• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tarlusal kullanıp kaçıncı günde regl oldunuz?

Merhaba arkadaşlar. Ben de tarlusali ilk kullanmaya başladığımda bu sayfayı çok okudum ama yeterince beni tatmin edecek cevaplar bulamadim. Ben size basimdan geçenleri anlatayım. Bebek tedavisi görüyorum ve iğnelerden dolayı adet olamadim. Kistim de yoktu cok sukur. Doktor tarlusal verdi 2 kutu içmemi sabah akşam tok karnına söyledi 12 günde ilacın bitecek ilaç içerken adet olursan ilacı bırak dedi. 2 kutuyu bitirdim 12 günde. bitirdikten sonra civanpercemi ve hatmi çiçeği çatı içtim aç karnına. Öğle ve akşam olmak üzere de 1 bas soğanı kabuğuyla 4 e bölüp 2 su bardağı suda 5 dk kaynattım ve öğle gece içtim 2 defa. Ilaç bittikten 3 gün sonra adet oldum. Kızlar bu şekilde fayda gördüm. Kullanırken neden adet olmadım diye korkmayın bu normal. Hatta 2 kutu için garanti oluyo kesin adet sokuluyo tavsiye ederim.

Çörek otu bir iki çay kaşığı bir bardak suya atın sabah akşam aç karnına 1 haftada adet olursunuz göğüsleriniz şişkinliğinden adet olacağınızı anlarsınız

adetim hiç gecikmezdi. Aynı gün aynı saat olurdum. şimdi 5 gün gecikti. Tarlusol kullandım bende..10 dakika geçmeden adet oldum hemen etkisini gosterdi. ama akşama doğru tekrar kesildi.Hamile de değilim. İlk defa böyle bişeyle karşılaştım.Hamile olsam adet söktürücü ile de gelmezdi diye düşünüyorum. Sizce ?

adetim hiç gecikmezdi. Aynı gün aynı saat olurdum. şimdi 5 gün gecikti. Tarlusol kullandım bende..10 dakika geçmeden adet oldum hemen etkisini gosterdi. ama akşama doğru tekrar kesildi.Hamile de değilim. İlk defa böyle bişeyle karşılaştım.Hamile olsam adet söktürücü ile de gelmezdi diye düşünüyorum. Sizce ?

bence adet olacağın varmış. yoksa içtiğn an gelmesi mümkün değil diye biliyorum. bi de antibiyotik kullandıysan o da adetinin düzenini bozabilir.

Konu oldukça eski ama tarlusal vb. İlaçlar icildikten sonra hamile olduğunu öğrenip korkanları rahatlatmak adına doktorumun bana söylediklerini bire bir aktarıyorum... Bu arada ben de polikistik olduğu için bol bol adet söktürücü kullandım... Bu adet söktürücü ilaçların hepsinde progesteron hormonu var bu hormon rahim duvarının kalınlaşıp adetin gelmesine yardımcı olduğu gibi hamilelikte de bebeğin rahme tutunmasını kolaylaştırıyor. Düşük tehlikesinden çok sık verilen progestan hapının içeriğinde de progesteron hormonu var adı da bi nevi burdan geliyor sanıyorum.. Tarlusalda da aynı şekilde progesteron hormonu mevcut zaten kutunun üzerinde yazıyor. Şimdi diyelim ki kan testi yapıldı ama sonuç negatif ve tarlusal kullanıldı ama ona rağmen adet olunmadı ve bir ihtimal tekrar kan testi yapıldı ve hamile olduğunuzu öğrendiniz ve bebek düşer mi diye telaş ediyorsunuz ya aslında bebeğin düşmeyeceği gibi bebeğin anne rahmine tutunmasını sağlıyor çünkü progesteron hormonu rahim duvarını kalınlaştırıyor. Şimdi dicek siniz ki ilaç bunu nasıl sağlıyor. Eğer hamile değilseniz vücudun hamilelik hormonu denilen hcg hormonunu salgılaması mümkün değil bu durumda rahim duvarı progesteron hormonu sayesinde yeterince kalınlaştıktan sonra adet olarak dışarıya atılıyor. Lakin hcg hormonu salgılaması yani hamile olmanız, adeti engellediği için rahim kalınlaşsa dahi ki bu yine progesteron hormonu sayesinde oluyor bu sefer adet göremediğiniz için bebeğin düşmesi vs gibi bi sorun mümkün olmuyor. Kısacası tarlusal aldınız hamile iseniz rahim duvarını kalınlaştırır bebeğin tutunmasını sağlar değil iseniz yine aynı görevi üstlenir ve bu sefer kalınlaşan duvarı atmak için adet olursunuz hepsi bu..

Konu oldukça eski ama tarlusal vb. İlaçlar icildikten sonra hamile olduğunu öğrenip korkanları rahatlatmak adına doktorumun bana söylediklerini bire bir aktarıyorum... Bu arada ben de polikistik olduğu için bol bol adet söktürücü kullandım... Bu adet söktürücü ilaçların hepsinde progesteron hormonu var bu hormon rahim duvarının kalınlaşıp adetin gelmesine yardımcı olduğu gibi hamilelikte de bebeğin rahme tutunmasını kolaylaştırıyor. Düşük tehlikesinden çok sık verilen progestan hapının içeriğinde de progesteron hormonu var adı da bi nevi burdan geliyor sanıyorum.. Tarlusalda da aynı şekilde progesteron hormonu mevcut zaten kutunun üzerinde yazıyor. Şimdi diyelim ki kan testi yapıldı ama sonuç negatif ve tarlusal kullanıldı ama ona rağmen adet olunmadı ve bir ihtimal tekrar kan testi yapıldı ve hamile olduğunuzu öğrendiniz ve bebek düşer mi diye telaş ediyorsunuz ya aslında bebeğin düşmeyeceği gibi bebeğin anne rahmine tutunmasını sağlıyor çünkü progesteron hormonu rahim duvarını kalınlaştırıyor. Şimdi dicek siniz ki ilaç bunu nasıl sağlıyor. Eğer hamile değilseniz vücudun hamilelik hormonu denilen hcg hormonunu salgılaması mümkün değil bu durumda rahim duvarı progesteron hormonu sayesinde yeterince kalınlaştıktan sonra adet olarak dışarıya atılıyor. Lakin hcg hormonu salgılaması yani hamile olmanız, adeti engellediği için rahim kalınlaşsa dahi ki bu yine progesteron hormonu sayesinde oluyor bu sefer adet göremediğiniz için bebeğin düşmesi vs gibi bi sorun mümkün olmuyor. Kısacası tarlusal aldınız hamile iseniz rahim duvarını kalınlaştırır bebeğin tutunmasını sağlar değil iseniz yine aynı görevi üstlenir ve bu sefer kalınlaşan duvarı atmak için adet olursunuz hepsi bu..

Ohh teşekkürler içimi rahatlattınız

Tarlusal kullanırken hamile kaldım diyenleri okuyunca aklıma otomatik olarak şu soru geliyor. Acaba tarlusal yumurtlamayi tetikleyen bir yönü mu var. Bilen duyan gören varsaa:))

arkadaşlar ben bu sitede 10 gün içinde regl olmazsan hamilesin mesajını da aldım. kesinlikle stres yapmayın. böyle bir şey yok. ben tarlusalı bitireli bugün 23 gün oldu. regl oldum bugün. bu sitede okuduklarım beni o kadar panikletmişt ki. evet normal süresi 10-12 gündür fakat 12 günden sonrası da olabilir adetiniz. korkmayın

arkadaşlar ben bu sitede 10 gün içinde regl olmazsan hamilesin mesajını da aldım. kesinlikle stres yapmayın. böyle bir şey yok. ben tarlusalı bitireli bugün 23 gün oldu. regl oldum bugün. bu sitede okuduklarım beni o kadar panikletmişt ki. evet normal süresi 10-12 gündür fakat 12 günden sonrası da olabilir adetiniz. korkmayın

bunu okuduğum için o kadar mutluyum ki şu an...tarlusal içtikten sonra bugün 10. günüm ve iki gündür çok hafif lekelenmelerim var ama adet olmadım hala o kadar sıkıntılıyım ki...her an olacakmış gibiyim bir kaç gündür ama olamıyorum ve şu an bebek de istemiyorum :( inşallah hemen regl olurum.

Bunu okudum biraz ferahladım. 2 hafta önce boşandım. Boşanmadan 6 hafta önce beraberliğim oldu. Korunma zaten vardı ve üzerinde bir adet dönemi geçirdim. Arada hiç kanama VS olmadı. Şimdi 5 gün gecikmem var. Tarlusal kullanıyorum ilacım bugün bitti. Gebelik testi yaptım negatif çıktı. Yorumları okuyunca çok korkuyorum. Stres oldum. Çevremdekiler boşanma sürecinden dolayı stres oldn ondan gecikmiştir diyor. İnşallah hamile değilimdir. Başka bir durum olsa neler vermezdim bebeğim olsun diye ama durumlar farklı olunca insan endişe ediyor.

Bunu okudum biraz ferahladım. 2 hafta önce boşanmadım. Boşanmadan 6 hafta önce beraberliğim oldu. Korunma zaten vardı ve üzerinde bir adet dönemi geçirdim. Arada hiç kanama VS olmadı. Şimdi 5 gün gecikmem var. Tarlusal kullanıyorum ilacım bugün bitti. Gebelik testi yaptım negatif çıktı. Yorumları okuyunca çok korkuyorum. Stres oldum. Çevremdekiler boşanma sürecinden dolayı stres oldn ondan gecikmiştir diyor. İnşallah hamile değilimdir. Başka bir durum olsa neler vermezdim bebeğim olsun diye ama durumlar farklı olunca insan endişe ediyor.
Boşandım yazacaktım yanlışlık olmuş.

merhaba arkdşlr polikistik yüznden 2 aydr adetm gecikiyo gecen hafta pazrtesi doktara gittim tarlusal adet söktürücü verdi günde 4 tane aldım sabh 2 akşam 2 olmk üzere 3 günde ilaç bitti ilcım biteli 6 gün oldu hala adet görmüş değilim ilacı kullanan yada bilgisi olan varmı ? kaçıncı günde adet görülüyo ?
Kaç günde oldun

Valla ben adetim 3gun gecdi kan tahlil verdim 0.100 cikti gebelik yok dedi tarlusal verdi kullandim gunde 2doz ilaç bitti 3.gun gene gittim adet olmadim Di yine tahlil yaptılar bu defada 598 cikti değerim yani 0.6olarak görünüyor acilde yaptilar doktor hamilelik var gibi sinirda değerin dedi bekle iki gun daha olmaz isen birdaha kan ver dedi bugun gidicem bakalım degerim kaç çıkacak ya hamile isem ve ben tarlusal kullandim ne olacak geç dollenme olabilir değerin onu gösterip dedi acilde doktor

Valla ben adetim 3gun gecdi kan tahlil verdim 0.100 cikti gebelik yok dedi tarlusal verdi kullandim gunde 2doz ilaç bitti 3.gun gene gittim adet olmadim Di yine tahlil yaptılar bu defada 598 cikti değerim yani 0.6olarak görünüyor acilde yaptilar doktor hamilelik var gibi sinirda değerin dedi bekle iki gun daha olmaz isen birdaha kan ver dedi bugun gidicem bakalım degerim kaç çıkacak ya hamile isem ve ben tarlusal kullandim ne olacak geç dollenme olabilir değerin onu gösterip dedi acilde doktor
tarlusal içtikten sonra ne kadar sürede regl oldunuz.

merhaba arkdşlr polikistik yüznden 2 aydr adetm gecikiyo gecen hafta pazrtesi doktara gittim tarlusal adet söktürücü verdi günde 4 tane aldım sabh 2 akşam 2 olmk üzere 3 günde ilaç bitti ilcım biteli 6 gün oldu hala adet görmüş değilim ilacı kullanan yada bilgisi olan varmı ? kaçıncı günde adet görülüyo ?
Polikistik over sendromu olanlar normal kadınlara göre daha az adet görürler polikistik olmayan bı kadın yılda 12 defa adet görürken polikistik olanlar 5 yada 6 defa adet görürler tarlusal i yanlış kullanmışsin öncelikle onu belirtmem lazım tarlusal sabah 1 akşam 1 olmak üzere günde 2 defa alınır kutu biter 1 hafta sonra adet görürsün ama sen 2 sabah 2 akşam atmışsın şimdiye olman gerekirdi bı kadın dogumcuya görüş derim

Back
X