• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tatil önerisi

TaeYang

Guru
Pro Üye
24 Şubat 2013
6.865
9.901
448
arkadaşlar merhaba
balayı için yurtdışına -muhtemelen paris- düşünüyoruz
herhangi bir tur tavsiyesi olan var mı?
ya da kendi gidip memnun olan?
kendi giden varsa maliyet nasıl?

Tursuz gidin bence...Hele balayında tur hiç çekilmez.
Uçak biletlerini uygun fiyata aldınız mı gerisi çorap söküğü gibi geliyor.
Oteli booking gibi bir siteden ayarlarsınız.Konuma ve fiyata göre her seçenek var.
Kafanıza göre,koşturmadan,sokaklarda kaybola kaybola gönlünüzce gezersiniz.

hayırlı olsun öncelikle :)

ETS ,JOLLY tur sitelerinden bilgi alabilirsin.ben ikisi ilede farklı farklı yerlere gittim superler her anlamda

Eğer ilk defa gidecekseniz iyi bir turla gitmenizi tavsiye ederim. Biz yurtdışına turla gittik, çok memnun kaldık. Başlarda tereddütlerimiz oldu ama hiç gerek yokmuş.

Turla gidince herşeyi tüm turla birlikte yapmak zorundaymışsınız gibi bir anlayış var halbuki öyle değil. Katılmak istemediğiniz etkinliklere katılmayabilirsiniz. Serbest zamanlarda istediğinizi yapabilirsiniz.

Turla gitmenin bana göre en avantajlı tarafları havaalanı-otel transferleri ve rehberin size şehirde yapılabilecek şeyler, görülebilecek yerlerle ilgili ilk ağızdan bilgi vermesi. Ayrıca her turun düzenlediği panoramik şehir turu, o şehrin önemli yerlerini gezdiriyor. Tur sizi havaalanından karşılayıp otelinize kadar bırakıyor. Yine dönüşte sizi otelden alıp havaalanına götürüyor. Dediğim gibi toplu etkinliklere katılıp katılmamak size kalmış.

Pronto tur ve touristica yı incelemenizi öneririm.

Tursuz gidin bence...Hele balayında tur hiç çekilmez.
Uçak biletlerini uygun fiyata aldınız mı gerisi çorap söküğü gibi geliyor.
Oteli booking gibi bir siteden ayarlarsınız.Konuma ve fiyata göre her seçenek var.
Kafanıza göre,koşturmadan,sokaklarda kaybola kaybola gönlünüzce gezersiniz.

Gidiş dönüş tarihiniz belli mi ?

gidiş dönüş belli değil
yani belli değil derken turla gidersek düğünden 1 hafta sonra en erken turlar var
tursuz gidersek ertesi gün de gidebiliriz
düğüne bir aydan az zaman var
izin işlerim vize için filan bir an önce karar vermemiz lazım
uçak bileti baktım thy 2 kişi gidiş dönüş 1400 tl gibi bir şey oluyor
bookingten otel de bakmıştım 3 gece 2 kişi 2000 tl gibi fiyat çıkıyor
zaten bir ton borç olacak çok pahalı geldi
ama önerileriniz dahilinde seçeneklere açığız :)

hayırlı olsun öncelikle :)

ETS ,JOLLY tur sitelerinden bilgi alabilirsin.ben ikisi ilede farklı farklı yerlere gittim superler her anlamda
teşekkürler :)
aslında ets ve jollye baktım bir daha bakayım
bazılarında tarih uymuyor düğünden çok sonra tur var.

Eğer ilk defa gidecekseniz iyi bir turla gitmenizi tavsiye ederim. Biz yurtdışına turla gittik, çok memnun kaldık. Başlarda tereddütlerimiz oldu ama hiç gerek yokmuş.

Turla gidince herşeyi tüm turla birlikte yapmak zorundaymışsınız gibi bir anlayış var halbuki öyle değil. Katılmak istemediğiniz etkinliklere katılmayabilirsiniz. Serbest zamanlarda istediğinizi yapabilirsiniz.

Turla gitmenin bana göre en avantajlı tarafları havaalanı-otel transferleri ve rehberin size şehirde yapılabilecek şeyler, görülebilecek yerlerle ilgili ilk ağızdan bilgi vermesi. Ayrıca her turun düzenlediği panoramik şehir turu, o şehrin önemli yerlerini gezdiriyor. Tur sizi havaalanından karşılayıp otelinize kadar bırakıyor. Yine dönüşte sizi otelden alıp havaalanına götürüyor. Dediğim gibi toplu etkinliklere katılıp katılmamak size kalmış.

Pronto tur ve touristica yı incelemenizi öneririm.
biz de bir arkadaşımla turla yurtdışına çıkmıştık
biz ikimiz otelden de rehberlik hizmetinden de çok memnun kalmıştık :)
evet ekstralar var gitmesek de olur rahat rahat gezeriz.
gerçi arkadaşımla gittiğimizde oteller şehir dışındaydı o yüzden ayrı gezme olmazdı
zaten deneyim kazandığım için bakıyorum o kısımlara da :)
evet bence de rehberlik hizmeti iyi oluyor, otel bakma ve yerleşme sıkıntısı da yok :)
bir de ikimiz de ingilizce orta seviyede biliyoruz sıkıntı olur mu diye düşünüyorum

kesinlikle turla gidin. avrupada bi ulkeye 3 gunlugune tatile gittik. 1750 lira harcadik. yemek dahil degil + gezilecek yerleri bulmak kolay degil. surda bi kale varmis gidelim diyoruz. yikik dokuk kucuk bi harabeyle karsilasiyoruz. rehber en onemlilerini bilip goturur sizi.

Son düzenleme:
Daha önceden tecrübeniz varmış, derdinizi anlatmaya yetecek kadar İngilizcenize güveniyorsanız sıkıntı yapmayın derim :)
Zaten dil nankördür, kullanılmadıkça paslanır. İlk günden sonra da anlaşabildiğinizi görürsünüz. Bir de küçük sözlükler var turistler için günlük konuşma kalıplarını içeren. Ne olur ne olmaz yanınıza onlardan alabilirsiniz.

Vize işlemleri turla toplu yapıldığı için evraklar 3-4 gün kala gönderiliyor diye biliyorum. Yine de arayıp bilgi almak en mantıklısı.

Şimdiden hayırlı olsun.

kesinlikle turla gidin. avrupada bi ulkeye 3 gunlugune tatile gittik. 1750 lira harcadik. yemek dahil degil + gezilecek yerleri bulmak kolay degil. surda bi kale varmis gidelim diyoruz. yikik dokuk kucuk bi harabeyle karsilasiyoruz. rehber en onemlilerini bilip goturur sizi.
evet o yer bulma sıkıntı, araç da olmayacak
para bence de fazla gidecek gibi tursuz

Daha önceden tecrübeniz varmış, derdinizi anlatmaya yetecek kadar İngilizcenize güveniyorsanız sıkıntı yapmayın derim :)
Zaten dil nankördür, kullanılmadıkça paslanır. İlk günden sonra da anlaşabildiğinizi görürsünüz. Bir de küçük sözlükler var turistler için günlük konuşma kalıplarını içeren. Ne olur ne olmaz yanınıza onlardan alabilirsiniz.

Vize işlemleri turla toplu yapıldığı için evraklar 3-4 gün kala gönderiliyor diye biliyorum. Yine de arayıp bilgi almak en mantıklısı.

Şimdiden hayırlı olsun.

benim gittiğim ülke farklı bir yerdi şimdi düşündüğümüzden.
derdimizi anlatabiliriz sanırım ama bilmiyorum yine de :)
vize olur da benim için izin işleri sıkıntı, bir an önce yapmam lazım artık.
tatilsepeti.com'da bulmuştum bir tur ama nasıldır iyi midir bilmiyorum

Sizin bulacağınız otel,turun götürdüğünden mutlaka daha avantajlı olacaktır.
Turlar şehirdışı ve ulaşımı zor otellere götürüyorlar.
Turla gidenlerin gece çıkmak veya kendileri gezmek konusunda sıkıntı yaşadıklarını çok duyuyorum.

Havaalanı ulaşımı bütün büyük şehirlerde kolay sağlanıyor.
Genellikle havaş tarzı otobüs servisleri var.Fiyatları tek yön 10 Euro civarı.Gidiş dönüş bilet alırsanız daha avantajlı.
Oteli merkezi seçince zaten toplu taşımayla kolayca ulaşılıyor.

Gezilecek yerler hakkında önceden araştırma yaparsanız hiç sıkıntı yaşamazsınız ve eminim rehberin anlattığından daha çok bilgi sahibi olursunuz.(Gezerken bizzat kulaklarımla duydum.)

Yalnız zamanınızın az olması biraz zorlaştırıyor.Uçak biletini en az 3-4 ay önce alırsanız çok daha ucuza geliyor.
Bir de bilemiyorum düğün ve ev hazırlığı derken seyahat için önhazırlık yapacak zaman bulur musunuz.
Yine de özelden 1-2 denenmiş otel linki gönderiyorum.

Lübnan(beyrut),ETS
Fas(morocco),pronto tur
Balkanlar(bosna hersek,karadağ,arnavutluk ve hırvatistan)pronto tur
İspanya ve portekiz,ANI turla gitmiştik canım..hepsindende memnun kalmıştık..turla gittik ama tura bağlı kalmadık,eşimle kafamıza göre çıktık ve gezdik.

Son düzenleme:
Sizin bulacağınız otel,turun götürdüğünden mutlaka daha avantajlı olacaktır.
Turlar şehirdışı ve ulaşımı zor otellere götürüyorlar.
Turla gidenlerin gece çıkmak veya kendileri gezmek konusunda sıkıntı yaşadıklarını çok duyuyorum.

Havaalanı ulaşımı bütün büyük şehirlerde kolay sağlanıyor.
Genellikle havaş tarzı otobüs servisleri var.Fiyatları tek yön 10 Euro civarı.Gidiş dönüş bilet alırsanız daha avantajlı.
Oteli merkezi seçince zaten toplu taşımayla kolayca ulaşılıyor.

Gezilecek yerler hakkında önceden araştırma yaparsanız hiç sıkıntı yaşamazsınız ve eminim rehberin anlattığından daha çok bilgi sahibi olursunuz.(Gezerken bizzat kulaklarımla duydum.)

Yalnız zamanınızın az olması biraz zorlaştırıyor.Uçak biletini en az 3-4 ay önce alırsanız çok daha ucuza geliyor.
Bir de bilemiyorum düğün ve ev hazırlığı derken seyahat için önhazırlık yapacak zaman bulur musunuz.
Yine de özelden 1-2 denenmiş otel linki gönderiyorum.

teşekkür ederim gördüm mesaj da atmaya çalıştım ama olmadı :)
evet biz ayarlamakta geç kaldık
nişanlım da saolsun kararsız bi gidelim diyor bi gitmeyelim o yüzden kesin bişey de yapamıyorum

Lübnan(beyrut),ETS
Fas(morocco),pronto tur
Balkanlar(bosna hersek,karadağ,arnavutluk ve hırvatistan)pronto tur
İspanya ve portekiz,ANI turla gitmiştik canım..hepsindende memnun kalmıştık..turla gittik ama tura bağlı kalmadık,eşimle kafamıza göre çıktık ve gezdik.

ispanya da güzel aslında

teşekkür ederim gördüm mesaj da atmaya çalıştım ama olmadı :)
evet biz ayarlamakta geç kaldık
nişanlım da saolsun kararsız bi gidelim diyor bi gitmeyelim o yüzden kesin bişey de yapamıyorum

ispanya da güzel aslında

Kesinlikle güzel..bu arada kutlarım canım.

jolly ile orta avrupaya gittim ,iyiydi.Tüm extralara katılmak zorunda değilsiniz.

jolly ile orta avrupaya gittim ,iyiydi.Tüm extralara katılmak zorunda değilsiniz.

değiliz de ben italya turuna gittim, oteller şehir dışındaydı, gittik biz de ekstralara
hoş ekstralarda mesela pisa filan var gitmişken görmek lazım dedik :)

Oteller tam merkezde olmasa da ulaşım oluyor,20dk lık falan..Önceden şehir metro haritasına çalışırsanız bulursunuz.İnternetten metro haritası veya havalanından yada otellerden şehir haritası alabilirsiniz.Gezeceğiniz yerleri kendiniz planlayabilirsiniz yine..İnternetten araştırarak harita ve İngilizce yardımıyla..

Oteller tam merkezde olmasa da ulaşım oluyor,20dk lık falan..Önceden şehir metro haritasına çalışırsanız bulursunuz.İnternetten metro haritası veya havalanından yada otellerden şehir haritası alabilirsiniz.Gezeceğiniz yerleri kendiniz planlayabilirsiniz yine..İnternetten araştırarak harita ve İngilizce yardımıyla..

mesela üç otelde kaldık ikisi en az 1 saatlik uzaklıktaydı
ama parise gidersem seçenek de varsa dikkat edicem merkezde olmasına tabi.
kendimiz gitmek de iyicene mantıklı gelmeye başladı :1:

Back
X