• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tatli bi dert :)

LoVe_GuL

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2009
523
1
96
İsveç
Kizlar evde 1 saat önce agir bisey kaldirdim, belim biraz agriyo annem bazen der kizim agir bisey kaldirma bel fitigi olursun... Dogrumu kizlar agir bişey kaldirinca fitik olurmu insan annemde bel fitigi var zamaninda caninin kiymetini bilmedi tek başina o agir halilari kaldirir cirpardi, kimse yardim ermezdi... Dünde alişverise gitmişttim eşim yokttu oda arkadaslariyla biyere gitti... Zaten market evimize 5 dak ilerde getiririm sandim getirdimde poşetler biraz agirdi yine dün belim agridi... Bu arada 2 senelik evliyim cocugum olmuyo, bunun agir bişeyler kaldirmakla ilgisi varmidir?

Kizlar evde 1 saat önce agir bisey kaldirdim, belim biraz agriyo annem bazen der kizim agir bisey kaldirma bel fitigi olursun... Dogrumu kizlar agir bişey kaldirinca fitik olurmu insan annemde bel fitigi var zamaninda caninin kiymetini bilmedi tek başina o agir halilari kaldirir cirpardi, kimse yardim ermezdi... Dünde alişverise gitmişttim eşim yokttu oda arkadaslariyla biyere gitti... Zaten market evimize 5 dak ilerde getiririm sandim getirdimde poşetler biraz agirdi yine dün belim agridi... Bu arada 2 senelik evliyim cocugum olmuyo, bunun agir bişeyler kaldirmakla ilgisi varmidir?

Sondan başlamak istedim, çocuk olmamasının sebebinin ağır kaldırmakla ilgisi olacağına ihtimal vermiyorum. Bunun en doğru cevabını doktorunuz verecektir. Çocuk kararı verdikten sonra hiç kontrole gittiniz mi? Kist miyom vb. sorunlarınız var mı? Eşiniz de aynı şekilde sizinle kontrole gelmeli.. fizyolojik açıdan bir sorununuz yoksa gerisi Allah'tandır..

Ağır bir şey kaldırdığınızda bel fıtığı olmazsınız ancak ağır bir şeyi vücudunuzu dengelemeden yanlış şekilde kaldırırsanız bel fıtığı olma ihtimaliniz vardır.

belfıtığı denilen o nalet ağrı sadece ağırlık kaldırmakla değil yerden bir şey alıp kalkarken,ani dengesiz bir hareketlen hatta tuvalette ıkınırken dahi olabilir
her bel ağrısı bel fıtığı değildir bu konuya uzun uzun yazardımda vakit dar:)
endişe etme bir kasgevşet,icisi sür inşallh geçer
vede hamilelikle ağır yük arasında bir orantı yok,
eger olsaydı bugün tarla tapanda köylerdeki kadınların hiç çocuğu olmazdı

Sondan başlamak istedim, çocuk olmamasının sebebinin ağır kaldırmakla ilgisi olacağına ihtimal vermiyorum. Bunun en doğru cevabını doktorunuz verecektir. Çocuk kararı verdikten sonra hiç kontrole gittiniz mi? Kist miyom vb. sorunlarınız var mı? Eşiniz de aynı şekilde sizinle kontrole gelmeli.. fizyolojik açıdan bir sorununuz yoksa gerisi Allah'tandır..

Ağır bir şey kaldırdığınızda bel fıtığı olmazsınız ancak ağır bir şeyi vücudunuzu dengelemeden yanlış şekilde kaldırırsanız bel fıtığı olma ihtimaliniz vardır.

Öncelikle yorumunuz icin tskller..
Elbet bunun bilincindeyim, ama ne bilim istte birden korkttum annemin o lafi aklima gelince... Bi senedir cocuk istiyoruz olmuyor, doktora gittik butun tahliller yapildi... Sorun benden kaynakli tsh yuksek ciktti 9,8 mis :( 3 aydir hormon ilaci kullaniyorum, cok sukur dusttu suan ise 6 :nazar: simdilik herseyin hayirlisini diliyorum, Allahim gönlume göre verir insallah:emir_bebek:

belfıtığı denilen o nalet ağrı sadece ağırlık kaldırmakla değil yerden bir şey alıp kalkarken,ani dengesiz bir hareketlen hatta tuvalette ıkınırken dahi olabilir
her bel ağrısı bel fıtığı değildir bu konuya uzun uzun yazardımda vakit dar:)
endişe etme bir kasgevşet,icisi sür inşallh geçer
vede hamilelikle ağır yük arasında bir orantı yok,
eger olsaydı bugün tarla tapanda köylerdeki kadınların hiç çocuğu olmazdı

Yorumunuz icin tskller...

Haklisiniz evt, ben o gun aceleyle kaldiirdim, kaldirirken bile sanki kemigimden hafif bi ses geldi, o an sanki dusesek gibi oldum:50:
Belimi saglam tutmadim, kaldirirken acele ettim bi an... Halen biraz agrisi var gecmedi daha:50:

Back
X