Taşınma konusunda fikirlerinize ihtiyacım var

onlarda beylikdüzüne taşınsın. çok güzel siteler var orda. Hem yaşlı insanlar onlarada iyi gelir. Rahat rahat sitenin bahçesinde otururlar. Havuzu oluyor çoğu sitenin. Satın evleri beylikdüzünden alın bence.

Valla canim onlar zonguldaktaki evler bitmeden biryere kimildamazlar...onlarda istiyorlar gelmek oraya ama bide kaynımda askere gidecek işi cok ters falan....hani onların niyeti yok bari biz öncülük edelim dedik ama hevesimiz kursağımızda kaldı...hayırlısı olsun ne diyimmm.....

Haklisin canim böyle oturup mantıklı düşününce doğru söylüyorsun...ama dedigim gibi bu kadar baskı yapılması Cook şaşırttı beni..yani o ev sizin değil kendi kafanıza göre takilamazsiniz gibi bir tavır oldu biraz... Şaşırdık...eşimlee birbirimize tuhaf tuhaf baktikkk....

yani ev sizin değil, kafanıza göre kiraya veremezsiniz bence de.
bakalım üst katta yabancı birilerini isterler mi.
siz yanlış yapmışsınız.
oturun dedilerse, kiraya verin demediler ya.
ama gidemezsiniz demeleri de yanlış.
bu da sizin bileceğiniz bir konu.
kendi imkanlarınızla istediğiniz yere gidebilirsiniz.
bu devirde kra vermek akıl işi değil.
bence eşini de ikna et. evinizde oturun.

yani ev sizin değil, kafanıza göre kiraya veremezsiniz bence de.
bakalım üst katta yabancı birilerini isterler mi.
siz yanlış yapmışsınız.
oturun dedilerse, kiraya verin demediler ya.
ama gidemezsiniz demeleri de yanlış.
bu da sizin bileceğiniz bir konu.
kendi imkanlarınızla istediğiniz yere gidebilirsiniz.
bu devirde kra vermek akıl işi değil.
bence eşini de ikna et. evinizde oturun.

Canim evi bize verdiler zaten topu topu eşimlee birlikte 3 tane torunları var kayınvalidem tek çocukk...burası sizin eviniz oturun ama kiracıya biz uğraşmamayız yabancı istemeyiz diyorlar...hem bizi burda bırakmayın biz size alıştık diyorlar...

Beylikduzu zemininde kayma oldugu iddia ediliyor. Ayrica orasi oldukca sapa bir yer. Bilenler de oradan ev almiyor zaten.

Site hayali guzel olabilir ama her tarafa sapa ve uzak olduktan sonra ne anlami var? Bir de orada gezilecek, gorulecek cok bir yer de yok. Tasinsaniz, taksime gideyim deseniz en iyi ihtimalle 1 saatiniz trafikte gececek. Degmez kesinlikle.

Simdiki eviniz merkezi. Beylikduzune tasinirsaniz pisman olursunuz bence. Her yer ayaginizin altinda su an. Kiymetini bilin.

Beylikduzu zemininde kayma oldugu iddia ediliyor. Ayrica orasi oldukca sapa bir yer. Bilenler de oradan ev almiyor zaten.

Site hayali guzel olabilir ama her tarafa sapa ve uzak olduktan sonra ne anlami var? Bir de orada gezilecek, gorulecek cok bir yer de yok. Tasinsaniz, taksime gideyim deseniz en iyi ihtimalle 1 saatiniz trafikte gececek. Degmez kesinlikle.

Simdiki eviniz merkezi. Beylikduzune tasinirsaniz pisman olursunuz bence. Her yer ayaginizin altinda su an. Kiymetini bilin.

Doğru söylüyorsun canim burası çok merkezi bir yer...istiklal caddesine 5 dk mesafedeyiz...ne biliyimm heryer bina...çok iç içe...insanları bir tuhaf.o siteler daha cazip geldi...havuzlu ferah...huzurlu geldiii...belki çok pişman olacaktık ama çok istedik nedense...degisiklik olur...farklı insanlar tanırız sosyallesiriz falan...

canım beyoğlu merkezi bi yer,heryere kolaylıkla gidebilirsin,baskı yapılması tabiki hoş değil,tek olumsuzluk sokakta ayyaşların olması bence,ne güzel evinizi yeni yaptırmışsınız,kira derdi yok yinede siz bilirsiniz..komşuluk artık çoğu yerde kalmadiki be canım kim kime dum duma,canım sıkılıyor falan diye düşünme yani kayınvalidenle çık gez,haftasonları eşinle gezin allah başka dert vermesin

onlarda beylikdüzüne taşınsın. çok güzel siteler var orda. Hem yaşlı insanlar onlarada iyi gelir. Rahat rahat sitenin bahçesinde otururlar. Havuzu oluyor çoğu sitenin. Satın evleri beylikdüzünden alın bence.

Bende buna katılıyorum. Gerçekten çok güzel siteler var, metrobüse yakın ulaşım eskisi gibi zor degil. Avm lere yakın. Bazı sitelerde merkezi ısıtma var, bazılarında havuz var. Apartman görevlisi günde 3 kere geliyor akşamları çöpü kapıdan alıyor, market alışverişlerini alıyor. Dedenler için site yaşantısı daha rahat edicekleri bir yer olur. Hem ferah binalar dipdibe degil. Hemen hemen tüm sitelerin bahçeleri çardakları var. Çoğu sitede güvenlik var. Bir kaç km de bir parklar var bol bol spor aletleri, sabahları insanlar erkenden kalkıp koşuya spora çıkıyor. Hep beraber gidin, al bir gün onları, gezdir oraları seveceklerdir.

Bu kayma meselesi teee 10 - 15 sene önce, Beylikdüzünde yerleşim henüz yarım kurulmuşken ortaya atılan bir idda idi. Ama şimdiki sitelerin çoğu deprem sonrası yapım, ki şehir ortasında ki apartmanlardan çok daha güvenli ve yeni. O zeminde kayma oldugu bahsedilen büyükçekmeye yada yakupkuya yani denize ve göle yakın olan yerlerdir.

Metrobus de b.düzüne cekildiği için artık ulasımda bir sorun olmaktan cıktı. Ve 10 sene öncesi gibi sapa falan degil. Zira her yer tıklım tıklım site. Görülcek yer olmadıgını düşünmüyorum ben, çünkü pek çok avm ye yakın. Migros, bahaus, torium, real, beylicium, koçtas hemen karşısında şuanda yeni yapılmakta olan cevahir gibi bir avm. v.s v.s

Son düzenleme:
canım aslın da haklısınız da ,beyoglu pek aılenın oturacagı bır yer degıl .
daha cok eglence mekanlarıyla meshur oldugu ıcın ,ayyası sarhosu
kavgası gurultusu hıc eksık olmaz .daha cok beyoglun da bekar evlerı mevcuttur .
cok fazla aıle kalmıyor ,cunku belırttıgım gıbı cok saglıklı bır ortamı yok .
hele kı ılerı de bır de cocuk olursa ,cocugun beyoglunda yetıstırmek de bır haylı zor olur .
ancak yerlesmek ıcın sectıgınız beylıkduzu de hıc ıyı bır yerlesme degıl bana gore tabı .
evet evler mukemmel hem de ekonomık doga ıle ıc ıcesın .saglıklı cocuk yetıstırebılırsın de
ancak ulasıma ınanılmaz zor bır yer .benım arkadasım beylıkduzun de oturuyor ,onlara
ne zaman gıtmeye kalksam samımı soyluyorum sankı sehır dısına cıkıyormus gıbı hıssedıyorum kendımı .
hele bır de ozel arac yok ıse yandınız valla .sabah hele yagmurlu ıken orada arac bulmak cıddı anlam da sıkıntı .
ben otobusu net 1.5 saat beklemısdım yagmurun altın da .
sız en ıyısı dedenızın dedıgını yapın oturun evınız de .ayrıca sıze aıt olmayan evı kıraya da vermenız pek dogru olmaz .
o eve guvenerek kıraya cıkarsınız belkı de dedenız sızınle zıtlasır evı elınızden alır .bu sefer de evden olursunuz .
bu devır de kıra odemek zor .bence dedenızın suyuna gıdın

valla yapıcak pek bisey yok vericek herhangi bi tepki de yok.kızıp surat assan kötü gelin olursun oturup derdini güzel güzel anlatsan gelin bizi istemiyo torunumuzu bizden ayırıyo olursun.bende esimin ailesiyle aynı binada oturuyorum binamız 2 blok cift giris ve ara dairede oturuyoruz.4 senelik evliyim yırtındım ısık alan günes gören bi eve gidelim istemiyorum burayı die önce esim ailesinden dolayı istemedi sonra ailesi duydu bu durumu ve biz ayrılamayız dediler o sıradada diger blokta satılık olan bi daireyi aldılar ve bana sen oraya gec orası senin olsun diyip beni susturdular.önümüzdeki ay tasınıyorum insallah p.tesi günü tadilat bitiyor.biraz fazla uzattım kendimi anlattım :) ama anlaman icin yazdım bunları.is böyle ailelerde biz ayrılamayız durumuna dönüsüyor ve gelin araya giren insan durumuna düsüyor.o yüzden bence fazla uzatıp canını sıkma bende senelerce besiktasta yasadım daracık sokaklar sıkıs pıkıs binalar ve avcılara gelin geldim ve burayı hic sevmiorum emin ol bu taraflara yani b.düzüne gelsen de bi süre sonra beyoglunun kalabalıgını arıcaksın.

dede haklı tabı o ev sızın degıl aslında.ılla kı tasınmak ıstesenız belkı uzulurler darılırlar ama sız bı de evı yabancı bırılerıne kıraya vermek ıstemıssınız.uzgunum ama hakkınız yok.

bu arada eklemeden gecemicem b.düzü suan da istanbulda deprem dayanıklılıgı sırasında en bas sırada bulunuyor nerdeyse tüm binalar deprem sonrası yapılar ama sonuc olarak cok büyük ve mahallelerin sokakların cok olmadıgı daha cok yerlesik düzen büyük sitelerin oldugu ıssız bi yer ben sevemedim nedense 4 senedir avcılardayım bu civarlardan pek hoslanmıyorum.kesinlikle beyoglu b.düzüne tercih edilemez bence tabi.bide olaya sadece ev olarak bakmayın evet evler cok güzel ama ortam insanlar inanın cok farklı.beyoglu ne kdar aile oturumuna uygun olmasa da beylikdüzündede sadece sitelerde huzur var sokak araları mahalleler beyoglunu aratmıyor yani.bence iyi düsünün isin ucunda pisman olmak var.

eşinin işi çok uzakmış,bu yollar bir süre sonra hasta ediyor adamı.Kira ödemiyorsunuz ve istanbulun merkezinde oturuyorsunuz bunlar avantaj.çocukların akrabalara yakın oturmasının çok faydaları var.büyük sorunlarınız yoksa.eşiniz işini değiştirebilse güzel olurdu.
yinede çok istekliyseniz gitme konusunda,hemen kiraya vermeseniz evi.beylikdüzüne alışabilecekmisiniz.bir yıl süre tanısanız kendinize.esnek düşünerek haraket etseniz.büyüklere alttan alarak ikna yolu bularak amacınıza ulaşabilirsiniz.

Beyoğlunun neresinde oturduğunu bilmiyorum ama oralar genelde aileler için uygun yerler değil. Yarın birgün çocuğun olsa cidden onun için eşin bile taşınmayı daha çok ister. Beylikdüzü güzel bir şekilde yapılanmaya başladı. Ailelerin oturduğu yerler. hem eşinin işi de oradaysa hergün o kadar yol parası vereceğine üstelik İstanbul trafiğini çekmektense orda bir eve taşınmak daha makul bana göre.

kızlar ankarada tanışacak olanlara protrans taşınma şirketini şiddetle öneriorum. zaten taşınmak sitresli bişey çalışanların dıkkatsızlıkleri iyice bızı strese sokar dıye eşim profosyonel asonsorlü protrans isminde bir şirkentle anlaştık. bu kaar mı güler yüzlü olurlar bizi hiç sitrese sokmadılar taşınırken brawnn marka blendır setimi kırmışlar aynısı siz alın bıze faturayı fakslayın hesabınıda yatıralım parasını dediler. bır firma ancak bu kadar profosyenel yaptıgı işin arkasında durur çok kibarlar soran tüm akrabaglarıma eşe dosta ve sizlere gözüm kapalı içim rahat bır şekılde önerebilecegım bır firma

aileye ait bir evde oturuluyorsa kirayada veremezsiniz satamazsınız da...o evde sadece oturabilirsiniz.hakkınız bu kadardır. bizzat tecrübe ettimde:)

eşinin işi dışında hiç bir sorun yok gibi.onuda boşver.otur koca balkonunda rahat rahat:))

Back
X