Tasinma ve duzen

RoseAnge

Guru
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2009
2.372
4.547
333
Kizlar selam
Su an yazacagim konuyla ilgili hepinizin yazacak, fikir verecek tecrubeleri vardir eminim.
Gercekten sinirlerim bozuldu.
1,5 aydir tasinmam gerekiyor tasinamadim.
2,5 yillik evliyim 2 kisiyiz sanirsinizki 2 kisi degil 10 kisi yasiyor evde.
O kadar cok gereksiz malzeme var ki , kiyafet canta ayakkabi ne nasil duzenleyecegimi biliyorum ne nereye koyacagimi.
Hicbir seyi de atmiyorum.
2 kisi 140m2 eve sigamadik
Duzenledikce daha cok dagiliyor her sey
Ben ne yapacagim bana bir akil verin.
bu duzen nasil saglanir? Nasil daha kolay yaparim ? Sizin esyaniz da boyle mi ? Siz olsaniz nasil yaparsiniz?
Bu arada yardim edecek kimse de yok.
Duzenledikce dagiliyor her sey.
Simdiden tesekkurler.
Sevgiler

Biz hayatımız boyunca 11 ev taşıdık.
Ve şöyle söyleyim tek yolun acımadan atmak.
Ben bunu kullanır mıyım? Bu olmadan hayatıma devam edebilir miyim diye sorup atacaksın canım.
Lamba, evize, halı, kap kaçak da buna dahil.
Ne kadar eşya o kadar hayat yükü.
Az eşyayla ferah ve hafif bir yaşam elde edersin.

Atılacaklar ve verilecekler olarak eşyalarından bir ksımını ayır
Resmen eşyaya köle oluyoruz
Ne kadar az o kadar rahat
Bunları hallettikten sonra
Kolileri oda oda düzenle
Yatak odası aksessuarlar
Çantalarım
Mutfak cam malzemeler
Mutfak plastikler vs gibi
Aşama aşama yaparsan kolay olur
Ne kadar düzgün toplarsan yerleşirken o kadar rahat olursun

Gereksiz şeyleri atın ya da bir ihtiyacı olana verin... Çok kullanılmayan ıvır zıvır ne varsa bir koliye koyun bir dolaba yerleştirin.. bende mutfağa sigamiyorum koliler içinde hala eşyalarım var çünkü mutfak dolaplarım çok küçük ve 4-5 kapaklı dolap sadece... Ah bir taşınsam !

Kullanmadigin seyleri ihtiyaci olan insanlara vermelisin. Geride kalanlari ise koli al ve siniflandirarak ayir. Diger eve gectiginde bulmak kolay olur.

Bende taşındım bikaç gün önce ve bende tekim. Yavaş yavaş yerleşiyorum. Önce mutfağı bitirin. Sonra yatak odası salon. Mutfak bitince yüzde yetmiş bitmiş olur benim için. Acele etmeden yerleşiyorum ben. Birde büyük eşyalarınızı hemen yerleştirin mesela yatak yorgan battaniye gibi olanları ayak altından hemen kaldırın. Kolay gelsin.

Yarın tasiniyoruz biz de. Ben de tek başıma topladım sayılır, bu ara eşim hafta sonu dahil çalıştı.

Önce salondan başladım. Kirilacaklari koliledim. Sonra yastık yorgan nevresim gibi şeyleri hurçlara koydum. Kitapları topladım.

Mutfağa geçtim. Az kullanilanlardan başladım. En son iki tabak, iki çatal filan bırakmıştım. Son iki gün onlari da kaldirip plastiklere geçtim.

En cok yatak odası ve benim ivir zıvırlar uğraştırdı. Ufak kolilere koydum. Kozmetikleri akma ihtimaline karşı posetlerle kaldirdim.

Banyo dolabı için ayrı koliler yoksa kovalara, kirli sepetine filan da konabilir.

Ben bir yıllık evliyim ama döküntüm yok. Elime geçeni atarım. Biriktirmem, fazla eşyayı hiç sevmiyorum. Sizin de atmanız lazım. Örneğin bence bir yıldır kullanılmayan şey bir daha kullanılmaz da giyilmez de. Bunun gibi siniflandirin bence.

Tasınma kararını bır gunde aldık
ve ıkı gunde esımle herseyı kolıleyıp tasındık

gereksız bır kürdan bıle tutmam evde
kullanmayacagım hıcbırseyı almam
kullanmadıklarımı verırım

Bu arada üçüncü evim benim. Eğer fazlalıkları gözden çıkarmazsanız işiniz çok zor. Bir alt kata taşındım ben bu kez. O kadar çok kullanmadığım şeyler vardı ki. Halı,su bidonları,bıçak,şişe,kavanoz,yatak örtüsü :)) Hepsini elden çıkardım rahatladı evim:)

Gereksiz herşeyi at ve oda oda düzenliyim derleyip toplamaya çalış bi oda tamamlansın bitsin digerine geç ama gereksizleri tutma bende 1.5 yıllık evliyim suan oturduğum ev 3.evim gerçekten cok zor taşınmak düzeni sağlamak taşındıktan sonra tam düzeni oturturman 1 2ayını alıyo seni cok iyi anlıyorum Allah yardımcın olsun canım

2 kişi 140m2 eve sığamamak ne demek yahu?

Ne gibi eşya fazlalığınız war? Kıyafet ayakkabı gibi şeylerse odalardan birini giyinme odasına dönüştürüp 3 tarafını dolap yaptırabilirsiniz. Diğer türlü her şey için ikea ya gitmenizi öneririm, her türlü pratik düZenleme yardımcılarını bulabilirsiniz

her evde hemen hemen aynı sorun var
yurtdışında neguzel bakıyorum çoğu evın bahcesınde büyük bir oda oluyo bütün fazlalıkları orada muhafaza edıyorlar evlerıde daha derle toplu oluyo

Hayatım boyunca 13 ev taşıdım
2 günde toplanır 3 günde yerleştirim
İlk iş koli kutu almak ve cam eşyalar kırılmasın diye pitpitli naylon almak tüm yapı marketlerde var
Camlı kirilacak şeyleri sar ve kolile

Vagumlu hurçlara çarşaf yastık yorgan havluları koy vagumla

Kıyafetleri bavullara kolilere sererek koy ütü derdi olmasın diye pantolon ve gömlekleri askisiyla poşete geçirerek araçta taşımış yeni evde direk asmistim

Perdeleri kuru temizlemeye halıları yıkamaya gönderdim

Bı kutuya çantalar bı kutuya ayakkabıları ayrı ayrı doldur ya da kocaman büyük siyah çöp poşetlerine koy

Hafifleri büyük kutulara koy kitap
Vs küçük kutulara

Son taşınmamda kitap kolilemek zor idi geri kalan çoğu şeyi verdim yatak kanepe vs dahil dolap vs

Yeni evi minimalist hale getirdim

Yatak yorgan giysi vs hurçlara doldurdum

Sabah taşındım oğluma yeni evde yatak hazırlayıp öğle uykusuna yatırdım herşey belli idi adamlar tüm hurçları yatağa yığmışlardı ordan aldım onun yatağını yaptım

O uyanıncaya kadar da kitaplar hariç her yer yerinde idi zira az eşya kalmıştı

Çözüm giyilmeyen kullanılmayan şeyler ya lazım olursa diye durmamalı

Gereksiz v kullanılmayanları ihtiyacı olana ver. Atılacakları at. Evde eşya saklamanı alemi yok. 50 yıl önce yokluk var,şimdi internetten sipariş veriyosun kapına geliyor. Kullanmadığın dışında eşyan olmazsa toparlanman rahat olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…