• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tatlı şerbeti :(

hly43

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mart 2009
135
2
316
Kütahya
Bayanlar ben tatlım için şerbet yaptım (6 su bardağı şeker ,6 su bardağı su ,1 tane limon tuzu (köydeyim ve market yoktu o nedenle limon tuzu kullandım)ama biraz tadı iyi ama biraz sıvı oldu sanki biraz kıvamlı olması için ne yapmalıyım ?Aklıma birde şu takıldı limon tuzunu önceden koydum galiba sonradan mı konulmalıydı?:31:

canım yaptığın tatlıya göre şerbetinin miktarı da değişir.
ben tatlılarım için genelde 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su koyuyorum, içine bazen yarım limon atıyorum.
bu miktarlardan memnun kalıyorum :34:

Bayanlar ben tatlım için şerbet yaptım (6 su bardağı şeker ,6 su bardağı su ,1 tane limon tuzu (köydeyim ve market yoktu o nedenle limon tuzu kullandım)ama biraz tadı iyi ama biraz sıvı oldu sanki biraz kıvamlı olması için ne yapmalıyım ?Aklıma birde şu takıldı limon tuzunu önceden koydum galiba sonradan mı konulmalıydı?:31:

az kaynatmışsın o yüzden koyu olmamıştır

kaynama bitmesine yakın limon suyu konur.
tuzu olur mu bilemem.
az kaynatınca sulu olması normal

şerbetten biraz işaret parmağına damlat, baş parmağınla işaret parmağını açıp kapat şerbet sünüyorsa koyulaşmış demektir.
anlatabildim umarım :26:
limon tuzunu bilmiyorum ama limon ocaktan inmeden önce damlatılır.

Dediğini denedim ama sünmüyor elimde şekerin yoğunluğu var ama sünmüyor :50: Kaşıkla karıştırırken şekerin yoğunluğu hissediliyor ama kaşıktan alıp akıttığımda su gibi akıyor.Bayadır kaynıyor hala ocakta...Galiba limon tuzundan oldu bu keşke sonunda koysaydım

Şerbetin kıvamının limon tuzuyla alakası yoktur.
Tencerenin ağzını kapatmadan orta ateşte kaynatın, bir süre sonra koyulaşır.

Kızlar acil cevap şerbeti irmik tatlisina doktukten sonra tatina baktım limonu fazla olmuş ne yapabilirim bi fikri olan varmi

Back
X