• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tartisma esnasinda esiniz size sanki seni dövmusum gibi tepki veriyorsun derse??

Yine ailesi yuzunden eşimle tartistik.
Dayanamadim agladim dusa girmek istedim ama sanırım fazla geldi bu yirgunluk bayaa agliyordum .
Bana soyledigi cumle şu :"sanki seni dövmusum gibi davraniyorsun"
Bu ne bicim kelime dedim yine aglayarak. Ne demek dövmek. Telaffuzu dahi cok çirkin dedim.
Daha once bir tartışmamizda aileme yansimisti. Onda da babama " kizina sor bakalim bir senedir evliyim bi tokatim varmiymis" demisti.
Lafi gecince oyle sey olmaz filan diyor uc yıldır da olmadi ama ufak sarsmalari yataga firlatmalari filan oldu.
Bu arada bende masum degilim. Karnina yumruk atmisligim ve kafasina vazo firlatmisligim var :((( ancak o olaylarda da bisey yapmadi.
Şimdi bu cumleyi xsarf etmis olmasi bu adamin yarın obur gun cocuk filan oldugunda beni dovebilecegi anlamina mi gelir ??
Esas sorum bu....

Allah bu adama peygamber sabrı vermiş. Ama elbet bir gün sevgisi bitecek sabrı tükenecek. O zaman şiddet mi uygular, bohçanı eline verip o sildiğin ailenemi yollar bilemedim.

Öyle bir sormuşsun ki,sanki hayır dövmez dense,sınırları daha çok zorlayacaksın.
Ben o yüzden "evet döver ayağını denk al" deme ihtiyacı hissettim.

Tabii ki senin ileri gittiğini anlatmak için abartıyorum.
Eşin dayağa karşı gibi görünüyor.
Dövmedim ki neden dövmüşüm gibi davranıyorsun demiş.Senin fazla tepki gösterdiğini anlatmak istemiş.
Ben sert tepki göstermiyorum,karşılığı bu olmamalı diye düşünüyordur.

Akli basinda kimse sizin icin ailesini silmez.
Siz sildiyseniz o sizin evlatliginizi gosterir. Cok normal birseymis gibi bir de esinize tutturmussunuz, bir daha yuzlerine bile bakmasinmis. :37:
Sizin gibi kadinlari anlamiyorum, kendinizi cok mu vazgecilmez saniyorsunuz? Neye guveniyorsunuz, bu yuzu nerden buluyorsunuz acaba? Kim kime "aileni sevme, bir daha yuzlerine bakma" diyecek haddi bulabilir aklim almiyor. Hayret birsey. Es on tane de bulunur, ama aile bir tane. Hic kusura bakmayin. Yerinizi ve haddinizi bilin. Sacma baskilariniza son verin once. Su laflara tavirlara bak, hayret birsey. :ssz:

Tepkileriniz cok sagliksiz. Hic de unutulmayacak seyler. Esiniz, kendisini ensest iliskiyle sucladiginizi hic unutmayacak mesela, her ne kadar sineye cekse de. Bilin yani. Sansinizi ve esinizin sabrini fazla zorluyorsunuz, yarin birgun bunlarin hepsi size bir patlama olarak geri donebilir. O zaman neye ugradiginiza siz de sasiracaksiniz. Ailesini silsin diye kavga cikardiginiz adam sizi kapinin onune koyacak. Bence bir ruh doktoruna gorunun.

eşinize Allahtan sabır diliyorum. .:ssz:
Eşinizin ailesini sevmek zorunda değilsiniz ama saygı duymak zorundasınız. .:19:
İyi veya kötü onlar senin kocanın ailesi..:51:
Sen gitme ama eşinede baskı yapma..:ssz:
Sana ailenle görüşme dese napardınm ??? :ssz:

Bence sen hiç sevilmemişsin Elena:ssz:Çocuğun olsa iki gün sonra ona da gıcık olursun sen.

Sen kendine peygamber sabrı olan bi'koca bul, eşine de yazık etme. Ciddi ciddi sabahları solundan kalkıp "hımm acaba bugün ne yapsam da olay çıkarsam adamın gününü rezil etsem:47:" diye düşünen bi'kadın profili çiziliyo kafamda:27:

tam bilgisayarı kapatacaktım ki bu konuyu görünce çay koydum kendime:ssz:

Ben de kaptım çayımı geldim:7:

Bence sen hiç sevilmemişsin Elena:ssz:Çocuğun olsa iki gün sonra ona da gıcık olursun sen.

Sen kendine peygamber sabrı olan bi'koca bul, eşine de yazık etme. Ciddi ciddi sabahları solundan kalkıp "hımm acaba bugün ne yapsam da olay çıkarsam adamın gününü rezil etsem:47:" diye düşünen bi'kadın profili çiziliyo kafamda:27:

Ben de kaptım çayımı geldim:7:

bu konusu pek dikkat çekmedi ama... o yüzden tatsız :27:

Dayanamadim agladim dusa girmek istedim ama sanırım fazla geldi bu yirgunluk bayaa agliyordum .
Bu ne bicim kelime dedim yine aglayarak. Ne demek dövmek. Telaffuzu dahi cok çirkin dedim.
Daha once bir tartışmamizda aileme yansimisti. Onda da babama " kizina sor bakalim bir senedir evliyim bi tokatim varmiymis" demisti.
Lafi gecince oyle sey olmaz filan diyor uc yıldır da olmadi ama ufak sarsmalari yataga firlatmalari filan oldu.
Bu arada bende masum degilim. Karnina yumruk atmisligim ve kafasina vazo firlatmisligim var :((( ancak o olaylarda da bisey yapmadi.
Şimdi bu cumleyi xsarf etmis olmasi bu adamin yarın obur gun cocuk filan oldugunda beni dovebilecegi anlamina mi gelir ??
Esas sorum bu....

adama fiziksel olarak saldırmayı kesersen bu tarz bir durumun önünü kapamış olursun..yani bence senin başta şiddet eğilimin var dostum..
ben eşimle tartışırken bile hiç sesimi yükseltmem ki onun da yükseltmesine fırsat vermeyim diye..sessizce koyarım lafı gediğine..eğer sesi yükselirse de, benim ses tonumun farkındasın değil mi derim...
bi de ailen de keşke deseymiş, bi tokat bile vurmadım deyince:'olur bi de vuraydın!!' deselermiş..
benim ailem kocama evlenmeden önce: bir bu kıza bi fiske vurmadık, bizim nazik ortamımızı ona sunabileceksen evlen...
yani bence erkekteki şiddetin kaynağı;
1-karaktersizlik
2- ailenin arkanda olmadığını düşünüyodur
3- bir güvencen yoksa dövsem de bana katlanır düşüncesi
bunlarda sıkıntı yoksa boşa evham yapma

yani bu kadınların ağlama durumunu hem cinsim olarak anlayamıyorum

hani illaki bizde kavgalar ediyoruzda
yani ne söyleyipte beni ağlatabilirki yok ben ağlamam hani sininirdem ağlıcak olsam hüngür hüngür o adamın karşısında kendimi düşürmem
bazen bende ağlıyayım ya bi işe yarar belki diyorum o anda aklımdan kötü kötü şeyelr düşünüyorum yok arkadaş ağlıyamıyorum öyle oluncada hiç
demem o ki ota b.ka ağlamayın be ağlamayın yazık size valla ben sürekli ağlayan bebek görünce bile aman Allah sabır versin diyorum
azıcık sağlam olun güclü olun

Son düzenleme:
Bu arada bende masum degilim. Karnina yumruk atmisligim ve kafasina vazo firlatmisligim var :KK43:(( ancak o olaylarda da bisey yapmadi.
Esas sorum bu....

Seni sanırım biraz eleştireceğim.. Öncelikle sorunun olmasına üzüldüm lakin kafanda bu soruların yer edinmesinden çok aynı zamanda kendi hareketlerinin de bu durumu oluşturma da büyük bir katkısı var.. benim merak ettiğim her şey iyi veya kötü ortada bir olay var tek taraflı bakmamak lazım. eşinle ailesi yüzünden tartışman çok özel değilse tartışmayı da anlatsaydın daha somut eylemlerde bulunurdum.. içine düşen şüpheyi yanlış anlama ama biraz abartıyorsun gibi canım.. ?

Gercekten alemsiniz burda esiniz "karım bana siddet uyguluyor ne yapmalıyım" diye bir konu acsa daha mantklı olurmus sanki.. Acıkcası kadın veya erkek farketmiyor siddetin her türlüsü kötü ve yanlıs. Boyle kavgalar size ve iliskinize zarar verir. Konusup anlasamıyorsanız baska bir yol deneyin..

Seni sanırım biraz eleştireceğim.. Öncelikle sorunun olmasına üzüldüm lakin kafanda bu soruların yer edinmesinden çok aynı zamanda kendi hareketlerinin de bu durumu oluşturma da büyük bir katkısı var.. benim merak ettiğim her şey iyi veya kötü ortada bir olay var tek taraflı bakmamak lazım. eşinle ailesi yüzünden tartışman çok özel değilse tartışmayı da anlatsaydın daha somut eylemlerde bulunurdum.. içine düşen şüpheyi yanlış anlama ama biraz abartıyorsun gibi canım.. ?

1 yıl geçmiş konu açılalı. Nereden buldunuz da yorum yazmaya karar verdiniz?

Pek bir anlam veremesemde erkeklerin %90 ı esi agladıgı zaman sinirlenir.
Ama sende ne yaptın be kardesim..yumruklar,kafaya vazo fırlatmalar...
Sinirlerine hakim ol biraz,empati yap..Adamın tokat kelimesine bile sinirleniyorsun birde senin yaptıklarına bak..

Back
X