Tartılardan korkmaya son verme zamanım geldi...

Yecusral

Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2013
81
1
6
35
İzmir
Uzun zamandır siteyi ve günlükleri olan arkadaşları takip ediyorum.Zor bir süreç beni bekliyor biliyorum.Ama bu kilolar gitmek zorunda şuan çok utanarak söylüyorum tam 83 kiloyum daha önce hiç bukadar kilo almamıştım.Bu kadar kiloyu nasıl aldım nasıl bukadar şiştim farkında bile değildim taki nişanlımın önünde tartıya çıkana kadar ben hala kendimi 73lerde falan sanarken tamı tamına 83 olmuşum çok utandım. İlk zamanlar iyice boşverdim kendimi saldım daha çok yedim ama artık dur demem lazım yaza düğünüm var ve ben bu kiloyla gelinlik giymek istemiorum :( Kararlıyım vericem vermeliyim.hergün yediklerimi buraya yazmak benim için nerde yalnış yaptığımı görmemi sağlıycak diyet günlükleri olan arkadaşların neler yediğine tekrar baktım ve yarın itibari ile diyetime başlıyorum sporu hayatımın bi parçası yapmalıyım biliyorum günlük yürüyüşümü yapıcam ve her cuma tartılıcam umarım en yakın zamanda istediğim kilolara ulaşırım ilk hedefim 79 olmak yavaş yavaş hedefimi 60lara indiricem birden 60 olcam demek istemiorum çünkü ozaman insan hayal kırıklığına uğruyor. kendime bol şans dileyerek günlüğümün ilk yazısını bitiriyorum son yazımın 60 olması temennisiyle :):)

Son düzenleme:
Muhteşem bi enerjiyle diyetime başladım :) sabah erken kalktım normalde asla erken kalkamam 11 12 de anca kendime gelebilioyurdum ama diyetle herşeyimi düzene sokucam kararlıyım :) kulaklıklarımı taktım ve tam 1 saat yürüdüm:) yürüyüşün ardından kendime güzel bi kahvaltı hazırladım ımm çokta güzeldi pekte güzeldi:56: şimdi neler yedim ondan bahsedelim diymi :)

1. GÜN KAHVALTIM

1 DİLİM NORMAL EKMEK
1 DOMATES
1SALATALIK
4 TANE YEŞİL ZEYTİN
ÇOK AZ BEYAZ PEYNİR

şuanda bir bardak yeşil çayımla yagmuru izliyorum:34:

ÖĞLEN

Koca bir bardak ayran
haşlanmış tavuk
yemeyi planlıyorum :)

Evettt yeni bir güne akşam neler yediğimi yazmakla başlamalıyım

1.GÜN AKŞAM YEMEĞİM

Annem pide yaptırmış 1 dilim pide
1 bardak ayran
Akşam 6 dan sonra hiç bişey yemedim İlkgünümü böyle bitirdim hadi bakalım gelsin ikinci günün kahvaltısı :)))

Son düzenleme:
2. GÜNÜ SABAH KAHVALTIM

On kaşık nesfit (ben yogurtla yedim yogutla daha tok tutuyor)
1 bardak yeşil çay
1 mandalin

2. günüm ama ben çok hızlı kilo alıp veren biriyim yarın bi tartılıcam baklım kaç kilo olmuşum vermişmiyim vermemişmiyim meraklardayım:26: tabiki yağdan gitmiycek sudan gidicek biliorum ama tartıda eksik çıkınca insan yağına suyuna bakmıo :52:
ayrıca dün akşam pide yedim bugün yürüyüş saatimi biraz arttırıcam bakalım sabah yürüyemedim birazdan çıkıp yürüyeyim bari yağmurda yokken :emir_bebek: kimse takip etmiyo ama olsun ben sonradan okuyucam yazdıklarımı nerden nereye giyicem yalnız bazı arkadaşların yazılarının altında kaç kilo verdikleri ile ilgili bi çizelge var olurd biri bu msj okursa onu nasıl yaparım bu konuda yardımcı olursa çok sevinicem bende yapmak istiyorum :)

2. GÜNÜ SABAH KAHVALTIM

On kaşık nesfit (ben yogurtla yedim yogutla daha tok tutuyor)
1 bardak yeşil çay
1 mandalin

2. günüm ama ben çok hızlı kilo alıp veren biriyim yarın bi tartılıcam baklım kaç kilo olmuşum vermişmiyim vermemişmiyim meraklardayım:26: tabiki yağdan gitmiycek sudan gidicek biliorum ama tartıda eksik çıkınca insan yağına suyuna bakmıo :52:
ayrıca dün akşam pide yedim bugün yürüyüş saatimi biraz arttırıcam bakalım sabah yürüyemedim birazdan çıkıp yürüyeyim bari yağmurda yokken :emir_bebek: kimse takip etmiyo ama olsun ben sonradan okuyucam yazdıklarımı nerden nereye giyicem yalnız bazı arkadaşların yazılarının altında kaç kilo verdikleri ile ilgili bi çizelge var olurd biri bu msj okursa onu nasıl yaparım bu konuda yardımcı olursa çok sevinicem bende yapmak istiyorum :)

http://www.kadinlarkulubu.com/yeni-uygulamalar/156466-yeni-eklenti-kilo-cizelgesinin-eklenmesi.html
kilo cizelgesini bu adreste nasil yapacagin resimli bir sekilde anlatiliyor :)
diyetine gelince bana cok az yiyorsun gibi geldi, yani bu kadar az yersen bir süre sonra vucut direnmeye basladiginda neyi azaltacaksin onu anlayamadim ben :) daha iyi bir kahvalti yapabilirsin mesela. ve herseyi yemen taraftariyim acikcasi ben kek börek pasta tatli her seyi yiyorum :)

Sselam canım azmin süper ama hemen yorulmanı istemem
Vucutta yorgunluk ve hallsizlik olabilir
Biraz kahvaltını. Güçlendir aralarda kuruyemş yemelisin biraz badem kavrulmamış olabilir meselaa
Takipteyim canım azmini tekrar kutluyorum güzel bir gelin ol inşallah

çok teşekkür ederim kızlar hemen çizelgemi yapmaya çalışıcam şimdi :) Azmı yiyorum :44: aslında acıkmıyorumda ama bugün ufak bi çikolata kaçamağı yaptım :1: sabah kahvaltılarımı biraz daha zenginleştirebilirim haklısınız çabuk vermek istiyorum ama sağlığımda herşeyden önemli ara ögün pek yapmıyorum ama dediğiniz gibi kuru kayısı, ceviz falan yiyebilirim tavsiyeleriniz için teşekkür ederim destekleriniz içinde çok mutlu oldum güzel bi gelin olucam ben şişman bi gelin değil :49:

Unutmadan 2. günümün akşam yemeğinide yazayım buarada çizelgemi hazırladım ama sanki bişeyleri eksik yapmışım neyse artık :)

2.GÜN AKŞAM YEMEĞİM

5 kaşık tavuk sote bol soğan ve köri soslu ellerime sağlık çok güzeldi :)
haşlanmış brokoli üzerine yogurt

akşam ufak bi kaçamak yaptım ve çikolata yedim 2 dilim antep fıstıklı süperdi :)

birgünü daha bitirdim ama bugün su içmeyi unutmuşum ben :44:

Ogunlerine salata da eklemen gerekir.. Gunde iki ara ogun yapmalisin, bir kere yarım cay bardagi cerez, 2 tane de meyve eklesen iyi olur,.ufak degisiklikler yapabilirsin. Ben de arada kacamak yapiyorum ama olcu ve oran cok önemli benim vermem gereken 6 kilo var bir haftadir hic kilo vermedim... Dugunun varmis, her sey gonlunce olsun:)

Ogunlerine salata da eklemen gerekir.. Gunde iki ara ogun yapmalisin, bir kere yarım cay bardagi cerez, 2 tane de meyve eklesen iyi olur,.ufak degisiklikler yapabilirsin. Ben de arada kacamak yapiyorum ama olcu ve oran cok önemli benim vermem gereken 6 kilo var bir haftadir hic kilo vermedim... Dugunun varmis, her sey gonlunce olsun:)

Çok çok teşekkür ederim allah hepimizin gönlüne göre versin canım öğünlerime salata ekleyebilirim haklısın ama salata diyince aklıma gelen ilk şey zeytin yağı ve tuz, yağsız ve tuzsuz yemek çok zor gelio yağsız tuzsuz yiyceğime yemiyim bari diyorum :9: fındık fıstık kuru kayısı bugün itibari ile atıştırmalık yaptım ceviz çok severim oda yağlı ama az az yiyorum artık :) senin 6 kilocuk verirsin çok degilmiş 23 kilonun yanında hiç bişey ama hep birlikte başarıcaz ben inanıorum kilolarıyla başı dertte olanlar en kısa zamanda kurtulsun şu yag kütlelerinden inş fırat gibi dinimiz amin diyim bide :9:

evet gelelim 3. günümüzün özetine :) aslında bugün tartı günüm ama 3 güncük oldu daha çok erken tartılmıyım dedim

3.GÜNÜ KAHVALTIM
1 Domates
1 salatalık
7 yeşil zeytin
1 dilim kepek ekmeği
1 parça peynir (kibrit kutusu kadar)

3.GÜNÜ ÖĞLE YEMEĞİM
dershanede olduğum için öğle yemeği konusunda sıkıntı yaşıorum
eti form ve çay
arada bi muzlu süt içtim okadarcık :)

3.GÜNÜ AKŞAM YEMEĞİM
Uzun zamandır canım balık istiodu
bi porsiyon balık
koca bir tabak salata
veeeeeeee kaçamağım 1 bardak kola
bugünde ufak bi kaçamağım var ama okadar olsun dimi ama hadi bakalım birgünü daha bitirdim gitsin kilolar gelsin 40 beden elbiseler ( şuan 42 bedenim :( )

evet gelelim 3. günümüzün özetine :) aslında bugün tartı günüm ama 3 güncük oldu daha çok erken tartılmıyım dedim

3.GÜNÜ KAHVALTIM
1 Domates
1 salatalık
7 yeşil zeytin
1 dilim kepek ekmeği
1 parça peynir (kibrit kutusu kadar)

3.GÜNÜ ÖĞLE YEMEĞİM
dershanede olduğum için öğle yemeği konusunda sıkıntı yaşıorum
eti form ve çay
arada bi muzlu süt içtim okadarcık :)

3.GÜNÜ AKŞAM YEMEĞİM
Uzun zamandır canım balık istiodu
bi porsiyon balık
koca bir tabak salata
veeeeeeee kaçamağım 1 bardak kola
bugünde ufak bi kaçamağım var ama okadar olsun dimi ama hadi bakalım birgünü daha bitirdim gitsin kilolar gelsin 40 beden elbiseler ( şuan 42 bedenim :( )

kahvaltın yine azzzz :) zeytin yok mesela :ssz:
:ssz:akşamki kaçamak benimkinin yanında çok masum:27:

Bugün neler yedim neler off diyorum pazar gününün vermiş olduğu güzellikle şımardımda şımardım tutamadım kendimi hava miss nişanlım kalkmış urlada kahvaltıya götürmüş yemiyimde napıyım değilmi ee sadece kahvaltıylada kalmadım :)evet şimdi yediklerimi yazıcam gerçeklerle yüzleşicem :)

4.GÜN KAHVALTI

1 kk peynir
domates,salatalık
8 9 dilim patates kızartması
bıçağımın ucuyla bal kaymak ama çok azcık :)
2 tane sigara böğreği
veeee şu minik yuvarlar pide ekmeklerden
ee bide çay normalde çay pek sevmem ama kahvaltılarda şekerli içerdim bugünde şımarıklık yaptım ve 3 şekerli sadece 1 bardak çayımı hüplettim
kendimi tutmaya çalıştım okadar çok çeşit vardı ki kahvaltıda bu tutmuş halim tutmasam ne olurdu tahmin bile edemiyorum :)

4. GÜNÜ ÖĞLEN

Sabah zaten dünyaları yediğim için öğlen bişiy yemedim :)

4.GÜN AKŞAM

thai salata ve küçük bi bardak zero kola

abartmakta sınır tanımayan ben günün bombasını yaparak akşam yemeyinden sonraaaaaaaaaaaaa waffle yedimmm

pişmanmıyım hayır değilim kim dayanabilir waffleye bugün biraz abarttım ve kaçırdım ama işte pazar günü hep başıma gelio bu pazar gününü tatil günü ilan ediorum bütün hafta yemeyip pazar günü yiyorum :)

Son düzenleme:
Bugün neler yedim neler off diyorum pazar gününün vermiş olduğu güzellikle şımardımda şımardım tutamadım kendimi hava miss nişanlım kalkmış urlada kahvaltıya götürmüş yemiyimde napıyım değilmi ee sadece kahvaltıylada kalmadım :)evet şimdi yediklerimi yazıcam gerçeklerle yüzleşicem :)

4.GÜN KAHVALTI

1 kk peynir
domates,salatalık
8 9 dilim patates kızartması
bıçağımın ucuyla bal kaymak ama çok azcık :)
2 tane sigara böğreği
veeee şu minik yuvarlar pide ekmeklerden
ee bide çay normalde çay pek sevmem ama kahvaltılarda şekerli içerdim bugünde şımarıklık yaptım ve 3 şekerli sadece 1 bardak çayımı hüplettim
kendimi tutmaya çalıştım okadar çok çeşit vardı ki kahvaltıda bu tutmuş halim tutmasam ne olurdu tahmin bile edemiyorum :)

4. GÜNÜ ÖĞLEN

Sabah zaten dünyaları yediğim için öğlen bişiy yemedim :)

4.GÜN AKŞAM

thai salata ve küçük bi bardak zero kola

abartmakta sınır tanımayan ben günün bombasını yaparak akşam yemeyinden sonraaaaaaaaaaaaa waffle yedimmm

pişmanmıyım hayır değilim kim dayanabilir waffleye bugün biraz abarttım ve kaçırdım ama işte pazar günü hep başıma gelio bu pazar gününü tatil günü ilan ediorum bütün hafta yemeyip pazar günü yiyorum :)

ohh iyi etmişsin bence :52:
evet diyet yapıyoruz ama anı da kaçırmadan
ben kesinlikle böyle diyorum çok keskin değilim ama kilo daha iyi veriyorum böyle yapınca
stres olmuyorsun bu şekilde :34:

Bugün 5. günü geride bırakıorumm acaba vermişmiyimdir çok merak ediyorum ama cumaya kadar bekliycem :) Gelelim bugünün yemeklerine nımm nımm :56:

Bugün 5. günü geride bırakıorumm acaba vermişmiyimdir çok merak ediyorum ama cumaya kadar bekliycem :) Gelelim bugünün yemeklerine nımm nımm :56:

5. GÜN KAHVALTIM
2dilim kepek ekmeğinin arasına beyaz peynir domatesle tost
1 bardak şekersiz çay
1 mandalina

5. GÜN ÖĞLE YEMEĞİM

1 TANE SİMİT
1 BARDAK AYRAN
3 4 TANE ALBENİ TOPLARDAN

5. GÜNÜ AKŞAM YEMEĞİ
1 KASE YOĞURT
HAŞNAMIŞ SIK KIRMIZI ET AVUÇ İÇİ KADAR
3 KAŞIK AŞURE

Evet bugünüde bitirdim 83 le başladığım yolculuğumun 5. günü bitti 9. günün sonunda kaç olucam çok merak ediyorum ya vermezsem :25:

zayıflama yolunda başarılar diliyorum.
kilo takip çizelgesi bende istiyorum ama şifre parola istiyor sen nasıl yaptın

Back
X