Tavrım ne olmalı?

Aloha19

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2015
195
160
Merhaba hanımlar, belki çok basit bir mevzu ama farklı görüşlere ihtiyacım var.Yaklaşık bir buçuk yıllık evliyim, eşimle iletişimimiz ve evliliğimiz iyi gidiyor, 6buçuk aylık bir bebeğimiz var, ilçede çalışıyorum ve çalıştığım günler 5buçuk 6 arası evde oluyorum. Bunlardan bahsetme sebebim gelebilecek ayrıntı sorularını baştan cevaplamak. Dün akşam eve geldim ve apar topar yemek yaptım, eşim eve geldi yemeğimizi yedik. Normalde hep eline sağlık hayatım, çok güzel olmuş der ve beğenmediği noktalar olursa önerilerde bulunur ben de dikkat etmeye çalışırım. Çünkü mutfak konusunda çok fazla deneyimim yok, çalışıyorum ve hamilelik sürecin çok Bulantılı ve hastalıklı geçtiği için her iki annemizde de çok yemek yedik.Hem annem hem kayınvalidem mutfak konusunda çok iyiler, eşim ikisinin de yemeklerine bayılır. Ama ben de hemen her şeyi yapmaya ve öğrenmeye çalışıyorum ve eşim sık sık onların yanında da beni takdir eder. Geleyim sadede. Dün yemekten bir kaç saat sonra midem kötü falan dedi. Sonra da "hayatım senin yemeklerde daha tat oturmadı, annemin yanına kursa gitmen lazım" şeklinde şakayla bir şeyler dedi. Hiçbir şey söylemedim ama çok kırıldım. Tamam yeniyim, arada damak tadı tutmayabilir ama annelerimiz de kaç yıllık ev kadınları. Akşam yatarken yüzüm düşüktü, ne oldu diye ısrar edince " böyle söylemene kırıldım, sonuçta annenlerimiz de yeni evlendiklerinde şimdiki gibiler miydi, yorgun yoldan geldim bu kadar yapabildim" deyince de "sen buna mı takıldın, bunda kırılacak bir şey yok, uzun zamandır annemde yemedik geçen Çarşamba annemlerde yiyince yemeklerini özlediğimi farkettim, sonuçta alıştığım damak tadı insan özlüyormuş, zamanla sen de onlara bakarak öğrenirsin" diye geçiştirdi. O farkında değil ama çok üzüldüm, kırıldım. Hem ilk söyleyiş tarzı hem de annesinin yemeklerini aratıyor olma hissim inanın hiç eve gidince yemek yapasım yok. Ama düşündüm çok güzel ve özenli bir yemek hazırlıycam. Gerçekten kırıldığımı bilmesini istiyorum. Sizce tavrım ne olmalı? Çoook uzun oldu farkındayım, şimdiden çok teşekkürler

yemek yapmak artık o kadar kolay ki
internette bir yarım saat geçirmen yeterli..
bence eşine bu konuda çok yüklenme belli bir süre yesin istediği kadar annesinde en fazla 6-7 aya halledersin bu işi.

Eşiniz geçiştirmemiş açık bi dille ve bence gayet mantıklı açıklamasını yapmış
Size gelince tavrı mavrı boşverin düzelmeyecek bişey değil
Adam sizden uzay mekiği kullanmanızı istememiş Bi eksiklik var demek ki .. Azıcık baharat üzerine filan çalışın
Kayınvalideden tarif filan isteyin
Hallolur yani

yemek yapmak artık o kadar kolay ki
internette bir yarım saat geçirmen yeterli..
bence eşine bu konuda çok yüklenme belli bir süre yesin istediği kadar annesinde en fazla 6-7 aya halledersin bu işi.
O kadar yemek yapabiliyorum neyse ki . Aile, akraba, arkadaşlara davet verimliliğim de var herkes takdir tebrik eder ama eşim hemen annesinin yemeklerinin ayarı damak tadı olsun istiyor.

kotu bisey dememis alinmayin hemen, siz de diyorsunuz daha tam bilemediginizi. her aksam dese tamam da belki dun aksamki gercekten cok kotuydu. nefis yemek tarifleri sitesini siddetle oneririm.

Neden kendinizi bir tutuyorsunuz ki,hepimiz anne yemeklerını özleriz bunda kırılacak bir şey yok bence kafanız atakıp moralinizi bozmayın bence.Sizin elinizin tadı da baskadır zamanla sizinkine de alışır :)

O kadar yemek yapabiliyorum neyse ki . Aile, akraba, arkadaşlara davet verimliliğim de var herkes takdir tebrik eder ama eşim hemen annesinin yemeklerinin ayarı damak tadı olsun istiyor.
damak tadı belli bariz kurallar içerir kimisi çok yağlı yapar yemeği kimisi bol salçalı bol domatesli yapar ve ya çok pişmiş az pişmiş kıstası vardır k.validenize gittiğinizde her yemeği kriminal inceleme yapar gibi yiyin :KK70:
annenizden de tüyolar alın ama çok bi fark yoktur eminim sizin elinizin lezzetiyle eşinizi de söyleyin çok şımarmasın :KK70:

Merhaba hanımlar, belki çok basit bir mevzu ama farklı görüşlere ihtiyacım var.Yaklaşık bir buçuk yıllık evliyim, eşimle iletişimimiz ve evliliğimiz iyi gidiyor, 6buçuk aylık bir bebeğimiz var, ilçede çalışıyorum ve çalıştığım günler 5buçuk 6 arası evde oluyorum. Bunlardan bahsetme sebebim gelebilecek ayrıntı sorularını baştan cevaplamak. Dün akşam eve geldim ve apar topar yemek yaptım, eşim eve geldi yemeğimizi yedik. Normalde hep eline sağlık hayatım, çok güzel olmuş der ve beğenmediği noktalar olursa önerilerde bulunur ben de dikkat etmeye çalışırım. Çünkü mutfak konusunda çok fazla deneyimim yok, çalışıyorum ve hamilelik sürecin çok Bulantılı ve hastalıklı geçtiği için her iki annemizde de çok yemek yedik.Hem annem hem kayınvalidem mutfak konusunda çok iyiler, eşim ikisinin de yemeklerine bayılır. Ama ben de hemen her şeyi yapmaya ve öğrenmeye çalışıyorum ve eşim sık sık onların yanında da beni takdir eder. Geleyim sadede. Dün yemekten bir kaç saat sonra midem kötü falan dedi. Sonra da "hayatım senin yemeklerde daha tat oturmadı, annemin yanına kursa gitmen lazım" şeklinde şakayla bir şeyler dedi. Hiçbir şey söylemedim ama çok kırıldım. Tamam yeniyim, arada damak tadı tutmayabilir ama annelerimiz de kaç yıllık ev kadınları. Akşam yatarken yüzüm düşüktü, ne oldu diye ısrar edince " böyle söylemene kırıldım, sonuçta annenlerimiz de yeni evlendiklerinde şimdiki gibiler miydi, yorgun yoldan geldim bu kadar yapabildim" deyince de "sen buna mı takıldın, bunda kırılacak bir şey yok, uzun zamandır annemde yemedik geçen Çarşamba annemlerde yiyince yemeklerini özlediğimi farkettim, sonuçta alıştığım damak tadı insan özlüyormuş, zamanla sen de onlara bakarak öğrenirsin" diye geçiştirdi. O farkında değil ama çok üzüldüm, kırıldım. Hem ilk söyleyiş tarzı hem de annesinin yemeklerini aratıyor olma hissim inanın hiç eve gidince yemek yapasım yok. Ama düşündüm çok güzel ve özenli bir yemek hazırlıycam. Gerçekten kırıldığımı bilmesini istiyorum. Sizce tavrım ne olmalı? Çoook uzun oldu farkındayım, şimdiden çok teşekkürler
Ben çok güzel yemek yaparım ama annemin yemeğibaşkadır.Çünkü anne yemeği başkadır.

daha çok zaman var önünde,ben evlendiğim ilk 3 sene zeytinyağlı pırasayı tariften bakarak yapıyordum..şimdi hepsini yapıyorum ama 12 senem:)

aynı şeyi yaşasam bu akşam yemek falan yapmazdım :KK14:

bende senin gibi çok hassasım yemek konusunda eşime 40 kere sorarım nasıl olmuş beğendin mi diye. zamanla alışırlar bizim yemeklerimi zede çok kafana takma bence

Biz bi zamanlar evlilik terapisine gidiyorduk. Ben de şikayet etmiştim, yaptıklarımı beğenmiyor diye.

Psikoloğun önerisi şu olmuştu: Sadece kendinize kadar yemek yapın, oturun ve onu bitirin.

Bir kaç kere yaptım, işe yaramıştı.

Sonuçta ben onun işe aldığı bir hizmetçi değilim, aşçı değilim. Karısıyım. Üstelik de çalışan bir kadınsam neden yemek görevi hep bende? Hadi yemeği yaptım da beğenmeme ne demek ya

Ben böyle konularda çok cazgırım maalesef,
herşeyi geç en kötüsü karşılaştırılma hissi ..
Daha ciddi bir dille kırıldığınızı anlatın ki tekrarlanmasın bence .

ama adam doğru söylemiş düşünsenize bebekliğinizden bu yana her gün aynı insanın yemeğini yiyrsunuz
ister sizinkinden lezzetli olsun ister kötü olsun
insan alıştığı tadı sever damak zevki ona göre gelişmiş çünkü küçüklükten beri
boşuna alınıyorsunuz
her zaman annesi daha güzel yemek yapacak çünkü hep o yedirdi:)
keza benim annem de her zaman herkesten güzel yapacak herkesin kendi annesi gibi.. bilmiyorum anlatabildim mi..

Bence alinma. Bizdede basta derdi esim annesinin yemeklerini ozledigini. Bende senin gibi cok acemiydim. Yani ilk sene laf soylemeden yedi, nasil yedin diyorum. E ogrendin basta normal dedi.

Suan 5.senelik evliyiz gecen artik annemin yemekleri garip geliyor demesine sevindim :p halbuki kv cok guzel yapar,ben cok begenirim. Kiyaslasa hosuma gider.

Yani ufak tefek seyler bunlar..

Yapmayın allah aşkına gereksiz yere dert ediniyorsunuz. Herkesin annesinin yemeği farklıdır. Ben mutfağı severim güzelde yemek yaparım ama annemin yemeği gibi olmaz hiç bir zaman. Adam annesinin yemeklerini özlüyor diye cezalandıracak mısınız? Bunun yerine kayınvalidenizden yardım isteyip, yarif alıp onun yemeklerine yaklaşmak daha kolay bir çözüm olmaz mı?

Eşimin yeğeni 19 yaşında muhteşem mercimek çorbası yapar. Eşim her zaman söyler x'in çorbasının üzerine mercimek çorbası tanımam diye. Görümceme her gittiğimizde de mercimek çorbası hazırdır eşim seviyor diye. Ben de evde yapacağım zaman onun tarifiyle yaparım, aynısı olmasa da yaklaşır. 19 yaşındaki bebe benden güzel çorba yapıyor diye komplekse mi gireyim, ya da eşime tavır mı alayım onunkini beğeniyor benimkini beğenmiyor diye. Yapmayın allah aşkına, böyle triplerle bir yere varamazsınız.

Bence buna çok takılmayın zamanla sizin yemeklerinize alışır. Mutlaka yemekleriniz iyidir ama henüz damak tadına uymamamıştır.Niceleri var canım bir süre sonra annelerinin yemeğini yememeye başlayan.Örnek babam...

ben bile kendi yemeklerimin yanında annemin yemeklerini arıyorum. :KK48:
asla aynı tatta pişiremiyorum , iddiam da yok napiim.

benim eşim de söyler "annemin dolmasından yapsana" diye ama "canın çok istediyse söyleyelim annen yapsın" derim , hatta söylerim yapar sağolsun.

hiç kendimi geremem.
siz de öyle yapın takılmayın. zamanla sizin elinizin ayarına da alışır.

X