"Tatile Gidemiyorum" Ağıdı ve Mal Mal Bakan Ben

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İsteyen istediğine ağlar ya hu
Buna da siz karar vereceksiniz
Bazı arkadaşların dediği gibi karı koca tüm yıl çalışıp bir hafya ongün keyfince yiyip içip yatamasıysaanız siz ağlyın
Ki tatil bence zaruri ihtiyaç
Keşke herkes gidebilse
Her sene gittim şükür sıkışsak da gittim başka türlü nasıl olacak ki ?
Ha bu sene heryer herşey çok pahalı
Gidermezsem ağlarım ben de

Hatta muhteşem koyuyor bide gercekten 24 bin tl eve girerken mi tatil yapamayıp bahçede çekirdek çitliyor gerçekten 😐
Kimsenin bu durumlara tahammülü kalmamışken böyle konu açmak cesaret ister gerçekten. Ben yapamıyorsam kimse yapmasın kafası. Yapacak durumu da var orası daha beter.

Kimsenin bu durumlara tahammülü kalmamışken böyle konu açmak cesaret ister gerçekten. Ben yapamıyorsam kimse yapmasın kafası. Yapacak durumu da var orası daha beter.
Yatırım kaygısından akrabaların evine üşüşmeyi tercih ediyor konu sahibi.

Nekadar savruksunuz ya
Mis gibi akraba evi işte, duyanda hep 5 yıldızlı otele gitti sanır

Eskiden gidip akrabalarda kalinirdi. Annem babam hep erzak felan alip para da veriyordu. Ama artik annem bile diyor "ne kadar cehalet onca zaman gidip baskasinin evinde kalmak" diye.

gercekten uzuluyorum ya bu laflari edenler yasadigi koyden cikmamis 50 yasin uzerindeki teyzeler olsa yazik gormedigi seyi nereden bilecek, onun omru de bosa gecmis iste der uzulurum. ama bunu yazanlarin cogu ogretmen. ye, ic, eve gel otur bunun sonucunda da gecindigini zannet; birikim yaptim diye havalara uc. kimse sana altinini bozdur tatile git demezken insanlara “neden tatile gidemiyorum diye uzuluyorsun” demenin neresi mantikli? size ne? isteyen gider istemeyen gitmez. sizin gitmeme hakkiniz var da insanlarin neden gidemiyoruz deme hakki yok mu?

Böyle şeyler görgü meselesidir. Çocukluğumdan beri babam bizi tatile götürür evimize de şahane paralar girmezdi çünkü annem ev hanimiydı yani babam tek maaştı. Eşim de sağ olsun gezmeyi sever ve tatile hep gittik gitmeye de devam edeceğiz çünkü ikimiz de yıl boyu canımız çıkarcasına çalışıyoruz ve yazın 1 hafta yaptığımız tatili kendimize hak görüyoruz. Siz bu tarz yetismediginiz için böyle düşünmeniz normal

Böyle şeyler görgü meselesidir. Çocukluğumdan beri babam bizi tatile götürür evimize de şahane paralar girmezdi çünkü annem ev hanimiydı yani babam tek maaştı. Eşim de sağ olsun gezmeyi sever ve tatile hep gittik gitmeye de devam edeceğiz çünkü ikimiz de yıl boyu canımız çıkarcasına çalışıyoruz ve yazın 1 hafta yaptığımız tatili kendimize hak görüyoruz. Siz bu tarz yetismediginiz için böyle düşünmeniz normal
Her seye katılıyorum ama son cümleye değil. Insan doğduğu evdeki gibi kalmıyor. Kalmamalı da. O sebeple bunlari yaşamadı diye yaşamak istememesini normal bulmuyorum. Ben de tatil gormeden büyüdüm ama asla bu bir lükstür demem.

İkiniz de memursanız ve hiç tatile gidemediyseniz bence siz de ağlayın. Bizim eve de 24 bin TL maaş giriyor ve tatile gidip gitmemek konusunda kararsızım. Diğer ülkedeki düşük gelirli insanlar benim ülkeme gelip lüks otellerde tatil yapıyor ama ben yıllarca eğitim görüp işe girmek için yırtınıp, yıllarca çalışmama rağmen tatile gidemiyorsam ağlarım. Yurtdışını geçtim 2 saatlik yola gitmeye korkuyoruz bu benzin fiyatlarıyla. Tatil bizim neyimize. Düşük gelirlere gelince önce ekmek diye ağlayın.
pamuk musun nesin pamuk musun nesin 24 bin tl geliri olan Etkili Eleman Etkili Eleman
Konu bdv taşınınca ne kadar rağbet görmüş 😍

Ben şu tatile çıkamama ağıdını neden anlayamıyorum ya, babam memurdu biz karı koca memuruz (bunu neden yazdım: türkiyede sabit geliri ve işsizlik kaygısı olmayan grup olarak değerlendirildiğimizden) hiç öyle illa ki "gidip bir otelde kalacağım" diye tutturacak bütçeyi açamadım yatırım kaygısından. Akraba ziyaret ettim, kuzenlerimi gördüm, çocuklarımı kuzenleriyle buluşturdum, misafir ağırladım,bahçede komşularımla kıkırdadım. Aile bağlarımı güçlendirdim ya da evimde yattım. Burada düşük maaşlı, gırtlağa kadar borç içinde, ekonomik krizde yarının hesabını yapamayacak durumdaki insanların tatile gidemiyorum diye ağlamasına anlam veremiyorum. Ne yapmak lazım yani kredi çekip ya da alyansı satıp tatile mi gitmek lazım, şart mı bu, ya da bu neden böyle, çok mu özeniyoruz acaba maddi olanaklarımızı zorlayan şeylere, neden var olanın keyfini sürmenin yollarını aramıyoruz. Şahsen benim cebimde hiçbir zaman tatile ayıracak param olmadı, olmayınca da bunu dert edinme gereği duymadım. Ben mi arızalıyım insanlar mı taht-ı revan peşinde?

Linç etmek isteyen de çıkabilir, haklı da olabilirler ama olamayanı oldurmamadığından ağlamak yerine var olanı güzelleştirmeye çalışmak çok mu zor.

Ekleme düzeltme adı her neyse 😁

Hanımlar ben kimse evden çıkmasın falan demedim, iyi de yazarım aslında 😅 ama tatil kavramını illa ki bir hafta tam pansiyon bir otelde geçiremediği için dertlenen gruptu kastettiğim. Var olanı değerlendirebilmek varken neden lüksünü yapamıyorum diye isyan edenleri anlamadığımı dile getirdim.
Ve siz de bunu konu acacak kadar dert mi ettiniz kendinize?

senın dedıgın 20 sene onceydı. sımdı ustumuze basımıza alıyosak karnımız toksa tamam. yanı olay tatıle gıdememek degıl bu kadar okuyup calısıp mesaılerle hala daha zar zor gecınıyor olmak dolayısıyla dınlenmek ıcın bıle para ayıramamak. cocugu esı alıp bı denıze goturememek.
20 sene öncesi daha güzeldi. Dediğim gibi öğretmen, asker, polis… bir sürü kamp vardı. Kötü ucra yerlerde de değildi. kooperatif sistemiyle memurlar yazlık alabiliyordu. Şu an hayal bunlar.
Çocuklara gelecek bırakacaksak imkan dahilinde bir şeyler yapmaya çalışılır ama aman ben yemeyeyim çocuklara kalsın da diyemem valla, eğitimleri, meslekleri, evlenmeleri derken zaten anne babalar elinden geleni yapmaya çalışıyor, meslek sahibi yaptığımız çocuklar da az kendilerini sıksın birikimini kendi yapsın.
Mune hanım, ultra zengin yabancılar çocuklarına miras bırakmıyor. Kendileri yapsın diyorlar. Hayır kurumlarına bağışlıyorlar.

Sizin yatırım kayginiz da bana tuhaf geliyor mesela , herkesin hayata bakışı farklı
1 yaşımdan beri ( ilk adımımı tatilde atmışım hatta otelin bahçesinde) tüm çocukluğu gençliği her yaz birden fazla otelde ( yurtici/yurtdisi) tatil yapmış bir insanım ama son 4-5 senedir uzun süreli tatil yapamıyorum ve bence bu bir dert , ha gelip de buraya konu açmam ya da kimseye dert yanmam bununla ilgili ama düşününce üzülüyorum, neden herkesi kendiniz gibi sanıyorsunuz ki?
Zaten mutsuzlukların asıl sebebi, daha önce yapabildiğiniz ulaşabildiğiniz şeylerin artık ulaşılamaz olması. Eskiden gidemeyen yine gidemiyor ama yokluğunu, eksikliğini hissetmiyor çünkü böyle bir alışkanlığı zaten yoktu. Sizin gibi tatilin içine doğmuş biriyse sadece 1 sene gidemese üzülür. Sadece tatil değil her konuda böyle bu. Araba alamıyorum diye üzülürsünüz almayıver, otobüse bin derler. Asıl üzüntü sebebi daha önce alabiliyor olmam ve artık imkansız gibi olması aslında. Standartlarından geri kalmak insanı her zaman üzer.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X