• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Taşınma ve eşya toplama

Ank da bu işin zirvesi 2 firma var mesela.
Bunların ikisiyle de yakın zamanda şahsen değil ama aileler olarak çalıştık, hiçbiri açılmasını istemedi.
Hatta kırık hasar olursa sizleri mi çağıracağız diye belirttiğimizde ‘ürünün görselini atmanız yeterlidir ya aynı ürün temin edilecek ya da piyasa değeri ödenecektir’ diye.
Ki hasarlı ürün oldu, vantilatörün yenisi alındı, fincan tabağı kırıldığı için de 6 lı set ücreti ödendi.
Daha hiç duymadım zorla açtıran.
Ben de Ankara'da yaşıyorum ve çok iyi geçen firmayla çalıştık açtırmadı söylemedi bile. Açtıran kurumsallar kim diye merak etmedim değil ilk söylendiğinde.

Annem bu taşınma işinin piri olduğundan dolayı, biz eve eşya girince aynı gün yemek pişer düzene göre yetiştik yanında😂
Mutfak malzemeleri temiz olarak taşınır ki gittiğimiz an dolap içi silinip örtüleri konup tık tık yerleşir.
Ondan yıkama işine girmeyi düşünmek bile panik yaptırıyor bana.
Ben de baya öğrendim artık. En azından aksama kahvaltılık yiyecek duruma geldim:)) Ben de dolapları öncesinde siliyorum. Ve o dolaplara bizden başkası dokunsun da istemem :KK70:

Ben de Ankara'da yaşıyorum ve çok iyi geçen firmayla çalıştık açtırmadı söylemedi bile. Açtıran kurumsallar kim diye merak etmedim değil ilk söylendiğinde.
Belki sadece ank da durum böyledir, diğer illeri bilemiyoruz tabii.
Başka şehirden gelecek eşya için de yine buradan anlaştığımız için, yine tecrübemiz olmadı.
Prosedürler değişiyor olabilir.

biz de tayinciyiz. çeyizimi gönderirken de taşınırken de hep streçledim. şimdi yine taşınma arefesindeyiz ve streçleyip rahat edicem. elinizi korkak alıştırmayın streçleyin gitsin:)

Anladım canım firmanın inisiyatifi imiş. Ama bana başta prosedurumuz bu şekilde dese kabul etmem. Söyle yapsalar çok değerli eşyaları müşteri söylese onları özenle paketleyip gelince sadece onları açsalar yine olur da diğer türlüsü curcuna.
Cok değerli esyalari, yuksek degerli halı kristal vsleri belirtmeniz gerekiyor. Maddi degeri yuksekse ek sigorta bile gerekebilir cunku sigortalar beyan edilen esya degeri uzerinden yapilir. Atiyorum sizin beyaniniza gore 50 bin tl limitli sigorta yapiliyorken siz 85 binl tllik esya vs bir seyinizi belirtmezseniz ve o kırılırsa tamamini alamazsiniz.

Cok değerli esyalari, yuksek degerli halı kristal vsleri belirtmeniz gerekiyor. Maddi degeri yuksekse ek sigorta bile gerekebilir cunku sigortalar beyan edilen esya degeri uzerinden yapilir. Atiyorum sizin beyaniniza gore 50 bin tl limitli sigorta yapiliyorken siz 85 binl tllik esya vs bir seyinizi belirtmezseniz ve o kırılırsa tamamini alamazsiniz.
Bak böylesi çok mantıklı. Ama mutfak eşyalarının hepsini açmak hatta yerleştirmek falan mantıklı gelmedi. Öyle firma görürsem koşarak uzaklasicam :KK70: Çok değerli eşyam da yok tabii. Bir antika kilimim var onu da kendim alıyorum zaten.

Ank da bu işin zirvesi 2 firma var mesela.
Bunların ikisiyle de yakın zamanda şahsen değil ama aileler olarak çalıştık, hiçbiri açılmasını istemedi.
Hatta kırık hasar olursa sizleri mi çağıracağız diye belirttiğimizde ‘ürünün görselini atmanız yeterlidir ya aynı ürün temin edilecek ya da piyasa değeri ödenecektir’ diye.
Ki hasarlı ürün oldu, vantilatörün yenisi alındı, fincan tabağı kırıldığı için de 6 lı set ücreti ödendi.
Daha hiç duymadım zorla açtıran.
Onun mantigi su, sen diyelim art niyetlisin. Firma personeli gittikten sonra ariyorsun "şuyum eksik, buyum kırık, bilmemneyim kayıp" diye uc sayfa hasar bildiriyorsun. Firma senin gercekten magdur oldugunu nereden bilecek? Ki inan bana bunu suistimal etmeye calisan cok var.
Ha yerleştirmez illa ki ama "kolileri bir kontrol eder misiniz" der.
Cunku hasarin kimden kaynaklandigini bilemez.
Cogu firma kucuk hasarlarda sonradan beyan edilen seyleri karsilar cunku musteri memnuniyetini onemser. Ama teslim tutanaginda belirtilmemis bes bin tllik hasar tazminatı istersen yokuşa sürer.
Basta mesela size sonradan fotograf atarsiniz dedigi icin senin hasarini karsilamak zorunda. Cunku calisma sistemi o.
Ama tasinma sonrasi hasar tespit tutanagi tutuyoruz diyen firma karsilamak zorunda degil.
Firmanin calisma prensibi onemli.

Onun mantigi su, sen diyelim art niyetlisin. Firma personeli gittikten sonra ariyorsun "şuyum eksik, buyum kırık, bilmemneyim kayıp" diye uc sayfa hasar bildiriyorsun. Firma senin gercekten magdur oldugunu nereden bilecek? Ki inan bana bunu suistimal etmeye calisan cok var.
Ha yerleştirmez illa ki ama "kolileri bir kontrol eder misiniz" der.
Cunku hasarin kimden kaynaklandigini bilemez.
Cogu firma kucuk hasarlarda sonradan beyan edilen seyleri karsilar cunku musteri memnuniyetini onemser. Ama teslim tutanaginda belirtilmemis bes bin tllik hasar tazminatı istersen yokuşa sürer.
Basta mesela size sonradan fotograf atarsiniz dedigi icin senin hasarini karsilamak zorunda. Cunku calisma sistemi o.
Ama tasinma sonrasi hasar tespit tutanagi tutuyoruz diyen firma karsilamak zorunda degil.
Firmanin calisma prensibi onemli.
Dediğin gibi bölgelere göre çok daha farklı prosedürler işliyor olabilir.
En azından iç anadolu da böyle bir uygulama yok ya da orta seviyede diyeyim.
Gelip önce inceleme yapıyor ve değerli eşya, mobilya vb şeyler için sigorta poliçesi oluşturuyorlar dileyene, ardından taşınma işlemi.
Çok çok değerli olan bir şey var ise kendinizin götürmesini ya da paketlemesini istiyorlar zaten.
Sanat eserleriyle dolu, pahada yüklü bir evi böyle taşımıyorlardır herhalde diye düşünüyorum ben de.

Back
X