- 29 Mayıs 2021
- 14.294
- 93.047
- 548
- 36
- Konu Sahibi ZemheriPoyraz
Kendinizi sorgulamanızı başkalarının üzerinden yapmazsanız sorun yok aslında.Burada konu açan herkesin sorunu aslında sadece kendisini ilgilendiriyor zaten ve bir şeyleri de sorguluyor. Benim bunu sormam neden bu kadar tuhaf oldu anlamlandıramadım. Sordum cevaplarımı da aldım. Gerektiği kadar kendimi de sorguladım, hala her yaz gidilmesi zorunlu bir şey olduğunu düşünmüyorum ama deneyimlenebilir mi? neden olmasın.
Son yazanların hepsine de buradan cevap vereyim.
öyle 3 5 evim olsun diye bir derdim de olmadı ancak bir ev bir arabanın kredisini bitirmeye çalışıyoruz. İkincisini alma ihtimalim de yok zaten bu koşullarda.
Çocuklarım yeter ki bir etkinlik istesin istedikleri olsun diye elimden geleni yaptım yapıyorum ama bütçemi aşamam aşarsam ucu yine onlara dokunuyor çünkü. Sınırın ne olduğunu nereye çıkabileceğimizi hepimiz bilmeliyiz ve bu hayatın içinde öğrenilir.
Başkaları tatil istiyor ama ben şöyle yaptım, böyle yaptım diye örnekler vermeniz de gereksiz, herkes komşuyla bahçede kikirdayip, akraba ziyareti yapmaktan keyif almak zorunda mı? Ben akrabalarımla vakit geçirmekten oldukça keyif alırım ayrıca ama bunlar tatilin, mekan değişikliği yapıp, farklı yerler görmek istemenin alternatifi değil.
9 ay taksit ödeyip bir hafta tatil yapmaktan keyif alan insanı anlamak zorunda değilsiniz. Siz günü birlik gezersiniz o da bir hafta otel tatili yapmak ister.
Tatil konusuyla çocuklarınız, onlara için yapacaklarınızla genel birşey söyleyenem kendi adıma. Elinizden geleni yapıyorsunuzdur muhtemelen. Otelde tatil yapmamak tek başına herşeyden geri kalmak anlamına gelmiyor sonuçta.