"Tatile Gidemiyorum" Ağıdı ve Mal Mal Bakan Ben

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Denizden çıkınca bira+patates kızartması tuketiyo olabilirsin
Hayatı tüketmekten iyidir bence. Tüketim kültürü bunlar, hem ameriga oyunu diye evde bir ömür çürüyüp sadece akrabayla sosyalleşeceğime gerçekten keyif alacağım bir şeyler yaparım.

Denizden çıkınca bira+patates kızartması tuketiyo olabilirsin
Neyseki alkok kullanmiyorum, patates kızartmasına bayılırım ama malum kilo falan filan hem onada çok sıvıyağ gerekiyor sıvıyağ kaynaklarını dikkatli kullanmak şart, tüketmemek lazım

Hayır bir de tüketmekle gezmek, seyahat etmek, denize girmek arasında nasıl bağ kuruyor. Hiç
Tüketmeyeceksem neden üretiyorum. Neden hemen tüketim kültürü diyoruz?
Gezerek tatil yaparak neyi tüketiyorum ki.
Gerçekten o kadar birbirinden alakasız şeyleri yazıyor ki
Zaten abla hızını alamayıp yemeği de dahil etti tüketim kültürünün dayatmalarina :-) kıviramadi sonra ama yemek de tüketmeyin, mutlu olmak için yemek mi lazım da demeye getirdi resmen :rolleyes:

Aslında iyi oldu bu konunuz ben de aydınlandım. Bu birikim bütçe konusunda aşırı titizlenen ve önceliğini bunlara veren insanların zihnini merak ediyordum.
Hiç bir zaman anlamadım. Anlamak da istemiyorum... Bakınız benim eski kocam.. Birikmiş param olsun. Hayatımı garanti altına alayım. Ama tatile de gideyim.. Çözemedim,anlayamadım gitti..

Psikoloji bilmiyorsun dedin ya ordan yola çıktım.
İyi de hala diyorum bilmiyorsun. Çünkü bilsen canhıraş savunmazsın bu genel olduğunu sandığın, fakat sadece seni ilgilendiren tezini. Dondurma çikolata yiyerek mutlu olan insana da tüketim olmadan mutlu ol desene. Havayı yalar çikolatayı yemiş gibi yapar. 😁 Ama o düşük bütçeli ya tüketim sayılmıyor galiba 🤣🤣

Denize girmek, o suyun tenine değmesi, eğer fobisi ve ekstrem psikolojik sorunları yoksa insan ruhunu olumlu etkiliyor. Yeşillikler içinde kuş sesleri toprak kokusu vs. insanın kendini daha iyi hissettirdiğine dair araştırmalar var. Mutluluk bir şablona bir çerçeveye sığmayacak kadar büyük ve bir o kadar ulaşılması kolay. Sen evde otur mutlu ol, ben denize girerek. Bana gidemediğim için niye ağlıyorsun diyemezsin. Çünkü sen ben değilsin ben de sen değilim.

Boşuna tartışmayın. Ne de olsa nüfusun yarısından fazlası “sığır gibi yaşıyor” karikatüründeki tipleme gibi, yasak diye koyamıyorum, zaten başka seçeneği de yok. Bu ülkede su 3 TL diyince, alma evden çıkarken iç diyen dayılar gibi tüketmeyin demeyin gözünüzü seveyim. İnsan tüketir, bu kadar.

Benim mutlu olmam için tüketmem şart
Manevi şeyler fazla mutlu etmiyor beni
Psikologlar beni bi araştırsın
Nasıl ya... yemek yemeden , su içmeden filan duramıyor musun? Sürekli tüketim kültürünün dayatmasına teslim olup şımarık şımarık tüketiyor musun?

Nasıl ya... yemek yemeden , su içmeden filan duramıyor musun? Sürekli tüketim kültürünün dayatmasına kapılıp şımarık şımarık tüketiyor musun?
Yok vallah duramiyorum.
Şuan önümde 1 kiloluk dondurma paketi var, bundan önce yediklerimi saymicam, akşamada acaba mantımı yesek pizzacıyamı gitsek diye kara kara düşünüyorum.
Sence napsak?

Zaten abla hızını alamayıp yemeği de dahil etti tüketim kültürünün dayatmalarina :-) kıviramadi sonra ama yemek de tüketmeyin, mutlu olmak için yemek mi lazım da demeye getirdi resmen :rolleyes:
Dakikalardir onu düşünüyorum, mükellef sofra ne diye.

Çorba, ana yemek, pilav, salata ve tatlidan oluşan sofra mi dayatma? Bazi şeylerin kültür olduğundan bihaber bir yorum.

Daha dün Müge Anlı'da, akşam yemeğinde her zaman sadece çorba ve salata yiyen bir aile gördüm. Onlara yeterince dayatılmamış olacak ki bir sulu yemek yapılmıyormuş.

Benim okuma yazma bilmeyen köylü anneannemin sofrası böyle çeşit çeşit olurdu.

Ona kim dayattı acaba? Yaşıyor olsaydı sorardım ama dayama mayama lafını duyunca azarı yerdim herhalde.

Son düzenleme:
Yok vallah duramiyorum.
Şuan önümde 1 kiloluk dondurma paketi var, bundan önce yediklerimi saymicam, akşamada acaba mantımı yesek pizzacıyamı gitsek diye kara kara düşünüyorum.
Sence napsak?
Ameriganin, dış mihrapların köpeği olmuşsun resmen :KK12: gelmiş bı de anlatiyo şükürsüz şükürsüz, püüü müsrif, mutsuz doyumsuz gadın

Canım patates kızartması çekti allah kahretmesin hepinizi ben gidiyom
Geçen sene bir instagram hesabında ballandıra ballandıra patates kizartmasina muadil diye bir tarif veriyorlardi. Vay efendim kimse patates olmadığını anlamıyormuş da öyle lezzetliymiş de...

Tarif kerevizle yapiliyor. Kerevize patates gibi davranip fırına veriyorsun. Tarifteki gibi yaptim.

Allah belamı vermesin o gün bugündür portakalli kereviz bile yiyemiyorum. :kusmuk:

O kadar igrendim.

Şu an sana burada sağlıklı bir tarif vermek isterdim ama patates denen muhteşem varlığa muadil yok mlsf.......

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X