"Tatile Gidemiyorum" Ağıdı ve Mal Mal Bakan Ben

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Peki neden biz alım gücümüzün düşmesine sinirlenmeyelim? Neden bunu dile getiremeyelim. Zeytinyağına 300 TL veriyorum diyorum sen de zeytinyağ alma diyorlar. Neden eskiden kolay aldığım şeylere zor ulaşmaya sessiz kalacağım. Eskiden daha kolay tatile gidiyorsam ve şimdi ücreti yüzünden gidemiyorsam elbette söylenirim. Fakirleştim çünkü. Hangi ülkede memurun tatil yapamaması olağan? Senelerce okuyorsun çalışıyorsun en çok vergiyi sen veriyorsun ama tatile hakkın yok. Neden? Sormak hakkım
Sandıkta sorarsın bunların hesabını. Elinden başka bir şey gelmez çünkü. Ben de hesap sorarım ama sanal alemde değil yani, gereksiz çene oluyor bence

Şimdi "tabii, buyurun öpün" dersem "Lgbt var" diye feryatlar çıkabilir.
Bir cümleye, bir cümle ile bu kadar güleceğimi düşünmezdim, teşekkür ederim.

Oya Başarı'ı çıkaramadım, çiçek bir çağrışım yapmadı. (Çıkardı, yaptı. Yaşı az çok gün yüzüne çıkmasın diye yalan söyledi.) :KK45:
Genciz, çıtırız hâlâ. 🥰

Sandıkta sorarsın bunların hesabını. Elinden başka bir şey gelmez çünkü. Ben de hesap sorarım ama sanal alemde değil yani, gereksiz çene oluyor bence
Tek başımıza sorsak soracağız da sizin gibi şükürcü, elindekiyle yetinciler varken yapamıyoruz ne yazık ki

Sabah 8 akşam 6 afedersiniz eşekler gibi çalışıyorum. Senede 1 5 gün tatile de gidip dinlenemeyeceksem boşa yaşıyorum. Tatili bir ihtiyaç değil de lüks olarak görmek bana çok tuhaf geliyor. Sizin böyle bir hayat yaşamamış olmanız tatile gidememeyi normal kılmıyor.

Tek başımıza sorsak soracağız da sizin gibi şükürcü, elindekiyle yetinciler varken yapamıyoruz ne yazık ki
Ben şükür ve elindekiyle yetinmekle ilgili bir şey yazmadım. He sizin gibi düşünmeyen herkes biatçı. Bu iki güne değişebilecek bir düzen değil diyorum, gerçekçi olun

90larda Efes’e gitmesek yedirecek bizi😄 memur maaşıymış 😃
Yaşımız yetmese, bahsettiği tarihlerde gitmemiş olsak inanıcaz hakkaten, öyle eminler ki söylediklerinin doğru olduğundan ve bizim de buna hemen inanacagimizdan , insan hayret ediyor gerçekten....

Babam memur annem de normal bir çalışandı. Biz tatile giderdik her sene. 2002 ye gitmenize gerek yok biz karı koca memuruz her sene giderdik. 2015te beş gece 3 bine gittiğim otel şu an 12 bin diyor. Memur maaşına 4 kat zam gelmediyse memurun alım gücü düşmüş. Yine aynı şekilde evlendiğim sene çeyrek 150lerdeydi. Benim maaşımda 2500dü. Şu an memur maaşıyla ben o kadar çeyrek de alamıyorum. Tatil eskiden bu kadar ulaşılmaz değildi.
2013 de evlendim biraz oncede yazdim şurda birkaç yıla kadar hersene gidiyorduk heke evlenmeden önce 10 günden aşağı olmazeı şimdi çesmeye günübirlik gitmeyi düşünüyoruz gidebilir miyiz diye 🤦🏼‍♀️ ayrıca evet tuketim mutluluktur çalış çalış çalış tüketme yok ya

Ya bir şey değişmiyor anladın mı. Aaa burda konuştum kınadım bak Türk lirası değer kazandı diyemiyoruz
Tamam işte susalım, hicbiseyi konuşmayalım. Ne gerek var, bu siteye üye olmaya da ne gerek, burda bikbik yazıp durmaya da ne gerek var

Şaka mısınız acaba. KaradeniZe geldiniz mi? Beş yıldızlı otel olmadığından fiyatlar düşük. Biz burda yaşdığımız için de az benzinle gidebiliyoruz, az yol masrafı yani. Anlamamak için tersten okuyorsunuz maaşallah
Rizeliyim rizeye tatile gidemiyorum evimiz olduğu halde neden çünku arabayla gitmek lazim git gez ye iç 2 kişi 10 bini buluyor birkaç gün o yuzden de gitmiyorum ha gidip evden cikmazsak uçak biletiy sadece 3 bin tl diyeceklerim bu kadar ;)

Biraz önce mükellef sofralar da popüler kültürün dayatmasidir diyordun? Psikoloji öyle mi diyor?
Hayır bir de tüketmekle gezmek, seyahat etmek, denize girmek arasında nasıl bağ kuruyor. Hiç
Tüketmeyeceksem neden üretiyorum. Neden hemen tüketim kültürü diyoruz?
Gezerek tatil yaparak neyi tüketiyorum ki.
Gerçekten o kadar birbirinden alakasız şeyleri yazıyor ki

Hayır bir de tüketmekle gezmek, seyahat etmek, denize girmek arasında nasıl bağ kuruyor. Hiç
Tüketmeyeceksem neden üretiyorum. Neden hemen tüketim kültürü diyoruz?
Gezerek tatil yaparak neyi tüketiyorum ki.
Gerçekten o kadar birbirinden alakasız şeyleri yazıyor ki
Denizden çıkınca bira+patates kızartması tuketiyo olabilirsin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X