Biraz zevk aldığınız şeylerle alakalı bu durum. Mesela ben bekarken motosiklet ve sırt çantamla gezerdim. Fazla kıyafet falan alma lüksü bile yoktu çünkü gündüzleri güvenli doğa veya sahil kenarlarında kitap okur, denize girer bol bol kahve içerdim. Yemekler için esnaf lokantaları, fırın vs. Uğrardım.
Kasaba tarzı bir yer ise ve bira içmek istersem pansiyonda konaklardım ve orayı yürüyerek gezerdim inanılmaz zevk alıyordum.
Evlenince çoğunu eşimle yaptım. Cocuklar olana kadar konfor aramadık ama dolu dolu yaşadık.
Tatil anlayışınız lüks otel, bar, havuz ve partner ise tek başına zevk almazsınız. Tatil dediğiniz şey kafa dağıtmaktır ve tek başına bile gayette güzel oluyor.
yanlış anımsamıyorsam siz polis eşiydiniz
-yüksek ihtimalle sizn eşiniz rütbelidir de- neyse genel olarak polis eşlerine, hatta siz çalışıyorsunuz diye çalışan polis eşlerine bakın
bir sürü yerde de görev yapmışsınızdır. 100 taneden kaç tanesi motorsikletle kendi başına gezip, bira içip, sahilde kitap okur.
yani benim çok tanığıdım var, içlerinde hiç yok da

hatta çoğu tesettür oteline gidiyor eğer memlekete eş ailesi yanına gitmiyorsa veya o yaz tayinci olduğu için eşya kolileyip salça kaynatmıyorsa...
şimdi bazı saptamalarım var (belki haklı belki haksız)
ülkenin/mesleğin/yörenin "genel profili" drumu söz konusu. bu genel profile uyup sürüye uyup mutlu yaşıyorsanız sıkıntı yok. ha bunların gerçekten hepsinin tercihi belki bu da değildir ama işte konfor alanı içindelerdir, bilemem. yani gerçektne otel tatili sevmiyordur ama instagrama o otelden o tatil fotografı atılacaktır, belki sırf budur. bilmiyorum. ya da seviyordur gerçekten otel tatili. (hiç sevmiyorum da ben)
yok genel profile uymuyorsanız ama ne istediğinizi bilip inisiyatif kullanıp peşinden gidiyorsanız yine sıkıntı yok (bu biraz kendini tanıma biraz gayret biraz da şans, mesela deniz kenarına yakın yaşama kısmı genelde şans, eşinizle aynı tatil anlayışına sahip olma kısmı biraz şans). ama işte o gayreti göstermek büyük iş. biraz da şans faktörü olmadan olmuyor. ya zamanında ailen izin vermiyor ya saçma bir şehirde saçma sorumlukların oluyor çıkamıyorsun...
hah
hem genel profilden farklısınız
hem kendinizi keşfedip neyle mutlu olacağıza dair çözümlemeleriniz olmadı
hem de şanslı olup bu fırsat olarak önünüze de gelmedi
işte orada insan sıkışıyor. nerede ne tatilini sevdiğinden, ne istediğinden emin mi mesela bu kız?
ben bildiğinden şüpheliyim çünkü.
kendi adıma
ben 18-19 yaşından itibaren genelde yazları yurtdışında oldum
ki parasını filan hep kendim ayarladım, staj yaptım, çalıştım, gezdim
çoğu instagram popüleri mekanı bundan 15-20 sene önce gezmiştim
sonra bir sağlık sorunu yaşadım. hayatımın akışı değişti. evli de değilim.
egeye yerleştim.
ama milletin annesinin ananesinin yok bilmem nesinin yazlıkları zeytinlikleri olan, sokaklarını bildiği, koylarını bildiği şehirde ben tek yaşadım kimseyi tanımadan. tabi villa alacak param da yoktu.
araba alıp kendim gezerek öğrenmeye çalışıyorum şimdi, bir yandan çalışırken bir yandan zaman buldukça denize gidiyorum mesela
ama buralarda bir mekana otursanız %90'ı kazık, içkili mekanlar zaten uçtu, balık deniz ürünleri filan yiycem desen çoğu yerde korkunç pahalı. alıp kendim evde yapıyorum. o "ege hayatı" yaşama kısmı için ya şanslı olacaksınız, dededen atadan kalacak, (veya karı koca uyumlu olup yapılacak) ya gayretli olacaksınız, mesela. uğraşmadan olmuyor.