"Tatile Gidemiyorum" Ağıdı ve Mal Mal Bakan Ben

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocukluğumdan beri hep tatile giderdim otellere. Gecen sene hamilelikten bu sene ekonomik kosullardan dolayi tatile gidemeyecegim.
Baskasini bilmiyorum ama tatile gidip dondukten sonra uzerimdeki agirligi atmis gibi hissediyorum. Hazir yemek var, temizlik yok insam tum senenin yorgunlugunu ustunden atiyor. Calisan insan icin gercekten tatil ihtiyaç cunku calisma kosullari zorlu, emeginin karsiligini ucret olarak alamiyorsun neredeyse karin tokluguna calisiyorsun.
Birde sunu soyleyeyim daha once bahsetmistim. Bizim ulkemiz cennet gibi. Hemen hemen her bolgesine gittim. Koylar, antik kentler, ormanlar, selaleler... turistler bunlarin keyfini catir catir cikartirken bizim kendi vatandaslarimiz bu guzellikleri goremeden hayatini geciriyor. Keske imkan olsa herkes gezebilse.
Bu arada calisan insanlar eğer kredi odemelerinin altindan kalkabilecekse kredi cekip tatile gidebilir. Bana abes gelmiyor. Keske herkes emeginin karsiliginda hak ettigi ucreti alip ulkemizi gezip gorebilse.

Bu arada memurmussunuz. Eger mart ayinda haziran ayi icin otelde yer ayirtsaydim bugunku fiyatin yarisina geliyordu. Sizin yillik izinler onceden belli olmuyor mu? Erken rezervasyonla cok uygun fiyata tatil yapabilirsiniz

bence artık gerçekten lüks oldu🙈
benim çocukluğumda kamplarda yazlıklarda geçti okullar kapanır gidilirdi gayet normaldi. çocukluğunda gençliğinde ailesiyle bunu yaşamayanlar için şart mı gibi gelebilir ama ben senede bir kere kendi ülkemdeki denize bile giremeyeceksem söylenirimde ağlaşırımda🤷‍♀️
Lüks maddi olarak artık erişememe anlamında olunca kabul ama tatilin kendisi lüks değil.
Yanlış anlaşılmasın maddi imkanları veya evlilikle ilgili uyum vb şeyleri yazmaktan imtina ediyorum çünkü farklı anlaşılabiliyor da ama benim yaşıtlarım hatırlar bizim çocukluğumuzda gençliğimizde tatile gitmeyi geçtim bir eğlence mekanına gitmek, haftasonu bir Uludağ kaçamağı yapmak, yakın şehirlere günübirlik kaçmak lüks değildi, şimdi sinema, tiyatro, konsere dahi lüks deniliyor, oysa biz ortaokul lise dönemindeyken haftalık okul harçlıklarımızdan arta kalanla bile sinemaya gidebiliyorduk, öğrenciyken bir cafede oturup bir şeyler yiyip içmek sıradandı, şimdi tvde gördüm askıda simit var.

Ağzınız bal yesin tam da bunu ifade etmek istiyordum ama doğru kelimeleri bulamadım bir türlü
Kızgınlığım bu zihniyete getirilişimize
Bırakın tatili yemek yiyebildiğimiz için şükreder hale geldik ne yazık ki neden neden?
Ben eşşek gibi çalışıyorum ev ayrı iş ayrı deli gibi yoruluyorum çalışıp didinip kazandığım parayla altı üstü 1 hafta tatil yapamıyorsam evet ağlarım ya
Lükslerimiz gittikçe artıyor. On sene önce pirzola lükstü köfte yerdik. Şimdi köfte lüks oldu tavuk lüks oldu. Eskiden alkollü içecek lükstü şimdi ayran süt lüks. Hatta artık çay da lüks. Eskiden konser tiyatro lükstü şimdi piknik lüks oldu. Yakında içtiğimiz suya da lüks derler

İyi de dert bunun neresinde? Herkesin hayata bakışı,hayat standardı bambaşka.
Şahsen ben çalış çalış çalış, kendin için bir yedi gün geçireme, vücudun d vitamini almasın, çoluk çocuğun kumda oynayıp terleyince denize girmesin, dünyanın ülkenin guzelliklerini Göreme. Sırf çalış çalış çalış, amele gibi yaşa öl.
Böyle hayatları çok üzücü buluyorum . Dünyaya bir kere geliyorsun .
Ülkemizde ne harika şeyler var. Ama insanlar yaşı elli olmuş hayatinda bir dağ bile görmemişler,eğer kendi memleketinde yoksa .bu normal bir şey mi?
Kapadokya'da peri bacaları , gitmemiş. Tuz gölü (derya denizin içinde yürüyorsun, kilometrelerce) üç saat mesafede, gitmemiş. Van gölünde vapurlar olduğundan bihaber, boğaz koprusunu bilmenis, izmir nasil bir yer haberi yok, dağa işlenmiş Atatürk heykelini gorup tüyleri diken diken olmamış, şu koycegiz yolları türküsü, cokertmeden ciktim da halilim türküsü ona bir şey ifade etmiyor...
Boşa geçmiş bir ömür bence
Benim ailemin de tatille hiç arası yoktu. Köye bile nadir giderdik. Hoş bir şey mi? Ne yüzmeyi öğrendim, ne ailecek tatilde olmanın hazzını yaşadım. Paramız mi yoktu? Annem babam günde bir paket sigara içen,15 sene önce bile bilgisayar parasını elektrik süpürgesi verebilen insanlardı. Eminim isteseler ucuz yollu bir tatil ayarlayabilirlerdi. Hadi İzmir Muğla hayal desek eve birbucuk saat mesafede Kocaeli denizine de gidebilirdik. Ama heralde sizin gibi düşündüler, öyle anisiz yaşadık çocukluğumuzu. Muhtemelen sizin cocugunuz da boyle hissedecek.
Sonra neyse ki büyüdüm..benim de hiç tatile ayıracak bütçem olmadı,ben de dar gelirliyim. Ama öğrenciyken palyacoluk yapar yüz boyardim,düğünlerde yer gösterirdim. Kazandığım parayla o dört yılda 20 şehir gezdim. Döndüm, işe başladım. Ama yine iyi kazanan bir insan değildim. Sırf ucuz tatil yapayım diye kendime çadır aldım:) bir 20 şehir de o günden bugüne gezdim (defalarca aynı gere gittiğim şehirleri saymıyorum). Sonra baktım vakit yok dünyayı görmeye, iş yerinden istifa edip yirmi gün Avrupa'ya gittim. Sonra part-time işlere girdim,kendimi gecindirecek kadar. Beni bedavaya yurtdışina gönderecek Proje buldum,gittim. Gitmisken civar ulkelere de girdim, döndüm işe girdim, para biriktirdim,izinlerde gezdim. Şimdi yine işsizim,şu an şehir dışındayım, 5 güne de uçağım var vizesiz birkaç ülkeye gideceğim:)
Bence bunun parayla vs ilgisi yok çünkü ben kesinlikle zengin değilim. Ama mesela telefonum xiomi note 7. Yaşıtlarım 12 bin liraya iPhone alırken ben 1,5 liraya xiomi aldım,öyle gezdim. Ya da yaşıtlarım midpointe giderken ben 'piknikte buluşalım,sandviç yaparım şarap aliriz' dedim, o paralari biriktirdim,döviz aldım gezdim.
Evlensem çeşit cesot misafir yemek takımları almam o parayla gezerim.
Çünkü ne gezsem ne görsem yanıma kâr.
Bence bakış açınızı degistirin. Çocuklarınız eksikliğini çekmez sanıyorsunuz ama ailecek yazlık yerde balkonda güle oynana yenen yemek, akşam sahil yuruyusleri, denize girip çıkıp kurt gibi acikip annein yaptığı domates ekmekleri yemek, ülkenin guzelliklerini görmek ... Bunlar cooooooooooook önemli seyler
Mesajınızı okurken içim açıldı muhtemelen benden küçüksünüz ama ben böyle gençleri görünce hayat enerjim artıyor geleceğe olan umudum tazeleniyor 😊 yolunuz açık olsun ki bu düşüncede birinin yolunun her daim açık olacağına inancım tam

Ben de anlayamadığım için paylaştım zaten, mutsuzluğumuz bir tatile bağlı olmamalı bence, ben borçtan balayına bile gidemedim. Ama dünyanın sonu olmadı.
Sızım adınıza üzüldüm...orta halliyiz eşim de ben de kurlarin düşük olduğu vakitlerde yırtıcı yurtdisi güzel tatiller yaptik. İyi ki de yapmisiz...yaptığım tatillerden pisman degilim.
Borçlu evlenenlere çok üzülüyorum çünkü evliligin en güzel zamanları borç ödeyerek geçiyor ve çocuk küçükken de hiçbir şey yapilamiyor, bunlarin ilişkileri yiprattigini düşünüyorum (maddi olarak bu kadar sorumlulugu yuklenmenin).

İkiniz de memursanız ve hiç tatile gidemediyseniz bence siz de ağlayın. Bizim eve de 24 bin TL maaş giriyor ve tatile gidip gitmemek konusunda kararsızım. Diğer ülkedeki düşük gelirli insanlar benim ülkeme gelip lüks otellerde tatil yapıyor ama ben yıllarca eğitim görüp işe girmek için yırtınıp, yıllarca çalışmama rağmen tatile gidemiyorsam ağlarım. Yurtdışını geçtim 2 saatlik yola gitmeye korkuyoruz bu benzin fiyatlarıyla. Tatil bizim neyimize. Düşük gelirlere gelince önce ekmek diye ağlayın.
Ayy olaylardan bağımsız siz ne iş yapıyorsunuz ya çok merak ettim. Eve 24 bin nasıl giriyor. Ben de yıllarca eğitim gördüm ettim çalışıyorum da en son 7.5 almıştım 😅 Eşimle beraber de 24 bini bulamıyoruz. Bu arada Allah daha çok versin şu şartlarda yüksek bir maaş değil kazandığınız, sadece biz fakiriz :-)

Finlandiya danimarka gibi refah seviyesi yüksek ülkeler tv açıp diğer ülkelerin sıkıntılarını izleyip kederleniyormus (youtubede orda yaşayan bir türk anlatiyordu) dertsizlikten dert arıyorlarmış ! Bizim ülkede de 'Bu" oluyor.hanimefendi borç harç tatile gidenler sizin yakanıza mi yapışıyor Allah aşkına sen öde mi diyor meselâ?

Ayy olaylardan bağımsız siz ne iş yapıyorsunuz ya çok merak ettim. Eve 24 bin nasıl giriyor. Ben de yıllarca eğitim gördüm ettim çalışıyorum da en son 7.5 almıştım 😅 Eşimle beraber de 24 bini bulamıyoruz. Bu arada Allah daha çok versin şu şartlarda yüksek bir maaş değil kazandığınız, sadece biz fakiriz :-)

Bu üye ve eşi savcı veya doktordu sanırım. Biz memur diyince devlet dairesi düşünüyoruz ama bir sürü yüksek maaşlı memurluk var aslında.

Aslında bence ben bunun da ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Ekonomik sıkıntıda insanlar iyice depresyonda bırakın tatile gitmeyi bi sahile gidip dondurma yiyemecek durumda olanlar var. Tabi hesabına kitabına göre hareket etmeli herkes ama bence tatil ihtiyaç. Bizde isterdik Antalya muğlaya villaya gitmeyi ama boyumuzu aştı daha yakın yeri tercih ettik 3 gün kafa dinlemeye 1 2 ay zorlar sadece.

Bu dert mi şimdi? Diğer insanların tatile ihtiyacı var demek ki ama sizin yok.

Benim var mesela, yorucu kafa patlatılan bir iş yapıyorum yorulduğumda ara vermek ve gezmek istiyorum. Gidip kuzenin evinde kalmak istemiyorum😁😁😁 Yorulmayı da geçtim öbür türlü brokoli gibi yaşıyorsun, 55 yaşındaki annem bile Avrupayı daha çok gezmek, farklı şekilde yaşayan insanların arasına daha çok karışmak istiyor. Son geldiğinde İtalya ve Almanyaya gezdi, bir dahaki gelişinde Orta Avrupayı da görmek istiyor.
İngilizcesi gayet basiti, konuşma kalıpları kitabı aldı kendini geliştirip insanlarla sohbet de etmek istiyor şimdi.

Siz diyorsunuz ki gezme anlayışım akraba ziyaretinden ibaret, kültür olarak orda kalırsınız daha ilerisine geçemezsiniz. Dediğim gibi tatil de zaten ihtiyaç, siz yorucu bir iş yapmıyor olabilirsiniz ama çalışan insanlar da robot değil önüne yemi suyu konunca çalışmaya kesintisiz, devam etsinler🤐 Türkiye tatil cenneti, Egede de Akdeniz'e de kıyamet gibi otel var eee millet akın akın geliyorken onlara iyi de bizim insanlara mı lüks oluyor? İnsanlarımız gayet haklı turistler şap şup yer içerken denize girerken bizimkiler anca uzaktan bakıyor. 2 yıldır gittiğim otellerde tek Türk biziz, o da otel parasını elimdeki Euroyla ödediğim için. Bizim insanlarımız çile çekmeye mi geldi arkadaş?

Lüks maddi olarak artık erişememe anlamında olunca kabul ama tatilin kendisi lüks değil.
Yanlış anlaşılmasın maddi imkanları veya evlilikle ilgili uyum vb şeyleri yazmaktan imtina ediyorum çünkü farklı anlaşılabiliyor da ama benim yaşıtlarım hatırlar bizim çocukluğumuzda gençliğimizde tatile gitmeyi geçtim bir eğlence mekanına gitmek, haftasonu bir Uludağ kaçamağı yapmak, yakın şehirlere günübirlik kaçmak lüks değildi, şimdi sinema, tiyatro, konsere dahi lüks deniliyor, oysa biz ortaokul lise dönemindeyken haftalık okul harçlıklarımızdan arta kalanla bile sinemaya gidebiliyorduk, öğrenciyken bir cafede oturup bir şeyler yiyip içmek sıradandı, şimdi tvde gördüm askıda simit var.

evet haklısın kendisini asla lüks görmüyorum.
ama yavaş yavaş herşey lüks olmaya başladı.
ben ortaokula giderken günlük harçlığımla okul kantininden yerdim okul çıkışı pastane vardı oraya gider hergün başka birşey denerdik sonra minibüsle eve dönerdik. şimdi ortaokul kantininde tost olmuş 12 lira pitos 17 lira benim yaptıklarımı yapabilmesi için hergün 50 lira harçlık vermem lazım ortaokul çocuğuna.

Valla insan kendini eşşek belletince sırtına binen çok oluyor, o yüzden vatandaş da çıkıp koç gibi hakkını arayacak tabi.

Sabırtaşı olsa çatlardı valla yeme içme gezme üstüne alma giyme kıt kanaat geçin üstüne 5milyon 10milyon olmuş evlere hayatboyu kredi öde maaşını götür krediye ver..insanlarımız,sabırtaşı değil sabır küpü oldu çoktan da artık patlama noktasına ulaştı herkes, bu enflasyon da paranın değersizliği de ülke için farklı sonuçlara yol açacak bence yakında koskocaman bir sosyal patlamanın yaşanacağını düşünüyorum😶

Son düzenleme:
Benim yılda çok fazla tatilim oluyor. Ancak eşimin yıllık iznini genelde kışın veriyorlar. Bunun haricinde bayramlarda izni oluyor.
Geçen bayram tatile niyetlendim. Eşimin arkadaşı şey dedi. Aa öyle şey mi, anne babanın elini öpmeyi, tatile mi gideceksiniz.Neyse geçen bayram havalar derindi, gitsek denize giremeyecektik. Eşime dedimki kurbanda gidelim Şeker bayramında ev ev gezdik.Amca,dayı,arkadaşlar derken, akşama kadar ev ev gezdik. Ve bu ev gezmesi o kadar sıktıki beni. Eşime dedim. Bir 10 sene yeter bana bu ev gezmesi. Ben bayramda burda durmam. Gelmek istemezsen annemle giderim tatile dedim.
Herşeyi ayarladık. Kurban bayramında tatile gidecegiz. 1 sene deli gibi çalıştım. Ve bunun hakkım oldugunu düşünüyorum. Eşimde çevresinden etkileniyor.
Geçen bayram amcasıgil geldi başka şehirden. Kaynım amcasının falan görmeden, sevgilisi ile tatile gitti. Eşimde bana diyorki. Amcamlar geldi, görmeye gitmedik, ayıp olacak.Ki bayramda zaten kvlere gidince onu da görecektik. Neyse sonuç olarak nedense tatil herkese hak, bize haram gibi görülüyor. Bende bu tabuyu kırmaya çalışıyorum.

Ben şu tatile çıkamama ağıdını neden anlayamıyorum ya, babam memurdu biz karı koca memuruz (bunu neden yazdım: türkiyede sabit geliri ve işsizlik kaygısı olmayan grup olarak değerlendirildiğimizden) hiç öyle illa ki "gidip bir otelde kalacağım" diye tutturacak bütçeyi açamadım yatırım kaygısından. Akraba ziyaret ettim, kuzenlerimi gördüm, çocuklarımı kuzenleriyle buluşturdum, misafir ağırladım,bahçede komşularımla kıkırdadım. Aile bağlarımı güçlendirdim ya da evimde yattım. Burada düşük maaşlı, gırtlağa kadar borç içinde, ekonomik krizde yarının hesabını yapamayacak durumdaki insanların tatile gidemiyorum diye ağlamasına anlam veremiyorum. Ne yapmak lazım yani kredi çekip ya da alyansı satıp tatile mi gitmek lazım, şart mı bu, ya da bu neden böyle, çok mu özeniyoruz acaba maddi olanaklarımızı zorlayan şeylere, neden var olanın keyfini sürmenin yollarını aramıyoruz. Şahsen benim cebimde hiçbir zaman tatile ayıracak param olmadı, olmayınca da bunu dert edinme gereği duymadım. Ben mi arızalıyım insanlar mı taht-ı revan peşinde?

Linç etmek isteyen de çıkabilir, haklı da olabilirler ama olamayanı oldurmamadığından ağlamak yerine var olanı güzelleştirmeye çalışmak çok mu zor.

Ekleme düzeltme adı her neyse 😁

Hanımlar ben kimse evden çıkmasın falan demedim, iyi de yazarım aslında 😅 ama tatil kavramını illa ki bir hafta tam pansiyon bir otelde geçiremediği için dertlenen gruptu kastettiğim. Var olanı değerlendirebilmek varken neden lüksünü yapamıyorum diye isyan edenleri anlamadığımı dile getirdim.
Siz hayatınız boyunca hiç tatile çıkmamışsınız, tatil demek lüks otelerde konaklamak değil zaten gezmek-görmek-keşfetmek-imkan varsa da ya da yoksa bile bir şekilde yaratıp 3-5 günde ayağa hizmet edenlerin olduğu bir mekanda konaklamak bu bazen pansiyon olur bazen otel ...
Ben de memurum eşim özel sektör çalışanı öyle çok kazançlarımız yok ama hayata bir kere geliyoruz o nedenle her sene farklı lokasyonlara gider gezeriz her daim de nakitle dönmez bu iş ama psikolojik yansıması harika birşey. Ama siz zaten yatırım yaparken tatile param kalmıyor demişiniz üstü kapalı , bizler yatırım yapmıyoruz olanı harcıyoruz çünkü yarın yaşayacağımızın garantisi yok.
Birde akraba buluşması, komşu muhabbeti ya da evde boş boş takılmak ben ve benim gibiler için bir rahatlama aracı değil. Mesela bayramda Bodrum a gideceğiz görümcemim evine bekar ve tek kalıyor ve kendi davet etti ama o çalışacak biz kafamıza göre takılacağız belki akşamdan akşama bir araya geliriz kimine göre bir tatil bu durum bana göre sadece akraba ziyareti evet orada freeyiz ama Bodruma gittik, gezdik ettik,denize girdik deyipte ailecek tatil planımı iptal etmiş değilim ona da ayrı gideceğiz sadece şu an lokasyon belli değil.

Fikirleri, eylemleri size uymayan insanlar neden taht-ı revan içinde oluyor anlamadım? Herkesin eğlence anlayışı farklı birbirinden. Tatil benim için ihtiyaç mesela. Bir dönem altın biriktirmiştim kışın, yazın hepsini bozup tatile gittim. Kıştan hazırlarım nereye tatile gitsem diye, kışın gittiğim de olur. Kültür turuna ayrı çıkarım. İnsanlar nasıl tatile ihtiyaç duymuyor ben de bunu anlamıyorum ama sizin aksinize onlara garip insan gözüyle bakıp yargılamıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X