• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Taşınma ve eşya toplama

Crazy-cat-lady

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2017
205
322
103
34
Merhabalar, herkese güzel bir gün dilerim. İkili ilişkilere dair değil ama benim de bir derdim var ve vakit ayırıp ilgi göstereceklere şimdiden teşekkür ederim. 🤗

Tayin oldum ve ev toplama eşya kolileme işleriyle meşgulüm. Bir arkadaşım instagramda çok takipçili birinin mutfak tabak çanağını kolilemede, her bir tabak kaseyi streç naylonla sarmalı bir yöntem paylaştığını hiçbir eşyanın hem zarar görmeyip hem de tozlanmadığını kirlenmediğini söyledi. Sanırım asker eşi bir influencermış kendisi sık taşınıyormuş. Bunu deneyip eşyası hasarsız ulaşanlar da yazdıkça kendisi paylaşıyormuş.

Bu kişinin adını bilmiyorum internete taşınma-tabak-streç naylon filan yazınca da pek bir şeye rastlayamadım. Acaba siz bu kişinin kim olduğunu biliyor musunuz ya da bu yöntemden haberdar mısınız?

Bunun dışında genel olarak eşya paketlemeye dair önerileriniz var mıdır?

Katkıda bulunacaklara şimdiden teşekkür ederim :)

Merhabalar, herkese güzel bir gün dilerim. İkili ilişkilere dair değil ama benim de bir derdim var ve vakit ayırıp ilgi göstereceklere şimdiden teşekkür ederim. 🤗

Tayin oldum ve ev toplama eşya kolileme işleriyle meşgulüm. Bir arkadaşım instagramda çok takipçili birinin mutfak tabak çanağını kolilemede, her bir tabak kaseyi streç naylonla sarmalı bir yöntem paylaştığını hiçbir eşyanın hem zarar görmeyip hem de tozlanmadığını kirlenmediğini söyledi. Sanırım asker eşi bir influencermış kendisi sık taşınıyormuş. Bunu deneyip eşyası hasarsız ulaşanlar da yazdıkça kendisi paylaşıyormuş.

Bu kişinin adını bilmiyorum internete taşınma-tabak-streç naylon filan yazınca da pek bir şeye rastlayamadım. Acaba siz bu kişinin kim olduğunu biliyor musunuz ya da bu yöntemden haberdar mısınız?

Biz farklı bir ile giderken, eşim bi nakliye firmasıyla anlaşmıştı. Geldiler herşeyi kendileri toparladı, yükledi, gittiğimiz ilde de kendileri yerleştirdi. Biz hiç elimizi dahi sürmedik ve en ufak bi kırık çatlak dahi olmamıştı

Ben kendim taşınırım. Gazete kagitlarina sarıyorum hic birsey olmuyor. Tv ve pc gibi esyalari baloncuklu posete ardindan ince battaniye yapıyorum. 22 koli almistim. Hic birseyim kırılmadı.

Ben uc kere ev tasidim biraz tecrubem var tasinma konusunda.tabak canak gibi kirilacak esyalari gazete ile guzelce sarip kolilere yerlestirdim.kolilerin uzerine kirilacak esya ve mutfak yazdim.

butun kolilere icindeki esyalarin hangi odaya ait oldugunu yazarsaniz hepsi de yerlesegi odaya koyulur ve karisiklik yasamazsiniz.

iyi de bir tasima sirketi bulursaniz esyalar zarar gormeden tasinirsiniz.

Annem taşımakla meşgul şuan.bende onun eşyalarını yerleştiriyorum.o kadar kötü paketleme yapılmıştı ki beni çok yordu.ne yaparsanız yapın kolilerin üzerine mutlaka ne oldugunu yazın ki zorlanmayin.
Annem gazete ile sarmış herşeyi ama balonlu naylon da çok işe yarardi.
Size kolay gelsin taşınmak gerçekten çok zormuş.bende 3-4 hafta sonra tasinacagim şimdiden korkmaya başladım.

Annem taşımakla meşgul şuan.bende onun eşyalarını yerleştiriyorum.o kadar kötü paketleme yapılmıştı ki beni çok yordu.ne yaparsanız yapın kolilerin üzerine mutlaka ne oldugunu yazın ki zorlanmayin.
Annem gazete ile sarmış herşeyi ama balonlu naylon da çok işe yarardi.
Size kolay gelsin taşınmak gerçekten çok zormuş.bende 3-4 hafta sonra tasinacagim şimdiden korkmaya başladım.
Gazeteye sarınca koliden çıkan her şeyin tekrar yıkanması gerekiyor. Çok daha yorucu bir yöntem o.

gazeteye sar kirilcak
Seyleri.. ne kadar mesafe gidecek esyalar? Ben butun tabak canagi yikamistim yeni evde o yuzden ust uste alt alta koyup getirdim. Hersey toz olur icim
Almaz diye..Kiyafetleri buyuk cop
Posetlerine koydum. Bide minubus kiraladim ve ev esyalarini vs icine o sekilde koyduk..

Patpat denilen balonlu streçler var onlardan alın. Ucuzlar da. Tabakları sarın, kolileyin, insanlar asırlardır böyle yapıyor herhangi bir influencera özel değil bu durum.

Streç filmle sarmanın maliyeti yüksek olur gibi geldi bana (firmaların kullandığı dev toplardan bulma şansınız yoksa tabi), çünkü tek kat film koruyucu olmayacaktır ayrıca çok zaman alır. Ben genellikle tabaklar arasına gazete kağıdı koyar öyle paketlerim, gazete buruştuğu yerlerde sallanmayı da azalttığından iyi yerleştirilmiş kolilerde düşmediği sürece kırılma olmaz. İlla ki tozlanmasın derseniz arasına gazete koyduğunuz tabakları streçle sabitleyebilirsiniz.

Strech film kullanarak iki kere taşındım. Altılı tabak mesela üst üste koyup sıkı bir şekilde birkaç kat sararsaniz hiçbir şey olmaz. Öyle tek tek sarmaya gerek yok. Büyük boy rulolar yetiyor. Hareket etmeyecek şekilde sarın bu kadar

Tayinci olduğumuz için uzmanlaştık bu konularda :)

Bu balonlu posetler var ya hırdavatcıda metrelik satılır onlardan alın. Tabak boyutuna gore kare kare kesin, her tabak arasına bir adet koyun, en son büyükce bir kare poşedin ortasına tabakları koyun (6-12 adet vs.) Bohca gibi sarın ve bantlayın.

Bardaklarınız için gazete kağıdı kullanın. Ben sarıp sarıp, tencerelerin içine koyup, kapağı bantlıyorum sararak. Veya koliye koyun yine.

Yaptığınız kolilere tahra kalemi ile "Mutfak, tabak vs." Ya da yeri neresi ise onu yazın. Bir de gider gitmez ilk açılması gereken eşyaları ayırıp, koliye "İlk açılacak, mutfak" yazın ki. Bulmak için kolileri dağıtmayın.

Kolileri yazarsanız bulmanız kolay oluyor. Bir de kırılacak şeylerin uzerine kırılacak yazın.

Bizim eşyalarımız bayağı fazlaydı ona rağmen herşeyi 2 günde topladığım taşınma bile oldu.
Ve de sıfır hasarsız strece ne gerek var cidden?
Eşyaları toplarken eşyalarını kullan.Yani saklama kaplarını sonra işte plastik eşyalarını camları dizerken koliye aralara bunları koy , her kolinin üstünede cam veya küçük oda diye yaz dizerken bulması kolay olur.

Biz farklı bir ile giderken, eşim bi nakliye firmasıyla anlaşmıştı. Geldiler herşeyi kendileri toparladı, yükledi, gittiğimiz ilde de kendileri yerleştirdi. Biz hiç elimizi dahi sürmedik ve en ufak bi kırık çatlak dahi olmamıştı
Kendileri mı yerleştirdi :KK57:

Back
X