• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatil konusunda çok dertliyim( her seneki gibi)

Sosyal ekonomik yönden ve aynı kafaya sahip arkadaşlar olması çok önemli işte.
Benim de arkadaşlarım ya kiminin kocası yollamaz ya kiminin parası olmaz vs vs basar tek giderim gittiğim yerde çok arkadaşım olur.😀
Evet aynen öyle oluyor.ondan sonra da millet niye parasız insan sevmiyor diye eleştiri yapıyorlar.

Cesaret edebilir miyim bilmem.bir kere gitmiştim bir arkadaşla ama tek gelen yalnızca bir kişi vardı o da zor anlar yaşamıştı.sürekli birilerine yanaşmayan çalıştı.hoş gelmemişti gözüme.
😂Ben gittiğimde kimseye yanasmadim. Aklıma ne geldi. Evli genç bir çift vardı . Kocası,tek olduğum için iki de bir foto çekilmek isterseniz sizi çekeyim diyordu😂. Sinir olmuştum. Ama adamın kötü niyeti yoktu. Üstelik kız grubu arkadaşım oluştu. Yaklaşık 4 sene önce gitmiştim. Instagram'dan hâlâ takiplesiyoruz.

Aslında bir defa şeytanın bacağını kırınca devamı gelir diye düşünüyorum. Onu bunu bekle derken yaşlanıp gideceğiz.
Aynen giden ömürden oluyor. Kesinlikle gidin . Arabanız yoksa ilk etapta denize yakın otel tercih edebilirsiniz. Ya da dediğim gibi biryerler göreyim diyorsanız tür da iyi olur. O ara cesaretlenir birdahaki tatillere daha kişisel planlar yaparsınız

Tek gidin.
Turla gidin.
Yani anlaşamayacağım insanla zoraki gideceğime ,ben keyfim ve kahyası gidip eğlenmeyi tercih ederim.
Evlenmeden önce kimse uymuyorsa alıp başımı gittiğim de çok oldu. Şimdi 2 çocukla ve eşle daha zor tatil yapmak. Biri acıkıyor,öteki yoruluyor,ne bileyim otelde gidip yemek yenecek yer bile sorun oluyor. Geçen yaz kızım alakartta yiyelim derken,oğlum ana restoranda yemek istiyordu yada tam tersi oluyordu. Akşam üzeri havuz,deniz faslı bitip herkes duşunu aldıktan sonra eşim odaya dinlenmeye çekiliyordu,çocukları mini /teenage clup'e bırakınca(evet yaşları da uymuyor,birini bir tarafa diğerini bir tarafa)1-2 saat yemeğe kadar oturup birşeyler içip kafa dinledim. Onda da elli kere aradılar, yanıma geldiler gittiler. Yani anlayacağın A Aysenimi bak keyfine. İnan bana tek olmak daha iyi. Kalabalıklaştıkça sorunlar artıyor. Beni şu an tek gönderseler koşa koşa giderim arkama bile bakmam😁

Merhaba arkadaşlar başlıktan da anlaşılacağı üzere derdim her sene aynı oluyor.her yaz başı bu sefer dert etmeyeceğim diyorum ama yine aynı düşüncelerle başbaşa kalıyorum.ne yapmak lâzim size danışmak istedim.biliyorum bu tarz dertleri olan çok kişi oluyor.şimdi ben devlet memuruyum.3,5 gün bir yerlere kaçacak kadar param var ama sorun şu ki etrafımdaki hiç kimsenin doğru dürüst parası yok.erkek arkadaşlar var ama parası olanlardan ben yeterince hoşlanmıyorum, hoşlandıklarımın da yeterince parası yok.kimi düşünsem herkes eleniyor.ee ben de dedim ki bari abimin yanına gideyim.aşçı ve yaz sezonunda tatil bölgelerinde çalışıyor.yine tek başıma takılacağım ama cesaret olur en azından dedim.ama geçen onunla da kavga ettik.ayrıntıya girmeyeyim konu uzamasın.kalbim de oldukça kırıldı.bana geri dönüş de yapmadı.sonradan düşününce de haklı olduğuma karar verdim.bir tarafım kendi menfaatin için pişkinliğe vur diyor ama bir yanım da gurur yapıyor kendime bunu yapmayı yakıştıramıyor. Eee tek başına git diyeceksiniz ama zevkli olacağını düşünmüyorum açıkçası.sadece bak sen de gittin eğlendin, gününü gün ettin diye kendimi kandırmış olacağım.bir yandan da kendimi kurtarmişim, özgürlüğümü elime almışım senelerimi böyle boşa geçirip durmak çok zoruma gidiyor.arada magazin programları falan denk geliyor iyice sinirim bozuluyor.her sene aynı şeyleri düşünüyorum ama bir türlü çözüm de bulamıyorum.sadece kendini kurtarmak da yetmiyor ki bizim gibi fakir ülkelerde.kendimi çok şanssız ve beceriksiz hissediyorum her yaz.sizler ne yapıyorsunuz?
Ben tatil bölgesinde yaşadığım için şanslı kesimdenim hiç böyle derdim yok şükür. Amazaten hastanede insan görmekten evine gelen arkadaşlarından sıkılmadın mı ? 3.5 gün için arkadaşa gerek yok ki git tatili yap.

Tek gitmenin en güzel ve güvenli yolu turla gitmek bence.5 yıl önce turda tanıştığım ,arkadaş edindiğim kişiler var ,halen görüşüyoruz.Özellikle ,sürekli toplu halde gezdirdikleri kültür turlarında oluyor bunlar.İster yurt içi olsun ister yurt dışı. Ha siz ben deniz/kum/güneş tatili istiyorum derseniz ona da turlar var ama otele bırakıyor, sonra kim kime dum Duma, dönüşte de yine alıyor sizi geri getiriyor.

Eee tek başına git diyeceksiniz ama zevkli olacağını düşünmüyorum açıkçası.
Zevkli olur neden olmasin. Oluyor yani ayni dertten ben de yapiyorum bu yalniz tatil olayini.
çalışıyor.yine tek başıma takılacağım ama cesaret olur en azından dedim.ama g
Ama burada sen asil biraz Da tek gitme korkusu duyuyorsun. Bende de ilk basta vardi o ama bi cesaret edip git sonra hep tek gideyim diyeceksin :))

Turla gidin daha eğlenceli oluyor
Turla gitmesin :)
Ona da gittim. Ve tovbe ettim. Zaten yurt disi olmadikca turun hele ki yaz tatili icin hicbir anlami yok. Ha kultur turuna cikarsin tamam. Ama bi suru milletle koy koy gezdiriyorlar falan, bi de belli saatlerde suru gibi kalkip gidiyosun. Berbat bi sey. Fiyati uygun oluyor diye fi tarihinde gitmistim ben. Daha da parasiz olsam da gitmem. Evde otururum bin kat iyidir.

Yani pek aramiz yok.hanı küçük esnaftan diyordu ya kefil gösterecek birisi var mı? O da diyordu yok benim çevremdeki herkes fasfakir diye.aklıma o geldi.😁
Abi sen de tıbbi sekreterdin sadece. Ülkenin çoğu senin kadar kazanıyor ki.ceo değilsin genel müdür değilsin. Bul işte bir memur arkadaş yanına, çık tatiline.

Biraz zevk aldığınız şeylerle alakalı bu durum. Mesela ben bekarken motosiklet ve sırt çantamla gezerdim. Fazla kıyafet falan alma lüksü bile yoktu çünkü gündüzleri güvenli doğa veya sahil kenarlarında kitap okur, denize girer bol bol kahve içerdim. Yemekler için esnaf lokantaları, fırın vs. Uğrardım.

Kasaba tarzı bir yer ise ve bira içmek istersem pansiyonda konaklardım ve orayı yürüyerek gezerdim inanılmaz zevk alıyordum.

Evlenince çoğunu eşimle yaptım. Cocuklar olana kadar konfor aramadık ama dolu dolu yaşadık.

Tatil anlayışınız lüks otel, bar, havuz ve partner ise tek başına zevk almazsınız. Tatil dediğiniz şey kafa dağıtmaktır ve tek başına bile gayette güzel oluyor.

Abi sen de tıbbi sekreterdin sadece. Ülkenin çoğu senin kadar kazanıyor ki.ceo değilsin genel müdür değilsin. Bul işte bir memur arkadaş yanına, çık tatiline.
Kardeş o bile yok diyorum işte etrafımdakilerde.kendimi övmüyorum.sadece kendimi kurtarmişım dedim.zengin oldum demedim ki.

Yunan adalarına birkaç günlük cruise turları oluyor, ben yalnız olsam tercih ederdim. gemideyken etkinliklere katılarak ya da denizi izleyerek vakit geçirilebilir. adada da cok uzun kalmiyorlar, o surede yuzeyim gezeyim derken yalnızım diye düşünecek vakit olmaz zaten.

Biraz zevk aldığınız şeylerle alakalı bu durum. Mesela ben bekarken motosiklet ve sırt çantamla gezerdim. Fazla kıyafet falan alma lüksü bile yoktu çünkü gündüzleri güvenli doğa veya sahil kenarlarında kitap okur, denize girer bol bol kahve içerdim. Yemekler için esnaf lokantaları, fırın vs. Uğrardım.

Kasaba tarzı bir yer ise ve bira içmek istersem pansiyonda konaklardım ve orayı yürüyerek gezerdim inanılmaz zevk alıyordum.

Evlenince çoğunu eşimle yaptım. Cocuklar olana kadar konfor aramadık ama dolu dolu yaşadık.

Tatil anlayışınız lüks otel, bar, havuz ve partner ise tek başına zevk almazsınız. Tatil dediğiniz şey kafa dağıtmaktır ve tek başına bile gayette güzel oluyor.
yanlış anımsamıyorsam siz polis eşiydiniz

-yüksek ihtimalle sizn eşiniz rütbelidir de- neyse genel olarak polis eşlerine, hatta siz çalışıyorsunuz diye çalışan polis eşlerine bakın
bir sürü yerde de görev yapmışsınızdır. 100 taneden kaç tanesi motorsikletle kendi başına gezip, bira içip, sahilde kitap okur.

yani benim çok tanığıdım var, içlerinde hiç yok da :D
hatta çoğu tesettür oteline gidiyor eğer memlekete eş ailesi yanına gitmiyorsa veya o yaz tayinci olduğu için eşya kolileyip salça kaynatmıyorsa...

şimdi bazı saptamalarım var (belki haklı belki haksız)

ülkenin/mesleğin/yörenin "genel profili" drumu söz konusu. bu genel profile uyup sürüye uyup mutlu yaşıyorsanız sıkıntı yok. ha bunların gerçekten hepsinin tercihi belki bu da değildir ama işte konfor alanı içindelerdir, bilemem. yani gerçektne otel tatili sevmiyordur ama instagrama o otelden o tatil fotografı atılacaktır, belki sırf budur. bilmiyorum. ya da seviyordur gerçekten otel tatili. (hiç sevmiyorum da ben)

yok genel profile uymuyorsanız ama ne istediğinizi bilip inisiyatif kullanıp peşinden gidiyorsanız yine sıkıntı yok (bu biraz kendini tanıma biraz gayret biraz da şans, mesela deniz kenarına yakın yaşama kısmı genelde şans, eşinizle aynı tatil anlayışına sahip olma kısmı biraz şans). ama işte o gayreti göstermek büyük iş. biraz da şans faktörü olmadan olmuyor. ya zamanında ailen izin vermiyor ya saçma bir şehirde saçma sorumlukların oluyor çıkamıyorsun...

hah
hem genel profilden farklısınız
hem kendinizi keşfedip neyle mutlu olacağıza dair çözümlemeleriniz olmadı
hem de şanslı olup bu fırsat olarak önünüze de gelmedi

işte orada insan sıkışıyor. nerede ne tatilini sevdiğinden, ne istediğinden emin mi mesela bu kız?
ben bildiğinden şüpheliyim çünkü.

kendi adıma
ben 18-19 yaşından itibaren genelde yazları yurtdışında oldum
ki parasını filan hep kendim ayarladım, staj yaptım, çalıştım, gezdim
çoğu instagram popüleri mekanı bundan 15-20 sene önce gezmiştim

sonra bir sağlık sorunu yaşadım. hayatımın akışı değişti. evli de değilim.

egeye yerleştim.

ama milletin annesinin ananesinin yok bilmem nesinin yazlıkları zeytinlikleri olan, sokaklarını bildiği, koylarını bildiği şehirde ben tek yaşadım kimseyi tanımadan. tabi villa alacak param da yoktu.

araba alıp kendim gezerek öğrenmeye çalışıyorum şimdi, bir yandan çalışırken bir yandan zaman buldukça denize gidiyorum mesela

ama buralarda bir mekana otursanız %90'ı kazık, içkili mekanlar zaten uçtu, balık deniz ürünleri filan yiycem desen çoğu yerde korkunç pahalı. alıp kendim evde yapıyorum. o "ege hayatı" yaşama kısmı için ya şanslı olacaksınız, dededen atadan kalacak, (veya karı koca uyumlu olup yapılacak) ya gayretli olacaksınız, mesela. uğraşmadan olmuyor.

Kardeş o bile yok diyorum işte etrafımdakilerde.kendimi övmüyorum.sadece kendimi kurtarmişım dedim.zengin oldum demedim ki.
30 yaşından sonra büyük oranda uyumlu olup tatile gidip eğleceğin insanı yeni tanımazsın
etrafında hazırda yoksa yoktur

mesela benim için bu kişi kardeşim (kardeşlerimden biri)
ha ama onunla tatil demek şehrin altını üstüne getirmek demek, günde 20 bin adımlı geziler
biz italyayı birlikte gezdik 12-13 sene önce
2 sene önce de almanya- avusturya-isviçre- fransa üzeirnde bir hatta dolandık
10ar günlük gezilerdi. böyle 2-3er günlük gezilerimiz de vardır.

bakın "tatil" demiyorum "gezi" diyorum şehir gezmeli planlardı bunlar, yatmalı dinlemeli tatiller değil.

burada da siz konuyu "tatil" diye açıyorsunuz herkes "tur, gezi" önerileri veriyor ben emin değilim
amacınız şehirden çıkmak 3-5 gün farklı yer görmek mi?
deniz otel yeme içme gece klüp eğlence mi?

Back
X