taşınmayı bilmiyorum ve korkuyorum....:(

İlk yorumum bu konuya kısmetmiş:)Bende taşınma konusunda tecrübeli olanlardanım ve o kadar alıştım ki arada canım yeni bi eve taşınmak istiyor:))Arkadaşların yazdıkları atlanmaması gereken detaylar.Özellikle kolilere yazma ve her odanın kolisini o odaya götürtme.Halılarını yıkamaya falan verceksen taşınma günü ver yeni evine getirt aynı şehirdeysen..Hem taşınacağın evde ortadan kalkıyor hem de yeni evde halı kalabalığı olmuyor.1 haftada falan getiriyorlar temizliğin bitmiş olur direkt serersin:)Bi de yeni eve çamaşır bulaşık makinesini hemen bağlat çok ihtiyacın olacak.Hıı bir de buzdolabını en son boşalt adamların evden çıkmasına yakın..Mutlaka başlarında dur.Hatta bir iki kişi olsun evde.Çünkü müdahale etmen gereken çok şey yapıyorlar (eşyaların kıymetliyse).Aklıma gelen olursa yazarım.Kolay gelsin..

ahh canım kıymetli olmaz mı! borçlu yeni evlenmiş kadın evi işte:9: çok haklısın beyaz eşyalar oldukça pahalı şeyler dikkat ederim.halılar mantıklı söylediğin.. çok teşekkürler..

ahh canım kıymetli olmaz mı! borçlu yeni evlenmiş kadın evi işte:9: çok haklısın beyaz eşyalar oldukça pahalı şeyler dikkat ederim.halılar mantıklı söylediğin.. çok teşekkürler..

Ne bileyim kimi çiziği çizik kırığı kırık kullanır dert etmez ya:))Halılar çok pratik oluyor.Hem eski evinde kaldırmış olduğun için ayakkabıyla gezmende problem olmuyor.Aa bi de şohbeniniz varsa onu çıkardıktan sonra oraya su akıtmaması için tıpa gibi bi şey alınıyor.O bize çok lazım olmuştu.Bi de sen özel eşyalarını al evden çık diyor nakliyeciler ama titizsen sakın yapma.Bi arkadaşın da bahsettiği gibi tıkıştırıyorlar ellerinde ki bidonlara.Benim herşeyim koliliydi.Ona rağmen o bidonlara çok eşya sığdırmak için kolileri üst üste bastırmışlardı.Geri çıkarttırdım.Asansör tutmanı da tavsiye etmem.Biz yüksek kattaydık.Acıdık sırtlarında taşımasınlar diye.Onlar bize acımadı.Asansörün takılması gereken bir aparatı var.Onu takmadılar söylememize rağmen.Bir iki parça eşyam uçtu asansörden.Küçük tv i de kavga ederek kurtardım:))Bi tane dolabım vardı çok kaliteli yeni aldım.Şemayla montaj yapılıyor.Yanlış takıyorsunuz diyoruz dinlemedi.Sıktı vidayı.Taktığı yeri kırdı.Eşimde (benim zorumla) evden çıkmadan mobilyacıya tamir ettirdi.Ücretini de aldık:))Eğer biraz cabbar olmazsan görmez yanından yapacaklarını yapıyorlar..

yeni evin hayırlı olsun :)

bende çok taşındığım için pratikleştim, 1 günde yerleşebiliyorum artık :))

canım sen önce taşınacağın evi temizle ama yerlerle fazla uğraşma, eşyalar geldikçe eşyaların altını sil öyle koy, hamallar evi çok batırıyorlar, ilk taşındığımızda yerleri pırıl pırıl yapmıştım adamlar eve girincede ayakkabınızı çıkarın demek olmazki sırtlarında onlarca yük varken, her taraf batmıştı :( sen gazete kağıdıda serebilirsin yerlere

önce mutfak eşyalarını kolilemeye başla çünkü en çok mutfak uğraştırıyor, kolilerin üzerine içinde ne olduğunu yaz
banyoyu, mutfağı, tuvaleti, her tarafı domestosla iyice yıka ama hamileymişsin domestos dokunurmu sana bilemedim şimdi eğer dokunursa o zaman banyo ve mutfak için jeller var onları kullanabilirsin

ev temizlendikten sonra camları sil hatta yapabilirsen perdelerinide tak, oturduğun evin camlarınada gazete yapıştırabilirsin taşınana kadar

kıyafetlerinide hurçlara yada kolilere koy yine üzerine yaz içindekileri

halılarına poşet geçir iki ucundan, sonra bantla, ben genelde taşınırken halıları yıkamaya gönderiyorum taşındığım günde halılar geliyor ohh miss gibi :)

banyo malzemelerini ve deterjanları aman dikkatli kolile, akabilir, diğer eşyalarına zarar verebilir

koltuklarına örtü yada çarşaf geçirip, taşındıktan sonrada şöyle bir tozunu almak için silebilirsin

eve taşındığınızdada önce mutfağını yerleştir, sonrada yatağınızı hazırla gerisini yavaş yavaş yaparsın

aklıma gelenler bunlar, Allah kolaylık versin canım..

Yok yok kesin benim ablam olmalı :9:

Mesaj attım abla koş tam senlik bir konu var diye:9:Sensin demi itiraf et bacım:D

Heyt be işte KK ruhu :9:

Yazan: seni ve yeğenlerini istanbulda hasretle bekleyen bacin:)

aynı zamanda yazmışız ama aynı şeyleri yazmışız :)yoksa sen ablammısın:))))

ben de 4 kere ev taşımış biri olarak tecrübeli sayılırım gerçi benimki öğrenci eviydi ama olsun tek başımaydım hep :)arkadaşlar paketleme işlerini güzelce anlatmış zaten ben de temizlik kısmını söyleyeyim.eve eşya girmeden badana yapılsın sonra şöyle bi süpürüp silersin yerleri ben eşya taşımadan önce ve sonrasında iki kere temizlik yapıyorum hamallar ortalığı batırıyor çünkü.eşyalar geldikten sonra her yeri ama her yeri mutfak banyo dahil çamaşır suyuyla siliyorum çünkü hamalı ustası emlakçısı herkes pis pis ayaklarıyla giriyor içeri oyüzden hijyen şart :) banyoyu falan küveti lavaboyu klozeti falan çamaşır suyuyla fırçalıyorum yine.sen bunları hamile halinle tek başına yapmaya kalkma sakın bi yardımcı bul başın döner bişey olur düşer kalırsın allah korusun ben bu halimle sersemliyorum çamaşır suyu kokusuyla :)

asla perdeleri takmaya kalkma bebeğin kordondan düşmesine neden olabilir.ellerini yükseye kaldıracak işleri bırak başkaları yapsın.

Yok yok kesin benim ablam olmalı :9:

Mesaj attım abla koş tam senlik bir konu var diye:9:Sensin demi itiraf et bacım:D

Heyt be işte KK ruhu :9:

Yazan: seni ve yeğenlerini istanbulda hasretle bekleyen bacin:)

bingo benim:9:senle nerede olursak olalım birbirimizi buluruz bacım.inş bende bugün evi toparlamaya başlıycam sende yerleştirmeye yardıma hazırlan zira serhat rahat koymaz beni:)

arkadaşlar çok güzel yazmış... Allah kolaylık versin.

ben tek bir şey eklemek istiyorum.

taşınacağın evi mutlaka HAŞERATLARA KARŞI İLAÇLAT..

arkadaşlar çok çok teşekkür ederim hepinize.hepsini okudum bana fikir oldu yazdıklarınız...hepsini dikkate alıcam.umarım kolay atlatırım...

sağol canım... eğer öyle yaparsam burada hamallar taşıyor evleri ve ayakkabılarıyla giriyor malesef...bir de temizlik nasıl yapıcam korkuyorum hamile halimle..çamaşır suyu kokusu zarar verirmi ki bana

canım ya korkma bu kadar bende yeni taşındım biraz yorgunluk olacak ama okadarda olur yani ilk önce taşınacağın evi boyat sonra temizle öyle taşın eşya içerde çok zor olur canım ilk önce yatkların hurçtadır zaten kıyafetlerinide hurca koy bütün kırılacakları gazeteyle sar ve kolile mutfağa ait olanların üzerine mutfak misafir odanınkisinin üzerinede aynı şekilde m.odası yaz halıları gider gitmez açma hamballar gitsin güzel bi şekilde tekrar viledadan silersin özü temiz olursa bu çok zaman almaz sonra yavaş yavaş düz evini kendini çok yormadan ağır işler yapmamaya çalış sonuçta bebek taşıyosun bu arada çamaşır suyu kullanma gerekirse bi kadın tut başında sen dur güzelce temizlettir

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşlar çok çok teşekkür ederim hepinize.hepsini okudum bana fikir oldu yazdıklarınız...hepsini dikkate alıcam.umarım kolay atlatırım...

Yeni eviniz hayirli olsun insallah...

Herkesin kendini gore bi toplamasi vardir bnde anlatiyim,siz hangisini secersrniz artik :)

Oncelikle esyalarini kartonla,tasinmaya 1.2 hfta kala kiyafetlerini hep topla sadece 3-4 degisigin kalsin...

Temizligi yapmadan yeni evine tasinma, yoksa isin icinden cikamazsin.
Atiyorum ctesi Tasinacaksaniz ,carsamba Ev temizlersin, ertesi gunde mutfagin kartonlarinin hepsini tasi,ve mutfagini yetlestir ki tasindigin gun mutfakla ugrasma cok zor biter yoksa,beyaz esyalarinida tasindigin gun yerlestirisin,boylede mutfagin hazir olur...
Gorumcem bu sekilde tasindi , inan yerlesmesi 2 gun anca sürdü...

Back
X