Tatil tartismasi. Abartiyor muyum?

Herkes cadırda kalmayı teklif etmişsin o zaman pansıyonda da kalabilirsin demiş ama ikisi bambaska seyler. Çadırda kalırsın ama örneğin ege sahilini gezer her gun bir sahilde sabahlar kamp tatili yaparsın o farklıdır. Otel tatili farklıdır. Otelde konfor aranır. Sırf tatil olsun diye evden hallice bir yerde uyduruk havuzlarda mikrop kapmanın alemi yok. Ben konu sahibini haklı gordum bu konuda. Eger kamp tatilini kabul ederse giderdim ama otel tatili olsun diye diretir uyduruk otele razı etmeye calısırsa kabul etmezdim. Hem karnım doysun hem pastam dursun olmuyor öyle

Çok teşekkür ederim tam.olarak bunu anlatmaya çalışıyorum

Sizi üstteki hanımefendinin yorumunu okumaya davet ediyorum.
Beni davet etmeyin o yorumlar size lazim,siz okumalisiniz ;) konu acarken her turlu yorumada hazir olmalisiniz. Elbette ki hakaret,kufur olmadigi surece. Size kotu bir sey soylemedim neden beni oraya buraya davet ediyorsunuz anlayamadim 😂

Beni davet etmeyin o yorumlar size lazim,siz okumalisiniz :KK66: konu acarken her turlu yorumada hazir olmalisiniz. Elbette ki hakaret,kufur olmadigi surece. Size kotu bir sey soylemedim neden beni oraya buraya davet ediyorsunuz anlayamadim 😂

Çünkü anlatmaya çalıştığım şeyi tam olarak o hanımefendi özetlemiş. Çadır tatiliyle otel tatili farklı şeyler, ikisinin de kriterleri farklı haliyle. Olumsuz eleştiriye problemim yok burada bana haksizsin diyenler de olmuş diyecekler tabii ki ama sen de çadıra razisin otelin en iyisini istiyorsun falan diyenleri anlayamıyorum

Bes yildizli bir otele gidip her seyinden faydalanamayacaksam o kadar parayi vermem (ki bebekle ve hamile halimle faydalanamayacagim kesin) Ayrica surekli ayni yere hapsolmak da isime gelmiyor. Pansiyona gitsem dediginiz gibi fiyatlar neredeyse ayni. Ben de bu sene bana en rahat olan secenegi buldum. Ev kiralayacagim. Cunku bizim icin su an tatil bebegi denize sokup aksam sahilde dondurma esliginde yuruyus yapmaktan ibaret 😁 siz gencsiniz daha. Butceyi biraz zorlayip icinize sinen bir yol bulursunuz umarim.

Çünkü anlatmaya çalıştığım şeyi tam olarak o hanımefendi özetlemiş. Çadır tatiliyle otel tatili farklı şeyler, ikisinin de kriterleri farklı haliyle. Olumsuz eleştiriye problemim yok burada bana haksizsin diyenler de olmuş diyecekler tabii ki ama sen de çadıra razisin otelin en iyisini istiyorsun falan diyenleri anlayamıyorum
Simdi soyle ki cadir tatili istiyorum,kampa gidelim demek ile cadira bile raziyim demek farkli seyler. Siz butce yetersizliginden gel 2-3 gun cadirda kalalim dediginiz icin herkes ucuzlugundan gitmek istediginizi algiliyor. Ben de dahil. İsterseniz konunuzu duzenleyin madem istediginiz sey sahil seridi boyunca gezmek,her gun bir koyda kamp yapmak,o zaman bunun butceyle alakasi yok.

Luks oteller dedigimizde benim gordugum fiyatlar 30bine kadar cikar. Kiytirik oteller 1500 civarinda. Orta hallisi 6000 gibi mesela bunlar 2 kisilik bayram fiyatlariydi. Normal zamanda daha uygun olur bu rakamlar. O sebeple ki ben de varsin en luksu olmasin,orta halli yerlerden tercih edin dedim. Ustteki arkadaslarin yorumlari kadar benim yorumum da degerli olmaliydi sizin icin,alindim valla,askolsun 😁

Neyse,insallah istediginiz konseptte bir yer bulursunuz. Tatil herkese lazim ve artik zorunlu bir ihtiyac bence. Ben de calismiyorum su an ama tatil deyince kosarak gidiyorum inanin.

Yok gitmek çok istiyo, ama 3000 tlye hem yol parası hem otel mevzusu kapansin istiyo. 2 sene önce 3000 tlye beş yıldızlı otelde bile tatil yapabiliyodun ama simdi gerçekten öyle değil en dandik pansiyon bile kişi başı gecelik 400 istiyo 2 kişi etti 800... Tatil olsun da nolursa olsun diye saçma sapan bi yere gitmek istemiyorum, umduğumu bulamayıp mutsuz olucam çünkü, mutsuz olmak için üstüne para verilir mi?
Bacim sen ne yaptin ya???
Kisi basi gecelik 400 neresi istiyor? Ayni ulkede mi yasiyoruz :)
Herseyin bir ekonomik hali vardir.
mesela kapadokya uchisarda rox capadokya var. 1000 Lira versen kalamazsin bir gece. Ama onun hemen uc yanindaki yer 150 tl gecelik-cift kisi :) manzaraysa ayni manzara..
Ayrica cadir gayet guzel bir secenek.
Bak su an yanimda cadirim var ve bati karadenizin cok sirin 3 ilini gezmeye gidiyorum.
Butcem 500 tl- carsambadan pazara.
Normalde bu kadar bonkör olmazdim ama yanlizim, otostopa falan cesaret edemeyecegim paraya kiyip otobüse binecegim:)

Ustteki arkadaslarin yorumlari kadar benim yorumum da degerli olmaliydi sizin icin,alindim valla,askolsun

Ya olur mu hic öyle şey ben anlatamadim tam kendimi galiba 😊 şöyle ki hani mesela 1000 TL lik bi yerde kalsak bu cadir bile olsa kalan 2000 TL ile istedigimiz kadar iceriz yeriz gezeriz havuz istiyorsak havuza tekne.istiyosak tekneye gidicek paramiz kalır ama 3000 tlyi dandik bi otele verince baska butcemiz de kalmayacak oldugundan otelin dandik imkanlariyla sinirli kalicaz derdim tamamen o 😊

Bacim sen ne yaptin ya???
Kisi basi gecelik 400 neresi istiyor? Ayni ulkede mi yasiyoruz :)
Herseyin bir ekonomik hali vardir.
mesela kapadokya uchisarda rox capadokya var. 1000 Lira versen kalamazsin bir gece. Ama onun hemen uc yanindaki yer 150 tl gecelik-cift kisi :) manzaraysa ayni manzara..
Ayrica cadir gayet guzel bir secenek.
Bak su an yanimda cadirim var ve bati karadenizin cok sirin 3 ilini gezmeye gidiyorum.
Butcem 500 tl- carsambadan pazara.
Normalde bu kadar bonkör olmazdim ama yanlizim, otostopa falan cesaret edemeyecegim paraya kiyip otobüse binecegim:)

Ya nerden buluyosunuz yeminle kaç gundur tatil sitelerini hatim ettim ben bakmayi bilmiyorum.heralde. siz nerelerden arastiriyosunuz gideceginiz yerleri?

Tamam herseyin fiyati artti ama gecen sene " krallar gibi" tatil yaparken bu sene cadira düşecek bir durum yok. Luks olmasa da orta halli bir otel tatili gayet ayarlanabilir. İlla cadir olmasina veya luks olmasina gerek yok. Ya da sizin kral tatili anlayisiniz farkli...

İş olsa calisicam hanımefendi krizden haberiniz yok galiba. Hele ki küçük bi şehirde, üniversite mezunu biri olarak garsonluk yapmak istemiyorum kusura bakmayın
Yanlız üniversite mezunu olmak meziyet değil:)) ben mesela Ağustos gibi tatil yapacağım öncesi 1 ay cakisicam
Vallahi bravo erkek arkadaşın bonkör adammış.. beraber yaşıyorsun bütün masraf onun sırtında üstüne bi de seni tatillere götüyor ... ne güzel yaa.. valla devir o kadar bozuk ki adamlar bi çay ısmarlıyosa 2. Çayı kıza ısmarlatmaya çalışıyorlar falan... çoğu asalak olmuş bunların.. üstelik sürekli peşimde dolaşırlar .adam paramı yiyerek beni etkileyeceğini mi sanıyo acaba..!! Neyse o yüzden ben Mayıs un sonunda yalnız Seyahate çıktım ...Kaşa gittim bir hafta kaldım yalnız başımaaydım ...kız başıma gittim yani ...gidiş geliş yol parası otel yiyecek içecek falan benimki 1300 tl harcadım... kaldığım otel yarım pansiyondu .. Ben de idare ile harcadım falan ...bir de mayıs ayı daha ekonomik oluyor ..mesela haziranda bütün fiyatlar iki katına çıktı ..keşke mayıs ayında çıksaydınız tatile ben 31 Mayıs’ta döndüm tatilden çok da güzel bir hafta geçirdim...
Bravo size asalakligi meziyet göstermessiniz.

Ya olur mu hic öyle şey ben anlatamadim tam kendimi galiba 😊 şöyle ki hani mesela 1000 TL lik bi yerde kalsak bu cadir bile olsa kalan 2000 TL ile istedigimiz kadar iceriz yeriz gezeriz havuz istiyorsak havuza tekne.istiyosak tekneye gidicek paramiz kalır ama 3000 tlyi dandik bi otele verince baska butcemiz de kalmayacak oldugundan otelin dandik imkanlariyla sinirli kalicaz derdim tamamen o 😊
♥️♥️Okey o zaman fethiyede doga otel var,oda kahvalti 1000 liraya yer bulunuyor haziran ayi icinde. Temiz bir oteldir,bolgede pekcok tura katilma imkani bulabilirsiniz,mavi yolculuk,dalis turlari vs,aperatif yiyeceklerle gunu gecirebilir veya kasaptan et falan ayarlayip mangal da yakacak yerler bulabilirsiniz bence cok eglenceli olur. Tam bekar insan isi ;) biz hersey dahil otellerden cikamiyoruz zorunluluktan, iki oglan var bende biri koca biri cocuk malum 😂

♥♥Okey o zaman fethiyede doga otel var,oda kahvalti 1000 liraya yer bulunuyor haziran ayi icinde. Temiz bir oteldir,bolgede pekcok tura katilma imkani bulabilirsiniz,mavi yolculuk,dalis turlari vs,aperatif yiyeceklerle gunu gecirebilir veya kasaptan et falan ayarlayip mangal da yakacak yerler bulabilirsiniz bence cok eglenceli olur. Tam bekar insan isi :KK66: biz hersey dahil otellerden cikamiyoruz zorunluluktan, iki oglan var bende biri koca biri cocuk malum 😂

Çocukla çok zor ya ben yegenimden biliyorum dinlenmeye mi gidiyorsun çocuk mu eyliyosun belli değil 😂

Hanımlar merhaba. Biz erkek arkadasimla bu yaz tatil planı yapiyoruz. Ayni evde yaşıyoruz ve evin geçimini şuan için o sağlıyor. O yüzden para konularinda genelde son söz onun oluyor. Şimdi normalde biz elimizdeki bütçe ile 2 sene önce krallar gibi tatil yapabiliyoduk, ama bu sene piyasanın hali malum, her şey uç katına çıkmış. Bizim butcemizle tatil yapamayız, 2-3 gün için de ben o kadar yol gitmem, gel çadırda kalalim diyorum, sen çadırda yapamazsın diyo. Halbuki kendisi yapamaz çadırda kusurunu benim üstüme atiyo. Normalde lüks meraklısı değilim diyorum ya çadıra bile tamamim. Ama otele gidiceksek de düzgün bi yer olsun istiyorum, düzgün yerler de pahalı maalesef. İstediğim gibi bi tatil yapamayacaksam, niye dünyanın parasını bayilalim ki, evimizde otururuz olur biter. Demin tartıştık konuyla ilgili, ben de doğru düzgün bi yere gitmeyeceksek ben tatile gitmek istemiyorum, gitmeyelim, sen istiyorsan tek başına git dedim. Tamam gitmiyoruz o zaman dedi. Blöf yapıyo biliyorum yarin ya gidelim tatile falan diycek bana sen memnuniyetsiz sin hic bisey begenmiyosun diye suç aticak. Ne yapmalıyım, sizce kim hakli?
Ev kiralayip kahvalti evde diger ogunler disarda yenilebilir

Benim kimsenin boyunduruğu altına girdigim yok, ben onun için küçük bi şehirde yaşayıp istanbuka donmuyosam o da bunun sorumluluğunu alacak. Ayrıca iş tavsiyesi isteseydim "sizce işe girmeli miyim" diye acardim bu konuyu. Haksizsin o paraya nereye gidebiliyosan onu kabul etmelisin falan deseniz neyse, konu dışı yersiz eleştiriye lüzum yok.
İstediğiniz kadar atarlanın. Neresinden bakarsanız bakın durumunuz aynen dediğim gibi.

Yok gitmek çok istiyo, ama 3000 tlye hem yol parası hem otel mevzusu kapansin istiyo. 2 sene önce 3000 tlye beş yıldızlı otelde bile tatil yapabiliyodun ama simdi gerçekten öyle değil en dandik pansiyon bile kişi başı gecelik 400 istiyo 2 kişi etti 800... Tatil olsun da nolursa olsun diye saçma sapan bi yere gitmek istemiyorum, umduğumu bulamayıp mutsuz olucam çünkü, mutsuz olmak için üstüne para verilir mi?
Mümkünse Eylül başında daha uygun oluyordu fiyatlar ama bu sene o zaman da uçmuş olabilir tam bilemiyorum.

Ya nerden buluyosunuz yeminle kaç gundur tatil sitelerini hatim ettim ben bakmayi bilmiyorum.heralde. siz nerelerden arastiriyosunuz gideceginiz yerleri?
Airbnb sitesine baktınız mı?
Orada da baya uygun ev, apart, pansiyon vs var.

3-4 hafta once baktogimda yuzde elli indirimliydi oteller. hatta beğendiğim bir yer vardi. gecem yil 10.000 e falan geliyordu. bu yil onun fiyatlari düşmüş. 3-4 bine denk geliyordu. 3 bine tatil yapilir bence. avsadan falan ev tutup biz uygun tatil yapmistik. paramizin cok az oldugu donem. cok da guzel gecmisti cocuk oldugu halde.

Back
X