Bu dert mi şimdi? Diğer insanların tatile ihtiyacı var demek ki ama sizin yok.
Benim var mesela, yorucu kafa patlatılan bir iş yapıyorum yorulduğumda ara vermek ve gezmek istiyorum. Gidip kuzenin evinde kalmak istemiyorum

Yorulmayı da geçtim öbür türlü brokoli gibi yaşıyorsun, 55 yaşındaki annem bile Avrupayı daha çok gezmek, farklı şekilde yaşayan insanların arasına daha çok karışmak istiyor. Son geldiğinde İtalya ve Almanyaya gezdi, bir dahaki gelişinde Orta Avrupayı da görmek istiyor.
İngilizcesi gayet basiti, konuşma kalıpları kitabı aldı kendini geliştirip insanlarla sohbet de etmek istiyor şimdi.
Siz diyorsunuz ki gezme anlayışım akraba ziyaretinden ibaret, kültür olarak orda kalırsınız daha ilerisine geçemezsiniz. Dediğim gibi tatil de zaten ihtiyaç, siz yorucu bir iş yapmıyor olabilirsiniz ama çalışan insanlar da robot değil önüne yemi suyu konunca çalışmaya kesintisiz, devam etsinler

Türkiye tatil cenneti, Egede de Akdeniz'e de kıyamet gibi otel var eee millet akın akın geliyorken onlara iyi de bizim insanlara mı lüks oluyor? İnsanlarımız gayet haklı turistler şap şup yer içerken denize girerken bizimkiler anca uzaktan bakıyor. 2 yıldır gittiğim otellerde tek Türk biziz, o da otel parasını elimdeki Euroyla ödediğim için. Bizim insanlarımız çile çekmeye mi geldi arkadaş?