• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tasini taragini topla cek git dedi

eşimin bu davranışları birazda alışkanlıklarından kaynaklı.annesi rahata alıştırmış.problemler üzerine derin düşüncelere girmez.insan ilişkilerindede öyle.başka biri olmadığından eminim.ama sevdiğini annesi açıp anneme söylemiş.kendiside o gün konuşurken sadece sevgiyle olmuyormuş dedi.

vicdan olmadıktan sonra sevgi neye yarar?
hep aynı ornegi veriyorum ama karısını bıcaklayan erkekler de sevdigini soylemiyor mu?
eşinizle sizin "sevgi" den anladıgınızın bir oldugundan emin misiniz?

kaldı ki evliligin temellerinden birinin saygı oldugunu bilmek icin 40 yıl evli olmaya gerek yoktur sanırım.

bir şans verecekseniz verin ama sadece beklemeyin, konusun. yerinizde olsam tokat gibi tum terbiyesizligini yuzune vururdum onun. akıllanırsa ne ala.
akıllanmazsa sırf imza attınız diye geri donusu yokmus gibi omrunuz boyunca onunla gece sokaga tedirgin cıkacak kadar guvensizlikle hayatınızı gecirecek degilsiniz herhalde.

3 aylık evlisiniz, dedenizin vefatı yüzünden memlekete gidiyorsunuz, döndüğünüzde hava alanından inip otobüse biniyorsunuz, yanlış durakta indiniz diye eşiniz bağırıp çağırıyor, size tası tarağı topla çek git diyor, gece gece sizi yolda bırakıp gidiyor, ertesi gün ailesini çağırıyor, kayınvalidenizde hatanın çoğu sende oğlum seni almaya gelmiş sen yanlış durakta inmişsin diyor ve boşanma noktasında buluyorsunuz kendinizi. şaka mı bu?
bütün sayfaları okudum ama yok, başka bi problemden bahsetmemişsiniz, uzun yazdığınız sayfada bile dişe dokunur bi bilgi yok nasıl bu hale geldiğinizle ilgili. herkes haklı olarak eşinizin gece gece sizi yolda bırakıp gitmesinden dem vurmuş ama bi kişi de sormamış, hayret ettim bu sebepten aileler çağırılır mı, boşanılır mı yahu? dalga mı geçiyorlar sizinle? kime ne yapmışsınız siz?
herşey bu yazdıklarınızdan ibaretse, size yapılanlar inanılmaz bir haksızlık. bir kere şunu bilin, eşiniz sizi sevmiyor. sevmeyi bırak değer vermiyor. zayıf karakterli, problemli bir insan ayrıca vicdansız. evlenmek için evlenmiş, pişman olmuş sıkılmış, darlanmış. bir an önce bir bahaneyle kurtulmak istiyor.
bu arada yazdıklarınızdan eşinizle iletişiminizin kıt olduğu anlaşılıyor. bir yerde de '' severek evlendik.kimse zorlamadı.kaç kere sordum evlenmeden önce bak eminmisin bir daha sorgula içindekini.tekrar düşünelim dedim.'' yazmışsınız. sanki balık baştan kokuyormuş. size sevgisi ilgisi, evlenme isteği şüpheliymiş en başından.
bir şans ver diyenler olmuş. çok büyük problemleri olan evlilik yaşayan kişilere bir şans ver diyebilirim ama size diyemem. bi kere eşinizim gönlü yok yahu sizin bir şans vermenizle ne alakası var. anne babanız için üzüldüm, şok olmuşlardır dün bir bugün iki. arkanıza bile bakmayın. evlilik çocuk oyuncağı değil ama tek kişinin bunun bilincinde olması yetmez. resmen kovmuş adam sizi ya. özür de dilememiş. ayrıca aman evliliğime bişey olmasın diye zehir etmeyin hayatınızı.

3 aylik evliyim.gecen pazar dedem vefat etti.ani oldu,kalp kriziydi.ailem baska bi sehirde,ayri ayri yollara ciktik.dedem 18 saat uzakti bize.kardesm ortaokula gidiyr o evde yalniz kalinca esim yanina gitti.dedemi 3.5 yildir goremiyrdum.gorememenin acisiyla olum haberininde sokuyla cok uzuldum.onun uzuntusuyle birlikte geri donerken butun ucak seferlerinin iptal olmasiyla birlikte bir tek bizim ucusumuzun olmasi tedirgin etti beni.ucak cok sallandi cok gerildim yolculuk boyunca.gece 11 siralarinda havalanineda sehirici otobusle geri donerken inecegim duragi kacrdim cunku tanimadigim ve bilmedigim bir sehirde koskoca istanbulda daha 3 aydir yadiyorum.esimde son bir haftadr cok sinirliydi.telefnda ve dedemin vefat ettigi gunde ani sinirlenerek agresif davraniyrdu bazen.ucak beklerkende yine ayni sekilde yaklasnca iyice moralim bozuldu uyardim.duragi kacirinca issiz jir yerde indim.esim aradi yine sert davranacak gerginligiyle yanlis durakta indigimi soyledim.indigimde arabalardan korna calalarmi dersin sarhoslar it kopuklar cok korktum ve aglamaya basladim.esimin soyledigi yere tedirginlikle aglaya aglaya yurudum.karsilastik.bana nie agliyorsim dedi.ben o sira konusamadm.suan konusma dedim.ben oyle soyleyince bu birden sinirlendi bagirmays cagirmaya basladi.elindekileri atti tasini taragini topla cek git dedi.onumden hizli hizli gitmeye basladi annesini aradi ve beni sikayet ederek uzaklasti.ben oyle kaldim o.sokaklarda.napicam die dolandim.tanidigim bildigim kimse yok nereye giderim ne yaparim die agladim durdum.o da cekti gitti eve aramadi bile.gecenin 12si nerelerdesn die.ailemden kimseyi arayamadm.dedemin acisi var zaten annemde nasil ararim.eve gitmek zorunda kaldim ama ne bir pismanlik ne bir mahcubiyet.nie gelsin dercesine sanki.simdi ben bu aksam o eve donmek istemiyorum.ailemede soyleyemedim.kalacak yerimde yok.ne yapmaliyim sizce?isin icinden cikamiyorum
Görücü usulüyle mi evlendiniz eşiniz sizi ailesine şikayet ediyor :(

bu adama nasıl ömrünüz boyunca güveneceksiniz

Boşanmayla alakalı konum kapandığı için buraya aldım konuşmayı
tasını tarağını topla çek git dediği o gece kalacak yerim olmadığından o eve gitmek zorunda kaldım. bana o şekilde davranmasının hiç bir açıklması olamazdı fakat evliliğimiz bir şansı daha hakediyor diye düşünerek ertesi günde belki pişman olur diye bir şans daha vermek istedim.çünkü benmde hatalarım vardı elbet.fakat ertesi gün ailesini ankaradan çağırmış onlarla girdi eve.bende aileme haber vermemiştim çözülür umuduyla.ama ailesinin geldiğini görünce işin ciddiye bindiğini görüp babamı aradım.olayı anlattım.babam 18 saatlik uzakta annemle dedemin cenazesinde.cumartesi günü yani 2 gün sonra geleceklerdi.babam sinirlendi onu sakinleştirdim eşimi arayacağını söyledi konuşurken lütfen yumuşak konuş dedim.eşimle konuştu,bende o sıra yanlarına gittim babam kızarak konuşuyrdu telde.eşimde kendini savunmaya başladı.teli kapattılar.bende dedim herkes eşimi dinledi şimdi birde beni dinleyin olayı anlattım.eşim anlattığım çoğu yerin öyle olmadığını farklı olduğunu anlatmaya çalıştı.annemde öğrenmiş aradı beni.birde ona anlattım.o sırada eşimle babası yan dairede oturan amcasına geçti.annem herşeye rağmen senin ilk defa kaynananla kayınbaban gelmiş evine sen güleryüzle davran.açlarsa birşeyler hazırla yataklarını yap dedi.bende kaynanama annemin dediği gibi (annem demesede öyle davranırdım onlarla bir sorunum yoktu çünkü) davrandım.eşim 2-3 saat sonra geldi babasıyla.hiç bir çaba hiç bir pişmanlık yok.durumun çözülmesi gerekirken amcasına gidiyr oturmaya.bende annemi aradım amcasından yeni geldiğini söyleyerek anne ben şimdi ne yapayım bu drumda burada kalamam hiç bir çaba yok pişmanlık yok dedim.o sırada kayınvalidem eşimle fıs fıs konuşmaya başladı.bizimde telefn konuşmalarını duymuş tabi.bende o sırada yatmaya hazırlanarak yatacağım odanın kapısını kapatmak için yoldan döndüğüm için arka odada valizim vardı ve önceki gece sinirle yarım yamalak hazırladığım valizin ağzını kapatarak kenara aldım.kayınvalidemde yarın o valizlerle gideceğimi düşünerek geldi.bana sen haksızsın suçun çoğu sende oğlum seni durağa almaya gelmiş.sen yanlış durakta inmişsin,bu evden sen öyle çıkamazsın,yarın işten sonra bu eve geliyorsun.seni ancak burdan ailen alabilir.bu evden öyle çıkarsan bidaha giremezsin dedi.ertesi sabahta işe giderken kapıda aynı şeyleri söyledi.bende eşim haksızlığını kabul etmedikçe bu problemi kendi çözmedikçe bu iş olmaz dedim.elim ayağım titreyerek çıktım.hatta o sinirle mesaj attım eşime. söylediğin bitti laflarının üzerine en son ağzından başka birşey duymadım ben o eve dönemem annenede bunu güzel güzel anlat dedim.ne bir tepki ne başka birşey.bende ogün halamın kızında kaldım.babam kayınbabamı aradı haber verdi.o gün kayınvalidem anneme tel açıp kızın gitmeyecekti neden gitti diye aramış.annemde siz oraya nie gittiniz.kızım iki gece o evde kaldı.madem gittiniz çözseydiniz problemide gitmeseydi demiş.bu şekilde biraz sert konuşmuşlar.kadın teli annemin suratına kapatmış.kimsede bidaha aramadı.pazar günü madem dedim öyle bende eşyalarımı toplayayım.hatta halamın kızı aradı.çok yapıcı konuştu.bu olayı bence siz çözün dedi.çözülmeyecek bir mesele değil.keşke aileler girmeseydi araya dedi.eşler biribirini hemen tanıyamazlar gibi yapıcı konuştu.eşimde bende konuşmak istiyrdum zaten demiş.siz söyleyin eşime yarın konuşalım demiş.o da sen ara ben araya girmeyeyim demiş.aradı eşim pazar günü.ben dedim eşyalarımı alıcam.o da tamam sen eşyalarını almaya gelince konuşuruz dedi.bende önce konuşuruz eşyalarımı alırım sonra dedim.neyse bi yerde konuştuk.bundan sonrası için ne düşünüyrsun, geçmişin ayrıntılarını konuşmak istemiyrm dedi.bende bu durumdayken yürümez bu ilişki dedim.senin tarafından hiç bir çaba göremiyorum dedim.o da biz seninle anlaşamıyoruz.sadece son olay değil dedi.doluyum psikolojim bozuldu dedi.çabamı görmüyorsun dedi.eşimde öyle çok kadın ruhundan anlayan bir insan değildi.eşim şunu yaparsam mutlu olur çabalarında hiç değildi.kendi işine geldiği noktalarda birşeyler yapmaya çalışıyrdyu bazen onuda bana sorarak.daha bir hafta öncesi birbirimize sevgi cümleleri söylemiştik.o biraz sinirliydi onu teskin etmeye çalışıp sarılıp öpmüştüm.bunuda hatırlattım.sadece sevgiyle yürümüyr dedi.evlilik çocuk oyuncağı değil dedim.sevgilinden ayrılır gibi ayrılma çabasındasın.bu yaptığının çocukluktan bi farkı yok, sen kolay yolu seçiyorsun dedim.buraya belki olgunluk gösterir yapıcı olurda birşeyleri düzeltmeye çalışırsın die düşünerek geldim,sen yapıcı olsaydın bende olurdum ama sen yıkmaya gelmişsin dedim.birşey demedi.bi ara parmağındaki yüzüğü çıkarttı elinde dolandırdı tekrar taktı.benm parmağımda yüzük yoktu.dudağının üstünde kocaman bi uçuk çıkmış.peki ne yapıcaz bundan sonra dedi.bende yapılacak ne kaldı boşanıcaz dedim.gözleri baya doldu.sen zaten eşyalarını almaya gelmişsin buraya dedi.bende dedim senin hiç bir düzenin bozulmayacak.sadece ben olmucam dedim.ama ben yeniden bir düzen kurucam herşey silbaştan .o yüzden sana şuan çok basit geliyr dedim.(onun için başka bi ilden tayin istedim,o eşyaları herşeyi birlikte yaptık,tam düzen oturduğu sırada oldu bunlar).öylelikle konuşmamız bitti eşyalarımı halamın kızıyla topladım ve Allahaısmarladık dedim çıktım.
şimdi ben hala bu duruma nasıl geldik onu anlayamıyorum?evet 3 aylık evliyiz aramızda büyük sorunlar olmadı.daha önce hiç bir problemimizi annesine açıpta anlatmadı.bi kere annemi aramıştı bir sinirle.ondada annem ben gelmem oraya sorununuzu siz çözün demişti.benim onun düşüncesizliklerine ve sert yaklaşımına moralim bozuluyrdu suratım düşüyrdu bundan çok rahatsızdı.uzun sürüyr demişti ama o da gönül almayı bilmiyrdu.kısacası çok odunluk yapıyrdu.bende çok sıcak değildim.düşüncesizliklerine ve nerde ne zaman nasıl davranacığını bilmeyen duruşuna sinirleniyordum ve ters davranıyrdum.yada susuyrdum.ama evliliğin ilk senesi o da öğrenecek bende diyerek yinede sabir ve çaba gösterip istemedği hareketleri yapmamaya çalışıyrdum.şimdi ben bile birçok yanlışa rağmen bi anda silip atamazken,o niye böyle bir anda silip atabiliyr onun şokundayım.o kadar emek var kolay kurmadık zor günlerden geçtik.bu kadarmı kolaydı diyrm.bu durumda ne yapmalıyım onu bile bilmiyrm?burayada yazdım belki dedim destek alırım.işede gitmiyorum rapor aldım.ailem başka şehirde onların yanındayım.

gerçekten gidişata çok üzüldüm evet başından belli eşiniz saçmaladı sizde haklı olarak özür beklentisi içindesiniz doğal olarak, pişmanlık hissetsin istiyorsunuz. aslında 3 ay çok az bir süre yani hemen boşanma gibi şeyleri aklınıza getirmeyip biraz günlere yayın derim inadınızı eşinizde sizde kırın. neticede yuva bu kolay kurulmuyor aynı evde 2 insanın birbiri ile kaynaşması ortama ayak uydurması zor siz hala buna alışma sürecindesiniz .olur ki barışırsanızd a ilk yapacağınız şey ikili ilişkilerde 3.şahısları karıştırmamak belki tek yaşasaydınız kimsenin haberi olmasaydı bu durum şuan bukadar büyümicekti.belki evinizde eşiniiz ile olacaktınız sizin suçunuz yok o aramış annenizi zaten ama işte bunu çözmeniz gerekiyor herşeyin anlatılmayacağını .sonrada yavaş yavaş birbirinizi çözmek . birinizden birinin daha yapıcı olması şart evliliğin devam etmesi için . şiddet ve hakaret olmadığı sürece inşallah herşey düzelir ve birdaha bu tatsızlıklar yaşanmaz.

Daha yeni gelinmişsin, eşin kusura bakmasında öyle kimsenin duygularıyla oynayıp evlenip 3 ay sonrada sevgiyle olmuyormuş demek yookkkk... Valla çocuk oyuncağı değil bu, dimdik dur arkadaşım. Evini de terketme. Çok istiyorsa eşin çıksın gitsin. Gün gelir devran döner elbet onunda bir yakını vefat eder. O acıyı oda tatmış olur, dünya kimseye kalmıyor.

Oncelikle basın sağolsun
lafı uzatmaya hiç gerek yok kocan olacak şahıs insan değilmiş, bi de erkegim diye geziyo öyle mi!!
Kayınvalidenin tutumundan belli bunların mayaları, kurtulduguna sukret

Rabbim yardimci olsun bacim. Hatanin %40i esindeyse %60i kaynanan olacak kadinda. Bi kizi olsa anlardi lanet kadin.. Nefret ediyorum boyle kaynanadan.. Ogluna bu saatte bi kadin sokakta birakilmaz onu al eve gotur ve birinin gitmesi gerekiyosa sen git nereye gidiyosan demesi lazim yani gorumcen yok sanirim? Olsa anlarlardi halini.. Esin de kaynanan olacak fitne fucur da.. Benim de gorumcem yok. Biz de esimle ilk aylarda kedi kopek gibi dalastik ben de berbat seyler yasadim bi kez bitti deyip evi terk edip anneme gittim gecenin bi yarisi, geldi beni aldi birakamam seni orda kalamazsin evimize gidelim orda uyu diye benim esim de cok asabiydi neye patliycagi belli olmazdi kendisinin ama bi sekilde atlattik ben sabrettim o kendini duzeltti ve yoluna girdi hersey elhamdulillah.. Benzer bi olay yasadim benim dayim vefat etti ve biz az onceki cumlede soyledigim kavganin etkisindeydik daha bi iki gun olmamisti, dayimin ameliyati icin bi hafta boyunca hastaneye goturdu beni kan verdi. Dayim vefat etti cenaze burdan memlekete gidicekti oraya da gittik (Allah razi olsun esimden.) ama yani kuzum ben senden de kucugum yasim 23 esinden de esimden de benim esim de 28 yasinda ama ben kadin halimle bile yapmazdim bunu bi bayana ben yanliz birakmazdim birini bu durumda kaldi ki o senin esin.. Ve sevgi meselesi de degildir bu ben sevmedigim birine de yapmazdim bunu anladin mi? Ya da eminim sen de yapmazdin, dusmanin dahi olsa sanayi gibi bi yerde bi bayan birakilmaz tek basina..
Kaynananlarin olaya karismasi ve sana destek olup toparlayip duzeltecegine buyukler olarak daha cok koruklemesine de ayrica sinir oldum.. Seni buraya ailenden uzaga getirip gelin olarak sana destek olmalari lazimdi once seni korumalari lazimdi burda kimsen yok senin yahu ailen olmalari lazimdi ama iste onlar da karaktersizlermis... Anasi neymis ki oglu ne olsun..
Neyse anlicagin kuzum bence yaşla alakasi yok, sevgiyle de alakasi yok, karakter ve yetistirilme meselesi bu.. İnsallah senin icin en dogrusu,hakkinda en hayirlisi neyse o olsun..

Adam diye dolanıyor o ortada şu an dimi ş....sizzzzzzzzz!!
O anası da ş.....sizzzz!!

3 aylık evlisiniz, dedenizin vefatı yüzünden memlekete gidiyorsunuz, döndüğünüzde hava alanından inip otobüse biniyorsunuz, yanlış durakta indiniz diye eşiniz bağırıp çağırıyor, size tası tarağı topla çek git diyor, gece gece sizi yolda bırakıp gidiyor, ertesi gün ailesini çağırıyor, kayınvalidenizde hatanın çoğu sende oğlum seni almaya gelmiş sen yanlış durakta inmişsin diyor ve boşanma noktasında buluyorsunuz kendinizi. şaka mı bu?
bütün sayfaları okudum ama yok, başka bi problemden bahsetmemişsiniz, uzun yazdığınız sayfada bile dişe dokunur bi bilgi yok nasıl bu hale geldiğinizle ilgili. herkes haklı olarak eşinizin gece gece sizi yolda bırakıp gitmesinden dem vurmuş ama bi kişi de sormamış, hayret ettim bu sebepten aileler çağırılır mı, boşanılır mı yahu? dalga mı geçiyorlar sizinle? kime ne yapmışsınız siz?
herşey bu yazdıklarınızdan ibaretse, size yapılanlar inanılmaz bir haksızlık. bir kere şunu bilin, eşiniz sizi sevmiyor. sevmeyi bırak değer vermiyor. zayıf karakterli, problemli bir insan ayrıca vicdansız. evlenmek için evlenmiş, pişman olmuş sıkılmış, darlanmış. bir an önce bir bahaneyle kurtulmak istiyor.
bu arada yazdıklarınızdan eşinizle iletişiminizin kıt olduğu anlaşılıyor. bir yerde de '' severek evlendik.kimse zorlamadı.kaç kere sordum evlenmeden önce bak eminmisin bir daha sorgula içindekini.tekrar düşünelim dedim.'' yazmışsınız. sanki balık baştan kokuyormuş. size sevgisi ilgisi, evlenme isteği şüpheliymiş en başından.
bir şans ver diyenler olmuş. çok büyük problemleri olan evlilik yaşayan kişilere bir şans ver diyebilirim ama size diyemem. bi kere eşinizim gönlü yok yahu sizin bir şans vermenizle ne alakası var. anne babanız için üzüldüm, şok olmuşlardır dün bir bugün iki. arkanıza bile bakmayın. evlilik çocuk oyuncağı değil ama tek kişinin bunun bilincinde olması yetmez. resmen kovmuş adam sizi ya. özür de dilememiş. ayrıca aman evliliğime bişey olmasın diye zehir etmeyin hayatınızı.

Haklısınız bence de.

Biz bayanlar sözlerimizi bilmiyoruz. Çenemizi tutamıyoruz.

Kimse sokak ortasında tek başına bırakılmayı hak etmiyor ama işde olayı tek taraflı dinliyoruz.

Kimseyi suçlamak günah olmak doğru değil.

Senin acın var diye kimse çok özel muamele yapmıyor ....Bu da bir gerçek..
İnsanlar bir dayanır iki dayanır üçüncüde patlar.

Haklısınız bence de.

Biz bayanlar sözlerimizi bilmiyoruz. Çenemizi tutamıyoruz.

Kimse sokak ortasında tek başına bırakılmayı hak etmiyor ama işde olayı tek taraflı dinliyoruz.

Kimseyi suçlamak günah olmak doğru değil.

Senin acın var diye kimse çok özel muamele yapmıyor ....Bu da bir gerçek..
İnsanlar bir dayanır iki dayanır üçüncüde patlar.

ama yine de milyonlarca insanın yaşadığı bir şehirde insan eşine özellikle gece daha düzgün ve saygılı davranmalı .

Boşanmayla alakalı konum kapandığı için buraya aldım konuşmayı
tasını tarağını topla çek git dediği o gece kalacak yerim olmadığından o eve gitmek zorunda kaldım. bana o şekilde davranmasının hiç bir açıklması olamazdı fakat evliliğimiz bir şansı daha hakediyor diye düşünerek ertesi günde belki pişman olur diye bir şans daha vermek istedim.çünkü benmde hatalarım vardı elbet.fakat ertesi gün ailesini ankaradan çağırmış onlarla girdi eve.bende aileme haber vermemiştim çözülür umuduyla.ama ailesinin geldiğini görünce işin ciddiye bindiğini görüp babamı aradım.olayı anlattım.babam 18 saatlik uzakta annemle dedemin cenazesinde.cumartesi günü yani 2 gün sonra geleceklerdi.babam sinirlendi onu sakinleştirdim eşimi arayacağını söyledi konuşurken lütfen yumuşak konuş dedim.eşimle konuştu,bende o sıra yanlarına gittim babam kızarak konuşuyrdu telde.eşimde kendini savunmaya başladı.teli kapattılar.bende dedim herkes eşimi dinledi şimdi birde beni dinleyin olayı anlattım.eşim anlattığım çoğu yerin öyle olmadığını farklı olduğunu anlatmaya çalıştı.annemde öğrenmiş aradı beni.birde ona anlattım.o sırada eşimle babası yan dairede oturan amcasına geçti.annem herşeye rağmen senin ilk defa kaynananla kayınbaban gelmiş evine sen güleryüzle davran.açlarsa birşeyler hazırla yataklarını yap dedi.bende kaynanama annemin dediği gibi (annem demesede öyle davranırdım onlarla bir sorunum yoktu çünkü) davrandım.eşim 2-3 saat sonra geldi babasıyla.hiç bir çaba hiç bir pişmanlık yok.durumun çözülmesi gerekirken amcasına gidiyr oturmaya.bende annemi aradım amcasından yeni geldiğini söyleyerek anne ben şimdi ne yapayım bu drumda burada kalamam hiç bir çaba yok pişmanlık yok dedim.o sırada kayınvalidem eşimle fıs fıs konuşmaya başladı.bizimde telefn konuşmalarını duymuş tabi.bende o sırada yatmaya hazırlanarak yatacağım odanın kapısını kapatmak için yoldan döndüğüm için arka odada valizim vardı ve önceki gece sinirle yarım yamalak hazırladığım valizin ağzını kapatarak kenara aldım.kayınvalidemde yarın o valizlerle gideceğimi düşünerek geldi.bana sen haksızsın suçun çoğu sende oğlum seni durağa almaya gelmiş.sen yanlış durakta inmişsin,bu evden sen öyle çıkamazsın,yarın işten sonra bu eve geliyorsun.seni ancak burdan ailen alabilir.bu evden öyle çıkarsan bidaha giremezsin dedi.ertesi sabahta işe giderken kapıda aynı şeyleri söyledi.bende eşim haksızlığını kabul etmedikçe bu problemi kendi çözmedikçe bu iş olmaz dedim.elim ayağım titreyerek çıktım.hatta o sinirle mesaj attım eşime. söylediğin bitti laflarının üzerine en son ağzından başka birşey duymadım ben o eve dönemem annenede bunu güzel güzel anlat dedim.ne bir tepki ne başka birşey.bende ogün halamın kızında kaldım.babam kayınbabamı aradı haber verdi.o gün kayınvalidem anneme tel açıp kızın gitmeyecekti neden gitti diye aramış.annemde siz oraya nie gittiniz.kızım iki gece o evde kaldı.madem gittiniz çözseydiniz problemide gitmeseydi demiş.bu şekilde biraz sert konuşmuşlar.kadın teli annemin suratına kapatmış.kimsede bidaha aramadı.pazar günü madem dedim öyle bende eşyalarımı toplayayım.hatta halamın kızı aradı.çok yapıcı konuştu.bu olayı bence siz çözün dedi.çözülmeyecek bir mesele değil.keşke aileler girmeseydi araya dedi.eşler biribirini hemen tanıyamazlar gibi yapıcı konuştu.eşimde bende konuşmak istiyrdum zaten demiş.siz söyleyin eşime yarın konuşalım demiş.o da sen ara ben araya girmeyeyim demiş.aradı eşim pazar günü.ben dedim eşyalarımı alıcam.o da tamam sen eşyalarını almaya gelince konuşuruz dedi.bende önce konuşuruz eşyalarımı alırım sonra dedim.neyse bi yerde konuştuk.bundan sonrası için ne düşünüyrsun, geçmişin ayrıntılarını konuşmak istemiyrm dedi.bende bu durumdayken yürümez bu ilişki dedim.senin tarafından hiç bir çaba göremiyorum dedim.o da biz seninle anlaşamıyoruz.sadece son olay değil dedi.doluyum psikolojim bozuldu dedi.çabamı görmüyorsun dedi.eşimde öyle çok kadın ruhundan anlayan bir insan değildi.eşim şunu yaparsam mutlu olur çabalarında hiç değildi.kendi işine geldiği noktalarda birşeyler yapmaya çalışıyrdyu bazen onuda bana sorarak.daha bir hafta öncesi birbirimize sevgi cümleleri söylemiştik.o biraz sinirliydi onu teskin etmeye çalışıp sarılıp öpmüştüm.bunuda hatırlattım.sadece sevgiyle yürümüyr dedi.evlilik çocuk oyuncağı değil dedim.sevgilinden ayrılır gibi ayrılma çabasındasın.bu yaptığının çocukluktan bi farkı yok, sen kolay yolu seçiyorsun dedim.buraya belki olgunluk gösterir yapıcı olurda birşeyleri düzeltmeye çalışırsın die düşünerek geldim,sen yapıcı olsaydın bende olurdum ama sen yıkmaya gelmişsin dedim.birşey demedi.bi ara parmağındaki yüzüğü çıkarttı elinde dolandırdı tekrar taktı.benm parmağımda yüzük yoktu.dudağının üstünde kocaman bi uçuk çıkmış.peki ne yapıcaz bundan sonra dedi.bende yapılacak ne kaldı boşanıcaz dedim.gözleri baya doldu.sen zaten eşyalarını almaya gelmişsin buraya dedi.bende dedim senin hiç bir düzenin bozulmayacak.sadece ben olmucam dedim.ama ben yeniden bir düzen kurucam herşey silbaştan .o yüzden sana şuan çok basit geliyr dedim.(onun için başka bi ilden tayin istedim,o eşyaları herşeyi birlikte yaptık,tam düzen oturduğu sırada oldu bunlar).öylelikle konuşmamız bitti eşyalarımı halamın kızıyla topladım ve Allahaısmarladık dedim çıktım.
şimdi ben hala bu duruma nasıl geldik onu anlayamıyorum?evet 3 aylık evliyiz aramızda büyük sorunlar olmadı.daha önce hiç bir problemimizi annesine açıpta anlatmadı.bi kere annemi aramıştı bir sinirle.ondada annem ben gelmem oraya sorununuzu siz çözün demişti.benim onun düşüncesizliklerine ve sert yaklaşımına moralim bozuluyrdu suratım düşüyrdu bundan çok rahatsızdı.uzun sürüyr demişti ama o da gönül almayı bilmiyrdu.kısacası çok odunluk yapıyrdu.bende çok sıcak değildim.düşüncesizliklerine ve nerde ne zaman nasıl davranacığını bilmeyen duruşuna sinirleniyordum ve ters davranıyrdum.yada susuyrdum.ama evliliğin ilk senesi o da öğrenecek bende diyerek yinede sabir ve çaba gösterip istemedği hareketleri yapmamaya çalışıyrdum.şimdi ben bile birçok yanlışa rağmen bi anda silip atamazken,o niye böyle bir anda silip atabiliyr onun şokundayım.o kadar emek var kolay kurmadık zor günlerden geçtik.bu kadarmı kolaydı diyrm.bu durumda ne yapmalıyım onu bile bilmiyrm?burayada yazdım belki dedim destek alırım.işede gitmiyorum rapor aldım.ailem başka şehirde onların yanındayım.

Çok zor okunuyor...
"o da biz seninle anlaşamıyoruz.sadece son olay değil dedi.doluyum psikolojim bozuldu dedi.çabamı görmüyorsun dedi"

bende yapılacak ne kaldı boşanıcaz dedim.gözleri baya doldu. sen zaten eşyalarını almaya gelmişsin buraya dedi...

Siz birbirinizi hiç anlamamışsınız. Sen o annesini aradı eve geldiler diye kendi aileni aramışsın. Belkide arayı düzeltmek için ailesi gelmiştir. Sen gidip babanı aramaşsın kendini savunmuşsun. Evlilik çocuk oyuncağı değil dedin ama sende çocuk gibi Anlaşma yolundan sapıp boşancaz diyorsun.

EŞin senden söz hakkı istiyor sen karar veriyorsun. Sen eşine sordun mu sen benimle evlenmeyi istedin mi? bana tasını tarağını topla derken boşanmak istemedin mi diye..

Konuşmak için zaman tanısaydın eşine belki oda toplardı kendini. Kimse sütten çıkma ak kaşık değil. Kimse mükemmel de değil. Sen de çok hatalısın eşin de çok hatalı.. Eşin annesini neden aradı sence? annesi eşin gelince haber ver demiştir. Sen sözlerini hatırlıyor musun? Sende sinirle ne söyledin düşündün mü?
Eşin de sinirle söylemiştir. Seni tek başına bırakmamıştır. Kızınca önden yürümüştür. Sende arkasından yürümüşündür.

O da kendini savunmuş.

Her iki tarafında hatası var. Her iki tarafta özür dileseydi belki düzelebilirdi.

Eşinizi anlatmışınız ya ...keşke bu kavga nişanlı iken olsaydı. O zaman her şey daha net olurdu.

Son düzenleme:
ama yine de milyonlarca insanın yaşadığı bir şehirde insan eşine özellikle gece daha düzgün ve saygılı davranmalı .

Tabi kimse hak etmez.

İnsanlar sinirle ağzından çıkanı duymuyor.

Bir erkekte , eğer erkekse :) bir kadını bırakmaz. Bıraktı diyelim siniri geçince saniyeler sonra eşinin yanında olur. Olmuyorsa burada sorun var....

Bence esin ailesini araci olmalari icin cagirmis.yani toplanip gitme die.babasiyla amcasina gecmesindeki amacta kadin kadina konusmaniz icindir muhtemelen.ama annesi sizin elinizde valizi gorunce yanlis anlamis.ama yinede size dogru konusmus.ailen gelsin alsin demis.o zmn geri donusu olur diyerek.keske sizde hemen ailenize haber vermeseydiniz belki asabilirdiniz.ayrica esiniz sizinle konusmak istediginde biraz yapici davransaydiniz keske.erkekler boyle durumlarda konusmayi pek beceremezler.sizin yonlendirmeniz lazimdi.esiniz yuzugunu cikarmamis o durumda yani siz giderken bile cikarmamis ama siz hemen cikarmissiniz.durumu bide onun gozunden gorun.siz hatalisiniz esiniz sizi terkedio ve yuzugunu cikarmis.karar coktan verilmis mesaji verio bu durum.hakkinizda hayirlisi olsun...evlilik ilk zamanlar gercekten zorluo zamanla taniosunuz birbirinizi.umarim bir sans daha verirsiniz evliliginize.bu arada ailen kuzeninize gittiginizde hemen arayip haber vermekle dogru olani yapmis.cunku yarin bir gun laf olurdu cekti gitti kime gittiyse gibisine.sakin boyle durumlarda otele falan gitmeyin...gidin kaynananizin evine :)
bu arada siz ailenizin yanina gelince ailenizin tepkisi ne oldu?onlar ne dusunuyor?bosanmanizdan mi yanalar yoksa baristirmak mi istiolar?

insan binbir emekle çabayla kurduğu yuvayı bir anda yıkamadığı için nasıl bu duruma gelebildik diye kendinide sorguluyor.o yüzden ben bu süreçte yüzde yüz haklıyım diyemem.benimde hatalarım olmuştur.yada daha birbirimizi tam anlamıyla tanımadığımız ve o anda nasıl tepkiler vereceğimizi bilmediğimiz için bu hatalar meydana gelmiştir.sabırlı davranıyordum.eşim sevgisini çok belli edebilen bir insan değildi.çabuk parlardı.sırf bana değil ailesine karşıda böyleydi.bir bayana karşı nasıl davranacağını bilmezdi.bazı düşüncesizlikleri olurdu.bende rahatsız olurdum moralim bozulurdu,suratım düşerdi.onun en çok rahatsız olduğu şeydi suratımın düşmesi.ve tabi o zamanlarda soğuk davranırdım.bunu bana söylerdi bazen çok sinirleniyorum böyle olunca diye.şimdi size sormak istiyorum,lütfen bana yardımcı olun işin içinden çıkamıyorum.arayıp orta yol bulmaya çalışsammı yoksa biraz dahamı zamana bıraksam?pazar gününden beri hiç sesi soluğu çıkmadı.

tum yorumlari okumadm belki baskasida demistir ama demeden edemeyecem.. hem yeni evlisiniz hemde bilmediginiz bir sehirde yasiyorsunuz sizin sehirdisindan gelisiniz saatin gec vakit olmasina ragmen sizin eve tek basina gelmeniz onu rahatsiz etmiyor.. hayir bildigin yasadgn sehir bile olsa erkek adam gecenin bir vakti havaalanindan gelio alir.. tam bir hodukmus afedersn ama

insan binbir emekle çabayla kurduğu yuvayı bir anda yıkamadığı için nasıl bu duruma gelebildik diye kendinide sorguluyor.o yüzden ben bu süreçte yüzde yüz haklıyım diyemem.benimde hatalarım olmuştur.yada daha birbirimizi tam anlamıyla tanımadığımız ve o anda nasıl tepkiler vereceğimizi bilmediğimiz için bu hatalar meydana gelmiştir.sabırlı davranıyordum.eşim sevgisini çok belli edebilen bir insan değildi.çabuk parlardı.sırf bana değil ailesine karşıda böyleydi.bir bayana karşı nasıl davranacağını bilmezdi.bazı düşüncesizlikleri olurdu.bende rahatsız olurdum moralim bozulurdu,suratım düşerdi.onun en çok rahatsız olduğu şeydi suratımın düşmesi.ve tabi o zamanlarda soğuk davranırdım.bunu bana söylerdi bazen çok sinirleniyorum böyle olunca diye.şimdi size sormak istiyorum,lütfen bana yardımcı olun işin içinden çıkamıyorum.arayıp orta yol bulmaya çalışsammı yoksa biraz dahamı zamana bıraksam?pazar gününden beri hiç sesi soluğu çıkmadı.
valla canim karar senin kimsenin yuvasi yikilsin istemem ama ortada saglam temeli olan bir yuvada goremedim.. hakkinda hayirlisi..

Barışsanda hemen hamile kalma babalık olgunluğu göremedim ben bu adamda seni idare edemeyen çocuğu hiç idare edemez , bence o barışsın sen niye hep kendinden ,ödün veriyorsun
tası tarağını topla diyende o , mesaj atma iyice şımarır zaten barışmak istiyorsa çaba gösterir sen o çabayı gösterirsen değerin olmaz , ve adama kolaylık göstermiş olursun , herşey de mi kolaylık gösterdin ki ufak bir zorluktan anasının eteği altına saklanıyor?

Back
X