Tatlı Tarifi Tavada kunefe (resimli)

Sympathique

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2007
8.389
52
363
Fransa
cok kolay hemencik yapabilceginiz bi tatli

bu tatliyi sica olrak servis yapin ,soguyunc icindeki peynir donuyo sert oluyo

500 gr tel kadayif
1 veya 2 paket mozzarella peynir
200 gr kadar tereyag
azcik ceviz

serbet icin
3 bardak su
2.5 bardak seker
azcik limon suyu

ilk once serbet icin bi tencereye seker ve suyu koyup kaynatin,kaynayinca az limon sikin,serbet kivama gelene kadr kaynasin
kadayif icin,tereyagi eritin,telkadayifi bi tepsiye alip eriyen tereyagi dokup iyice birbirine yedirerek,elinirle ayirin
kadayifi,ikiye bolun
bi teflon tavanin altini tereyagla yaglayin, telkadayifin yarisini,tavaya doseyin ,elinizleiyice bastirin,uzerine istege gore azcik ceviz serpin,suyunu aldiginiz mozzarella peyizleri uzun uzun parcalayin ,kadayifin uzerine dizin,ve kalan kadayifida en uste yayarak elinizle iyice bastirin
ocaga koyup fazla yanmicak sekilde devamli kontrol ederek ,altini kizartin,bi kapak yardimiyla,kadayifi tersine cevirin,tekrr tavayi yaglayip kadayifin pismeyen yuzunde kizartin
heriki tarafi kizarinca bunu bi tepsiye alip,serbetini dokup sicak olarak yaninda dondurmayla servis yapin
AFIYET OLSUN

spa2270a.jpg

spa2276a.jpg

spa2289a.jpg

spa2296a.jpg

spa2302a.jpg

spa2311a.jpg

Son düzenleme:
nasıl güzel yanmış öyle, künefenin üzerine tatlı tanımam zaten
nasıl canım istedi şimdi,
elinize sağlık.

4.karede ki supla gibi olan şey ne ,
özel künefe pişiricisi mi ?

canım bi dilim alabilirmiyim...çok harika görünüyo...
çok hamaratsın çok...ellerine sağlık...

nasıl güzel yanmış öyle, künefenin üzerine tatlı tanımam zaten
nasıl canım istedi şimdi,
elinize sağlık.

4.karede ki supla gibi olan şey ne ,
özel künefe pişiricisi mi ?

tesekkur ettim canimŞeniz
yok canim ben kunefeyi tavada pisirdim
pisirdiken sonra bi tepsiye aldim ,o tepsi, cunku tavada serbet dokmedim keskerken teflona bisey olmasin diye baska yepside serbet doktum anliagina.s

çok güzel görünüyor canım istedi yaaa
merci canim,tarif ekliyorum sizlerin canida istiyo diye uzuluyorum ,ama insallah bigun yaparsaniz doya doya yersiniza.s.
Ne becerikli hatunlar varmis hayranimopuyorumnanaktan
saol canim ben eminim sende baya beceriklisindir,beceriksiz turk kadini varmi hica.s.
canım bi dilim alabilirmiyim...çok harika görünüyo...
çok hamaratsın çok...ellerine sağlık...
of canim ya keske elimde olsada gondersem,malesef artik resimden bi dilim gondereyim sanaŞeniz
ellerine emeğine yureğine sağlık tatlım yaa..harika görunuyor...missmiss:))
tesekkur ettim canim guze yorumun icina.s.

ya oldumu şimdi yaaaaa benim gibi künefe delisine yapılırmı?
ellerine sağlık canım çok güzeeeeeeel görünüyor...
:1no2:

tesekkur ettim canimŞeniz
yok canim ben kunefeyi tavada pisirdim
pisirdiken sonra bi tepsiye aldim ,o tepsi, cunku tavada serbet dokmedim keskerken teflona bisey olmasin diye baska yepside serbet doktum anliagina.s

anladım canım ,
şapırdanıp durdum ekran karşısında inan ki
(inşallah bugün biryerlerden künefe aranıp yememkaydirigubbakcemile2)

valla acaip canım cekti haaaa :)) malzeme kıtlığından dolayı az ötedeki antep sofrasından sipariş verdik şimdi eşimle.2 tane hemdeeeeee :))) afiyet olsun banaaaaaa :)))

ya oldumu şimdi yaaaaa benim gibi künefe delisine yapılırmı?
ellerine sağlık canım çok güzeeeeeeel görünüyor...
:1no2:

yapilirmi degil yaptim bilenelaelaelaelaelae
tabi canim restoranlarda yedigimiz gibi olmuyo, onlarin ozel peyniri oluyo, ama iste bazen boyle kendimizi kandiraya calisiyoruz
bu arada merci canima.s.

valla acaip canım cekti haaaa :)) malzeme kıtlığından dolayı az ötedeki antep sofrasından sipariş verdik şimdi eşimle.2 tane hemdeeeeee :))) afiyet olsun banaaaaaa :)))

allah sizi emiiiikaydirigubbakcemile3
oh turkiyede ne saslisiniz, hazir hemen cagir gelsin ,biz buralarda nerde bulcaz ,ancak iste ,evde kunafeye benzetmeye calisiyoruz,
ye canim afiyet olsun ,yarasin
ne guzel olur simdi oraninkidecokacimcoook

ŞŞŞtt beni bak bacım teker teker gel noluyo:delphin:
yüreğime indircen zannımca..
künefeler kedi dili pastalar of of
Çok üzgünüm çoook

yok anam ben gelince ucer ucer gelirimkaydirigubbakcemile3
tek tek olmaz, 2 tatli bi tuzlu ,oh guzel gider:jeyyar:

yok libisim ,senin yureginde ne pastalar borekler var anam ,bunlarmi incek senin yuregine:olmaz:
ben senin o guzel yuregini sevim emiiŞeniz

tam bi künefe canavarı ben...canımın tatlı bişeyler istedği şu anda bunu gördüm..delikafadulden
çok güzel gözüküyor hele sunumu...ellerine sağlık...

of of icin gitti beee,cokacimcoookzaten canim kac gundur tatli istiyo tembellikten yapamiyom,bi tarafimi kaldirsam yapacam ama,sanki cok becerebilirmisim gibi ama napalim,niye benim senin gibi ve libyana gibi komsum yoook ,,,oooooooof beee:delphin:

Back
X