Tavşanım için hangisi iyi sizce?

teacherr23

Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2016
378
127
23
32
Arkadaşlar çok sevdiğim bir tavşanım vardi. 7 senedir bakıyorum kendisine. Ona ozel oda yapmıştım kumu yemi oyuncaklari suyu orda dururdu. Bazen dışarı parka götürürdüm. Son zamanlarda hepten yaşlandı ve tuvalet alışkanlıgini unuttu sürekli dışarı yapiyodu. 2 gunde bi odasını temizleyip supurup bezlerini yikiyordum. Ev çok kötü kokuyor eve gelen kokudan bahsediyodu. Tavşanım iyice yaslandigi icin parka da goturememeye başladım. Korkuyodu ordaki cocuk seslerinden kalbi delice çarpıyordu. Ailem de artık istemiyodu senelerdir mucadele ediyodum. Ailemle baya tartistik dün alıp götürdüler bi tanıdık varmış polis. Uludağ yolunda bi tane emniyet Müdürlüğü varmış onun bahçesinde hayvanlar varmış oraya götürdüler. Odasını ağlayarak temizledim ve kaldırdım esyalarini bazilarini atmaya kıyamadim. Çok kötüyüm sizce doğru mu yaptim? Üzülür mü terk ettim diye hastalanır mı? Yoksa yeşillik alanda mutlu mesut yaşar mi? Iyi mi ettim kötü mu bilmiyorum arkadaşlar birseyler soyleyin çok üzgünüm

Tavşan gibi hayvanların evde beslenmesine karşıyım ben. Ne kadar iyi baksanız ortam sağlasanız da doğa gibi olmaz. Sahiplik kavramları yoktur kedi köpekler gibi, bağlılık hissetmezler. O yüzden emin olun daha mutludur, üzmeyin kendinizi.

Hayvanlarla doğal ortamına daha uygun yerde yaşaması tabi ki onun için daha iyi...
Tek başına tavşan iyi bile yaşamız bence olması gerekeni yapmışınız üzülmeyin...

Bizim de bi tavşanımız vardı seneler önce.
Evde beslememek lazım aslında. Hayvan kafeste hep,ayakları tutuluyodu çıkarsak ev batıyodu annem halı yıkıyodu devamlı. Halıdakı çiçek desenlerini gerçek sanıyodu deliriyodu kafesten dışarı çıkartınca.

Dişiydi bizimki,bi baktık regl olmuş, o son nokta oldu götürüp bi petshop'a verdik. İlk günler çok zordu hep ağlıyoduk ara sıra bakmaya gidiyoduk durumu nasıl diye. Her gittiğimizde biraz daha zayıf görüyoduk,en sonunda tüyleri dökülmeye başladı üzüntüden. Ne yapalım gidip alalım geri dedik, gittiğimizde yoktu. Ölmüş. Uzun zaman atlatamadık insan yaşamadan anlamıyor.

Ama bu hayvanlar için ev hapishaneden farksız.
Kafesten çıkınca ayaklarını germesi hala aklımda,yazık oluyor hayvanlara.
Bıraksan olmuyor, çok zor.

Ay demeyin üzüntüden mi ölmüş (( terk edildi diye mi hayvan terk etmeye son derece karşıyım. 2 tane de kedim var onlar 2 senedir benle onları asla birakmicam zaten kediler ev hayvani doga istemiyolar bazen çıkarıyorum gezdirmeye hemen eve donmek istiyolar. Ama tavşan... doğa hayvanı kemirmek eşelenmek istiyo yeşillik istiyo. Üzüldüm haline. Tuvaletini tutamiyo örtüleri batırıyor bazen ben isteykem yapiyo ıslak örtüde oturuyo hasta oluyo sonra. Temizliyorum 2 gun temiz duruyo örtüler oda. 2 gun sonra hadi bi daha... Dayanamadık artık. İnşallah üzülmez bebeğim benim inşallah mutlu olur

Sahiplik kavramlari olmadığını bilmiyordum. Bana bağlanmıştır 7 senedir, terk ettim diye üzülür hasta olur diye korkuyodum. Sevindim bunu duyduguma. Verdiğim kisiden resim istedim. Tavsanin ortami nasıl mutlu mu alışmış mi görmek için inşallah iyidir mutlu yasar kalan ömrünü

İnşallah. Ben o zaman 11-12 yaşında falandım ama hala burnumun direği sızlar aklıma gelince. Şimdi kuş bile almıyorum. Bu hayvanların doğada olmaya ihtiyaçları var aslında iyilik yaptığımızı sanıyoruz ama kötülük ediyoruz. Bizimki süpürgelikleri kabloları kemirirdi kitaplarımı bile kemirmişti e ona da kızamıyosun alıp eve kapatmışsın hayvan ne yapsın. Yeni yerinde,evden daha mutlu olacağı kesin,üzülmeyin siz de

bence daha bile mutlu olur tavşan ev hayvanı değilki onun istediği eminim yeşillik çayır çimen hayvancağız bari hayatının son dönemlerini yeşillik içinde geçirsin :)

Tavşan bizimde vardı kaçmışlardı kardeşim çok ağlamıştı hatta yavrusu bile olmuştu.
3 ü birden kaçtılar,çok üzüldük ama zaten mutlu değillerdir ne kadar ilgilensekte onlar kediler gibi değil.

3 yıldır kedimiz var bir kere evden kaçtı 2 gün öldük ağlamaktan ama sokağa dayanamayıp eve geri geldi evdeki yaşamı rahat geliyor ama tavşanlar doğada yaşamak ister.

Keza ben yavru kaplumbağa da almıştım 3 ay sonra Annem evden gönderdi.Muhabbet kuşları,balık aldık,köpek aldık ama yok kedi kadar ev yaşamına ayak uydurabilen bir canlı yok.

Zaten tavşan evde beslenmemesi gereken bir hayvan bana göre. Sen her imkanı sağladığını sanarsın ama tavşanlar toprak, çim alanlarda yaşamayı severler.
Evde beslenen tavşanların bunalıma girdiğini, sinir krizi geçirdiğini okudum bir kaç defa.
Bence onun için daha iyi olmuş. Bırak son zamanlarını tabiatına uygun yerde geçirsin.

Bende tavşan besledim, çokta sevdim ama yok, olmuyor, onlar da üzülüyor ev ortamında, siz de üzülüyorsunuz. O zıp zıp zıplamak, istediğini kemirmek, istediği yere saklanmak istiyor, e bu da size uymuyor. Serbest olsa size eziyet, olmasa ona.
Bahçede iyi bakıyorlarsa çok mutludur eminim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…