"Tatile Gidemiyorum" Ağıdı ve Mal Mal Bakan Ben

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Niyeki birikmiş parası olan insanın tatile gitmesinin nesi garip?
Benim demek istediğim şu birikmiş parası olup da tatile gitmeyi hep erteleyenler.. Aman paramdan azalmasın.. Tabii ki parası da biriksin ama diğerine de bütçe ayrilsin

Boşuna tartışmayın. Ne de olsa nüfusun yarısından fazlası “sığır gibi yaşıyor” karikatüründeki tipleme gibi, yasak diye koyamıyorum, zaten başka seçeneği de yok. Bu ülkede su 3 TL diyince, alma evden çıkarken iç diyen dayılar gibi tüketmeyin demeyin gözünüzü seveyim. İnsan tüketir, bu kadar.
Su 3 tl mi oldu ya, oha en son 2 di. Evden çıkarken bi pet şişeye doldur 🤪

Geçen sene bir instagram hesabında ballandıra ballandıra patates kizartmasina muadil diye bir tarif veriyorlardi. Vay efendim kimse patates olmadığını anlamıyormuş da öyle lezzetliymiş de...

Tarif kerevizle yapiliyor. Kerevize patates gibi davranip fırına veriyorsun. Tarifteki gibi yaptim.

Allah belamı vermesin o gün bugündür portakalli kereviz bile yiyemiyorum. :kusmuk:

O kadar igrendim.

Şu an sana burada sağlıklı bir tarif vermek isterdim ama patates denen muhteşem varlığa muadil yok mlsf.......
Ay kereviz yiyene kadar 2 kilo patates kızartması yer onurumla şişko ölürüm o ne ya

Konuda da öyle yazmıyor mu
Konuda konu sahibi evinde memleketinde bahçesinde yaptığı tatilden memnun olduğunu fakat borç sahiplerinin tatile gidemediginde üzülmesini saçma bulduğunu belirtmiş hatta bunu dert edinmiş yani konu sahibi bacılar bazıları 'da'ayrani yok icmeye tahterevalli ile gider wc'ye"demis ve bunu garipsedigini saçma bulduğunu yazmış. Sizin haricinizdeki üyelerde 11 ay çalışıyorum 10 gün tatil hakkım ister borç alır giderim ister çadır kurarım sanane hatun diyor siz neden secim meçim karıştırıyorsunuz araya ki?konu kapansın diye mi

He diyonki git şöyle adam akıllı bi kebab ye ne işin var pizza falan, doğrumu anladım 🤔
İlla bişey tuketicen yani...yok ben başedemem senle bacım, tüketim kültürü aklını almış senin...ne dedi girlinred girlinred abla, psikolojik mükellefik şeyler bunlar hep , kuru ekmek dışında herşey şımariklık, muhaliflik....okuyun da bilim öğrenin biraz.

İlla bişey tuketicen yani...yok ben başedemem senle bacım, tüketim kültürü aklını almış senin...ne dedi girlinred girlinred abla, psikolojik mükellefik şeyler bunlar hep , kuru ekmek dışında herşey şımariklık, muhaliflik....okuyun da bilim öğrenin biraz.
Ekmek dedin biranda canım tost çekti
İçine az sucuk ve kaşar koysam çokmu abartmış pardon tüketmiş olurum

Hanımlar ben kimse evden çıkmasın falan demedim, iyi de yazarım aslında 😅 ama tatil kavramını illa ki bir hafta tam pansiyon bir otelde geçiremediği için dertlenen gruptu kastettiğim. Var olanı değerlendirebilmek varken neden lüksünü yapamıyorum diye isyan edenleri anlamadığımı dile getirdim.

Hanımefendi herkesin tatil anlayışı sizinle bir olmak zorunda mı? Kimi sadece beş yıldızlı oteli tatil görür kimi çadırı kimi apartı. Bir arkadaşım yurt dışında yaşıyor, maddi durumları çok iyi Türkiye’ye çadır tatili için geliyor. Ben üstüne para versen çadırda kalmam mesela. Apart tatilinden nefret ederim bulaşık yıkadığım yemek yaptığım tatili tatil görmüyorum. Tatil kavramı benim için her şey dahil otelde önüme gelsin, öyle seviyorum öyle hoşlanıyorum. Gidemeyince de dertleniyorum, üzülüyorum çünkü gitmek istiyorum. Ha var olanı da değerlendiriyorum boş bulduğum her vakitte her elime para geçtiğinde de tatile gitmek istiyorum. Bu da benim yaşam tarzım. Bu anlaşılacak bir şey değil ki anlamaya uğraşıyorsunuz. Herkesin zevki, beğenisi, keyif aldığı aktivite farklı

Ayyy suan şoktayım .
Oğlana kot şort alayım dedim 200 TL tam bir karış şort 200 TL 😣
Aha popüler kültürün bir müridi daha damladı...bu havada ne gerek var dona mona, sal öyle d.l d.ş.k gezsin çocuk, hem havalanır....israf edecek yer arıyorsunuz yemin ederim, çildiriciiim sizin bu şükürsüz muhalifliginizden....

Zaten en kıl oldugum konulardan biri. Gecen sokak reportajinda adam "Limon pahaliysa almasinlar. Yumurta pahaliysa yemesinler" diyordu. Calisan insanlari yokluga alistirma cabasi derim buna.
Hatırlıyorum onu ben, bunu söyleyen de yurt dışında yaşıyordu , söyler tabi kendine dokunmadığı için:D

Bence böyle düşünmenizi dert edin. Otel tatili size göre değilse bir kültürel tatil de aynı paraya denk geliyor günümüzde. Bir louvre müzesi, hermitage gezmeden ölmek istemiyorum mesela, çok mu saçma bir dert. Ya da haketmiyor muyum? Bırakın tatili artık güzel bir kıyı şeridinde sahile çöküp termos çayımı bile içemiyorum, hepiniz adına yazıyorum. Çünkü tüm kıyılara, anayasal hakkım olmasına rağmen çökülmüş vaziyette. Gelir durumum ne olursa olsun, 3 kıyısı denizlerle çevrili ülkemde çocuklarımı denize sokamıyorsam bence dert edeyim yani. Mesele otel tatili değil.konunun amacını anlamadım ama şükretçi tayfadan sıkıldım. Her yerde karşıma çıkıyorlar, fikirlerine ihtiyacımız olmadığı halde. Napalm nefes almayalım mı yani ne edelim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X