• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tasinma ve duzen

İşime yaramayacak ıvır zıvır şeyleri belki bir gün kullanırım diye bekletmem sağa sola dağıtırım.
Süs eşyalarından bile kaçınırım,evi ferah severim.
Naçizane tavsiyem :super:

her evde hemen hemen aynı sorun var
yurtdışında neguzel bakıyorum çoğu evın bahcesınde büyük bir oda oluyo bütün fazlalıkları orada muhafaza edıyorlar evlerıde daha derle toplu oluyo
Aman... Bir de orayı toplamak gerekir.

Ben de dolabımı düzenleyeceğim evlendim evleneli.
Geçen ben bu işe vakit ayırıp girişemiyorum dedim ve 10 dakikada ordan burdan elime geçenlerle 3 poşet ayırdım bıraktım.
Birkaç defa böyle yapsam toparlarım herhalde.

Kizlar selam
Su an yazacagim konuyla ilgili hepinizin yazacak, fikir verecek tecrubeleri vardir eminim.
Gercekten sinirlerim bozuldu.
1,5 aydir tasinmam gerekiyor tasinamadim.
2,5 yillik evliyim 2 kisiyiz sanirsinizki 2 kisi degil 10 kisi yasiyor evde.
O kadar cok gereksiz malzeme var ki , kiyafet canta ayakkabi ne nasil duzenleyecegimi biliyorum ne nereye koyacagimi.
Hicbir seyi de atmiyorum.
2 kisi 140m2 eve sigamadik
Duzenledikce daha cok dagiliyor her sey
Ben ne yapacagim bana bir akil verin.
bu duzen nasil saglanir? Nasil daha kolay yaparim ? Sizin esyaniz da boyle mi ? Siz olsaniz nasil yaparsiniz?
Bu arada yardim edecek kimse de yok.
Duzenledikce dagiliyor her sey.
Simdiden tesekkurler.
Sevgiler
kullanmadığınız ne varsa atın yada ıhtıyacı olan bırıne verın, işe kırık dökük eski mutfak eşyası ve kıyafetlerden başlayın. fazla kap kacağa-örtüye-kıyafete gerek yok, atmazsanız isterseniz eviniz 500metrekare olsun yine sığamazsınız.
benım evim 135 metrekare 3+1 evde 5 kişi yaşıyoruz ... normalde 3 kışılık bır aıleyız ama aılem kızımıza baktıgı ıcın bızımle yasıyor ona ragmen sıgıyoruz ama her sene yaz kıs fazlaık kıyafetlerı atıyorum yada bırıne verıyorum. mutfakta kırık dokuk bırsey bırakmam, bos kutu kavanoz torba ne varsa atarım..
mobılya vs de fazlaıkları kaldırırım ...ona ragmen hala atılacak bır ton sey var evımde, bazılarını manevı degerınden oturu atamıyorum ..

Kizlar selam
Su an yazacagim konuyla ilgili hepinizin yazacak, fikir verecek tecrubeleri vardir eminim.
O kadar cok gereksiz malzeme var ki , kiyafet canta ayakkabi ne nasil duzenleyecegimi biliyorum ne nereye koyacagimi.
bu duzen nasil saglanir? Nasil daha kolay yaparim ? Sizin esyaniz da boyle mi ? Siz olsaniz nasil yaparsiniz?
Simdiden tesekkurler.
Sevgiler
kullanmadığınız ne varsa atın yada ıhtıyacı olan bırıne verın, işe kırık dökük eski mutfak eşyası ve kıyafetlerden başlayın. fazla kap kacağa-örtüye-kıyafete gerek yok, atmazsanız isterseniz eviniz 500metrekare olsun yine sığamazsınız.
benım evim 135 metrekare 3+1 evde 5 kişi yaşıyoruz ... normalde 3 kışılık bır aıleyız ama aılem kızımıza baktıgı ıcın bızımle yasıyor ona ragmen sıgıyoruz ama her sene yaz kıs fazlaık kıyafetlerı atıyorum yada bırıne verıyorum. mutfakta kırık dokuk bırsey bırakmam, bos kutu kavanoz torba ne varsa atarım..
mobılya vs de fazlaıkları kaldırırım ...ona ragmen hala atılacak bır ton sey var evımde, bazılarını manevı degerınden oturu atamıyorum ..

ben odaları toplamıştım.esıme ayakkabıları sen topla dedım kı esım cok cok duzenlıdır.atmaya kıyamadığım butun ayakkabılarımı atmamış sagolsun ıkı çuval bulmuş bır güzel tepmıs ıcıne:))) yenı evde attık:)))

Kizlar selam
Simdiden tesekkurler.
Sevgiler

marie kondo
derle topla rahatla adlı kitabı tavsiye ederim.

atacaksınız başka yolu yok
büyük eve geçtikçe eşyanız da aynı oranda artacaktır
çünkü atmıyormuşsunuz

Kizlar selam
Simdiden tesekkurler.
Sevgiler
oturun bir günde milly johnson-bir ilkbahar macerası kitabını okuyun. ben de şuan taşınma sürecindeyim ve inanılmaz rahatladım. gereksiz bir çok eşyadan kurtuldum. :)

öncelikle olanları ayıklamak yerine bir evde neler olması gerkten başlayın.
mesela oturma odası:
2 çekyat, birt halı, bir perde ve tv
yatak odası: yatak, halı, tuvalet aynası, dolap, perde
mutfak: masa-sandalye, halı, 6 kişilik yemek takımı, kahvaltı takımı, bardaklar, çaycı , perde.
kıyafet olarak da lütfen kıyın. kullanılabilecek durumdakileri poşetleyip çöp kenarlarına asın. giyilmeyenleri atın gitsin çöpe. eşyalar kölelik etmeyin.

15 kere ev tasidim tek basima
Her tasinmada tonla esya vermisimdir
En son 3 ay once tasindim baktim ki verilecek bisey kalmamis baya bi hafiflemisim
Ben kullanmadigim herseyi ya ihtiyaci olanlara verdim yada ikinci el sitelerinde sattim
Esyasiz yasam cok huzurlu kesinlikle tavsiye ederim

Bir evin ve 2 kişinin ihtiyacı ne ise onar evde kalsın gerisini sallayın dışarı:KK14:

Öncelikle mutfaktan başlayın takın olanları ayırın bardak tabak çatal kaşık. Kase tencere. Bu işlemden sonra kalanlar aslında fazlalık olanlar.

Salon icin bu yemek odası tk. Ve koltuk haricinde ne varsa yine elden çıkarın.

Yatak odasinda da yatak odası takımı hariç me varsa elden çıkarın.

Halılar için kullanmadığınız ve muhakkak işime yarar kullanırım dediklerinizi de elden çıkarın.

Banyo için zaten bir kirli sepeti bir de banyo dolabına en asgari bakim malz. Yerleştirin ve gereksiz kişisel bakım ürünlerini de ya bir kutuya koyup kaldırın ya sa ayıklama yapın çünkü onlarda daginikliga neden oluyor.

Oturacaginiz harici bir oda var ise bir tv ünitesi ve koltuk harici herşeyi elden çıkarın sadelesir.

Kıyafetler için de aynı işlemleri yapın. Kullanacaginiz çantalari iç içe koyup yerlestirebilirsiniz.

Sonrasında da bir sil süpür otur evine :KK15: hayırlı olsun.

Ayy bir de kullanmadigim ama hiç kıyamadığım eşyalarım var yine de atamam diyorsan büyük yapı marketlerden dolap al balkonuna yerleştir ya da müsait yere baya iş görüyor. :KK8:

Of bende taşınıyorum iki güne, ama bir haftadır toplanmaya çalışıyorum iki çocukla ,hiçbirşeyi atmaya kıyamayan koca ile!! Yerleşmem de bir ay sürer tahmini! İki güne toplanıp üç güne nasıl yerleşiyorsunuz ya?

ben de aynı durumdayım ama tabi bizim evimiz 90 metrekare var yok.

Back
X