• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Taşınmak mantıklı mı?

gunces05

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2025
15
2
1
32
Merhabalar
Derdimdeki konular cok uzun ama ozet gecicem
Esimin de calisip katkida bulunarak yapilan bir bina var ama evlerin hepsi kpnin uzerinde
Bu binaya gelin gelirken en ust kat bostu alt 2 katta da kiraci vardi kv 2 sokak ilerde oturuyordu bu yuzden orda oturmayi sorun etmemistim
Ama ben burada oturmayi kabul ettikten sonra daha benim dugunum olmadan ayni sehirde 1 saat uzaklikta oturan gorumcem apar topar kendi evini ucuz bir miktara satti ve orta kattaki kiraciyi zorla cikarip oraya yerlesti
Sorunlarda burada basladi zaten aile apartmani olup da sorun yasamayan gormedim. Esim ailesiyle tartisti bu yuzden konusmuyorlar
Bina komple satiliga cikarildi herkese payi verilecek dendi ama cok yuksek miktarda isteniyor ucret ve buralarda o fiyata ev satilmaz cok zor
Fiyati biz belirlemedik bu arada
Duzgun bir birikimimiz yok
Evin icine yuklu miktar tadilat yaptirmistik
Cok zorlasak 1milyon zor cikar
Size sorum ise siz olsaniz evin satilmasini mi beklerdiniz (ki bu yillar surebilir) yoksa kiraya mi cikardiniz?

Merhabalar
Esimin de calisip katkida bulunarak yapilan bir bina var ama evlerin hepsi kpnin uzerinde
Bu binaya gelin gelirken en ust kat bostu alt 2 katta da kiraci vardi kv 2 sokak ilerde oturuyordu bu yuzden orda oturmayi sorun etmemistim
Ama ben burada oturmayi kabul ettikten sonra daha benim dugunum olmadan ayni sehirde 1 saat uzaklikta oturan gorumcem apar topar kendi evini ucuz bir miktara satti ve orta kattaki kiraciyi zorla cikarip oraya yerlesti
Sorunlarda burada basladi zaten aile apartmani olup da sorun yasamayan gormedim. Esim ailesiyle tartisti bu yuzden konusmuyorlar
Bina komple satiliga cikarildi herkese payi verilecek dendi ama cok yuksek miktarda isteniyor ucret ve buralarda o fiyata ev satilmaz cok zor
Size sorum ise siz olsaniz evin satilmasini mi beklerdiniz (ki bu yillar surebilir) yoksa kiraya mi cikardiniz?
Ben olsam hakkım olan evin tapusunu alırdım.Madem masraf yaptınız herkes daıresını satsın gıtsın. Birikim yok 0'dan ev almak kolay mı ?

Ben olsam hakkım olan evin tapusunu alırdım.Madem masraf yaptınız herkes daıresını satsın gıtsın. Birikim yok 0'dan ev almak kolay mı ?
Tapuyu vermiyorlar
Evimiz 3+1
Satilirsa paranin icinden 2+1 ev alabileceginiz sekilde pay veririz diyorlar
Esimin en buyuk hatasi zamaninda evlenmeden tapuyu uzerine almamak
Simdi ise esim konusma girisiminde bulunsa ev hakkinda, hemen kavga cikariyorlar

Sizin aile apartmanında oturma hakkınız varsa görümcenin de var eşinizin bu yüzden tartışıp küsmesi anlamsız orası sadece ona ait değil diğer kardeşlerede ait.

Taşınmak istiyorsanız kiraya çıkın ederinden yüksek fiyat isteniyorsa emin olun satılmasın diye yüksek fiyat çekiyorlar anladığım kadarıyla ayrı ayrı satmıyorlar zaten bina komple satılık alan kişi bütün evleri alacak ki öyle bir alıcı zor bulunur yada nasılsa satılmasının çok uzun süreceğini düşünüyorsanız oturun satılınca çıkarsınız anladım kadarıyla size şuan çıkın diyen yok.

Merhabalar
Evın satılmasını beklerim nie kira ödeyeyim o parayı biriktirir yeni ev alınca içine kullanırım

Tapu üstüne olmadıktan sonra kimden neyin hakkını talep edecek . Verecek olan baba zaten herkese tapusunu verir kim ne halt yiyorsa yesin der .. böyle çocuklarınıda birbirine düşürmez kendını de evlatlarıyla kötü etmez.

Evet 18 aylik bebegim var calismiyorum
Çocuk yoksa ve iki kişi çalışıyorsanız 1 milyonu faize koyarak aylık ortalama 45 bin lira gelir elde edersiniz,
kazandığınızla geçinip ev satılınca hakkınızı alıp biriken parayı da dahil ederek ev alırsınız diyecektim ama sizin durumunuzda taşınmak mantıksız.

Sizin aile apartmanında oturma hakkınız varsa görümcenin de var eşinizin bu yüzden tartışıp küsmesi anlamsız orası sadece ona ait değil diğer kardeşlerede ait.

Taşınmak istiyorsanız kiraya çıkın ederinden yüksek fiyat isteniyorsa emin olun satılmasın diye yüksek fiyat çekiyorlar anladığım kadarıyla ayrı ayrı satmıyorlar zaten bina komple satılık alan kişi bütün evleri alacak ki öyle bir alıcı zor bulunur yada nasılsa satılması çok uzun süreceğini düşünüyorsanız oturun satılınca çıkarsınız anladım kadarıyla size şuan çıkın diyen yok.
Ben evlenirken aile apartmani istemedigimi belirtmistim yok 2 kiraci var demislerdi sonradan gorumce tasindi bizim ustumuz teras, surekli oraya cikip odun kiriyorlar birseyler cakiyorlar cocuklari bisiklet suruyor sanki metro geciyor gibi ses geliyor cocugum onlarin sesi yuzunden uyanip duruyor gece 22.30da son ses muzik aciyorlar kac kere uyardik en son kavga cikti durduk yere rahatsiz olmadik yani
Yok evler ayri ayri satiliyor bir kisi gelip herhangi bir kati alabilir yani ama cok yuksek fiyat ve zor satilmasi

Tapu üstüne olmadıktan sonra kimden neyin hakkını talep edecek . Verecek olan baba zaten herkese tapusunu verir kim ne halt yiyorsa yesin der .. böyle çocuklarınıda birbirine düşürmez kendını de evlatlarıyla kötü etmez.
Evet cikiyorsan cik kiraya sürün diyor acik acik
Normal bi baba sizin dediginiz gibi yapar
Bunlar normal degil

Ben evlenirken aile apartmani istemedigimi belirtmistim yok 2 kiraci var demislerdi sonradan gorumce tasindi bizim ustumuz teras, surekli oraya cikip odun kiriyorlar birseyler cakiyorlar cocuklari bisiklet suruyor sanki metro geciyor gibi ses geliyor cocugum onlarin sesi yuzunden uyanip duruyor gece 22.30da son ses muzik aciyorlar kac kere uyardik en son kavga cikti durduk yere rahatsiz olmadik yani
Yok evler ayri ayri satiliyor bir kisi gelip herhangi bir kati alabilir yani ama cok yuksek fiyat ve zor satilmasi
Ses yalıtımı yapma ihtimaliniz var mı?

Merhabalar
Yeterince maaraf yapmışssınız herkesi yoksayıp kalmaya devam edin kira da büyük bir kalem sonuçta. Parayı biriktirin çocuk yoksa çok yüzgöz de olunmaz.

Açık söyleyim çok şımarıksınız. Dünyadan da haberiniz yok.

Bu zamanda ev sahibi olmak çok zor. Eğer ki bir şeylerden kısıp da sizi ev sahibi yaptılarsa şükretmeniz gerekiyor. Kocanız çalışmış olsa bile tek başına yaptırabilir miydi? Yaptırabiliyorsa şimdi yapsın.Şimdi hakkımı istiyorum diye benim oğlum yırtınsa çalıştığı kadarını veririm. Benim olanı da satar yerim. Haketmiyorsunuz çünkü.

Çoğu gelinin babası bir şey yapmıyor kayınpederin evi üzerinden yorum yapıyorsunuz.

Sorun olmayan yer mi var? Gittiğiniz yerde görümceyi aratırlar belki.

Açık söyleyim çok şımarıksınız. Dünyadan da haberiniz yok.

Bu zamanda ev sahibi olmak çok zor. Eğer ki bir şeylerden kısıp da sizi ev sahibi yaptılarsa şükretmeniz gerekiyor. Kocanız çalışmış olsa bile tek başına yaptırabilir miydi? Yaptırabiliyorsa şimdi yapsın.Şimdi hakkımı istiyorum diye benim oğlum yırtınsa çalıştığı kadarını veririm. Benim olanı da satar yerim. Haketmiyorsunuz çünkü.

Çoğu gelinin babası bir şey yapmıyor kayınpederin evi üzerinden yorum yapıyorsunuz.

Sorun olmayan yer mi var? Gittiğiniz yerde görümceyi aratırlar belki.
Niye bu kadar hiddetlendiniz?
Zaten tum binayi istemiyoruz payimizi istiyoruz esimin calistigi kismi yani?
Gerisini napiyorsa yapsinlar bizene.
Sorun olmayan yerler de var sanirim siz denk gelmediniz
Gorumcenin ust seviyesine cikamazlar emin olun
En azindan gurultu olsa da millet evinde yasamini surduruyor derim
Evi asagidayken terasa cikip kasitli gurultu yapiyor demem

Back
X