Kendiniz cok küçük. Mutlaka göz kulak olacak birisi lazim.
Alakasız bir arkadaşım tatile giderken bana verdi mesela kedisini. Küçük falan ama hep dövdü benim kedimi, ayrı odaya kitlemek zorunda kaldım onu. Bir ton zahmet çektim.
Etrafınizda illaki yavruya kıyamayacak benim gibi bir enayi vardır :) sorun soruşturun. Hatta bulamazsanız para falan teklif edin.
2,5 aylık ne ya, bebek o daha. En basitinden bir dolaba tırmanır,düşer ve çıkamaz. Benim kedim misafirlerden saklanmak için banyoda dolabın altına girmişti. Çok küçük bir alan, 5 cm yok bile. Su giderinin de nasılsa kullanmıyoruz, dolabın altında kalıyor diye kapağı yokmuş. Haberimiz bile yok. Sen hıyar, tek ayağını o minik yere sok, kurtarama!
Zar zor, birkaç kişi dolabı kaldırdık falan da kurtuldu hayvan.
Görünmez kazalar kediden sorulur. Hele de küçükse. Girer bir yere, çıkamaz, su kabini döker, günlerce susuz kalır,perdeye tirmanmak isterken üstteki perde takılan rayli zimbirtiyi kafasına düşürür,onca perdeden kurtulup çıkamaz, masadan cam birşey düşürür (ki kedilerin en büyük zevkidir) sonra ona basar yanlışlıkla, kanar her yeri...
Zaten bir gidimcik canı var. Biraz büyük olsa yine neyse
Ama lütfen bırakmayın . Vardır illa verecek birisi.
En olmadı bir komşuya anahtari verin günde bir gelsin kontrol etsin.
*Veteriner kafesleri gerçekten pişmanlık . Ben de vermiştim, zavallı kedim tüm gün aynı kafeste, tuvaleti ile yanyana yatsın diye bir de para ödemistim. Tavsiye etmem