Tavsiyeler

de_niz

Yol arkadaşım
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2013
5.477
95
163
Kızlar 4 aylık hamileyim. H.sonu ilk defa bebek kıyafetleri satan yerlere girip baktım. Fakat olaylara o kadar yabancıyım ki sadece bakmakla yetindim. İlk heves ve merak :) Fakat ne alınacak hiç bi bilgim yok :S Mesela biberon o kadar çok çeşitleri vardı ki ne alınıcak_? aksesuarlarından tutun bezine kadar yardım eder misiniz_?

Canim bende senden farksizim ama bi arkadasim tulum alirken ayakli alma diye tawsiye etti tek bildigim o suan :)

bende 16. haftadayım :)
bir arkadaşım bana da bebek bezlerini stok yapmamamı söylemişti, bezler pişik yapar ise değiştirmek gerekiyormuş, stok yapıp elimizde patlamasın.

Dört ay önce anne olmuş birisi olarak size kendi deneyimlerinden faydalanarak uzunca bir liste yapabilirim.
Uç adet hastane çıkışı aldım.10lu takımlardan.her gün banyo yaptırdığım için çok faydalandım. Özellikle içlerinde battaniyelerinin olması çok işime yaradı.yalnız zıbınlı olanlardan değil de çıt çıtlı body olanları tercih etmenizi öneririm.
Boy boy çıt çıtlı body aldım.çok hızlı büyüyorlar maşallah.o yüzden çok fazla tek bir aya yönelik almayın derim.başından değilde yelek gibi giydirilenleri tercih edin.birde eldivenleri kendi kolunda olanları var mutlaka onlardan alın.eldiven almanıza gerek kalmıyor.
Bir kaç çeşit penye şapka almıştım ben.hastane çıkışlarının içinde olanlar çok küçük oluyor, bir süre sonra biraz daha büyüklerine ihtiyaç duyuluyor.
Uç tane penye yelek almıştım. Yaz doğumu olduğu için penye almıştım.polar olanları da alınabilir mevsime göre.
3 Atlet 3 külot aldım.
2 çift çorap aldım.
Pişik kremi olarak desitin aldım.başından beri pişik sıkıntısı yaşamadık.
Şampuan mustela konak önleyici ve sebamed saç ve vücut şampuanı. Çok şükür hiç konak olmadı.mustelanın nemlendiricisini aldım.çok fazla kullanmadık. Bebe yağı almadım gerek de olmadı.
Bebek bezi olarak başından beri molfix kullanıyorum,çokta memnunum.tavsiyem stok yapmayın.bebeğinizin cildine ve büyüme hızına göre değişiklik yapmanız gerekebilir.
Fileli küvetlerden almanız gerek,özellikle tek başına yıkayacaksanız.
Bir çift havlu.
Tırnak makası(hemen kesilmesi gereken jilet gibi tırnaklar için)
Ateş ölçer.eşim koltuk altından ölçenlerden almış ama siz kulaktan yada baştan ölçenlerden alabilirsiniz. Daha kullanışlı olur.
Emzik ve biberon konusunda şunu söyleyebilirim.ben ikisininde aldım.emzik en küçük boy nuk emzikti.biberon Dr.Browns ilk aylar için olandı.emzik maalesef almadı.anne sütü aldığı için biberonu da çok nadir kullandım,o da göğüs ucu yaralarım dayanılmaz olduğunda ve kızımı emziremeyeceğim bir yere giderken.siz her ihtimale karşı bulundurun bence.
Bebek için alınması gerekenler konusunda Söyleyeceklerim bu kadar.aynı ay kıyafetlerden çok fazla almayın çünkü çok çabuk büyüyorlar ve kıyafetler giymeden kaldırılıyor.bütün anne adaylarına sorunsuz hamilelikler diliyorum.inşallah bebeklerinizi sağ salim kucağınıza alırsınız.

paylaşımın için çok teşekkür ederimmm.

caniremcan çok güzel yazmış. aklıma gelen birkaç şey eklemek isterim;

kıyafetlerin tamamının %100 pamuk olmasına dikkat edin.
nuk marka biberon ve emzikten genel olarak çok memnun kaldım..
chicco marka pişik kremi tavsiye etmiyorum. pedim tahriş ettiğinde kullanmıştım çok canımı yakmıştı. tekstili dışında hiç tavsiye etmiyorum.
jonsons marka şampuanlar türkiyede çok kaliteli değil. ben hiç memnun kalmadım. onun yerine mother care markasını tavsiye ederim.
ıslak mendillerde uni yeni doğan çok iyi oğlumda neredeyse hiç pişik sorunu yaşamadım. yaşadığım zamanlarda da bu ıslak mendilden kullanmadığım zamanlarda oldu.
yeni doğan döneminde patikli tulumlar çok işe yarıyordu arkadaşın dediği gibi kendinden eldivanli olanlar çok kullanışlı. belinin lastikli olmaması karnını ve göbek bağını sıktımı düşüncesinden kurtarıyor.
primanın özel adı altında satılan petek dokulu bezleri çok sıkıntılı o petekler ıslanıp kuruyunca çocuğun resmen poposuna yapışıyor çıkarırken de çok acıtıyor.
derece konusunda en güveniliri koltuk altından ölçen ama yine pratiklik açıcından bir alından ya da emizik tipi olanlardan da tavsiye ederim. çünkü tek kol altından ölçer olunca çocuğa sıkıntı basıyor.. iki tipden bulundurmak takibi kolaylaştırıyor.
bebek yatağı konusunda sanırım en kullanışlısı yatağın yanına takılanlar. şimdiki aklım olsa ondan alırdım. ona yeriniz yoksa süslü püslü sepet yatak yerine yanlarından içi görünen seffaf mika gibi olanlardan tavsiye ediyorum.

sevgiler sağlıklı doğumlar :)

Merhaba kızlar ben de anne adayıyım. Mesela ünlü markaların bebek mağazalarına girdiğimde ortaya sepet koyuyolar. İşte çıtçıtlı bodyleri, patikli altları filan indirime sokuyolar. Öyle denk geldiğinde mesele bi 0-3 ay, bi 3-6 ay filan karışık alıyorum 12 ay 18 ay filan öyle yapabilirsiniz.

Mesela bezlerden hiç anlamıyorum primanın yeşil paketli olanı mı premium beyaz paketli olanlar mı

Mesela bezlerden hiç anlamıyorum primanın yeşil paketli olanı mı premium beyaz paketli olanlar mı

beyaz paket premiyum o benim tavsiye etmediğim işte.. sanırım yeni doğan paketi sarıydı yanlış hatırlamıyorsam. ve değişmediyse tabi...

hmmm anladım canım peki sizce ne zaman kaç aylıkken alışverişe başlamak gerekir_?

6 aylıkken falan başlayabilirsin canım çok güzel listeler var nette, önem sırasına göre yavaş yavaş başlarsın bütçenide 1 ayda hepsini alıp sarsmamış olursun. lazım olup olmayacağından emin olmadığın şeylerin de markasına modeline karar verirsen doğumdan sonra gerekmesi halinde eşin ya da bir başkası sen bebekle ilgilenirken alabilir.. hatta internetten alırsın... ben göğüs pompasını öyle yapmıştım..

Bence de altı ve yedinci aylar alışveriş için ideal.daha öncesi erken daha sonrasdında da ağırlaşıyorsun ve gezecek hal olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…