Tarih mi, edebıyat mı??

dna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2011
93
0
36
Adana
kızlarr kımse var mı ??sizce tarih mi edebıyat mı cok karısık kafam:59:

Canım bilemiyorum ama eğer ben ikisinin arasında kalmış olsaydım kesinlikle edebiyat seçerdim..

ama tarıh için de en cok istedgım ünıvler gelıyo edebıyat öyle degıl sen dedın ya hangısını istedgn önemlı ıkısı de ıyı ama istedgım ünıv tarıh bölumune gelınce daha da afalladım canım yaa

Tarih zor atanıyor canım ya benim kızkardeşim tarih öğretmeni üstelik master da yaptı 8 yıldır atanmadı. KPSS'den 80 küsür bi puanı olduğu halde... Okurken zor da atanmadın mı daha zor hakkında hayırlısı

Tarih zor atanıyor canım ya benim kızkardeşim tarih öğretmeni üstelik master da yaptı 8 yıldır atanmadı. KPSS'den 80 küsür bi puanı olduğu halde... Okurken zor da atanmadın mı daha zor hakkında hayırlısı
amin canım ya..bırazda sans işi aslında öyle degıl mi

bende benzer bi çelişkide kalmıştım tercih dönemimde. coğrafya okuyorum şu an. düşündüğün iki bölüm de ayrı bi ilgi alanı ve bağlılık isteyen bölümler. yani severek okumuyorsan çok zor. edebiyatın atanma şansı daha iyi ama tarihte baya bi zor. çünkü aşağı yukarı her ünvde tarih bölümü var.kontenjanı çok ve mezunu çok fazla. eğer iki bölümü de çok seviyorum diyosan ve puanın da tutuyorsa edebiyat seç derim canım ben:40:

Edebiyat daha avantajlı ve zevkli.Ama zordur tarihe göre .

ahh keske bıraz daha yuksek olsaydı sıralamam istedgım üniv lerın edebıyatı gelmıyoo tarıhı cok rahat gelıo bıde farklı bı durum daha var edebıyat isteyınce e.arkadasımdan uzak oluyorum ama tarıh olursa cogu yere beraber gtme sansımız var

Ben Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum.Henüz atanamadım ama neyse :14:
Tarih ile kıyaslamaya kalkarsak edebiyat daha kolay.
Edebiyatta zorlanabileceğin tek konu dil konusu olur sanırım.Osmanlıca yani.
Eğer biraz yatkınsan arapçaya,kuran okumaya falan daha kolay öğrenirsin.
Ama tarihçiler çok daha derinlemesine görüyorlar osmanlıcayı.
Atamaya gelince edebiyatın ataması şu an tarihe nazaran daha iyi.Ama 5 yıl sonra nasıl olur bilinmez.

Ben Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum.Henüz atanamadım ama neyse :14:
Tarih ile kıyaslamaya kalkarsak edebiyat daha kolay.
Edebiyatta zorlanabileceğin tek konu dil konusu olur sanırım.Osmanlıca yani.
Eğer biraz yatkınsan arapçaya,kuran okumaya falan daha kolay öğrenirsin.
Ama tarihçiler çok daha derinlemesine görüyorlar osmanlıcayı.
Atamaya gelince edebiyatın ataması şu an tarihe nazaran daha iyi.Ama 5 yıl sonra nasıl olur bilinmez.

çok rahat kuran okuyabılıyorum aslında o yonden benımde korkum yok acıkcası. aslında nedense atanmayı cok dert etmıyorum yaa sonucta bos kalmam ya dersaneler var belkı yanlıs duzunuyorumdr ama bılemıyorum

çok rahat kuran okuyabılıyorum aslında o yonden benımde korkum yok acıkcası. aslında nedense atanmayı cok dert etmıyorum yaa sonucta bos kalmam ya dersaneler var belkı yanlıs duzunuyorumdr ama bılemıyorum

Ah keşke o kadar kolay olsa..
Tercih ederken okuyayım da boş kalmam nasılsa diyorsun sonra boş kalınca insana dokunuyor açıkçası :25:
Dershane işi zor..Tecrübe edinene kadar çok fazla sömürüyorlar,beklentisi çok çok fazla.
Neyse karamsarlığımı sana da bulaştırmıyım ben atanamasam da okuduğum bölümden memnunum bunu bilmeni isterim.
İkisi arasında bir seçim yapacak olsam edebiyatı seçerdim.

Ah keşke o kadar kolay olsa..
Tercih ederken okuyayım da boş kalmam nasılsa diyorsun sonra boş kalınca insana dokunuyor açıkçası :25:
Dershane işi zor..Tecrübe edinene kadar çok fazla sömürüyorlar,beklentisi çok çok fazla.
Neyse karamsarlığımı sana da bulaştırmıyım ben atanamasam da okuduğum bölümden memnunum bunu bilmeni isterim.
İkisi arasında bir seçim yapacak olsam edebiyatı seçerdim.

yok canım o ne demek sende dertlısın bellı. yardımcı olmaya calısıyorsun cok sagoll

Kesinlikle tarih seçerdim
Ama ilerde ne olursun iş bulur musun falan bu konulara girmeyelim, çıkamayız :))

Kesinlikle EDEBİYAT...Tarihin atamlarına bakarsan ne kadar haklı olduğumu anlarsın hiç yok denecek kadar az

Back
X