amasya dan nevşehir e nasıl geçeceksiniz ?
safranboludan başlayın (sert simitleri vardır safranbolu simiti ama tadı güzel, evleri var hediyelikleri ahşap ağırlıklıdır, bir de muhakkak çifte kavrulmuş lokum alın (bunun çikolatalı lokumu da var o da çok güzel --yeradı= safranbolu eski çarşı)
amasra da çarşıya gidin incik boncuk bakının amasya da pek birşey yok ama bakabilirsiniz yol üstünde merzifon var orayı turlayın amasya içeride kalıyor dağın dibinde ( gidince kalesine çıkın muhakkak)
samsun a gidin vapuru, kuğulu parkı vs. gezin samsun daha gelişmişdir burada bir gün aklabilirsiniz sahilde aileler gezer onlarla gezersiniz
ordu ya geçin sahili güzeldir, birde burada yumurtalı kaşarlı pide yiyin
giresunda ne vardı hatırlamıyorum giresun kalesi vardı galiba
Trabzon a gidin trabzon kalesine çıkın semaver çayı için (o çay tadı hala damağımdadır ) (kale yolundaydı galiba tepe de bir yer bu çay içilen yer ve Trabzon /deniz kuşbakışı görebilirsin )
Trabzon da muhakkak kalın yetişmez çünkü kaleye gidin uzungöle gidin orada da kalacak yer var (ama ücreti biz sezon dışında gitmiştik 20 TL idi kişi başı sadece konaklama olarak birde muhakkak manastra gidin buraya giderken tepede bayağı ve yeşillik içinde arabayı biryerde bırakıp yürümeniz lazım ama korkmayın sıcak olsada burası yakmıyor sıcaklığı burada genel olarak piknik yapılıyor hafta sonu giderseniz tıklım tıklım olur
Rize ye gidin kaleye çıkın dağınık yerleşimi vardır ve evlerin arası hep yeşilliklidir emeklilik hayal ettirebilir

çamlıheşin e çıkarken kuymak yiyin hayatınızda o kadar güzel kuymak yememişsinizdir (en azından ben yememiştim)
çamlıhemşin yolu çok sıcak olursa arabayı zorlar dik biraz... çamlıhemşin yolunda alabalık tesisi var ama nasıldır en ufak bilgim yok, birde çamlıhemşinde ki o manzara yeşillik muhteşem
not: rize de çarpmasınlar sizi dikkat... trabzon da ki cana yakınlık orada ne restaurantlarda ne de karşıdan karşıya geçerken ki yol vermelerde zerresini görmedik