tatil planları

ASENK

kendimi durduracak değilimmm!!
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2013
1.668
2.311
448
merhaba kızlar tam olarak dert diyemeyeceğim ama canımı sıkan bir konuyu size danışmak istiyorum.
3 yıldır evliyiz eşimle öncesinde de 7 yıllık beraberliğimiz var.gezmeyi yeni yerler görmeyi çok seven biriyim.evlenmeden önce elimden geldiğince tatillerimi yurtdışında geçirmeye çalıştım.Evlenirken de balayında yurt dışını tercih ettim.tercih ettim diyorum çünkü bu planlarımın hiçbirinde eşimin hiç bir payı yok.katılıyor mu evet ama tek bir plan yapmıyor.Geçen senelerde de yaz için yıl dönümümüz için planlar yaptım.nasıl yaptın ödedin hangi tarihler zerre umrunda değil.Sadece tatillere geliyor mis gibi de eğleniyor.Bazen ona bavulum senden daha meraklı diye takılırım hatta.Neyse şimdi 10. yılımızda güzel bir şeyler yapmak istediğimi kendisine belirttim hatta hangi şehirler olabileceğini falan konuştuk.(mart ayı) ama gel gelelim ne bilet bakıyor ne otel.ben istiyorum ki hiç karışmayayım sürpriz olsun 1 kerede bana alayım bavulumu uçağa gideyim sadece.Şimdi bakmasam biliyorum ki yapmayacak plan sonra da ne yapayım bakamadım falan diye geçiştirecek. Yapsam yine benim için pek anlamı olmayacak.Sizler nasıl yapıyorsunuz bu işleri sizler mi planlıyorsunuz tatilleri?

İyi vakit geçiriyorsanız ne önemi bar planı kimin yaptığının? Eşler BAzı işleri görev edinirler . Biri faturaları öder biri alışveriş yapar. Sende güzel plan yapıyorsun ki sana bırakmış . Önemli olan sana ayak uydurması. Güzel bi plan yap ve tadını çıkar

Planı kim yapıyor bence önemli değil. Ben laf arasında şurası şöyleymiş burası böyleymiş anlatırım,nereye gideceğimize ortak karar veririz onun dışında herşeyi eşim planlar. Uçak,otel,gezilecek yer vs vs.. o hep yaptığı için ben bişey yapma ihtiyacı hissetmedim belki eşinizde öyledir.

Ortalama yilda 10 kez yurtici 2 kez yurtdisi seyahat yapariz.
Seyahat dedigim yani cogu haftasonu tek gece konaklamali mini tatiller.
Hepsini tek basima ben organize ederim.
Biraksam esim yapar ama esim maddi yonu hic dusunmez. Gider bi tur sirketine. Verir parayi. Ben yapacagim organizasyonun 3 kati fiyatina gideriz.
Bu yuzden ona birakmam.

Mesela hafta 66 tl gidis 66 tl donus kisi basi... 120 tl de gayet sık bir otelde 2 gece konaklama... Antep'te olacagiz.
Havaalani transferi dahil 500 gibi bisey tutuyor.
Esimse gelmis diyo ki "ucakli tur var ya kisi basi 699 tl gel onla gidelim"
Iste bu sebeple herseyi ben planlarim.

Ama adam gezmeyi sevmiyorsa plani da yapmaz yani bana tuhaf gelmiyor. Tabii yapsa size ne guzel bir hosluk ama icinden gelmiyorsa ne yapalim? Insallah en buyuk derdiniz bu olsun.

Yurtici tatiller ve hatta sehir icin tiyatro/konser vb etkinlikler hep benden cikar. Eşim de büyük bir hevesle katilir ve beni x2 eglendirir. O yuzden ne onemi var kimin ne plan yaptigindan. Ama mesela yurtdisina cikacak olsak o planlar; çünkü daha once tum avrupayı gezmis ve o daha hakim bu işe. O zaman da katilma isi bana düşer. Siz onun ayarlamasini istiyorsaniz soyleyin bu tatili sen planla, senin planladigin bir tatile gitmek istiyorum diye. Yapar bence. Ciftler arasinda boyle bir is bölümü oluyor. Bir taraf daha iyi planlar yapiyor, daha hevesli oluyor ve haliyle zaman icinde o is onun gorevi oluyor.

Ortalama yilda 10 kez yurtici 2 kez yurtdisi seyahat yapariz.
Seyahat dedigim yani cogu haftasonu tek gece konaklamali mini tatiller.
Hepsini tek basima ben organize ederim.
Biraksam esim yapar ama esim maddi yonu hic dusunmez. Gider bi tur sirketine. Verir parayi. Ben yapacagim organizasyonun 3 kati fiyatina gideriz.
Bu yuzden ona birakmam.

Mesela hafta 66 tl gidis 66 tl donus kisi basi... 120 tl de gayet sık bir otelde 2 gece konaklama... Antep'te olacagiz.
Havaalani transferi dahil 500 gibi bisey tutuyor.
Esimse gelmis diyo ki "ucakli tur var ya kisi basi 699 tl gel onla gidelim"
Iste bu sebeple herseyi ben planlarim.

Ama adam gezmeyi sevmiyorsa plani da yapmaz yani bana tuhaf gelmiyor. Tabii yapsa size ne guzel bir hosluk ama icinden gelmiyorsa ne yapalim? Insallah en buyuk derdiniz bu olsun.
Siz ucuzunu nerden buluyorsunuz tüyo alabilir miyiz..

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Ben de plan yapmayı -ozellikle seyehat planlamayı çok severim. Bu yüzden başlarda zevkle yaptigim tatil planları bir süre sonra benim angaryam olur.
Hangi bolgeye gideceğiz? Ordan oraya nasıl geçeceğiz? Köy minibüsünün numarasını arayayım da son seferi öğreneyim falan..herşey ama herşey her zaman benim sorumluluğundadır.
Hal böyle olunca ben de geriliyorum ister istemez. Gittiğimiz yer güzel çıkmayınca 'bilmemne tepesi de varmış, asıl güzel yer orasiymis' falan diye karşı tarafı memnun etmeye çabalarım. Turist rehberi gibi... Ya da götürdüğüm kuş uçmaz kervan geçmez yerde 'biraz sonra geçer,hep geçiyomus zaten' dediğim araba gecmezse karşı tarafa mahcup hisseden ben ölüyorum.
Benim çözümüm ne sevgili ne arkadaş
Yalnız başıma seyehat etmek
Kafam rahat bir kere :)
Hele yurtdışındaysam, zaten yolda birileriyle arkadaş oluyorum. Gerekirse kayboluyorum, Sora sora buluyorum, yalnızlıktan çok sikilirsam fotoğrafımı çektirmek için ya da yol sorma bahanesiyle sosyallesiyorum-kanimiz isinirsa azıcık beraber zaman geçiriyoruz. Sokak müzisyeni görünce çöküp saatlerce kalkmıyorum...
Anladım ki önceki tatillerim tatil değil angaryaymiş bana. Yalnızlık benim baştacimmiş:)
Ama siz evlisiniz...
Ne denir bilmem ki?
Doğumgününuz zamanında sizi hiç bilmediğiniz bir yere götürmesini ama size hiçbir şey soylememesini isteyebilirsiniz. 'Bu benim suprizim olsun, harika bir iş çıkaracağına eminim' diye gazlayabilirsiniz :)
Hem belki bu işlere bulasinca onun da hoşuna gider. Bir yerde şey okumuştum, tatil planı yapmak beyinde endorfin salgilatiyormus, tatile gitmiş kadar zevk alıyormuşsun...bakarsın eşinin de böyle bir deneyim yaşamaya ihtiyacı vardır

Derdin cok tatlı geldı bana ;) amaaan canım me farkeder önemli olan gezmenız bosver kimin planladığını;) taş koymasında karışmasın o da kafi

Daha geçen ay iki defa Pegasus indirim yaptı, %40
İki yüz -ikiyuzelli liraya gidiş dönüş israile- Lübnan'a, ucyuz liraya Rusya'ya bilet bulmak mümkündü.
Eğer uygulamasını indirirseniz yeni indirimlerde haber verir.
Ayrıca aerobilet- ucuzabilet gibi uygulamalar da sık sık yurtiçi 20-30 / yurtdışı 50- 100 lira indirim haberleriyle geliyor.
Borajet'in de bir zamanlar ne alırsan 19.99 kampanyası vardı-vergiler dahil. Üç gün kadar sürmüştü.
Ya da turna ve skycanner uygulamalarından tarih belirtmeden arama yapın, hangi ülkeye en ucuz bilet var karşınıza çıksın.

(Eğer yeşil pasaportunuz ya da Shengen vizeniz varsa ennnnnn ucuz yol vizzair'den Bulgaristan kalkışlı bilet almak (14€ya Fransa'ya bilet görmüştüm bu ay) ve otobüsle Bulgaristan'a geçip havaalanından gitmek.)

İnternette ucuz seyehat diye aratinca ne insanlarla karşılaşacaksınız, onları takip edip taktikleri öğrenmekte yarar var

Cok super tuyolar veremem.
Sadece ucak ve otel rez. icin siteleri surekli kontrol ederim. Anlik firsatlar geliyor.
Zaten kisin bir cok yurtici ucus 60 70 tl oluyor erken rezervasyon yapinca.

Mesela kharkev'e gidicez. Gecelik uc kisi 46 tl otel. Phukette de 57 tl gecelik. Booking ve tripadvisordan... hem de havaalanindan ucretsiz transfer vs bir cok imkani olan guzel yerler. Anlik super seyler yakalaniyor

ailede bu gorev benim kimselere de vermem
cok severim tatil organize etmeyi
esim hic karismaz , karismasini da istemiyorum acikcasi :)

Bizde de ben yaparım hem tatile nereye gitceksek onu hem gittiğimiz yerlerde nereleri gezmek istiyosak onları eşim sadece eşlik eder ve ödemeleri halleder ki bu benim için gayet yeterli :) gezmek benim işim ve eşimin ellerine bırakmam oteli uçağı hep ben ayarlarım 6 yıldır evliyiz türkiye içi tatilleri saymadım ama yurt dışına 9 kere falan çıktım eşim hiç birinin organizasyonuna karışmadı benim de işime geliyo açıkcası istediğim şekilde planlıyorum.. arkadaşların da dediği gibi uçak firmaları ciddi indirimler yapıyo yakalayabilirseniz çok iyi oluyo.. otel için de booking’i kullanıyorum ya da airbnb onlar da çok uygun fiyatlı oluyo türkiye tatillerinden çok daha ucuza avrupa geziyoruz...

valla siz plan yapmazsanız, evde yıldönümü kutlamasına şükredersiniz gibi geldi yazdıklarınızdan.
benim eşim de aynen bana bırakır bu tarz şeyleri, sonra da yok dakikasına kadar planlamışım tatili, hiç akışına bırakmamışım diye kızar.
e derim tamam sen yap bu sefer planı, ben sadece bavul hazırlayayım, o zaman da işte bir türlü o tatile gidilmez, gidilemez...

Biz ortak yapıyoruz planlau. Bazende esim hiç gitmediğimiz biyere bilet alıp sürprz yapar çok güzel bi duygu ama uzun süredir iş güç gidemedk biyere.turla da gittiğimz oluyordu o da rahat

10. Yıl diyorsun dile kolay..
Adamı 10 yıldır alıştırmışsın:KK48:

Böyle güzelliği bana bırak 10 yılı bi kere yapsalar
Ertesi tatilde yine beklerim yine beklerim yani.

Hem ne güzel sorun çıkarmadan gelip eşlik ediyormuş işte.
Bi de senin ayarladığın, onun elini bile sürmediği tatile iştirak edip habire söylendiğini düşün:deli:

Bence hiç suyu bulandırma, yap yine kafana göre keyfine göre bi plan olsun bitsin.

Şimdi eşin acemidir de zaten bu konuda..

10. Yıl acemiye teslim edilmez:dondurma:

Back
X