Selam,Tasarruf adina diger topiklerde cok bilgiler var,acip okumak lazim.Pek para biriktiremesemde ihtiyaclarimi en aza indirdim.
Artik,eskisi gibi Kosmetik almiyorum.Farkettim ki bir fontoten,bir rimel,bir goz kalemi ve bir far paleti yetiyorda artiyor bile.kozmetiginde Son kullanma tarihleri var,bozulznca attigim cok seyim oldu.Ana kullandiklarimi bittikce aliyorum.
Kiyafet coktandir almiyorum,bazen ihtiyacima gore bir iki parca birsey.
Ivir,zivir,cikilata cips turu seyler hem pahali hem sagliksiz almamaya calisiyorum.
Alisverise Liste ile cikiyoruz.
Fisleri pirizden cekiyorum.
Evde yemek yapiyorum,yogurdumu kendim mayaliyorum.kek Borek ,Pudding gibi seyleri kendim yapiyorum.
Temizlik malzemelerinide aza indirdim.sirke ve bulasik deterjani cok iyi bir temizleyici.
Onun harici,Gezmek icin avmlere gitmemeye calisiyorum,gidince illaki birseyde aklin kaliyor.ya bir yemek bi kahve icmeden cikilmiyor.
Kahve icin ,sicak du kaynatirsam,geri kalan suyu ,sonra kullanmak icin Termosa dolduruyorum.
Gecen yaz kis icin,Konserve tursu yapmistim.kisin bayagi iyi oldu,fazla markete gitmemistik.
Telefon tarifemizi degistirdik.
Artan yenekler olunca,sebze yemegi gibi,firin tebsisine koyup,ustune kasar yada besamel Sos yapip firinliyorum.
Bu aralar,ikinci el esyalarin iyi kullanilmis ve ucuz olduguna inandim.kizim icin bir kac oyuncagi,bebek arabasini ikinci el aldim.
Elimdeki bir kac parcayida satmayi dusunuyorum.
En onemlisi,eve,mutfaga canak Tabak,sus esyasi almiyorum.cok begendigim birsey olursa biraz dusunuyorum,Alma istegim gecmefdiyse o zaman aliyorum.cogu zaman elime alip biraz dolasip ,dusunup,yerine birakiyorum.
Cok esya,bunaltiyor beni,her yer dolu ve kullanilmayan o kadar cok sey var ki.Hala aliyoruzda aliyoruz.Ben Hic bir seye ihtiyacimin olmadigini gordum ve buna inandim o yuzden kendimi dizginleyebiliyorum.
Hayalim ve istegim insallah bir evimizin olmasi ve guzel zaman ve anilar yasayavilmek icin kucuk tatiller.Bunlar icin cabalamak istiyorum.