastahaneye kaldırdık, o hastaneden iyileşip çıkacaktı,çıkması lazımdı... Olmadı.

Yaşadığım acıyı kelimelerle anlatmam mümkün değil.

Sormak istediğim soru sağlık görevlilerine ya da benzer durumu yaşamış olanlara. Babamı hastaneye götürürken, sedyedeyken şok anında arada kendine gelip etraftan tutunarak gitmek istemiyordu. Hastahanede de yine kendine geldiği anlarda kolundaki serumları sökmeye çalışıp kalkmak istiyordu. Babacım ben burdayım yanındayım diyerek sakinleştirmeye çalışıyordum. Bu durum nedir? Ölüm anında karşılaşılan bir durum mu?

sanirim normal. benim cok yakin bir zamanda dedecigim kalp krizinden hastaneye kaldirilgiginda o da aymi sekilde kendine geldiginde kolundaki serumu yada nefes almasi icin takilan hortumu cikarmaya calisiyordu kendinde gibiydi ama ikinci soku atlatamadi mekani cennet olsun. cok uzucu bir durum. Allah rahmet eylesin nur icinde yatsin size de sabirlar versin

Allah rahmet eylesin. Basiniz sagolsun. Cok aci bir durum kiz cocugu icin. Bende babami kucuk yasta kaybettim. O donem bile acisi zordu. Allah sabrini versin kardesim.

Canım Allahü Teala babanızın taksiratını affetsin çok zor gercekten yaşayan bilir adım adım eridğini gittiğini görmek çok acı ve o haliyle bile bardak tutacak hali bile kalmamış oturacak güç bile yokkende ayıksa 1 kaç dak nasılsın diye sorsak gep şükür Rabbime iyiyim demişti canım babacığım beni hüzünlendirdiniz mekanları Cennet olsun sizinde benimde babalarımızın amin ....

Canım benim ben böyle bir durumla karşılaşmadım ama dediğin gibi şoka giriyordur ne yaptığını bilmiyordur.Allah mekanını cennet etsin sizede sabırlar diliyorum.Başın sağolsun canım

1.5 yıl öncede ben kaybettim babamı...batmandaydım vedalaşma şansım olmadı hamileyim diye bana söylemediler, son kez göremedim helalleşemedim, ama dön konuşmamız veda gibiydi siz olmasanız hayat neye yarar ki demişti babam ben de sen olmasan biz naparız asıl demiştim, şimdi o yok, ama oğlum var, gülünüyo da yaşanıyo da, ama çok özledim burnumun direği sızlıyo oğlum baba dedikçe

Bu arada babam da yüksek tansiyon nedeniyle vefat etti üstelik ne kendinin ne bizim haberimiz vardı, doktoru söylemiş muhtemelen 20 yıldır yüksek tansiyonu var diye, aort damarı yırtığı...

Başınız sağolsun.Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun.Bu şok anından çok sanırım bu dünyayı terk etme anı.

Öncelikle başın sağ olsun arkadaşım. Ben de endoskopide soka girmiştim. Boğazıma bir ilaç sıkmışlar ve benim o ilaca alerjim varmış. Şok anında bilincin acık olmuyormuş doktorlar bana öyle söylemişti çünkü ben sadece ilacın sıkıldığını anı ve sonrasında ki kendime gelişimi hatırlıyorum. Kalp krizini bilmem ama kişi şoktanda ölebiliyormuş. Benim şansım anında müdaheleydi. Bir de hastanede yattığım bir dönemde delirium dedikleri bir şeye girmiştim. O anlar da dediğin gibi şeyler yapmışım. Serumları çekmişim, pencereden dışarı çıkmaya çalışmışım, kaçmışım vs. vs. ama bunlarda da bilincli değildim.

Şok esnasında muhtemelen seni duymamıştır Ben hiç bir şey duymadım, duymuşsamda farkında değildim.

başınız sağolsun
Rabbim gani gani rahmet eylesin
babanızın tepkisi tipik panik olayı bilinç kaybı sonra bilincin yerine gelmesi sonra tekrar kaybı arasında olayları idrak edemeyip paniğe kapılma durumu.
bu durumu kafanızda kurmayın ne olur.

Teşekkür ederim hepinize. Sanırım kuruyorum ister istemez. Tekrar tekrar yaşıyorum o anları hemen her gece rüyalarımda. Acaba kurtulabilirmiydi bir yolu varmıydı diye düşünmeden edemiyorum. Takdiri ilahi tabi... Ya da böyle teselli oluyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…