taşınmayı bilmiyorum ve korkuyorum....:(

pembeveduru

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2011
134
2
46
Ankara
ben yeni gelin sayılırım... kiracıyız,taşınmam gerekiyor...borçlardan dolayı da yardımcı alamıcam sanırım. hem alsam bile hiç iyi temizlemiyorlar. bu arada HAMİLEYİM..kayınvalidem çok yaşlı,annem rahatsız..ne yapıcağımı bilemedim. sizce napmalıyım... nasıl taşınırım? püf noktası var mıdır? mesela önce taşınacağım evi boyatıcaz, temizlenmelimii? yoksa eşyalar gittikten sonra mı yapmalıyım... Eşyaları hamallar taşıyor burada.ayakkabılarını çıkarmadan giriyorlar.offf bu sıcaklarda ne yaparım bana tecrübeli olanlar yardımcı olabilir mi? BU ÇOK ÖNEMLİ BİRAZ DETAY VEREBİLİR MİSİNİZ LÜTFEN: MESELA MUTFAK DOLAPLARINI HANGİ TEMİZLEYİCİ KULLANARAK NASIL TEMİZLEMELİYİM.BANYO VE TUVALETİ DE AYRINTILI YAZABİLİR MİSİNİZ? KUSURA BAKMAYIN BU KONUDA ÇOK CAHİLİM

Son düzenleme:
aynı dert bende de var.yakın zamanda biz de taşınacağız.yardıma gelecek kimse de yok.hiç tek başıma ev taşımadım.napıcam ben de bilmiyorum.Allah yardımcımız olsun

once tasınacagın evın butun tamırı boyası v.s sen ıcıne gırmeden bıtırkı esyalar engel olmasın
tasınacagın evı bal dök yala bı temızlık yap esyalarını temız temız yerlestır
suankı evını toplamaksa camasırlarını hurclara
kırılacakları kutulara yerlestır yorganlar falanda hurctadır
kardolap vesaire parcalanacak esyaları parcalakı rahatca tasıyasınız sonradan monte edersınız

once tasınacagın evın butun tamırı boyası v.s sen ıcıne gırmeden bıtırkı esyalar engel olmasın
tasınacagın evı bal dök yala bı temızlık yap esyalarını temız temız yerlestır
suankı evını toplamaksa camasırlarını hurclara
kırılacakları kutulara yerlestır yorganlar falanda hurctadır
kardolap vesaire parcalanacak esyaları parcalakı rahatca tasıyasınız sonradan monte edersınız

sağol canım... eğer öyle yaparsam burada hamallar taşıyor evleri ve ayakkabılarıyla giriyor malesef...bir de temizlik nasıl yapıcam korkuyorum hamile halimle..çamaşır suyu kokusu zarar verirmi ki bana

Öncelikle süreklii taşınan biri olarakk cevap vereyimm
Eğer durumun varsa evden eve naklşyecilerden tut onlar gelip bütünn herşeyi topluyorlar sen sadece iç çamaşırlarını alıyorsun evdenn
Eğer tutamam dersende vitrin içlerini bir kutu yap herbirini gazeteye sar ve bantlayınca üstüne vitirin içi diye yaz
Mutfak dolabına gireceklerininn üzerinede yaz
mesela ben naylon kap koyduklarımınn üzerinede yazardımm
kıyafetleri koyunca yazz
evi boyatınca mutlaka temizle en azından pisliğii mutlaka gitsin evinn yoksa eşyalar girince çok zor oluyorr
benn birkeresinde çok acil çıkmam gerekti ve pis eve gittimm çok zorlanmıştımm annemle ve hamileydimm
yerleştirirkende öncelik sırasına göre ne açmann gerektiğini bilirsinn canımm

Öncelikle süreklii taşınan biri olarakk cevap vereyimm
Eğer durumun varsa evden eve naklşyecilerden tut onlar gelip bütünn herşeyi topluyorlar sen sadece iç çamaşırlarını alıyorsun evdenn
Eğer tutamam dersende vitrin içlerini bir kutu yap herbirini gazeteye sar ve bantlayınca üstüne vitirin içi diye yaz
Mutfak dolabına gireceklerininn üzerinede yaz
mesela ben naylon kap koyduklarımınn üzerinede yazardımm
kıyafetleri koyunca yazz
evi boyatınca mutlaka temizle en azından pisliğii mutlaka gitsin evinn yoksa eşyalar girince çok zor oluyorr
benn birkeresinde çok acil çıkmam gerekti ve pis eve gittimm çok zorlanmıştımm annemle ve hamileydimm
yerleştirirkende öncelik sırasına göre ne açmann gerektiğini bilirsinn canımm

çok teşekkürler canım.. bende öyle düşünmüştüm..kutulara koyarım.. bebeğe zarar olmaz inş.

bugun tasiniyoruz dese esim hemen tasinirim haaaa
3 kez ev tasidim kimsemde yok...
esimin yardimi olmadi diyebilrim...

tam adamına rastladın bu iş benden sorulur:1: 7 yıllık evliliğimde 5 kez taşındı 10 gün içinde tekrar istanbula taşınacağız inş.yıllar bana pratik ve eşyalara zarar vermeden nasıl taşınılır onu ögrettii
1.önce tutulacak ev belirlenir
2.ev boyası temizliği yapılır.asla içindeyken yapmaya kalkma zor olur.
3.nalburdan büyük streç film alınır 2 tane yeter.bununla yatak,baza.ütü,çekyat ve diğer birçok şey sarılır ve bu sayede kirlenmez ve tertemiz eve gelir.
4.lazım olacak şeylerden diğer bir şeyde gene nalburlarda bulabilirsin büyükçe bi çuval onlar çekyatları geçirmek için ideal çekyatlar yırtılmaz ve kirlenmez.
5.yataklar ve yorganlar hurca konulur.tercihende hurç streç filimle gene sqarılır.
6.tabi karton kutular ve bant :) çok önemli mutfak eşyaları ve elbiseler için.
7.çok önemli pıt pıtlar bununla beyaz eşyalar mutlak suretle sarılmalı. darbelere karşı eşyaları korur.,
benden bu kadar 10 güne taşınıcağız fakat evi toplamadım ee artık pratikleştik bu işte.streç filimleri almayı ihmal etme çok güzel bişe eger diğer oturdugumuz şehirden bu şehre gelirken sarmasaydım yanmıştık zira vanda çok şiddetli yagış düşmüş arabaya düşün artık .

tam adamına rastladın bu iş benden sorulur:1: 7 yıllık evliliğimde 5 kez taşındı 10 gün içinde tekrar istanbula taşınacağız inş.yıllar bana pratik ve eşyalara zarar vermeden nasıl taşınılır onu ögrettii
3.nalburdan büyük streç film alınır 2 tane yeter.bununla yatak,baza.ütü,çekyat ve diğer birçok şey sarılır ve bu sayede kirlenmez ve tertemiz eve gelir.
4.lazım olacak şeylerden diğer bir şeyde gene nalburlarda bulabilirsin büyükçe bi çuval onlar çekyatları geçirmek için ideal çekyatlar yırtılmaz ve kirlenmez.
5.yataklar ve yorganlar hurca konulur.tercihende hurç streç filimle gene sqarılır.
7.çok önemli pıt pıtlar bununla beyaz eşyalar mutlak suretle sarılmalı. darbelere karşı eşyaları korur.,
benden bu kadar 10 güne taşınıcağız fakat evi toplamadım ee artık pratikleştik bu işte.streç filimleri almayı ihmal etme çok güzel bişe eger diğer oturdugumuz şehirden bu şehre gelirken sarmasaydım yanmıştık zira vanda çok şiddetli yagış düşmüş arabaya düşün artık .

canım çok çok teşekkür ederim..tecrübe başka birşey... bende alıcam.çok pahalı birşeydeğildir herhalde.. eşimde diyor ki tuttuğumuz firmaya sardırırız diye. ama bana senin yaptığın mantıklı geldi

kendi evim olmasada bekarken ablamın evini çok taşımıştık..öncelikle taşınacağın ev için kadın tut boya yapıldıktan sonra cam kapı banyo tuvalet ve mutfak dolaplarını temizlet..hamileysen fazla yorma kendini orda ev boş olduğu için kadın temiz yapar merak etme başında durursun sende...sonra evin eşyalarını toplamaya gelince oda oda toplanırsan işin çok kolay olur ççbir gün yatak odasını topla çamaşırları yastık yorgan ve halılarını hurçlara koy(halılar içinde halı hurcu var)çekmecelerinde eşya varsa kolilere koy ve üzerine yatak odası yaz kolilerin..sonra diğer odalara geç ..eşine söyle nalburdan çıtçıtlı naylonlar var onlardan alsın çizilecek eşyalaraını onla kapla...başka birgün mutfağını toparla ve her kolinin odasını yazki yerleştirirken kolay olsun...çekyatlar için özel naylonlar var iki ucu açık eşin onlardan alsın eğer çekyatsa açarak bu naylona geçirin normal koltuksa çıtçıtlıyla sarın...beyaz eşyalarını bulabilirsen kartonla kapla kendi ambalajı gibi bulamazsan nakliyecilerin sardığı örtü var onlara sar..nakliyecilere hiçbişey bırakmayın sadece taşısınlar yoksa her şeyin kırkı dökük kalır elinde...yeni evine taşınırken kolileri üstündeki oda ismine göre taşıt..büyük eşyalar monte edilip yerleştirildikten sonra oda oda yerleştir herşeyi sonra yerini silip halısın ser o odayı kapat diğerlerinide böyle yap..bu arada taşşınmadan perde halı kaolyuk gibi şeyleri yıkarsan rahat edersin temiz temiz herşeyini serersin...aman ne anlattım :)kolay gelsin ama mutlaka bir yardımcı tut yorma fazla kendini...

Son düzenleme:

aynı zamanda yazmışız ama aynı şeyleri yazmışız :)yoksa sen ablammısın:))))

kendi evim olmasada bekarken ablamın evini çok taşımıştık..öncelikle taşınacağın ev için kadın tut boya yapıldıktan sonra cam kapı banyo tuvalet ve mutfak dolaplarını temizlet..hamileysen fazla yorma kendini orda ev boş olduğu için kadın temiz yapar merak etme başında durursun sende...sonra evin eşyalarını toplamaya gelince oda oda toplanırsan işin çok kolay olur ççbir gün yatak odasını topla çamaşırları yastık yorgan ve halılarını hurçlara koy(halılar içinde halı hurcu var)çekmecelerinde eşya varsa kolilere koy ve üzerine yatak odası yaz kolilerin..sonra diğer odalara geç ..eşine söyle nalbırdan çıtçıtlı naylonlar var onlardan alsın çizilecek eşyalaraını onla kapla...başka birgün mutfağını toparla ve her kolinin odasını yazki yerleştirirken kolay olsun...çekyatlar için özel naylonlar var iki ucu açık eşin onlardan alsın eğer çekyatsa açarak bu naylona geçirin normal koltuksa çıtçıtlıyla sarın...beyaz eşyalarını bulabilirsen kartonla kapla kendi ambalajı gibi bulamazsan nakliyecilerin sardığı örtü var onlara sar..nakliyecilere hiçbişey bırakmayın sadece taşısınlar yoksa her şeyin kırkı dökük kalır elinde...yeni evine taşınırken kolileri üstündeki oda ismine göre taşıt..büyük eşyalar monte edilip yerleştirildikten sonra oda oda yerleştir herşeyi sonra yerini silip halısın ser o odayı kapat diğerlerinide böyle yap..bu arada taşşınmadan perde halı kaolyuk gibi şeyleri yıkarsan rahat edersin temiz temiz herşeyini serersin...aman ne anlattım :)kolay gelsin ama mutlaka bir yardımcı tut yorma fazla kendini...

canım benim teşekkürler... kutuları yerlerine taşıttırmalıyım doğru.bak o aklıma gelmemişti...inş. yardımcıda tutabilirim

canım benim teşekkürler... kutuları yerlerine taşıttırmalıyım doğru.bak o aklıma gelmemişti...inş. yardımcıda tutabilirim

rica ederim çook tecrübeliyim bu konuda 6 defa ev taşıdık ...evet taşıyanlara üzerindeki odaya göre indirmelerini söyle böylece hem aranmazsın hemde koli taşımazsınız..mutfak kolilerine büyükçe dikkat kırlacak filan yaz..dediğim gibi yradımcı boş evde olduça iyi olur..rahat rahat temizler sende başında beklersin..

Son düzenleme:
büyük bir top 15 lira dün aldı.çuvallar 7 lira.evi eşin paketlesin neden dersen başka adamlar yerleştirirse o eller mahfeder herşeyi buda seni oldukça yorar.iyi sarın ki 1 günde ev yerleşsin.bardakları tektek gazetelere sarmana hiç gerek yok boşluk kalmayacak şekilde küçük kartonlara koy üst sıraya bi tşört gene bardak korkma bişe olmaz.ben düdüklü tencereyi bile doldururum:)kaşıl felan.

aynı zamanda yazmışız ama aynı şeyleri yazmışız :)yoksa sen ablammısın:))))

:)olabilir.bende geçengün bi arkadaş için yoksa sen benim kardeşimmişin demiştim.sizde çok güzel taşınıyorsunuz tabrikler taşınmak kolaqy degil.bazen taşınanları görüyorum aman Allahım yatakları öylece atılmış sıkandal valla ben olsam asla o yatağı kullanmaö:)

:)olabilir.bende geçengün bi arkadaş için yoksa sen benim kardeşimmişin demiştim.sizde çok güzel taşınıyorsunuz tabrikler taşınmak kolaqy degil.bazen taşınanları görüyorum aman Allahım yatakları öylece atılmış sıkandal valla ben olsam asla o yatağı kullanmaö:)[/QUOTE

benimde apt.na taşındı geçen birisi bu nakliyecilerin yanında getirdiği mavi bidonlara doldurmuştu kıyafetlerini .amaaan bi poşettemi bulamadın diyesim geldi..temiz olan insanları hep çok sevmişimdir:)

İlk yorumum bu konuya kısmetmiş:)Bende taşınma konusunda tecrübeli olanlardanım ve o kadar alıştım ki arada canım yeni bi eve taşınmak istiyor:))Arkadaşların yazdıkları atlanmaması gereken detaylar.Özellikle kolilere yazma ve her odanın kolisini o odaya götürtme.Halılarını yıkamaya falan verceksen taşınma günü ver yeni evine getirt aynı şehirdeysen..Hem taşınacağın evde ortadan kalkıyor hem de yeni evde halı kalabalığı olmuyor.1 haftada falan getiriyorlar temizliğin bitmiş olur direkt serersin:)Bi de yeni eve çamaşır bulaşık makinesini hemen bağlat çok ihtiyacın olacak.Hıı bir de buzdolabını en son boşalt adamların evden çıkmasına yakın..Mutlaka başlarında dur.Hatta bir iki kişi olsun evde.Çünkü müdahale etmen gereken çok şey yapıyorlar (eşyaların kıymetliyse).Aklıma gelen olursa yazarım.Kolay gelsin..

Back
X