tasiyici gen hastaligi nedeniyle bebegini kaybedenler :(((

rhes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2012
87
2
36
Almanya
slm arkadaslar.ben bebegimi gen hastaligi yüzünden kaybettim. tasiyici oldugum icinde her hamilelikde bu riski yasayacagim.her bölüme yaziyorum bi umut derdime derman olan cikmazimdan beni kurtara bilecek biri olur umuduyla,benim gibi ayni kaderi yasayanlarla konusmaya ihtiyacim var...

geçmiş olsun canım çok bilgim yok ama bunun çaresi olmalı sorun bulunmuş çözümüde vardır, pgt yöntemiyle riski kaldrıyolar bi araştır istersen

evet canim cözüm bulundu fakat simdi önümde 3 secenek var. ya hamileligimin 10 ve 12 haftasinda parca alip bakicaklar sagliksizsa hamileligi sonlandiricaklar ya pgt yapicaklar yada yeniden normal yolla deneyip doguma kadar beklicem.parca isini istemiyorum,pgt de nekadar güvenilir bilmiyorum doktorlar söyledi yapilabilir fakat psikolojik olarak zor bi döneme giriceksiniz bunuda hesaba katin dedi diger sayfalardaki "pgt ile saglikli gebelik elde eden varmi "bölümünde arkadaslarla yazistim gercekden de zor dönem yasiyolar .anlican kafam karisik.

Allah sabır versin...Konu hakkında malesef bilgim yok ama insallah çare bulunurda sağlıkla yavrunu kucaklarsın..

merhaba rhes

herkesin hayata bakış açısı farklıdır.Kimi kendini kadere teslim eder kimi olumlu olasılıklar için elinden gelen birşey varsa yapmaya çalışır. Ben de oğlumu kaybettim.Sorun gen hastalığıydı ve sadece 11 ay yaşatabildim. Bundan sonraki hamileliklerimden meydana gelebilecek çocuklarda yine aynı hastalığın görülme olasılığı var yada hamileliğim pgt yöntemi ile olacak. Yaşayan bilir ! Yine aynı sonsuz acıyı yaşamak mı yoksa pgt nin sıkıntılı aşamalarından geçmek mi diye sorarsan bir an bile şüphe etmem...PGT derim!!

merhaba zeybek_eng
canim öncelikle basin saolsun.rabbim saglikli sihhatli tekrar bebisler nasip etsin.benimki tek gen hastaligi ismi epidermolysis(kelebek hastaligi) doktorlar bana diger hamileliklerimde olma olasiligi %25 dedi. sana nasil dediler bilmiyorum hastalik acisindan hangi grupdasin onuda bilmiyorum.pgt isini doktorlar %100 demiyolar onunda riskleri oldugunu söylüyor.belki saglikli denir ama sagliksizda cikabilir diyolar zaten oyüzden kafam karisiyor.bazen diyorum ilkinde oldu digerinde olucak bisey yok cevremdede var böyle örnekler 2 3 aile taniyorum ikinci bebekleri saglikli dogdu.ama sonra diyorum onlarin kaderi farkli seninki farkli bide oldugunu düsün ozaman napcam diyorum.

tekrar merhaba

bizimki 5 milyonda bir görülen bir hastalık...çoğu doktor adını bile bilmiyor..tekrarlama olasılığı %25-50 arası...dediğim gibi herkesin kendi seçimi ama yaşadıklarım bana elimden gelebiliyorsa riskleri en aza indirgemem gerektiğini düşündürtüyor. pgt ile de kesin değil ama diğer yolla hiç kesin değil...önemli olan nasıl olursa olsun cocuk sahibi olmak mı yoksa sabretmek mi.... çok zor kararlar biliyorum ve seni çok iyi anlayabiliyorum..umarım en kısa zamanda sağlıklı ve hayırlı çocukların olur:)

Bu arada tekrarlama olasılığı %25 - 50 dediler ama ilk yapılan pgt de 8 embriyodan sadece 2 tanesi sağlıklı çıktı..bu da şans işi!!! verilen yüzdelerin hepsi teorik...önemli olan senin embriyolarının incelenip değerlendirilmesi...

Embriyo transferi yapıldı ama tutmadı. Önümüzdeki ay yine pgt yapılacak sağlıklı elde edilen olursa transfer yapılacak..fazladan sağlıklı emriyolar cıkarsa da dondurulup sonraki denemeler için saklanacak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…