Taşınma durumunda hangisi mantıklı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi yukki
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

yukki

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2016
324
350
103
32
Merhaba biz eşimle sehir değişikliği yapmak durumundayız. Gideceğimiz yerde ise ailemin evi var kisin orda yazın baska yerde yaşıyorlar gibi.
Bize de oraya gelin kira ödemeyin biz diğer evde kalırız dediler, ilk tamam gibi oldu ama esya düzenini değiştirmemiz vs. İstemiyorlar gibi anliyorum ev çok küçük bizim de eşyalarımiz var asla sığmaz yani dekoru vs de bize göre değil pek ayrica ekstra hobilerimizle ilgili esyalar da var onlar da sığmaz mesela. Biz evimizi kendimize göre guzel yapmıştık simdi o eşyaları satıp kendi düzenimiz olmayan eşyalara gelmek de istemiyoruz (hepsi özenle seçilmiş eşyalar eşim kendi çalışıp aldı hepsini), bizimkilerin düzenini eşyasını bozmak da. Sırf kira ödemeyecegiz diye bu mantikli mi sizce? Yoksa rahat kendi duzeninize göre kiraya çıkmak mi mantikli?

Merhaba biz eşimle sehir değişikliği yapmak durumundayız. Gideceğimiz yerde ise ailemin evi var kisin orda yazın baska yerde yaşıyorlar gibi.
Bize de oraya gelin kira ödemeyin biz diğer evde kalırız dediler, ilk tamam gibi oldu ama esya düzenini değiştirmemiz vs. İstemiyorlar gibi anliyorum ev çok küçük bizim de eşyalarımiz var asla sığmaz yani dekoru vs de bize göre değil pek ayrica ekstra hobilerimizle ilgili esyalar da var onlar da sığmaz mesela. Biz evimizi kendimize göre guzel yapmıştık simdi o eşyaları satıp kendi düzenimiz olmayan eşyalara gelmek de istemiyoruz (hepsi özenle seçilmiş eşyalar eşim kendi çalışıp aldı hepsini), bizimkilerin düzenini eşyasını bozmak da. Sırf kira ödemeyecegiz diye bu mantikli mi sizce? Yoksa rahat kendi duzeninize göre kiraya çıkmak mi mantikli?

yeni yerleşeceğiniz şehirde ne kadar yaşayacaksınız?

Ekonomik şartlarınız el veriyorsa her zaman huzur için kendi düzeniniz önemlidir. Eğer ekonomik durumunuz iyi değilse ailenizin yanında kalmak sizin için mantıklı ama ne kadar itinalı olursanız olun muhakak sorun çıkar bunlara susmaniz gerekecek bunu başarabilirseniz ki ekonomik şartlarınız kötü olan siz olduğunuz için katlanmak zorunda olan taraf da siz olursunuz

En mantıklisı baska ev tutmak.

Eşyalarınızı niye satasınizki.

Hic kendi duzeniniz gibi olur mu aileniz bile olsa baska duzen.

Hem kışın gelmek isterler bir sure sonra e ev onlarin esya onlarin. gelip kış boyu kalırlarla bir sey diyemezsiniz.

Bosuna kira vermek diye bir sey yok. gelin kendi duzeninizi kendi esyalarınizla kurun.

Son düzenleme:
Kışın bir hastalıkları olsa, bir işleri olsa mecbur gelecekler sizin yanınıza, ev küçük diyorsunuz, bir süre birlikte yaşamak zorunda kalacaksınız belki de. Bence kiraya çıkın rahat rahat.

Tesekkurler cevaplar için. Evin yeri vs de güzel bizim o çevrede tutmaya gücümüz de yetmez biraz da ondan istemiştik ama en mantıklısı kira galiba.

Esime daha söylemedim bile eşyaların hepsini satmak durumundayız vs diye o birkaç tanesini satarız kurtarır gözüyle bakıyor su an ama durum oyle degil bizimkiler huzursuz olacak esya mevzusuna belli çoğu şeyi saklamak isteyecekler.
esimden de böyle bir sey istemeye çekiniyorum neredeyse hepsini satmak durumundayız gibi.

Ev ev üstünde olmaz. Kendi evin herşeyin iyisidir.

3-5 günlüğüne gitmeyeceğinize göre kendi düzeninizi kurmanız daha mantıklı

Muhtemelen uzun süreli diyeyim terslik olmazsa. Biz uzun yıllar yasariz diye düşünüyoruz.

bence kesinlikle evinizi tutun. Geçici bir şeyse eşyalarınızı bir depoya koyun diyecektim ama eşyalarınızı satma fikri hiç mantıklı değil.

Kiralık ev tutun kendi düzeninizi kurun
Eşyaları satmak hiç mantıklı değil

Düzenini değiştiremeyeceğiniz, üstünde söz hakkınız olmayan ev sizin değildir.
Aileniz canı istediğinde gelip kalır. Evliliğiniz içinde rahat olmaz.
Kiranızı verin kendi düzeninizde yaşayın.

Kiraya çıkın bence. Böyle olursa ailenizin evine kalmaya gidiyorsunuz gibi olacak sizin olmayacak ki ev. Zaten evi tamamen size veriyor olsalar eşyalara elleme demezler. Geçici süre içinize sinen bir ev bulana kadar eşyalarınızı depoya koyup orada kalabilirsiniz belki.

Düzenini değiştiremeyeceğiniz, üstünde söz hakkınız olmayan ev sizin değildir.
Aileniz canı istediğinde gelip kalır. Evliliğiniz içinde rahat olmaz.
Kiranızı verin kendi düzeninizde yaşayın.
Pek öyle insanlar değiller ama yine de benim vicdanım rahat olmayacak en bastan alin istediğinizi yapın deselerdi farkli olurdu belki. Esim de bende özel hayatı önemseyen ve evde vakit geçiren insanlarız haklısınız galiba. Kiralar cok pahali olmasa daha az düşünürdük zaten.
Kiraya çıkın bence. Böyle olursa ailenizin evine kalmaya gidiyorsunuz gibi olacak sizin olmayacak ki ev. Zaten evi tamamen size veriyor olsalar eşyalara elleme demezler. Geçici süre içinize sinen bir ev bulana kadar eşyalarınızı depoya koyup orada kalabilirsiniz belki.
Evet ben ilk oyle düşünmüştüm hatta yüz kere sordum emin misiniz vs. Diye ama sonra bu esya mevzuu patladı.

Ev dekorasyonu küçümsenecek mesele değil hele de uzun yillar yaşanacaksa içinize sinmeyen eşyalarla yaşamak üzer sizi. bence eşyalardan vazgeçmeyin.

Kendi evinizi tutun bence. İstanbulda da kira veriyorsunuz sanırım.
Aileniz de büyük ihtimal teklif etmek lazım diye etmiştir onların da çok tercih edeceği bir durum değil sonuçta. Onların da bütün düzeni değişecek.

Kira ödeyin kendi düzeninizi kurun diğer türlü mantıksız

Back
X