- 14 Nisan 2019
- 1.734
- 7.244
- 158
- Konu Sahibi ZemheriPoyraz
Düğünden önce birbirimizi yiyorduk. Balayına gittik pamuk gibi olduk vala. Her şeyi unuttukKesinlikle aynı durumdayız. Düğün yapmadım evlenirken ama balayına gitmeden evlenmezdim![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Düğünden önce birbirimizi yiyorduk. Balayına gittik pamuk gibi olduk vala. Her şeyi unuttukKesinlikle aynı durumdayız. Düğün yapmadım evlenirken ama balayına gitmeden evlenmezdim![]()
Aslında şaşırılacak bir şey yok, ben müzmin mutsuz olup sürekli ulaşamadıkları için ağlayanları anlamadığımı söyledim. Olmayana ağlamak yerine alternatif üretmek lazım diye düşünüyorum. Hayat ağlamak için değil çözüm üretmek için kullanılmalı. Ben kendini beğenmiş bir yorum da yapmadım. Bu ülkede orta halli aileler asla lüks hayat yaşayamadı şimdi ortanın üstü de yaşayamıyor. Sokaklara dökülüp zamlara isyan eden yok ama lüks tatil yapamıyorum diye ağlayıp elindekini de kendine zehir eden çok. İki seçenek vardır ya çalışıp yukarı çıkarsın ya da olanı çok iyi değerlendirirsinZemheriPoyraz ben sizi bdv.den taniyorum. Cogu zaman bir cogumuzdan daha ilimli yaklasabiliyorsunuz olaylara. Yani her zaman anlamaya calisiyorsunuz o yuzden acikcasi bu konuya ben biraz sasirdigimi soylemeden gecemeyecegim.
Aslında şaşırılacak bir şey yok, ben müzmin mutsuz olup sürekli ulaşamadıkları için ağlayanları anlamadığımı söyledim. Olmayana ağlamak yerine alternatif üretmek lazım diye düşünüyorum. Hayat ağlamak için değil çözüm üretmek için kullanılmalı. Ben kendini beğenmiş bir yorum da yapmadım. Bu ülkede orta halli aileler asla lüks hayat yaşayamadı şimdi ortanın üstü de yaşayamıyor. Sokaklara dökülüp zamlara isyan eden yok ama lüks tatil yapamıyorum diye ağlayıp elindekini de kendine zehir eden çok. İki seçenek vardır ya çalışıp yukarı çıkarsın ya da olanı çok iyi değerlendirirsin
Bana bol bol çay bardağı takımı geldi. Çok yakınlarıma ben söyledim ne almaları gerektiğinFincan takımı bekliyordum o da gelmedi ☹
Borcamımı gittim kendim aldımBana da kimse getirmedi borcam. Galiba çok goygoyu döndü diye insanlar artık götürmüyor.Benim bi arkadaşım zaten getirirler diye borcam almadı, kimse getirmedi herkes kahve fincanı takımı getirdi.
![]()
Memleketim AntalyaŞu cümle gerçekten çok ayıp, tanımadığınız bir insan için kurmamalısınız, sürekli gidenlerin gösteriş için gitmediği ne malum, çok görmüşlüğüm var kendi memleketi deniz kenarında olduğu halde havuzlu tam pansiyon otele olmayan parasından kredi çekip giden ve bunu sağda soldan anlatan.
Konu çok başka sizin baktığınız yer bambaşka
Ben beğenmem diye bisey alamıyorlarmış. Çünkü biz altın musluklu evlerde oturuyoruz. Altın kulplu fincan olmazsa da kahve içemem.Bana bol bol çay bardağı takımı geldi. Çok yakınlarıma ben söyledim ne almaları gerektiğin![]()
Ailemin yazlığı var oraya gitmem çünkü yazlık demek iş yapmak demek, yemek pişirmek demek. Olaylara daha geniş açıdan bakmanız gerekŞu cümle gerçekten çok ayıp, tanımadığınız bir insan için kurmamalısınız, sürekli gidenlerin gösteriş için gitmediği ne malum, çok görmüşlüğüm var kendi memleketi deniz kenarında olduğu halde havuzlu tam pansiyon otele olmayan parasından kredi çekip giden ve bunu sağda soldan anlatan.
Konu çok başka sizin baktığınız yer bambaşka
O yüzden ne istiyorsam söyledim markasına kadar. Kullanmayacağım şeyi alacaklarına işe yarar bir şeyler alsınlarBen beğenmem diye bisey alamıyorlarmış. Çünkü biz altın musluklu evlerde oturuyoruz. Altın kulplu fincan olmazsa da kahve içemem.
Seni kırmak için yazmadım aslında, yanlış anlaşılmış olabilirim dşye eklemek istedim, tedbir amaçlı. Bu konunun dert olması gerekmiyor bence. Ayak yorgan ilişkisi var. Dünyayı kendimize dar etmememiz lazım. Empati yeteneğim güçlüdür aslında ama buna empati yapamıyorum. Açbildiklerim de var aynı bu şekilde adam ayın sonunu zor getiriyor ama kadın her yaz o tatile götürtüyor kendini üstelik kampa falan da değil bir ayağı izmir bir ayağı antalyada ama tatile ikisine de alakasız uç bir noktayı seçiyor otelden çıkmayacağını bile bile. Kendisine soruyorum verecek mantıklı cevabı da yok. Nasıl anlayayım ki bunu. Belki burada makul cevabı olan biri vardır dedimSiz benim dedigimi tamamen yanlis anlamissiniz ya da ben kendimi dogru ifade edememisim. Ben kendininizi begenmis bir yorum yazdiniz falan demedim. Aksine siz benim gordugum kadari ile her zaman herkesi anlamaya calisan birisiniz dedim. Bu konuda dert edenleri nasil anlamadiginiza sasirdim.
Memleketim Antalya
Evim deniz kenarında
Orada kalmıyoruz.
Marmaris tercih ediyoruz, doğasından dolayı.
Ailemin yanına gidince ben antalya tatili yapmış oluyorum.
Baktığım yer bambaşka değil.Gösteriş umurumda olmaz.Ben keyfime, gördüğüm güzelliklere bakarım.
Bazısı tüm hayatını pc başında geçirmekten hoşlanır, bazısı tv karşısında, bazısı komşularıyla gün yapmaktan falan...
Benim tercihim tatil, doğa, deniz ay miss
Düşünüyorum etrafımda gösteriş için tatil yapan var mı diye
Yok herkes orada keyifli anlar geçirmek için gidiyo tatlı bi heyecanla
Ailemin yazlığı var oraya gitmem çünkü yazlık demek iş yapmak demek, yemek pişirmek demek. Olaylara daha geniş açıdan bakmanız gerek
Ben konuyu anlatamamışım galiba mesele para olmadığı zamanlarda ağlamak yerine eldeki imkanları değerlendirmekti. Otele gidip tatil yapmayınca akılsız ya da hayattan keyif almayı bilmeyen mi olunuyor.Evet arızalı sensinhadi bu seneyi geç çok uç fiyatlar artık 2 kişi memur tatile çikamuyorsaniz ya çok cimrisiniz ya boşa yasiyorsunuz benim gozumde kusura bakma
![]()
Bizde de yazlık varAilemin yazlığı var oraya gitmem çünkü yazlık demek iş yapmak demek, yemek pişirmek demek. Olaylara daha geniş açıdan bakmanız gerek
Arkandan da mal için birbirine düşsünler bir Allah razı olsun bile demesinler..İnsan ne için yaşar ki? Sürekli al kenara at biriktir. Evlenince çocukların eşleriyle birlikte yesinler
Herkesin düşüncesi kendine
Herkesin bir bakış açısı var . Bana mantıksız gelen ona mantıklı geliyordur.
Artık böyle bir seçenek bizim ülkemiz için yok. Yaptığımız iş aynı, elimize geçen para un ufak oldu. Sokakta ki, marketteki istisnasız herkes hayat pahalılığından şikayetçi. Devletin yanlış politikaları yüzünden domates, peynir, çay alamaz hale düştük.İki seçenek vardır ya çalışıp yukarı çıkarsın ya da olanı çok iyi değerlendirirsin
Bu hayatta paradan degerli seylerden biri de deneyimlemektir. Gezip görmek, yeni kulturlerle karsilasmak, insanin ufkunu genisletmesi yapilan yatirimlardan cok daha kiymetlidir. Siz sadece temel ihtiyaclarini gider, elindekilerle yerin otur aşağı kafasindasiniz. Ama hayat böyle birsey degil. Dunyada herkes var olanla yasasaydi ne teknolojiyi gelisir, ne olanlar yapilirdi. Herkes konfor alaninda elindekilerle yetinirdi. Sizin hayata bakin aciniz ye para kazan, standartlari zorlama ise saygi duyulur ama kimsenin borcu harci kredi çekmesi kimseyi ilgilendirmez.Ben şu tatile çıkamama ağıdını neden anlayamıyorum ya, babam memurdu biz karı koca memuruz (bunu neden yazdım: türkiyede sabit geliri ve işsizlik kaygısı olmayan grup olarak değerlendirildiğimizden) hiç öyle illa ki "gidip bir otelde kalacağım" diye tutturacak bütçeyi açamadım yatırım kaygısından. Akraba ziyaret ettim, kuzenlerimi gördüm, çocuklarımı kuzenleriyle buluşturdum, misafir ağırladım,bahçede komşularımla kıkırdadım. Aile bağlarımı güçlendirdim ya da evimde yattım. Burada düşük maaşlı, gırtlağa kadar borç içinde, ekonomik krizde yarının hesabını yapamayacak durumdaki insanların tatile gidemiyorum diye ağlamasına anlam veremiyorum. Ne yapmak lazım yani kredi çekip ya da alyansı satıp tatile mi gitmek lazım, şart mı bu, ya da bu neden böyle, çok mu özeniyoruz acaba maddi olanaklarımızı zorlayan şeylere, neden var olanın keyfini sürmenin yollarını aramıyoruz. Şahsen benim cebimde hiçbir zaman tatile ayıracak param olmadı, olmayınca da bunu dert edinme gereği duymadım. Ben mi arızalıyım insanlar mı taht-ı revan peşinde?
Linç etmek isteyen de çıkabilir, haklı da olabilirler ama olamayanı oldurmamadığından ağlamak yerine var olanı güzelleştirmeye çalışmak çok mu zor.
Ekleme düzeltme adı her neyse
Hanımlar ben kimse evden çıkmasın falan demedim, iyi de yazarım aslındaama tatil kavramını illa ki bir hafta tam pansiyon bir otelde geçiremediği için dertlenen gruptu kastettiğim. Var olanı değerlendirebilmek varken neden lüksünü yapamıyorum diye isyan edenleri anlamadığımı dile getirdim.
Siz de durumu yanlış anlayanlardansınız konu o değil, ben hiç tatil yapmıyor falan değilim, güneydoğuda gezmediğim şehir yok, marmarada da gördüğüm çok yer var, çok şükür istanbulun tarihi mekanlarını 2 3 defa ziyaret şansım da oldu. kimse bulunduğu şehirden bir yere ayrılmasın falan da demedim. Tatil illa ki tam pansiyon bir otel değildir bunun başka seçenekleri de vardır. Paran yoksa elindekileri değerlendirirsin bu "yaz tam pansiyon otele gidemiyorum" diye ağlamak bana göre saçmadır. Bu demek değil ki komşu şehre gidip iki gezemezsin, çocuklarını eğlenecekleri bir yere götüremezsin. Ben kucağımda 6aylık bebekle hasankeyf kalesine tırmanmış insanım gezip görmediğimi para biriktirmek için burnumu evden çıkarmadığımı nereden çıkardınız ki. Bunlar yazmıyor yazımda.Bu hayatta paradan degerli seylerden biri de deneyimlemektir. Gezip görmek, yeni kulturlerle karsilasmak, insanin ufkunu genisletmesi yapilan yatirimlardan cok daha kiymetlidir. Siz sadece temel ihtiyaclarini gider, elindekilerle yerin otur aşağı kafasindasiniz. Ama hayat böyle birsey degil. Dunyada herkes var olanla yasasaydi ne teknolojiyi gelisir, ne olanlar yapilirdi. Herkes konfor alaninda elindekilerle yetinirdi. Sizin hayata bakin aciniz ye para kazan, standartlari zorlama ise saygi duyulur ama kimsenin borcu harci kredi çekmesi kimseyi ilgilendirmez.
Yatirim kaygisi yerine hayati kacirmak istemeyenlerin kaygisidir o agit.Ben şu tatile çıkamama ağıdını neden anlayamıyorum ya, babam memurdu biz karı koca memuruz (bunu neden yazdım: türkiyede sabit geliri ve işsizlik kaygısı olmayan grup olarak değerlendirildiğimizden) hiç öyle illa ki "gidip bir otelde kalacağım" diye tutturacak bütçeyi açamadım yatırım kaygısından. Akraba ziyaret ettim, kuzenlerimi gördüm, çocuklarımı kuzenleriyle buluşturdum, misafir ağırladım,bahçede komşularımla kıkırdadım. Aile bağlarımı güçlendirdim ya da evimde yattım. Burada düşük maaşlı, gırtlağa kadar borç içinde, ekonomik krizde yarının hesabını yapamayacak durumdaki insanların tatile gidemiyorum diye ağlamasına anlam veremiyorum. Ne yapmak lazım yani kredi çekip ya da alyansı satıp tatile mi gitmek lazım, şart mı bu, ya da bu neden böyle, çok mu özeniyoruz acaba maddi olanaklarımızı zorlayan şeylere, neden var olanın keyfini sürmenin yollarını aramıyoruz. Şahsen benim cebimde hiçbir zaman tatile ayıracak param olmadı, olmayınca da bunu dert edinme gereği duymadım. Ben mi arızalıyım insanlar mı taht-ı revan peşinde?
Linç etmek isteyen de çıkabilir, haklı da olabilirler ama olamayanı oldurmamadığından ağlamak yerine var olanı güzelleştirmeye çalışmak çok mu zor.
Ekleme düzeltme adı her neyse
Hanımlar ben kimse evden çıkmasın falan demedim, iyi de yazarım aslındaama tatil kavramını illa ki bir hafta tam pansiyon bir otelde geçiremediği için dertlenen gruptu kastettiğim. Var olanı değerlendirebilmek varken neden lüksünü yapamıyorum diye isyan edenleri anlamadığımı dile getirdim.